Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t
Skrivet av Tumnus:

Predictable and limited in supply

Nej. Det är den inte. Först så kan ingen förutse värdet.. Det är en ren lögn. Och Limited? Knappast.

Faster to transfer
Cheaper to transfer

Öhh nej.

Sedan har vi ju det faktum att Kryptovalutor som Bitcoin fortfarande är bundna till riktig valuta och kommer att vara det tills den tar helt över.. Sedan är kryptovalutan värdelös.

Nu får du ge dig. Det står ingenstans att BTC värde är förutsägbart. Det är fakta att det kommer finnas max 21 miljoner BTC totalt och man vet hur mycket nya BTC som "minas" fram över tid.

Det tar några sekunder att flytta BTC till en person på andra sidan jorden. Inte snabbare?

Det kostar några ören per transaktion. Inte billigare?

Av try1t
Skrivet av Tumnus:

Du lyckas både sia in i framtiden och dessutom överskatta en valuta till bristningsgränsen.. Nej. Bitcoins är inte en av de mest värdefulla uppfinningarna någonsin.. Inte ens nära. Dessutom är inte bitcoins något nytt. Har funnits e-valuta så länge som Internet existerat.

Men du kan förutspå att Bitcoin kommer att vara här för att "stanna"? (läs citerad kommentar ovan.).

Jag förutspår inte att Bitcoin är här för att stanna. Det jag säger är att teknologin är här för att stanna. Lycka till att få den kunskapen att bara försvinna.

Det enda du tänker på är värdet per BTC. Värdet påverkar inte funktionen av Bitcoin.

Av try1t
Skrivet av Tumnus:

Med andra ord är det som att växla SKR mot tex. USD. Helt meningslöst med andra ord.

https://en.bitcoin.it/wiki/Myths

Citat:

Unlike gold, bitcoins are:

  • Easy to transfer

  • Easy to secure

  • Easy to verify

  • Easy to granulate

Unlike fiat currencies, bitcoins are:

  • Predictable and limited in supply

  • Not controlled by a central authority (such as The United States Federal Reserve)

  • Not debt-based

Unlike electronic fiat currency systems, bitcoins are:

  • Potentially anonymous

  • Freeze-proof

  • Faster to transfer

  • Cheaper to transfer

Av try1t

Läs denna FAQ: https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ

Du kommer få svar på om Bitcoin är ett pyramidspel eller inte.

Av try1t
Skrivet av FatherOfThree:

Vad tror/tycker du att denna och mängder av andra liknande "reklam-trådar" egentligen har för syfte?

Fo3

Vad gör denna tråd till en "reklam-tråd"? Jag anser att det är mycket misinformation om Bitcoin, men också kryptovalutor i allmänhet och vill att folk gör lite research innan de spyr ut sig alla dumma kommentarer. Det är inte en slump att Bitcoin har funnits i över 5 år. Det fanns naysayers redan från början som bevisats fel gång på gång.

Bara för att du har en åsikt kan du inte ändra en definition för att förstärka din tro.

Citat:

A pyramid scheme is an unsustainable business model that involves promising participants payment or services, primarily for enrolling other people into the scheme, rather than supplying any real investment or sale of products or services to the public

Bitcoin stämmer inte överens med något av det här.

Av try1t
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;14368251']Nej, men inrätta en kontrollmyndighet. Som, surprise, surprise, gärna ska styras från Israel.

http://rt.com/news/israel-netanyahu-un-internet-260/

Med rotservrar som drivs av Win XP!

Av try1t
Skrivet av Svensktiger:

Bitcoin är ett politiskt beslut från att försvinna in i glömskan.
Om antingen EU eller USA bestämmer sig för att det är dax att styra upp de virtuella valutorna så är dom i princip borta över en natt.

Vad skulle detta politiska beslut vara? Stänga ner internet?

Av try1t
Skrivet av iFozz:

Skälet till att Bitcoin(s) blomstrar är pga den illegala droghandeln på deepwebb. Inte många här som fattar det.
Det är det som Bitcoin(s) används till, är skapade för och får näring genom. Detta är Fakta.

Ugh...

Av try1t
Skrivet av miklon:

Skillnaden är genomslaget hos valutan. Svenska kronan är intimt knuten till den svenska samhällsekonomin, det finns helt enkelt ingen rimlig möjlighet att svenska staten och alla svenska företag över en natt bestämmer sig för att sluta använda kronan, eftersom alla skulle förlora på det. En stat, till och med en mindre stat som Sverige har dessutom resurser och vilja att agera mot eventuella försök att spekulera sönder valutan, vilket du säkert minns om du var gammal nog 1992.

Skillnaden mot bitcoin och det som tillåter den extrema volatiliteten är att det saknas koppling till den reella ekonomin. Det finns ingen som sätter några priser i bitcoin, ingen får lön i bitcoin, ingen ställer ut skuldsedlar i bitcoin. Det finns i stort sett inget du kan göra för bitcoin annat än att växla det till de fiatvalutor som många talar så föraktfullt om.

