Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Som flera andra föreslagit Beyerdynamic med modmic. Jag kör DT880 som är en öppen modell. Ger lite bättre ljudbild men läcker en del ljud så kanske DT770 är bättre om du har någon i närheten som kan störa sig på det.

Kommer aldrig gå tillbaka till "gaming headset" igen.

Av Anaii

Har en Titan som jag haft i snart ett år.

Det är svårt att peka ut någon enstaka grej som orsak men jag ångrar köpet. Skulle nog säga att det mest handlar om undermåliga inställningsmöjligheter.

Kommer återgå till riktiga kontorsstolar i framtiden.

Av Anaii

Väntar också in vr stöd.

Av Anaii

Cardos teknik är bättre men det som spelar mest roll är att ha samma som de man ska prata med.

Jag kör Packtalk Slim, tycker det ser nice ut.

Av Anaii
Skrivet av Lagerlöf:

Någon som kör annat visir än klart i sin hjälm?

Funderar på att köpa en sån här att sätta i för riktigt soliga dagar: https://www.shoei-europe.com/shop/en/spareparts/full-face-hel...

Men det uppfyller ju inte ECE R 22/05. Läste dock en artikel, som jag inte hittar nu, att det inte är något någon har "åkt fast för" i Sverige än så länge. Men kravet är ju egentligen 80 % ljusgenomsläpplighet.

Problemet med den typen av visir är att plötsligt kommer ett skuggigt parti mellan höga träd samtidigt som solen gick i moln och helt plötsligt ser du jättedåligt. Det kan någon kontra med att det är precis samma som att köra med mörka solglasögon och på det är mitt svar att ja, det är precis lika korkat.

Av Anaii
Skrivet av ramlösa:

synd att det bara är skitmusik I Beat Saber.

Det finns ju hur mycket musik som helst! Men eftersom du skriver så antar jag att du spelar Oculus versionen och inte orkar kringgå alla hinder de slängt upp mot modding.

Jag har både Oculus versionen som mest används för att visa familj och vänner on the go, och steam versionen med mod support som faktiskt spelas.

Av Anaii

Skydd är alltid en avvägning mellan skydd/komfort/stil och massa annat. De bästa skydden är de du använder. Den mest vanliga kompromissen som många inklusive mig själv gör är ryggskyddet. Bäst är en separat ryggskyddsväst som sitter som en smäck på ryggen. Men det är mer praktiskt med ett ryggskydd integrerat i jackan.

Om man arbetspendlar och söndagsåker (ej buskör) så är såna lägre skor som ändå har ankelskydd och i övrigt är gjorda för mc antagligen helt tillräckligt. Eftersom jag kör en stor tung hoj (AT) och gillar att köra grus och single track så vill jag ha höga stövlar med ordentliga skydd för smalbenen. Välter 240kg hoj och smalbenet hamnar i kläm mellan hojen och en sten så kan det vara skillnaden mellan att åka därifrån för egen maskin eller försöka få tag på någon med ATV att hämta mig och ge mig skjuts till sjukhuset.

Av Anaii

Det var bland det sista som hände mig innan jag slutade spela xD. Jag var visserligen redan i ett läge där jag mest loggade in och gjorde min isk grind utan mål med spelet. Alla jag spelat med tidigare hade slutat eller så hade vi tappat kontakten av andra anledningar.

Satt i någon avkrok och körde lvl4 missions i en Rattlesnake när en gank squad från goon hoppar in och suicide gankar. Jag tror de gick minus på isk eftersom det var en billig fit och det var relativt lite som droppade. Jag hade sedan länge fått ROI på det skeppet och hade lätt råd att skaffa en ny, men det var den sista nudgen jag behövde för att sluta spela.

Av Anaii

Som WOW veteran kommer du tycka FFXIV är väldigt enkelt och långsamt i början. Du kommer från att ha spelat på hög nivå i ett spel till absolut basic i ett annat.
Sen så är gcd mycket längre i FFXIV och i början har du typ inga ogcd's som gör det intressant. Att gå tillbaka till gammalt content och 90% av mina skillbars är grå är frustrerande.
Leveling och gear progression är extremt boostat jämfört med hur det var från början. Skönt att slippa den grinden men det innebär också att inget content kommer kännas utmanande innan du kommer ikapp.

Men det är gratis att spela upp till lvl 60 så...

Av Anaii

Nu var ett rätt många år sedan men tjänade ok på exploration, lvl4 missions och incursions (eller vad det hette) i high sec. PI hade jag svårt att få bra ekonomi runt i high sec. Tjänade ok på PI med 9 alts i low sec men det krävde mer jobb än det var värt.

Jag skulle satsa på en billig exploration setup med cloak och våga mig in i lowsec. Mycket bättre rewards och dör du så gör det inte så mycket.

