Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t
Skrivet av Sando:

Den artikeln är långt ifrån bra. Först missförstår han vad som orsakar recessioner, sedan erkänner han att WWII gjorde slut på The Great Depression (Second New Deal slutade i praktiken 1937, då statsbudgeten balancerades) och påstår sedan att det på något sätt skulle tala mot stimulering som åtgärd? WWII orsakade ju en massiv höjning i utgifterna för staten, vilket sparkade igång ekonomin. Artikeln säger för övrigt ingenting alls som har värde i en diskussion... allt är bara mantran och ideologi, utan att visa på en enda datapunkt som talar för hans åsikter.

Vilken typ av frihet pratar du om? Det finns en massa olika typer, och alla har olika innebörd. När t.ex. nyliberaler pratar om frihet ser dom det oftast som en brist på hinder, alltså att jag får göra vad jag vill med mina pengar och min egendom. Andra ser frihet som en möjlighet att göra vad man vill. Alla är för frihet, det defineras bara på olika sätt. Jag skulle till exempel säga att deflation tar bort frihet från människan, eftersom marknaden förlorar sin förmåga att skapa möjlighet. En person som sätter 90% av sin inkomst på nödvändigheter kommer inte att ha samma möjlighet att utöka sin egendom som en person som enbart spenderar 50% av sin inkomst på nödvändigheter. Det betyder att den rikare kommer att bli rikare, och den fattigas möjligheter att göra ekonomiskt goda beslut, skapa värdeökning och ta sig upp på stegen minskar.

Frihet är ett ord som man bör undvika. Ta dig bara en titt på amerikansk politik så ser du varför.

Din tidigare länk om tillväxt, så här som sidospår, visade inte på tillväxt utan på statens utgifter i USA. Den var dessutom inte anpassad efter inflation, vilket gör den totalt oanvändbar. Kolla istället FRED (St. Louis Federal Reserve), Bureau of Labor Statistics eller Congressional Budget Office om du vill ha bättre statistik på den amerikanska ekonomin.

För övrigt måste jag säga att jag inte förstår mig på den här hysterin gällande Bernanke, som också kom fram i artikeln du länkade. Bernanke har ändå gjort egentligen allt rätt hittills, förutom att han möjligtvis har varit lite försiktig, men vissa verkar behandla honom som om han vore ledaren för någon typ av syndikat... Jag har personligen spenderat ett par timmar i samma rum som honom (som en fluga på väggen, tyvärr) och karln är en av de vettigaste människorna jag nånsin har träffat. Yellen är ju även hon en mycket vettig ekonom, som har bäst track record av alla policymakers på Fed...

Skrivet av Apanx:

Så det är en bra grej att man bara kan sitta på pengar och få riskfri vinst helt plötsligt? Var inte det som tidigare i tråden kännetecknade kleptokrati?

Verkar som att något blev konstigt med länken: http://www.usgovernmentspending.com/spending_chart_1900_2010U...

Enligt mig är inte frihet när regeringen bestämmer vad som ska stimuleras. I och med att korruption alltid kommer finnas måste valuta och regering separeras, annars bidrar regeringens makt till att man prioriterar sina egna intressen. Idag ser deras intressen till att ha konstant inflation, vilket gör att de rika (de i toppen med mest makt) blir rikare och de fattiga fattigare. De rika tjänar enormt mycket på att få folk att sätta in pengar på deras banker och investera i ett samhälle som de styr. I ett deflationsartat samhälle blir inte de fattiga fattigare; alla spelar på samma regler. Då finns det inget som gör att de fattiga måste spendera sina pengar.

Deflation tar inte några möjligheter från marknaden. Det finns fortfarande incitament att innovera och utveckla. Vetgirighet finns kvar och människor är fortfarande människor. Folk spenderar sina pengar om de har ett behov eller vilja att göra det. Om ekonomins trend är negativ innebär det att det inte finns efterfrågan på de produkter eller tjänster som finns på marknaden. Om en produkt eller tjänst är dålig och inte har en plats på marknaden ska inte regeringen stimulera den delen bara för att de har egenintresse där. Att stimulera konsumtion är idioti och leder bara till samlarsjuka. Man blir inte glad av mer saker. Kvalitet över kvantitet. Jag vill inte leva i en kleptokrati.