Jag anser inte att Bitcoin är redo för vanliga Svensson ännu. Det är för komplicerat och det är inte tillräckligt lätt för investerare att handla i BTC. Den dagen det sker kommer värdet vara mycket mer stabilt p.g.a. ökad likviditet. Det finns massor av features som ännu inte har implementerats i klienterna.

Det finns folk som får lön i BTC redan idag såsom programmerare och anställda på Bitcoin-företag. Du måste även tänka på att det finns massor av användningsområden för alla de personer världen över utan bank. T.ex. de som betalar 10% avgifter till Western Union när de ska skicka pengar över gränser.

Av try1t
Skrivet av jonas1972:

Det har ju ingen betydelse.Ingen gör något gratis.Tror ni det så är ni ruskigt naiva:)

Folk gör visst saker "gratis", enligt definitionen. Sedan kan man argumentera om huruvida gratis verkligen är gratis eller inte.

Av try1t
Skrivet av jonas1972:

Det skrev jag inte,jag menade att om man inte ser ett pyramidspel som enbart är till för att göra några få gnidna jävlar uppe i toppen rika på kollektivets bekostnad så får man skylla sig själv när bubblan spricker:))

Bitcoin kan omöjligen vara ett pyramidspel då den är decentraliserad och källkoden är öppen och finns tillgänglig för alla att redigera och syna.

Skrivet av phuonganh:

Det intressanta med kryptovalutor är att man kanske får försöka tänka lite annorlunda än vad man är van vid.

Bitcoin är inte uppbackad av något och behöver inte vara det.
Så länge intresse finns lever det.

En statsvaluta är uppbackad och kontrollerad av en stat. Denna typ av valutan måste alltid vara uppbackad av något. Så länge samhällsekonomin fungerar i landet fungerar valutan.

En utmaning som kryptovalutor möter kan vara makthavarnas försök till total nedsläckning genom förbud.

Andra utmaningar är tex hur användningen går till. För att nå de flesta människor skall det vara enkelt att använda men säkerheten ändå inte offras alltför mycket. Säkerheten bör inte vara lägre än den nuvarande Internetbanken vi använder idag.

Bitcoin är inte vad det är. Bitcoin är vad man gör det till.

Väldigt förnuftigt skrivet. Något man måste komma ihåg är att Bitcoin inte är redo för vanliga Svensson ännu. Det är för komplicerat och eftersom att de inte har den kunskap som krävs för att syna koden måste de vänta tills någon de litar på övertygar dem.

Av try1t
Skrivet av jonas1972:

Tror folk på tomten?Ja tyvärr:(

Vad är din poäng? Att Bitcoin inte finns? Att alla som tror på en ljusare framtid är idioter?

Av try1t
Skrivet av Razki:

Våra guldreserver täcker 35% av vår statsskuld, Guld--och-valutareserven/ & statsskuld och detta är bara våra reserver.

För det första, vadå Bitcoin attack?
För det andra, så du menar att om bitcoin värdet sjunker med 50% komemr privatpersoner lägga ut ur egen fick för att täcka denna förlust?

Eftersom du är så för bitcoins, bör du ha argument och även fakta som stärker din känsla för att bitcoins borde bli en global internationell valuta.

Dagsläget är vår current situation, din framtida vision är ideal situation, berätta vad som saknas mellan current situation och ideal situation för att detta ska fungera.

Nej, guldreserven är bara värd 33.05 miljarder SEK, 2.579% av Sveriges statsskuld. Och av det är endast 12% förvarat i Sverige. Resterande är valutareserver.

Angående 51% attack: Om någon skaffar mer datorkraft än resterande nätverket kombinerat tar denne över nätverket och det skulle kosta ungefär så mycket om du kunde aktivera all datorkraft samtidigt utan att någon annan vet om det. Dock finns det flera andra spärrar för att det inte ska hända.

Om BTC värde går ner med 50% finns det många som vill köpa billiga coins.

BTC är redan en internationell valuta.

Av try1t
Skrivet av Razki:

Är detta dina argument? Sek tappar värde har vi amdra resurser att betala tillbaka våra skulder och hålla valutan i käpp. Vad backar upp bitcoins om det är en förlust marknad? Inget, det saknar någon som har tillgångar som backar upp det.

P.g.a. fractional reserve banking finns det inte "andra resurser" att betala tillbaka våra skulder. Det finns mer skulder än resurser. Endast 11% av Sveriges valutareserver backas upp av guld.

Det finns MYCKET som backar upp BTC. Idag skulle det uppskattningsvis kosta $1,745,533,666 att genomföra en 51% attack mot Bitcoin. Personer världen över backar upp Bitcoin med hårdvara och spekulationer.

