Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t
Skrivet av ilstallione:

Har du ångerrätt på agget? Då du har provat agget och kommit fram till att det inte fyller den funktionen du köpt det för anser jag att du helt klart ska ångra köpet.

Nej det har jag inte. Gick ut för ca 15 dagar sedan. Jag får väll helt enkelt sälja den. :/

Av try1t

Blir bara mer och mer deprimerad desto mer jag läser. Hoppas inte att mitt nätagg är trasigt också. Om jag hade vetat om det här innan jag köpte den så hade den aldrig blivit köpt, damn.

Av try1t
Skrivet av SeF.Typh00n:

Bara för det har 8+6-pinnars strömförsörjining innebär det inte att det ser likadant ut på kretskortet eller hur?

Gainward har i det här fallet valt att göra snarlika PCBs gällande 570 och 580. Jag ville bara peka på att den lilla volthöjningen inte ska göra något allt för dåligt med kortet. Att den går och dör på mig efter att ha fungerat skapligt, men ändå fungerat, är för mig underligt.

Skrivet av Kaspersky 0_o:

Omöjligt och säga. "Trial and error" som man brukar säga. Mest "error" för din del

Mest "error" skulle jag inte vilja säga. Jag körde furmark i minst 2 timmar utan problem, med den klockningen. Vad som hänt vet jag inte. Känns som att den har nedgraderats då jag inte kommer ihåg dessa problem från när jag fick korten.

Update på mitt problem:

Jag får igång datorn och den verkar någorlunda problemfri med ena grafikkortet. Boot-problemet kvarstår fortfarande och jag ska testa lite mer imorgon och se om spel-problemet finns kvar(med ett kort alltså). Ska sedan titta på det andra kortet igen och se om den behöver en RMA eller inte. Ni får fortfarande komma med tips gällande vad problemet kan ha varit.

Av try1t
Skrivet av Kaspersky 0_o:

De kan inte se om du överklockat kortet genom mjukvara, men var försiktig nästa gång. Trist att ett företag ska behöva betala för din okunnighet.

Så hur skulle din "optimala" överklockning se ut?

Av try1t
Skrivet av ilstallione:

Vem har sagt att de ska veta det?

Det var därför jag frågade.

Skrivet av pierretox:

Nja nu förutsätter du nåt som jag inte e helt säker på..
jag menar om killen max har kört 1025 Mv hur sannolikt är det att han bränt korten?
Visst kan kanske skett men mer troligt är väl att Killen kan ha fått faulty måndagskort...
Folk som påstår sig bränt sina kort på Overclockers (som jag antar att du läst) hade oftast betydligt mer volt upp mot 1,2V samt de flesta (inte alla) hade disablat OCP/Power limit...

Sen finns det några tveksamheter i en del rapporterade GTX 570 dödsfall också som en del användare påpekar i trådarna...

MSI Afterburner tar max 1.15v. Känns som att de borde klara det. Mina kort har dessutom 8+6pin(som 580) - känns som att gainward visste att mer kraft behövs till dessa.

Av try1t
Skrivet av ilstallione:

Men om du vet, varför slutade det så här då?

Som sagt så hade jag problemen på stock också. 1025 Mv har inte fått några andra 570 att sluta att fungera(rätta mig om jag har fel). Så att min öveklockning ska inte ha skapat några problem.

Av try1t
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Du har med all sannolikhet själv vållat problemet. GTX 570 saknar två faser till skillnad från sin storebror 580, vilket resulterar i mer stress på dina VRM-moduler och högre risk för skada. Du tog en chansning (överklockade) och dessvärre gick allt inte så bra.

Hur ska de veta att jag har överklockat mitt kort, då det är omöjligt att se? Jag har inte ändrat på bios eller liknande så att allt är stock så länge man inte loggar in på min windows.

Av try1t
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Eftersom datorn inte startar med grafikkortet i har du förmodligen bränt sönder det. Någon permanent skada har du iaf gjort.

Nej, det ska man inte. Kör korten vid stock klocks då du uppenbarligen inte vet något om överklockning. Du spar på dina komponenter och din plånbok.

