Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t
Skrivet av Apanx:

Deflation ger riskless vinst med tanke på att de pengar man har ökar i värde utan att man behöver göra något.

Det finns inget som säger att BTC kommer öka i värde eller minska för den delen heller... Endast den fria marknaden kan bestämma det.

Av try1t
Skrivet av twit:

Det är jättefint att det finns ivriga anhängare av Bitcoin och att dessa kan orera för att världen blir så mycket bättre och alla blir snälla och vi kommer kunna bygga baser på Mars bara vi anammar Bitcoin. Det är dock inte så verkligheten ser ut, utan Bitcoin styrs av önsketänkade om stigande värde. Bitcoin är idag en spekulationsvara, som konst eller gamla frimärken och saknar egenvärde. Det jag har svårt för att förstå är att personer som utger sig för att försvara principen bakom Bitcoin inte aktivt uttalar sig mot den rådande situationen, för det enda rådande situation kan resultera i är en sprucken bubbla och förlorat förtroende för detta experiment.
Men det är klart, det är väl så enkelt att de flesta förespråkare gärna passar på att tjäna sig en hacka innan dess.

Det du inte förstår när du säger att det endast är en spekulationsvara är att Bitcoin har väldigt många kvalitéer som inget annat nuvarande ekonomiskt system har.

Du har inte en aning om att det kommer resultera i en sprucken bubbla, precis som alla de andra tusentals som har sagt samma sak i 5 år.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Så du postar en video med kritik mot riskless profit och att alla som lever på detta är dåliga.
Samtidigt som Bitcoin-systemet per defenition kommer med deflation och riskless profit.

Är du helt seriös nu? Vad är det som är riskless med Bitcoin?

Av try1t
Skrivet av Sando:

Så hur skiljer sig Bitcoin från guldstandard som valuta (inte betalningsmedel)?

Det är svårt att jämföra Bitcoin och guld också. Bitcoin har flera kvalitéer som guld inte har. Dessutom har protokollet ett inbyggt scripting system som gör att du kan bygga kontrakt direkt på protokollet.

En bra video som förklarar Bitcoin vs Gold: https://www.youtube.com/watch?v=_4QFErOdTag

Av try1t
Skrivet av Sando:

Ett klart tecken på att någon har förlorat en debatt är att personen, istället för att svara på det som ställts fram, postar en video med nån random snubbe som rantar om moral hazard i 7 minuter...

Jag är inte speciellt intresserad av att diskutera om ekonomiska teorier som stämmer relativt bra överens med vanlig fiat går att extrapolera för Bitcoin. Bitcoin är inte vanlig fiat! Att försöka förutspå framtiden med föråldrade teorier fungerar inte. Bitcoin är experimentellt och ingen vet vad som kommer hända. Om du vill veta mer om dessa tycker jag att jag att du läser FAQ, myterna eller tittar på dessa presentationer som går över det mesta:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLbSdnuFOLV4nMiQG9gvPBX...

Av try1t
Skrivet av Sando:
Skrivet av Apanx:
Skrivet av Apanx:
Skrivet av Sando:

https://www.youtube.com/watch?v=jaHqtXvGxy4

Av try1t
Skrivet av Triffid:
Skrivet av Hullsc:

Den fria marknaden korrigerar sig själv och Bitcoin är en av de bästa bevisen på detta.

Skrivet av Apanx:

Läs dessa inlägg, de förklarar det mycket bättre än jag:

http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1t0csz/response_to_b...
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1r7utm/deflation_enc...

Av try1t
Skrivet av Triffid:

Men ööh, ner med bankerna osv!!!

skämt åsido alla som tror att bitcoin kommer ersätta fiat är antingen obildade, ute efter att sprida hype:n eller båda och har förmodligen sett för mycket på zeitgeist

Världen är SVART eller VIT!!! Vad väljer du???

Roligt hur mycket fördomar många har, dig inklusive. Du bidrar inte speciellt mycket till diskussionen; undrar vem som är obildad...

Av try1t
Skrivet av Apanx:

BTC har 0% deflation om marknaden inte växer. Deflationen kommer inte vara 50% per dag. Om vi hypotetiskt säger att deflationen är 1% per år (likt inflationen är idag i Sverige) kommer du inte märka skillnad om du köper mat idag eller imorgon. Om du däremot vill vänta ett år med att köpa mat kommer du att behöva betala 1% mindre för samma mat. Ungefär samma sak som att ha pengar på ett sparkonto.

Världen slutar inte fungera bara för valutan är deflatorisk. Folk kommer fortfarande vara folk och kommer fortfarande spendera pengar p.g.a. behov/vilja. Banker kommer anpassa sig. Väljer du att investera eller lägga in alla pengar i ett sparkonto?

Citat:

"Elaborate controls to make sure that currency is not produced in greater numbers is not something any other currency, like the dollar or the euro, has," says Russ Roberts, professor of economics at George Mason University. The consequence will likely be slow and steady deflation, as the growth in circulating bitcoins declines and their value rises. "That is considered very destructive in today's economies, mostly because when it occurs, it is unexpected," says Roberts. But he thinks that won't apply in an economy where deflation is expected. "In a Bitcoin world, everyone would anticipate that, and they know what they got paid would buy more then than it would now."