Ditt exempel om hur rika har mer att spendera beskriver exakt hur det ser ut idag. Vet inte vad du ville bevisa där.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Men däremot så kommer folk tänka helt annorlunda när Bitcoins utgör basen för världsekonomin och saker som avkastning av kapital blir helt plötsligt ointressanta?

Det du ignorerar här är att under hela perioden som vi haft guldstandard alt. Bretton Woods så har interventioner från centralbanker upprätthållt inflation.
Utgör Bitcoins grunden för världsekonomin så kommer detta inte kunna att ske, utan man får en fast penningpolitik som har bestämts av systemets uppbyggnad.
Den period som det faktiskt var deflation i USA låg under 1930-talet. Argument för varför deflation hämmar ekonomisk tillväxt har redan förekommit tidigare i tråden. Men åter igen, deflation gör det mer attraktivt att ha pengar i madrassen visavi att sätta in de på sparkonto, investera i innovationer, monteringslinor, forskning och utveckling osv.

Jag vet att ni inte gillar mises. Men enligt mig är detta en bra artikel som ni borde läsa: http://mises.org/daily/3707

Vi har olika syn på världen. Ni Keynesians anser att regeringen är den enda som kan se efter marknaden. Jag anser att frihet skapar mänsklighet. Desto mer frihet mänskligheten har desto mer innovationer och utveckling ser vi. Internet är ett väldigt bra bevis på detta. Kryptovalutor och deflation ger tillbaka frihet till mänskligheten. Du behöver inte konstant investera för att inte förlora värdet på dina pengar. Frihet skapar tillväxt.

Av try1t
Skrivet av Valiumballong:

Lycka till att crowd-funda läkemedelsforskning.

Det var inte vad jag skrev, men det skulle kunna ske.

Skrivet av Sando:

Det där är ju ungefär som att säga att folk fortfarande skulle handla om vi skulle gå tillbaka till byteshandel. Anti-competition lagar har ju heller inget med det här är att göra, och ytterst få startups har något med patent att göra.

Jag omformulerar det jag skrev: Alla lagar försvinner inte för att Bitcoin finns. Människan är fortfarande människa, med all dess vetgirighet, moral och etik. Samhället kollapsar inte för Bitcoin. Folk investerade när guld var de facto. Det kryptovalutor gör är att underlätta värdeöverföring mellan människor.

Jag måste bara få något klart för mig: Hur definierar du ekonomisk tillväxt? Vad är det för dig som indikerar för att deflation kommer hämma ekonomisk tillväxt?

Titta på den här logaritmiska grafen över real GDP(inflationsjusterad): http://www.usgovernmentspending.com/spending_chart_1900_2014U...

Du kan klart och tydligt se att tillväxten är exponentiell och att dess funktion är relativt linjär på den logaritmiska skalan. Biologisk tillväxt är exponentiell. Social tillväxt är exponentiell. Den teknologiska utvecklingen är också exponentiell. Guldstandarden var de facto under största delen av 1900-talet. Vad är det för dig som säger att det är dagens ekonomiska situation, speciellt inflation, som orsakar denna ekonomiska tillväxt?

Av try1t
Skrivet av Sando:

Det här är också en bra poäng. Startups och tillgången till kapitalmarknader skulle totalt dö ut med bitcoin, vilket betyder att endast de företag som redan har gott om kapital har en chans på marknaden.

Det skulle fortfarande finnas angel investors, crowd-funding och aktier osv. Anti-competition lagar, patent osv försvinner inte bara för Bitcoin.