Då får det väll bli RMA på det trasiga kortet helt enkelt. Jag har inte kört på några överflödiga volts så att om den går sönder p.g.a. det här så är det något fel. Jag vet att man kan köra 875 på stock volts så att ifrågasätta mig där behövs inte.

Av try1t
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Ingen som reagerar på hans överklock på grafikkortet?

Otroligt lite volt för en sådan OC min vän.

Två möjliga problem och lösningar:
1) Ostabil överklock. Höj volten och se vart det leder dig.
2) Dina VRM-moduler överhettas.

Personligen ser jag 1) som troligast.

Men jag har samma problem vid stock? Ska testa att höja volten. Dock så ska man kunna komma upp i 875/1750 med stock volts så att mycket till ska det väll inte behövas?

Av try1t

Nu fungerar datorn igen. Satte nu in ett 8600gts istället. Vad rekommenderar ni att jag gör nu? Tack för alla svar förresten!

Av try1t
Skrivet av Deathdancer:

Koppla lös allt onödigt och ha bara moderkort, processor, en minnesticka och nätagget ikopplat. Om den fortfarande inte startar är det dags att montera om allt. Börja om från början och försök uteslåta så många komponenter som möjligt genom att testa på någon annan dator och när du hittat den felande länken är det bara att skicka in den på reklammation.

Skrivet av burken_swe@yahoo:

har du något annat grafikort som du kan testa med?

Det här känns helt sjukt att den bara slutar fungera för att jag tar bort ett grafikkort. Ja jag har en gammal 8600gts. Borde fungera att testa med.

Av try1t

Vet inte vad som har hänt nu! Jag plockade ur det undre grafikkortet och satte igång OCCT GPU error test och gick ifrån datorn ett tag. När jag nu kom tillbaka så är datorn avstängd och vill inte starta överhuvudtaget. Vad ska jag göra?:S

Av try1t

Som ni trodde så hade jag allt förutom hdd/sdd och optiska på 12v1 sidan. Jag bytte över 2 st 8pin som går till grafikkorten till 12v2 sidan. Nu har jag bara 24pin till moderkortet, 8pin till cpu och 2 st 6pin från grafikkorten på 12v1. Men även nu kvarstår alla problem. Efter en halvtimme spelande så gav grafikkorten upp och datorn frös. Har inte en aning vad problemen kan bero på nu. Ska även testa att ta bort ett grafikkort och se om det kan bero på ett trasigt grafikkort. Vet någon vad startproblemen beror på?

Av try1t
Skrivet av burken_swe@yahoo:

kan du möjligtvis ha kopplat fel på railen? så att den inte får för lite störm på 1 rail. (om det nu är möjlig ;P) använder du sata 2 portarna?

Jag blir väldigt fundersam angående rails. Måste verkligen titta på det. Annars har jag använt alla (4 st) sata 2.

Skrivet av delphiholm:

Det har INTE med nätagget att göra, utan moderkortet.
Detta tyder på att det är ännu mer fel på Sandy Bridge moderkorten,
har själv testat och vet MÅNGA med samma problem.

Vad menar du på är felet?

Skrivet av LoTex94:

Sticker in här lite snabbt.

Testat med endast ett kort? Samma problem?

offtopic:
Kanske bara är jag, men det känns som om Intel spottat ut halvfärdiga moderkort för SB...väldigt synd faktiskt, blir nog ett tungt Q1

Jag har inte gjort det. Om railslösningen inte fungerar så ska jag testa med ett grafikkort. Återkommer med resultat.

Skrivet av MultiMan:

HX1000 är två skilda 500W nätagg i 1 (mycket ovanlig design, inte ens vanlig multirail). Man måste balansera linorna korrekt annars kommer du får för lite ström med två så strömslukande grafikkort. Har du inte gjort detta är det bara att kontrollera vilka utgångar du använder och börja räkna. De fasta kablarna tillhör 12V1.

Det här verkar vara mycket troligt. Ska ta en titt på hur jag har organiserat kablarna. Återkommer med resultat.