Av try1t
Skrivet av Zotamedu:

Har de sagt att de tjänar mycket på det eller är det en gissning? Har du fler siffror att visa upp för det enda du har visat än så länge är en ökning i omsättningen med 10 % för en dag. På årsbasis kommer det knappt märkas. Det var därför jag efterlyste försäljningssiffror efter ett halvår. Först då går det att utvärdera om det är något vettigt i längden. För nu har vi bara siffror som visar att det var en lyckad PR-kupp och de drog in lite pengar en dag. Som av en händelse säljer de ju Butterflylabs ASICs de länkade praktiskt nog till både dem och kort från AMD från reklamsidan. Så nog luktar det PR-kupp lång väg. Ska bli intressant att se om de släpper siffror efter ett år eller efter ett halvår också.

Tydligen frågade de en talesperson för Tigerdirect. Självklart kan jag inte förutspå hur deras försäljningssiffror kommer se ut över ett halvår eller ett år, och det kan inte du heller. Absolut; 2014 kommer vara ett väldigt intressant år.

Av try1t
Skrivet av Razki:

Första problemet med bitcoins är att det är internationellt, den saknar "ägare". Varför är just detta ett problem?
Bitcoin saknar garanti. Det finns inget som backar upp bitcoins mer än egna tillgångar.
Länders valuta återspeglar landets handlingskraft, exempelvis har vår riksbank här i sverige guldreserver som garanti för att vi kan låna pengar från andra länder och det är våra tillgångar som återspeglar den svenska valutans värde.

Bitcoin är en roligt och häftig idé men inget som gynnar sverige som land. Det sänker värdet på den svenska valutan som i sikt stör import och export.

Bitcoin är det som backar upp BTC. Precis som Sveriges riksbank backar upp SEK. Utan det första finns inte det andra. Det är betalningssystemet som ger BTC dess värde och det är tydligt att folk anser att betalningssystemet är väldigt värdefullt.

Av try1t
Skrivet av Zotamedu:

Ja ett lyckat PR-jippo. De fick uppmärksamhet och massa nördar testade att köpa saker därifrån med sina bitcoins bara för att det gick. Återkom om ett halvår med statistik så ska vi se hur det ser ut. De omsätter ungefär 2,2 miljoner USD om dagen om du vill ha lite perspektiv.

PR-jippo eller inte; de accepterar BTC, och tjänar mycket pengar på det.

Av try1t
Skrivet av Shudnawz:

Men vänta, va? Om jag inte tjänar på att minea egna BitC's, utan behöver köpa befintliga, vad är då poängen?
Enda anledningen till att jag växlar till polska Zloty är att polackerna inte tar svenska kronor i kvartersbutikerna. Det är en förlustaffär för mig att växla, oavsett vilka valutor jag gör det från/till/mellan.

"Hej, jag har en kool grej på gång. Man kan samla kottar i skogen och byta dem mot pengar, kanske. Men eftersom det bara finns ett begränsat antal kottar kommer det bli svårare och svårare att hitta kottar. Då blir det bättre att köpa kottar av andra som redan har hittat kottar, och sen växla dem mot pengar!" Var i helvete är poängen med det systemet?

EDIT:
Jag kan så klart ha missat något, men i annat fall: är det verkligen så dumt som det låter?

Hela anonymitetsaspekten ser jag som en nackdel. Jag vill veta hur mina pengar cirkulerar, och vart de tar vägen om nån snor dem.

BTC är redan en världsvaluta. Om du skulle få lön i BTC skulle du kunna spendera dem var du vill.

Hur skickar du kottar till en person på andra sidan jorden för näst intill ingen avgift på några sekunder? Hur vet du att kotten du har inte är en kopia? Dessutom är kottar inflationsartade.

Om du är rädd att någon stjäl dina BTC betalar du en tredjepart för att hålla de säkra.

Av try1t
Skrivet av Allexz:

Mitt visa fungerar i fler än 5 butiker!

BTC är accepterat i fler är 5 butiker också och det har inte 3% avgifter på alla transfereringar och 0% chargebacks. Bitcoin ger även inte full kontroll att spendera dina BTC utan din tillåtelse och butikerna får sina BTC på direkten.

Av try1t
Skrivet av Reyintaz:

Jag tror inte du förstod vad jag skrev förut. Bitcoin kommer enbart fungera sålänge det finns en annan valuta bakom Bitcoin, annars är det i dagsläget helt värdelöst.

Det beror hur man ser på det. Teknologin Bitcoin (kryptovalutor) är en av de mest värdefulla uppfinningarna någonsin. Den är här för att stanna och kommer ha väldigt stort värde även i framtiden. BTC däremot är bundet till Bitcoin och om protokollen skulle fallera skulle BTC vara värda näst till ingenting.