Av try1t
Skrivet av Trackmaster:

Ingen vettig bank i EU som stödjer Bitcoins direkt på den sidan. SEB har bara en artikel med stödjer inte valutan direkt. De finska bankerna stödjer bara en tredjepartner. Dock kan jag inte tänka mig det är några större transaktioner.
Det jag tänker på att valutan kanske kommer funkar för små vardagliga affärer. Men det kommer ju aldrig funka att köpa en bil eller lägenhet/hus eller något annat stort för pengarna.
Jag förstår att vara sin egen bank, att du hanterar ditt eget kapital och skickar pengar som det vore swish. Men någon måste ju också förmedla pengarna vill större köp hos företag? Och vill inte bankerna så stannar handeln vid småaffärer.
Vad tillåter mellanhänderna idag? Vart finns dessa mellanhänder?

Det finns flera företag, som BitPay, Blockchain och flera andra nystartade som är mellanhänder till företag idag som vill kunna acceptera BTC men vill växla till lokal valuta på direkten för att slippa volatiliteten.

Du kan köpa lyxbilar, hus, elektronik (se första inlägget för mer info) osv för BTC redan idag.

Av try1t
Skrivet av Valiumballong:

Haha, ja du, det är det upp till dig att argumentera för. Jag kan hänvisa till etablerade ekonomiska teorier om hur valutor fungerar och vilken effekt deflation och inflation har på ekonomier. Om du menar att det skulle fungera på ett annat sätt är det upp till dig att förklara hur.

Jag påstår heller inte att jag har all fakta, skärp dig.

Det jag är mestadels intresserad av kryptovalutor som teknologi. Sedan om marknaden anser att Bitcoin är optimalt eller hittar något bättre eller anser att dagens ekonomiska system är bäst kan bara bevisas med tiden.

Skrivet av Trackmaster:

Men ingen bank kommer gå med på att växla? Ingen riktig bank kommer hantera valutan. Dvs valutan kommer aldrig kunna växa sig så pass stark att man kan handla större saker med sina bitcoins.

Det finns flera banker som redan accepterar Bitcoin-relaterade företag. https://bitcointalk.org/index.php?topic=264679 Folk accepterar redan BTC för allt möjligt. Eftersom att du kan skicka BTC direkt till personen behöver du inte en bank som mellanhand.

Av try1t
Skrivet av Trackmaster:

Kan inte tänka mig en vettig bank som vill ta i den valutan med tång tyvärr. Finansinspektionen hade varit över dem som hökar och antagligen givit ut ett antal böter årligen (x antal miljoner) för att bankerna inte kan redovisa vart pengarna kommer från och att de inte är någon som försöker tvätta pengar.

I Bitcoin är du din egen bank. Enda gången du måste använda vanliga banker i relation med BTC är när du växlar med fiat.

Skrivet av Sando:

Det är klart att sådana termer används. Ekonomi skiftar beroende på marknadsläge, och en faktor kommer inte att ha samma effekt i alla lägen. Att öka på monetära basen kommer TROLIGEN att öka inflation, men man KAN även öka mängden pengar i omlopp utan att skapa inflation. Det är helt enkelt ett måste för att vara intellektuellt ärlig.

Jag ser potentialen med kryptovalutor. Det finns tekniska lösningar som verkligen kan förbättra saker. Bitcoin kommer inte att vara det, eftersom grunden är fel och skaparen inte har haft förståelse för ekonomi. Om t.ex. FN eller Google skapade en valuta skulle det möjligtvis kunna fungera, men inte i den här versionen.

Och jo, centralbanker och regeringar handlar efter marknadens bästa. Det är inte alltid perfekt, och mina intressen är inte alltid i samläge med marknadens, men det är lite som demokrati: en dålig lösning, men som är bättre än alla andra. Att tro att marknaden ska lösa allt är bara att blunda för all utveckling som har hänt inom ekonomin de senaste 100 åren.