Av try1t

Oj den missade jag.
Corsair HX1000W

Av try1t

Det här har koppling med vilket grafikkort som skickar ut signal för tillfället. När jag testade att koppla in skärmkabeln i det andra grafikkortet så ville den inte skicka ut bild förrän man kom in i Windows - som dig. Så försök att trixa lite med att byta kablar och om inte det funkar så kan du även byta plats på grafikkorten och försöka med olika platser på kabeln efter att du gjort det. Hoppas att du löser ditt problem.

Av try1t

GTX 570 SLI - Stora Problem!

Hej,

Som rubriken lyder så har jag problem och jag behöver hjälp! Slumpmässigt, kan ta 5 min eller flera timmar, inne i spel så fryser sig hela datorn och skärmen visar på att ingen signal längre skickas ut. När detta sker så hör man att grafikkorten startar om(fläkten dör och kör rakt upp i toppen och lägger sig sedan på en vanlig nivå igen). Ibland räcker det med att vänta ca 30 sekunder så är det bara att köra igen och ibland måste jag köra reset då datorn inte svarar överhuvudtaget. Jag har två stycken Gainward GTX 570 (Golden Sample "Goes Like Hell") @ 1025 Mv 890/1780/2200(original 1013Mv 800/1600/2000). Känslan jag fått är att det är något slags fel på grafikkortsdrivrutinen och att den skapar problemet. Problemet försvinner inte vid stock.

Ett annat litet problem jag har,vet inte om de är kopplade, är att ibland så vägrar datorn att starta på första försöket och det kan ta allt upp till 3 auto-försök att få datorn att boota, ungefär som att den inte får tillräckligt med el. Alltså när jag trycker på start-knappen startar datorn men jag får ingen bild. Alla fläktar och så surrar ett tag och sedan startar datorn om igen.

Setup:

Intel i7 2600K
Corsair Dominator GT 2000Mhz 2GB
OCZ Vertex 2 60GB (x 3)
Gainward "Goes Like Hell" GTX 570 (x 2)
Creative Fatal1ty X-Fi Titanium Pro
Windows 7 Ultimate (x64)
Asrock Fatal1ty P67 Professional

Ganska svårt att formulera sig på ett bra sätt men om det är något som ni inte förstår eller om jag har glömt nödvändig information så fråga gärna!

Tack på förhand!

Av try1t
Skrivet av Thornblom:

Det kommer bli super! Den där pumpen med ett 360 rad kommer orka dra vatten till GPU och Chipset också

Så bra! Tack för all hjälp!:)

Av try1t
Skrivet av -=|ZetaXtreme|=-:

Det beror ju på flera saker, jag vet inte vad kraven för Nvidia 3D vision är men jag antar att det inte fungerar med vilken skärm som helst och det är inget jag personligen bryr mig om så jag har aldrig sattit mig in i det där. Personligen så kör jag på en Dell UltraSharp U2311h som mitten/huvudskärm sen har jag ett gäng andra skärmar för andra saker. Jag själv hade aldrig klarat mig med en TN-skärm som huvudskärm utan för mig är IPS vägen att gå men det har väll att göra med vad man håller på med också, tror inte där finns en ultimat skärm för alla utan olika skärmar är bra för olika personer, själv skulle jag mycket gärna vilja ha 3st U2410 men det har jag inte riktigt råd med.

Hehe, sökte på de skärmar du nämnde och såg på direkten att de inte passade mina behov med ca 30ms och ingen 3D funktionalitet. Detta passar säkert perfekt till någon som aldrig kör spel som kräver låga latenser men jag ska nog spela en hel del sådant så jag tror att den skärmen jag valt i min setup nog ska passa mig bra. Tack för din åsikt iallafall!

Av try1t
Skrivet av -=|ZetaXtreme|=-:

Sämre färgåtergivning (dirthering), sämre betrakningsvinklar. Du kan läsa mer om det här:
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#Twisted_nematic_.28TN.29

Så att vad skulle du rekommendera istället? Vad är den ultimata skärmen?:)