Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Har också Shoei Air. Modellen som utgått.
Den nya Shoei Air skiljer sig lite och jag har för mig att jag tyckte den var sämre. Jag minns dock inte varför

Av Anaii

Kör packtalk slim. Exakt samma fast monteras annorlunda. Fungerar bra till musik och sånt, men jag har aldrig använt den som intercom för jag kör ensam.

Av Anaii
Skrivet av Shimonu:

Någon speciell kartapp att tipsa om? Kanske kan testas lite i bilen för att utvärdera.

Jag använder främst OsmAnd och till och från Locus Map lite beroende på. Locus har högre inlärningströskel men har mer inställningar. OsmAnd har det mesta jag vill ha som möjlighet att lägga spår och alternativen "Avoid highways" och "Prefere unpaved".

Av Anaii
Skrivet av Shimonu:

Köp en GPS. Brukar ha lite bättre funktioner också.

Tvärt om, GPSer är nästan alltid sämre på det mesta än mobilen. Det finns så fruktansvärt bra kartappar. Det GPSer har är vädertålighet.

Av Anaii

Låter som en dysfunktionell arbetsplats mer än nått annat.

På mitt jobb har vi emellanåt livliga diskussioner om hur saker ska lösas. Men de slutar i att alla har fått argumentera för sin sak och att vi har konsensus oavsett om alla håller med till 100% eller ej. Vi är vuxna människor och man får inte alltid som man vill...

När det gäller apier är det bra att ha lite principer och riktlinjer att följa. När det gäller REST finns det mycket best practices och standarder att följa. Så bygger man nytt kan man utgå från det. Gäller det förändringar så gör man förändringen i den riktning som bäst stämmer överens med dessa.

När det gäller befintliga system där man ändrar i befintlig kod och en total refaktorisering inte är på agendan så är det ofta lämpligt att behålla och jobba vidare på befintliga mönster, vare sig de är bäst eller inte. Kod med blandade mönster och kodstilar är en plåga att underhålla.

I slutändan handlar det om kommunikation. Jag har ofta starka åsikter om hur saker bör byggas, men kommer en kollega med bra argument för något annat kan jag ändra mig. Att det är mindre jobb för ena eller andra personen är inget argument, man är ett team och man är gemensamt ansvariga för att leverera.

Av Anaii

Och så ska självklart alla IoT prylar och deras controllers ligga på ett eget vlan med hård kontroll på vad detta kommer åt på övriga vlan och internet. Men det är ju en självklarhet för alla säkerhetsmedvetna it-entusiaster på detta forum

Av Anaii

Är sjukt sugen på ny hoj att ersätta zr-7an. Men frun sa att jag har redan ATn och planer på en liten dualsport, så nästa uppgradering är hennes hoj... bläh

Av Anaii

Nästan alla mc grupper har flyttat från forum till facebook tyvärr.

Av Anaii
Skrivet av Beginner:

Antar att denna tråden är om MMO:t!?

Någon som orkar berätta vari skillnaden mellan detta och WoW är?

Läser på så gott jag kan och är väldigt lockad. Mest på grund av housing som jag ännu inte riktigt fattat hur det fungerar heller.

Denna video är bara ett par dagar gammal och väldigt bra:
https://youtu.be/5T-mcLYBnKc

Av Anaii
Skrivet av Beautiful_Barca:

Vi bor i villaområde på en liten ort. Det är betydligt dyrare att gräva fiber på landet då antalet hushåll per meter fiber är mycket mindre.

Beror på vad du menar med "på landet". Det är grävandet som är dyrt, inte fibern. Billigare att gräva ner ett par kilometer fiber längs vägkanten vid en åker än att gräva upp och återställa en asfalterad gata.

Men de priserna som IP lockar med på hemsidan borde ha en asterisk *Gäller bara denna exakta adressen* för de har ingen aning vad de kan erbjuda dig innan de vet din adress. Priserna du nämnt är inte orimliga dock. Stadsnät priser är ofta högre än priserna som IP erbjuder i sina egna nät, i alla fall till en början. IP erbjuder ofta väldigt förmånliga priser de första åren om du väljer att dra in deras monopolnät, och än så länge så verkar de sköta sig ok efter den perioden vad jag har kunnat se.

Av Anaii
Skrivet av cyklonen:

Det Alling gjorde (som han ofta gör) var att visa sig överlägsen genom att använda symboler som få är bekanta med. Hans sätt att visa sig "häftig" och speciell. Ett medvetet exkluderande och elitistiskt sätt att kommunicera.

