Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t

Asrock Fatal1ty Z68 - Bios freeze, Gula ränder, Vägrar boota

Har väldiga problem med min setup, vilka jag tror beror på moderkortet. Redan vid första boot gick jag in i bios och inser att den har låst sig. Tänker att problemet kanske fixar sig efter bios-update, men icke. Nu har jag även börjat få andra konstiga artefakter(http://imageshack.us/photo/my-images/842/img0245e.jpg/) och ibland blir det ingen bild överhuvudtaget vid boot, något som brukar lösas genom en reset, dock väldigt irriterande. Min setup finns i signaturen.

Frågar därför er om ni vet vad detta kan bero på? Är det bara att skicka tillbaka moderkortet/annan komponent?

EDIT: Bios låser sig alltså helt slumpmässigt och ibland krävs flera resets för att den ska fungera korrekt.

Av try1t

Förlåt, om jag var lite jobbig och skapade tråden förut, men blev så jäkla besviken när man kommit hem med alla paket efter lång väntan och sedan upptäcker att chassit är trasigt. Det som även spädde på det hela var att inet precis hade stängt sin support, ska dock kontakta dem imorgon.

Ska också påpeka att mitt förra chassi jag beställde från inet hade en liknande skada på paketet men inte på själva chassit.

Och för att ni inte ska tro att jag hatar inet: Jag har aldrig haft problem med inet förut och då har jag beställt mycket därifrån.

Byggde även ihop datorn med det trasiga chassit - hoppas jag får en ny sida gratis.

Av try1t

Sprucket Plexiglas Corsair 800D

Beställde chassi, Corsair 800D och datordelar från inet och hade sett fram emot gaming i helgen. Hämtade ut paketet och kommer hem. Tar en snabbtitt på lådan chassit finns i och ser att det är ett stort hål i sidan av den:

http://img189.imageshack.us/img189/2480/img0240b.jpg

När jag sedan tar upp chassit från lådan ser jag att plastskyddet som är över chassit är skadat(obs dålig bild):

http://img521.imageshack.us/img521/3190/img0241sw.jpg

Tar sedan bort skyddet och ser att metallkanten är skadad vid plexiglaset och tycker att det är jävligt dåligt. Sedan efter en minut så upptäcker jag den verkliga boven - en mycket stor bit av plexiglaset har spruckit:

http://img69.imageshack.us/img69/3301/img0242dn.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/7933/img0243lg.jpg

Inet ni får fixa eran frakt. Antingen byter ni från idiot-Posten till någon man kan lita på eller så sätter ni 'fragile'-klistermärken på alla era paket...Fy fan vad skamligt...Blir att handla från webhallen i fortsättningen då man kan hämta ut varorna i butik i Linköping istället...

//Väldigt onöjd kund

Av try1t
Skrivet av SideWinder86:

Så du säger att jag kan lira ex: Skyrim på ett Linux OS?

Klart du kan! Linux är det bästa OSet, hands down.

Av try1t
Skrivet av FL3JM:

Det är ju sleeving på den, krympslangen täcker bara inte ända upp då det blir för brett där förmodar jag. Det man kan göra är att dra ett par varv med eltejp om man är så nitisk.

Att krymslangen inte når enda upp beror på att sleevingen sitter på alla 24(kan vara 25) kablar samtidigt. Sleeving på alla kablar var för sig och det kade varit en klockren 5!

Av try1t

Oh, nice! 4/5 pga ingen sleeving på 24 pin - ouch!

Av try1t
Skrivet av azmaz:

Nåt sånt kanske? Många kommer bygga völdigt likt det här paketet för dig.
PS: glömde kylpasta, men om du nöjer dig med den som följer med så visst HDMI kabel ufifall du har skärm som stödjer.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/738358/2011-08-15

Varför skulle man använda hdmi? DVI-D skickar precis samma signaler minus ljudsignalen. Alltså är det helt onödigt att använda hdmi om man inte vill ha ljud till skärmen, något som är väldigt onödigt då grafikkortsljudet inte ens är i närheten till samma kvalité som ett ljudkort eller moderkortets integrerade.

Edit: Om ens skärmen i fråga nu stödjer ljud från hdmi det vill säga.

Av try1t
Skrivet av rippero:

Men om så e fallet, borde inte iaf nått dra igång då t.e.x fläktar,hårddisk, mm mm

Testa och återkom med resultat. Annars kan det vara så att något har blivit "fried". Du kan felsöka genom att lyssna på "beep codes" och om du inte har en "speaker" på moderkortet så följer det antagligen med i moderkortboxen. Rekommenderar ej överklockning om man inte vet vad man gör!