Av Anaii
Skrivet av siglolmic:

Är det sant, kan man skippa MSQ? Jag slutade spela pga den, att göra fetch quests var fruktansvärt tråkigt och jag hoppades den skulle ta slut på level 50 så man kunde börja levla på riktigt. Men det är alltså möjligt att skippa den?

Ja, det finns skip som micro transaction. Kan som sagt inte rekommendera det, speciellt inte om du redan tagit dig igenom ARR MSQ (lvl 50) för det är den "dåliga" biten. HW som kommer efter är en bra story arc och det blir färre fetch quests ju längre i MSQ man kommer. Speldesign har ändrats lite på 10 år. Nyligen så squishade de också msq i ARR och HW så den är kortare. Massa onödiga filler quest har plockats bort.

SHB är en av de bästa story jag sett i ett spel över huvud taget och ruby weapon som är en sidostory i SHB fick mig att fälla ett par tårar när det var slut. Kan också tillägga att ruby weapon arcen i princip är bossfighter och cutsceens. Blind progade Diamond Ex som är den svårare versionen av sista fighten förra veckan och det var ett tag sedan jag hade så kul.

Av Anaii
Skrivet av Bankai:

FFXIV: Detta är ett av de bättre MMO som finns idag anser många. Jag tyckte det var ganska tråkigt, och striderna var inte speciellt roliga.

Det är ett problem med FFXIV att det content alla testar är det äldsta och sämsta. Avskyr när någon säger att det blir jättebra när du spelat 100 timmar, för vem orkar traggla sig igenom det liksom. Som tur är har de smushat ihop de första expansionerna och infört flying i orginal zonerna så det går betydligt snabbare nu.

Det finns också möjlighet att hoppa över allt story content och gå direkt till slutet men även om jag normalt sätt inte är så mycket för story så har jag fått ut väldigt mycket av storyn. Den är VÄLDIGT bra i de senare expansionerna men det bygger lite på att man har med sig den tidigare storyn och har knutit ett band till karaktärerna.

Jag har iaf riktigt kul med Extreme och Savage raids i endgame. Vilket väl motsvarar Mythic-ish.

Av Anaii

Har fått update 28 nu. Går inte köra AL i mitt nät eftersom mitt wifi är konfigurerat till ett separat subnät. Ytterligare en anledning att skaffa en separat AP till Questen

Av Anaii

Har inte fått uppdateringen än men det är tanken.

Av Anaii
Skrivet av johanandersson:

Du får ställa om deras enheter till 2.4 GHz bandet och strypa bandbredden på det bandet. Lite taskigt, men man gör det man måste.

Eh, det är bara att slänga upp en till AP. Bara det att jag vill ha in det i samma ekosystem och den råkade vara slut just nu.

Men det är iaf något att tänka på om VR över wifi inte funkar så bra. Det är väldigt känsligt för störningar som beror på att andra devices käkar bandbredden.

Av Anaii

Insett att jag behöver en extra AP dedikerad till VR. Beat Saber via VD funkade klockrent sent på kvällen när endast jag var vaken men var ospelbart dagen efter när det gick lite videostömmar och annat till diverse apparater. Tänkte passa på att uppgradera till Wifi 6 samtidigt men självklart slutsåld...

Av Anaii

Jag jobbar mycket med GDPR och som standard blankas all fritext användaren kan skriva, eftersom vi annars inte kan garantera att det inte lämnats någon text som identifierar personen.

Och speciellt invecklat är det inte om du har en databas i botten.

Av Anaii
Skrivet av hACmAn:

Vi pratar al6tså hörlurar som bara tar bort manuelt spesifika frekvensområden? Jag tänker/skriver högt.

ANC fungerar så att de letar efter mönster i ljudvågor och spelar upp en omvänd ljudvåg för att de ska ta ut varandra. Det fungerar bra med konstant ljud som motorbuller från den egna bilen och däcken som rullar över vägbanan. Däremot fungerar det inte alls för plötsliga ljud som ANC inte kan förutsäga så som tutande och mindre bra på ljudet från en passerande bil. Det senare troligtvis pga dopplereffekten.

Buller tröttar ut hjärnan relativt fort så det finns definitivt fördelar med bullerreducering vid bilkörning.

Av Anaii

Jag låter alla enheter synka/backupa mot en raid 6 NAS om står här hemma. Sen har jag offsite backup av NASens viktigaste innehåll som privata bilder och sånt som inte går att ersätta.

NASen täcker 99.9% av alla tänkbara scenarier och har andra rejäla fördelar som att göra saker lätt åtkomligt för användning. Offsite backupen är för den där sista 0.1% när allt skiter sig.

Av Anaii

Bara ett halvår kvar tills brorsan flyttar och kan ta tillbaka alla sina möbler vi har i ett "hobby rum" i källaren. Ca 30 kvm rektangulärt rum som då kommer vara helt tomt...