Angående inflation; Den bästa nivån varierar. Det beror på vilket område du pratar om, det beror på marknadsläget och på skuldsättningsnivån i samhället. En sak man måste förstå är att inflation egentligen bara är något man mäter, och att det som är viktigt är vad en viss inflationsnivå visar på. Till exempel så är inflationsnivån i Tyskland allt för låg för tillfället. Varför? Jo, för att Tyskland är i en monetär union med t.ex. Spanien, och kapitalflödet från Tyskland till Spanien har pressat upp priserna utöver produktionen. För att Spaniens ekonomi ska bli hälsosam måste prisnivåerna sjunka i relation till Tyskland. Detta gör att det blir lättare för Spanien att betala tillbaka sina skulder till tyskar, och att man lättare för priserna i nivå med vad man producerar... Har Tyskland inflation på 1% måste Spanien ha deflation, vilket skapar än större problem. Därför bör Tyskland ha en inflation på, enligt mig, runt 4-5%, så att Spanien kan ligga på runt 1%. Det gör hela processen mycket smidigare och orsakar mindre lidande än deflation, som istället har skickat arbetslösheten i höjden och produktionen i botten.

Överlag behöver vi få upp inflationen i Europa. Varför? Jo, för att inflationen egentligen är det viktigaste måttet vi har på Aggregate Demand (AD), alltså totala efterfrågan. Efterfrågan ser i dagens läge ut att vara kroniskt låg så till den grad att de naturliga räntenivåerna ligger på minus. Det betyder att vi behöver få mera kapital i omlopp, så att efterfrågan stiger, vilket skapar inflation. Därför borde inflationen stiga.

En bra inflationsnivå varierar alltså beroende på marknadsläget, men borde vara låg (åtminstone under 10%, i de flesta fall under 5%). Inflationsmålen som ECB och Sveriges Riksbank har på 2% är faktiskt mycket bra, men sedan början av recessionen har de misslyckats med att få upp den dit, helt enkelt eftersom de inte har lyckats printa upp tillräckligt med pengar för att få priserna att stiga.

Vad är det i grunden som är fel? Hur skulle du lösa "problemet" med deflation? Varför skulle en kryptovaluta vara bättre om Google (som bara har monetära åtankar) eller FN (politiskt slagfält, 5 länder med permanent säte och veto) skapar en? Varför inte ha ett samhälle där politik och ekonomi är separat?

Finns det någonting där inflation inte är i relation med skulder? Känns som att printa nya pengar är lösningen på alla problem. Inflation får folk att investera i produkter de vet håller ett stadigare värde; se inflations-justerade värdet på guld över tid. Alltså skapar inflation mer efterfrågan som skapar mer inflation som skapar mer efterfrågan ad infinitum. Det skapar ett slit-och-släng samhället och är inte hållbart i längden.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Läs gärna allt som står i texter innan du använder de i diskussionen. Det är lätt att åka på minor annars.

Åter igen

Du är patetisk. Om du läser det du citerar står det "KAN", "UNLIKELY", "LIKELY", "COULD", "COULD". Bevisar bara det jag har sagt hela tiden: Samhällskunskap är inte vetenskap. Det är gissningslek med väldigt mycket bias.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Det jag argumenterar för är att ekonomisk tillväxt är önskvärt. Det exempel du tog upp bekräftar det, eller menar du att saker och ting blev bättre när vi inte hade ekonomisk tillväxt?

Låt säga att vi är i din återvinningsvärld. Vi har två personer och lite skrot.

Om den ene tar skrotet och lyckas bygga något användbart för det kan man göra argumentet att det totala värdet av allt som finns i detta system har ökat.
Då får vi ekonomisk tillväxt. Alltså kan man argumentera för att ekonomisk tillväxt fortfarande är önskvärt även om alla resurser på jorden är "slut".

Åter igen är det principerna som är intressanta, inte specifika detaljer i scenariot.

Ekonomisk tillväxt hämmas i en ostabil ekonomi. Ekonomisk tillväxt kan ske under 0% eller negativ inflation också.

Antagligen ökar det totala värdet i systemet. Det säger inte att penningmängden måste öka.

Av try1t
Skrivet av Sando:

Det är inget trollinlägg.