Av try1t

Innan du plockar isär testa att återställa bios! Då moderkortet kan ha ställt in väldigt abnormala inställningar! Ta bort batteriet från moderkortet + dra ur elkabel på baksidan och vänta 30 s. Sätt tillbaka allt igen och posta resultat. OCGenie är inte att rekommendera.

Av try1t
Skrivet av Loofitheboss:

Tack, det funkade men har en liten grej som jag stör mig på. När jag stänger av datorn så släcks tangentbordet 5 sekunder efter datorn är avstängd:S

Verkar som att ditt nätagg börjar bli dåligt!

Av try1t

Den börjar antagligen bli slö för att Windows blir slött efter tiden, egentligen är den slö jämt, men det är bara en personlig åsikt(Linux). Rekommenderar Windows 7 64 uppgradering om du vill ha märkbar effekt, OC kommer inte hjälpa mycket. Annat än att köpa ny dator så skulle en ssd göra din dator mycket snabbare då jag antar att du tycker att den är slö vid laddningstider.

Av try1t
Skrivet av Reffoo:

Så jag ska bränna en skiva med Recovery till typ Windows 7 64 bit. Vilka sorts skivor ska jag använda då?

Du söker på "Windows 7 64 recovery disk" och laddar ner den, har för mig att storleken var ca 300mb. Och bränn sedan ner den på cd.

Skrivet av Reffoo:

Kan glömt att säga. Jag har recovery på datorn i början F9 tror jag det är typ Formatering. System återställning eller recovery är filer som datorn behöver som den reparera eller lägger till i datorn?

Testa både och! Hjälper dock inte alltid.

Av try1t

Har du testat med recovery skivor till ditt specifika OS? Sök på google: "DITT OS(inkl 32 eller 64 bit) + recovery disk". Om du inte har gjort det så rekommenderar jag att testa det först innan du gör något annat då chansen finns att den kan reparera problemet.

Av try1t

Vad lever vi i för värld egentligen? Pengar, alltså girighet, styr allt?

Anonymous - protestera mot dessa korrupta fasoner - GENAST! Innan det är för sent...

Av try1t
Skrivet av laukenpauken:

Jag tvivlar på att det är något med kablar som är fel, men jag ska kolla VÄLDIGT noga.
Kan hårddisken vara ett problem? För isåfall kan jag byta ut den ganska enkelt, ska pröva och se.
Föresten, glömde att nämna att jag satt och surfa och daton stängdes av sig själv och ville inte starta igen, så jag tvivlar på att det har något med kablar att göra.

EDIT: Jag prövade att ta ut allting utom dom fyra, och det funka inte, och det var inget fel med kablarna.

Helt klart så är något trasigt då den bara stängdes av och inte längre vill starta. Om du har andra delar du kan testa med temporärt så rekommenderas det. Det är bara att plocka isär till grunden och börja felsöka, som Alex 1984 påpekade.

Av try1t
Skrivet av naforce:

Då hade det väl inte startat alls? Det ligger iaf på en plastpall, verkar inte hjälpa:( har jag missat något? Pwr från chassit, 24pins kabeln och 8pin kabeln är allt jag kopplat in..

Skriv ut alla specs på din dator, tack.

Av try1t
Skrivet av Flaha:

OKEJ TACK ALLESAMMANS! problemet är nu löst! installerade om druvrutinerna till grafikkortet och vips så fungerade det! tack för alla svar!

Lite sent med mitt svar men bra till andra som inte vet.

Av try1t
Skrivet av Flaha:

okej, ville inte krångla med det dära men ajja. ska testa

1. Ladda ner senaste drivrutinerna från NVIDIAs hemsida.
2. Högerklicka på skrivbordet och klicka på NVIDIA control panel.
3. Klicka på change resolution.
4. Klicka customize.
5. Klicka Create custom resolution.
6. Ställ in:
Horizontal Pixels: 1920
Vertical Lines: 1080
Refresh Rate: 120
Color Depth: 32
Progressive Scan

Av try1t

UPDATE:

Problemen försvann efter att jag bytte nätagg till AX1200 och fick ett nytt grafikkort. Allt fungerar perfekt nu. Tack för all Hjälp!

Av try1t

Problemet löste sig! Installerade bara de nya beta drivers 267.24 och inga artifakter eller shadow flicker!

Tack för all hjälp!