Jag tror inte att hans förmåga att skriva på svenska är så bristfällig att han inte hade kunnat skriva ut det i riktiga ord, och förmodligen hade det gått snabbare än att leta fram symbolerna.

Alling länkade inte till nån teckenförklaring, utan det gjorde en annan användare, och dessutom är det ingen teckenförklaring utan ett rätt rörigt skriven artikel där flera, men inte alla, symbolerna diskuteras och i viss mån förklaras.

Ok, det känns som jag hoppat in i någon personlig vendetta här som jag inte vill bli en del av. Jag tackar för mig ^^

Av Anaii
Skrivet av cyklonen:

Du kanske kan skriva svenska i stället för att använda obegripliga krumelurer?

Skrivet av cyklonen:

Det har ingen betydelse. Det handlar om att kommunicera. Det Alling gör är att exkludera.

Det Alling gjorde var att göra det övertydligt och omöjligt att feltolka eftersom tecknen har en absolut innebörd. Text går nästan alltid att misstolka speciellt om man vill, vilket den här tråden är ett praktexempel på.

Att sen dessutom länka till teckenförklaring var ju väldigt snällt för den som inte redan känner till tecknen. Men det är kanske för mycket begärt att någon ska läsa det istället för att klaga på att man inte förstår.

Av Anaii

Trans Sweden Trail. Mindre en sträcka och mer en facebook grupp som rekar spår och lägger upp rutter.

Av Anaii
Skrivet av bagfalls:

Är jäkligt inne på att skaffa en Honda XRV750 till nästa sommar. Nått man bör tänka på med dom hojjarna förutom en strulande soppapump? Är det en vettig förstahojj för en som har okej offroadvana och som vill köra TET'en?

Gammal klassiker i sammanhanget. Svenska TET är väldigt snäll så hojen klarar det galant. Resten är upp till dig
Har själv inte kört den så kan inte uttala mig om hur den är att köra/äga.

Är själv inne på att köra lite TET och TST när semestern kommer

Av Anaii

Snabb googling:
"The Deco M4 is a dual-band AC1200 router, so it can reach speeds up to 1200 Mbps total between its two bands — 5 GHz and 2.4 GHz. This works out to an 867 maximum on the 5 GHz band and 300 on the 2. GHz."

Av Anaii
Skrivet av matteand:

Inspirerande tråd! Går själv i samma tankar.

Har en bakgrund som utvecklare (C++ och Cobol(!)) men har sedan länge arbetat som lösningsarkitekt (+10 år).
Sugen på att börja utveckla igen..

Vad tror ni om möjligheter att hitta jobb som Python-utvecklare?

Alltså du bor i Stockholm och har kunskaper i Cobol... guldgruva. Det är typ ingen som kan Cobol längre men det finns fortfarande många extremt viktiga system skrivna i Cobol som måste underhållas. En duktig Cobol konsult kan dra in sexsiffriga månadsbelopp. Kanske inte värdens roligaste att jobba med dock...

Av Anaii

Jag har problem men det beror till 90% på att jag har mitt trådlösa på ett annat vlan än min speldator. :/

Av Anaii

Fick hem mina controller grips från VR Cover häromdagen. Rekommenderas.

Av Anaii

Jag bytte vindruta på min för med originalet känner jag vindturbulensen. Har en mindre ruta än originalet som är jävligt snygg och en stor "touring" ruta som båda är bättre än originalet. Jag har helt enkelt exakt fel längd och sittställning för orginalrutan.

Av Anaii
Skrivet av aMp:

MMX 300 v2 är i princip ett par hörlurar tillverkade av Beyerdynamic med motsvarande ljud mot Beyerdynamics andra lurar runt samma pris, som de bara satt en bra mikrofon på. Möjligtvis har de gjort mindre tweaks på ljudet för att ge en liten prioritet för spel, men de ska spela musik bra. Dem äntrade denna del av marknaden iom att de tillverkade QPAD 1339. Efter samarbetet märkte de nog att det inte kostar dem mycket extra för att även erbjuda alternativ för gamers.

Googlade för jag hade inte koll på dem. När du skrev "i princip ett par hörlurar tillverkade av Beyerdynamics" så trodde jag du menade att det var ett annat märke på dem.

Förutsatt att mikrofonen är likvärdig modmic i kvalitet så låter det som ett riktigt bra headset. Nackdelarna som jag kan se är closed back och endast en 32 ohm modell till skillnad mot Beyerdynamics andra modeller som brukar finnas i 80, 250 och 600 ohm.

Kombon DT770 80ohm + modmic verkar bli ca 400 billigare.
DT880 250ohm + modmic hamnar på ungefär samma pris.