Dina citat svarar inte på något alls. Den första typen förstår inte ens skillnaden mellan inflation och prisändringar. Dessutom verkar han inte förstå att det finns ett visst värde i att den amerikanska staten garanterar dollarn som betalningsmedel? Om jag ska välja mellan att lita på att den största staten med den största militären och de största tillgångarna står bakom sin valuta eller att BTC-marknaden hålls i jämvikt kommer jag att välja den första vilken dag som helst.

Den andra typen har ingen koll alls på hur stor påverkan till och med förväntad inflation/deflation har... Om alla väljer att spendera 20% mindre kommer det inte bara att vara så, att 20% flyttas framåt och en del kommer tillbaka från det förflutna, utan 20% av kapitalet kommer att sitta stilla. Det betyder att 20% av marknaden i praktiken är död.

Är du medveten om att ett mycket stort problem i Europa i dagens läge är att inflationsnivån är för låg?

Inget trollinlägg... Han har postat den där memen 2 ggr nu. Den bidrar inte speciellt mycket till diskussionen.

Du kommer aldrig att se potentialen med Bitcoin om du fortsätter att tro att Pappa kommer handla efter dina bästa intressen.

Upplys mig om varför inflationsnivån är för låg och vad den bästa nivån är och varför.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Här får du två påståenden
1. Du har ett begränsat antal BTC som ska motsvara all världsekonomi
2. Du har en begränsad mängd guld som ska motsvara all världsekonomi

På vilka sätt skiljer sig påstående 1 från 2 för att göra att modeller för 2 inte går att tillämpa på 1

Skippa alla om att det är svårt att verifiera guldets äkthet, osmidiga transporter och så, för att det är inte relevant i sammanhanget.
Att det går att gräva upp mer guld och att antalet Bitcoins är fast är inte heller särskilt relevant då det inte grävs upp tillräckligt mycket guld för att motsvara tillväxten i ekonomin, så i båda fall får du deflation om man anser att ekonomisk tillväxt är önskvärt.

Det du argumenterar för är att dagens ekonomi är väldigt stabil. Great Recession? Tänk dig en dag då alla resurser på jorden har förbrukats och vi måste återvinna ALLT. Vad händer då? Är ett inflationssamhälle fortfarande något att sträva efter?

Av try1t
Skrivet av Valiumballong:

Nej du, nu får du nog ge dig.

Vi har väldigt mycket fakta som visar på att deflation skulle vara dåligt för Bitcoin-samhället om Bitcoins faktiskt användes som en valuta. Om du vill förespråka Bitcoins som en valuta och i samma veva påstå att deflation i det fallet inte vore något problem så undrar jag hur du resonerar. Du presenterar inte många argument.

Hur skulle detta Bitcoin-samhälle se ut? Eftersom att du påstår att du har all fakta.

Av try1t
Skrivet av henkiii:

Bara för att en valuta heter någonting nytt, betyder inte det att all samlad kunskap om ekonomi är oapplicerbar.
Tvärt om är det rimligt att anta att de flesta regler som gäller i alla andra fall även här.

Istället för att bara svamla det(marknaden) löser sig skulle du ju kunna skriva något som styrker dina så kallade teorier och hur du kommit fram till dessa?

Den enda deflationen som BTC kommer se när det verkliga värdet har bestämts om den skulle adopterats som världsvaluta är väldigt väldigt liten. Deflationen kommer då bestämmas av hur många BTC som tappats bort. Ekonomin behöver inte växa för att vara fungerande. Om den står mer eller mindre still fungerar det lika bra.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Läser du ens det du postar

Jag kommer inte svara mer på dina trollinlägg. Jag skrev DAGENS Bitcoin. Det ger en kontrast till ni som tror att deflation kommer förstöra BTC helt och hållet. Jag skrev även att ni borde läsa kommentarerna som diskuterar angående det han skrev om att BTC aldrig kommer kunna ersätta vanlig valuta.