Av try1t
Skrivet av JimmieSan:

Ostabil valuta, och alla hundratals spinoffs på digitala valutor är ett skämt.
Bitcoin är väl ok, men att det finns hundratals till talar för hur ostabilt och imo värdelöst det är med denna typen av valuta.

Kommer aldrig bry mig om bitcoin själv då jag inte vill ha massa maskiner på dygnet runt för sådant skit.

Tack, men nej tack till nya digitala valutor.

Låter mer som du är strejf klon fast för bitcoins.

Jag säger inte att du ska prisa Bitcoin-gudarna. Jag hoppas bara att fler får intresset att läsa på om vad Bitcoin verkligen är och inte lita på vad Lars som tror att alla som har något med Bitcoin att göra är knarklangare.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

För penningöverföring, visst, så länge du inte är intresserad av alla funktioner som kommer med korthantering och banker. Annars så blir skillnaden mer eller mindre vem du betalar avgift till. Eller hade du tänkt att alla escrowtjänster och så skulle vara gratis?

Som ersättning av fiat. Förklara varför det är en fördel att ha ett ekonomiskt system byggt på deflation.

Banker precis som idag kommer byggas på Bitcoin också. P.g.a. ingen korruption, stabil tillgång, säkrare osv. kommer avgifterna för detta vara mycket lägre än dagens. Sedan finns det ett inbyggt scriptsystem i Bitcoin som gör att du kan bygga tjänster direkt på protokollet. Dessa har inte än blivit implementerade i full utsträckning.

Bitcoin vs fiat:
https://en.bitcoin.it/wiki/Myths#Bitcoin_is_just_like_all_oth...

Deflation:
https://en.bitcoin.it/wiki/Deflationary_spiral
https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ#Won.27t_loss_of_wallets_and_th...

Av try1t
Skrivet av lappen81:

Islam har 1.7 miljarder anhängare enligt wikipedia och får anses större än bitcoin, oavsett så tänker jag inte hoppa på.

Sverige har 9 453 000 invånare och du är en av dem...

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Och vad är då fördelen mot det som finns idag då?
Visst, Bitcoin-systemet kan väl fungera för penningöverföring förutsatt att du kan växla ut på båda punkter.
Däremot som ersättning av fiat, nej. Ett ekonomiskt system byggt på deflation är dömt att misslyckas.

Läs FAQ om du vill se alla dess fördelar.

Av try1t
Skrivet av pSYKED:

Bitcoin är en temporär fluga som inte kommer att bli långvarig, sina mina ord

Gud finns. Sina mina ord.

Av try1t
Skrivet av guermantes:

Korrupt, nja. Men det är ineffektivt och inte alls vad det utsäger sig för att vara.

Now, that's a load of Baloney!

Läs och lär!

Notera hur alla BC-Yaysayers i kommentarerna inte alls berör argumenten som framförs i artikeln.

Dess irreversibility är en av dess styrkor. Om du inte kan säkra dina BTC själv betalar du någon för att säkra dem eller betalar för escrow. Precis som det är idag. Du betalar väldigt dyrt för banker att säkra dina pengar. Bitcoin har de styrkor som kontanter har. Irreversabilityn har inte skadat kontanternas värde eller hur?

Läs här för fler argument!

Av try1t
Skrivet av l4nky:

Varför så passionerad om en valuta om du inte har investerat i det?

Jag anser att det nuvarande ekonomiska systemet är korrupt och ineffektivt. Att Bitcoin är en mycket lovande innovation som kan ta ge tillbaka makten till folket. Att sprida dess kunskap gynnar inte bara de som äger BTC.

Av try1t
Skrivet av Tumnus:

Okej. Problemet är att du inte svarar på frågorna (ditt första inlägg är inte ens i närheten av att svara på detta) utan påstår att andra inte har insikt i detta.

Nej, det jag säger är att du ska läsa på om vad Bitcoin är innan du kommer med dumma kommentarer... Sedan får du själv bestämma vad du tycker. Att slänga bajs höger och vänster ökar inte din trovärdighet.

Av try1t
Skrivet av Tumnus:

Det är ganska underförstått.

Jasså? Vad är det mer du vet om mig som jag själv inte vet?

Av try1t
Skrivet av Tumnus:

mmm 21 miljoner BTC totalt var det ja. Om ingen har insyn.. Vem ska då hindra vissa från att göra ett par miljoner extra BTCs?

Du har inte en aning om vad du pratar om.

Läs mitt första inlägg och följ länkarna.

Av try1t
Skrivet av l4nky:

Lätt att prata upp saker man har investerat i själv. Precis som alla tomtar som sitter och pratar om hur lovande vissa företag är när dom har aktier i skiten för att pusha upp priset och sedan dumpa sin del. Ostabil tomtevaluta som vissa har haft tur med.

Var har jag skrivit att jag investerat? Snälla, vad är det som gör BTC till en tomtevaluta? Det faktum att du inte har en aning om hur det fungerar?