Citat:

"If that were to happen and it became the currency (it won't) then it would have a deflation problem."

You're such a tool, Joe. Deflation isn't a problem. It's a productivity bonus to consumers. Back when this country still had a robustly growing economy, we had negative inflation rates for most basic items. You only need inflation to enable banksters to nibble every last bit of meat off the bone in the credit markets.

Repeat after me:

"Inflation is regressive taxation. It steals from earners and savers, and rewards userers and layabouts."

That's all it does. Bitcoin is the same as Federal Reserve Notes. They're both valueless trading chits. Neither is backed by anything more or anything less than what it will purchase on the open market. The only difference is, one is steadily gaining trade value, and the other isn't even good for toilet paper anymore.

Citat:

Supposing for a moment that bitcoin were the only global currency you would see 2-3% deflation per year as the finite bitcoin supply increased in value to represent the new actual wealth created that year.

You could try to use the argument that people will put off purchases till later because their currency is increasing in value, but this argument is flawed as someone's "later" will be someone else's "now." And the system will just keep churning a long like normal.

I mean a lot of investments will provide a lot higher return than 3% per year, and you don't see them causing any demand problems in the consumer market. This whole concept of inflation being good was invented by bankers to pressure you to put your money where it will gain interest because, pro tip: they want to get their hands on your money.

Call me radical, but I think we'd be a lot better off if people's "cash" savings were completely denominated in something like bitcoin and secured by the individual. This would allow interest rates to properly factor in risk, and not be artificially low by the influx of everyone's cash mismanaged by the banks.

I also think 2008 was just the overture and we're in big trouble, would love to be wrong about that, etc.

Av try1t
Skrivet av Sando:

Jag vill att du ska visa att jag har fel, och att deflation (samt även en förutbestämd MV) inte är något problem. Kan du visa på hur det fungerar kan vi ha en diskussion, och om dina argument är tillräckligt bra kommer du att övertala mig. Kan du inte ens börja bygga upp ett sådant argument borde du tänka efter vad det egentligen är du förespråkar.

Visa alltså varför Bitcoin inte följer de regler vi känner till, eller visa varför den kunskap vi har är felaktig.

Hittade en bra artikel om varför deflation inte spelar någon roll för dagens Bitcoin:

http://www.businessinsider.com/bitcoin-doesnt-have-a-deflatio...

Läs kommentarerna för mer ingående diskussion.

Av try1t
Skrivet av Apanx:

Titta, "teori-relativiserings"-argumentet, var känner vi igen det ifrån? Bara för att det finns ett flertal teorier som säger emot varandra så innebär det inte att alla teorier är lika användbara. En teori behöver inte heller vara 100% säker för att den ska vara användbar. Newtons mekanik är inte 100% säker, men den är ändå användbar så länge man är medveten om begränsningarna.

Det handlar heller inte om vilken teori som jag gillar, det handlar om vilken teori som dels förklarar historiska skeenden bäst och dels fungerar bäst för att göra nya förutsägelser med. Att paradigmet idag är att deflation är dåligt beror på att de data som finns tyder på det.
Vill man argumentera för att paradigmet är fel så kan man antingen göra det genom att:
- Säga att nuvarande paradigm är ett resultat av Ondska, konspiration, ett sätt för staten att ta makten från folket.
- Visa data på som tyder på att det är fel. I detta fall, tidpunkter deflation har varit bra.
Ett av dessa sätt fungerar bättre än det andra.

Du får gärna citera där jag påstår att samhällskunskap är perfekt.
Anser jag att alla teorier inom biologi är perfekta om jag anser att evolutionsteorin är mer användbar än intelligent design-teorin?

Grejen här är att man kan antingen välja att hitta data för att bygga upp sin förklaringsmodell och sen göra förutsägelser för att se hur giltig modellen är och sedan revidera. Det är svårare inom samhällskunskap med tanke på att människor inte alltid beter sig rationellt.
Eller så kan man upprepa mantran i stil med "Marknaden löser allt" och saker som tidigare observerats inte är relevanta och försöka argumentera för att alla teorier är likvärdiga och man därför inte kan veta något.

Att det finns saker som är olösta gör inte att teorierna vi har idag är oanvändbara eller kommer bli det i framtiden. Alla nya teorier behöver kunna förklara det de gamla gör utöver att förklara de nya tilläggen, alternativt begränsa sig i omfattning.

Så ska man formulera en teori för en Bitcoin-baserad världsekonomi så får man något liknande följande baserat på det som framkommit i tråden:
Deflation anses vara dåligt, men inte när man har Bitcoins som basen för ens ekonomiska system, för då kommer den fria marknaden se till att allt fungerar ändå, för så är det.
En fullkomligt värdelös och oanvändbar teori.

Ingenting är 100% säkert eller perfekt. Det kan komma en ny teori i framtiden som ersätter dagens teorier helt och hållet. Att de teorier vi har idag kan konfirmera och förutspå insamlad data (empiri) betyder inte att den insamlade datan är korrekt eller att alla faktorer har setts till. Begränsningarna kan även de vara felaktiga.

Deflation anses av de flesta vara dåligt i det konsumtions- och skuldsamhälle vi lever i idag. Kryptovalutor har flera kvalitéer som inte finns i dagens valutor och därför är det väldigt svårt att extrapolera gammal data för dem.

Med tanke på att det finns väldigt lite data angående kryptovalutor är det väldigt svårt att skapa eller konfirmera teorier relaterade till dem.

Av try1t
Skrivet av Sando:

Så du erkänner alltså att du inte har svar på den kritik som framförs, vilken skulle leda till att Bitcoin är olämplig som valuta?

Du anser att en valuta är olämplig om den är deflationsartad. Bitcoin är deflationsartad. Vad vill du att jag ska säga? Eftersom att du dyrkar de ekonomiska teorierna om deflation som extrapolerar relativt bra med vanlig fiat och guld är det omöjligt för mig att ändra detta och bara acceptera att vi inte håller med varandra. Jag upprepar: Ingen vet hur ett samhälle med kryptovaluta som huvudvaluta ser ut.

Av try1t
Skrivet av Cindori:

Fast buggen de har upptäckt verkar ju rätt allvarlig.

"This means that an individual could request bitcoins from an exchange or wallet service, alter the resulting transaction's hash before inclusion in the blockchain, then contact the issuing service while claiming the transaction did not proceed."

Innebär i princip att man kan ta ut oändligt mycket från en wallet, summan ändras aldrig?
Om det stämmer är det ganska förståeligt att de har stängt av utgående transaktioner.

Jag tror att om Nordea eller Swedbank upptäckte att man kunde ta ut dubbla pengar från deras internetbank så skulle de göra detsamma...

Mer ett "problem" än en bugg.

http://www.cryptocoinsnews.com/2014/02/10/mt-gox-blames-bitco...
https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_Malleability

Av try1t
Skrivet av Hyperträd:

Bitcoin ÄR fiat. Banka in det i skallen. Tack.

Inte enligt definitionen.

Citat:

Fiat money has been defined variously as:

  • any money declared by a government to be legal tender.

  • state-issued money which is neither convertible by law to any other thing, nor fixed in value in terms of any objective standard.

  • money without intrinsic value.

Av try1t
Skrivet av Valiumballong:

Hittintills har Bitcoins inte använts som en valuta, så deflationens påverkan på riktiga valutor (och tillhörande samhällseffekter) står sig. Bara för att du har två alternativ innebär det inte att det är en 50-50-situation.

Jag håller med att de flesta teorier som är allmänt accepterade idag stämmer överens med samhället. Men det ni vill att jag ska svara på är hur framtidens samhälle med en deflationsartad kryptovaluta ser ut. Jag kan inte svara på den frågan. Jag har flertalet gånger upprepat att jag inte kan förutspå framtiden. Jag är väldigt intresserad av Bitcoin som en innovation och dess potential.