Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av Stan Carley:

Sen jag började investera i fonder så har jag förlorat 50 kronor av mitt startkapital.
Räknar man in den vinst jag gjorde under första månaden och ser till den totala förlusten så har jag under januari månad förlorat 107 kronor och i enighet med mitt planerade månadssparande så ska jag den först februari köpa fonder för ytterligare 600 kronor vilket i nuläget inte känns som en smart investering.

Fråga: Om jag köper en fond idag för 100 kronor som är värd 5 kronor mindre än den var första gången jag köpte den för samma summa kommer jag då att få en större kaka av fonden den här gången då jag handlar för lika mycket men fonden är värd mindre?

På sikt så inbillar jag mig att det är bra för mig som ny på börsen att priserna går ner nu, det bör väl betyda att jag nu kan köpa fonder till ett lite lägre pris och kanske göra en liten extra vinst den dag då det vänder upp igen (om det händer)?

Har ni tips på någon fond som går extremt dåligt just nu men som med stor sannolikhet kommer att återhämta sig inom några år?

Ja, precis. Har man pengar så ska man köpa när det går ner för man får mer för varje investerad krona. Marknaden går i vågor och vi är troligtvis på väg neråt nu. Men det är alltid svårt att förutspå hur mycket och när det vänder.

Av Anaii

MVC = Model View Controller.
Du har en data modell som du vill visa i en grafisk vy. Detta styrs av en controller.

Men ofta när man pratar om MVC i .net så pratar man om Microsofts egen implementation av detta. Men det är ganska förlegat nu.

Skrivet av Elgot:

Från början var .Net core ett projekt för att få en delmängd (därav core antar jag) av det fullständiga .Net framework att fungera på andra plattformar än Windows och samtidigt bli öppen källkod, men med tiden har mer och mer funktionalitet överförts och all nyutveckling har väl i princip gjorts i det spåret. Från och med .Net 5 är det som sagt också core-versionen som tagit över. Det finns fortfarande skillnader och inkompatibilitet mellan versionerna, men oftast behöver man inte tänka så mycket på det.

Ja precis. Man skrev om .net i grunden och började med "Core" funktionalitet. Allt eftersom det blev mer komplett så slängde man "Core" delen av namnet när det blev den fulla versionen av .net.

Av Anaii
Skrivet av CeeJaySWE:

Crystal Tower är obligatoriskt numer för att komma vidare i MSQ.

Ja, men CT är en del av ARR men är inte obligatorisk fören i slutet av SB. Men det är en del referenser till CT innan dess också.

Av Anaii

Någon som vet något ställe i närheten av Örebro där man kan provsitta andra kvalitetsstolar än Kinnarps? Hade gärna provat lite olika innan man pungar ut med så mycket som vi pratar om när det gäller dessa stolar.

Kinnarps har jag koll på men vill alltså testa lite andra för att jämföra.

Av Anaii

Jag upplever att det funkar ganska dåligt, men jag gissar att det har att göra med hur bra det är implementerat på specifika enheter som du kopplar upp. Tekniskt sett ska det fungera.

Har faktiskt inte kollat hur det funkar med nya telefonen men gamla kopplade upp sig mo 2,4GHz när man närmade sig hemmet eftersom den når längst. Sen var jag tvungen att manuellt toggla av/på wifi för att den skulle byta till 5Ghz. Jag fick det aldrig att fungera som det är tänkt.

Av Anaii
Skrivet av Bastich:

*om du är inloggad eller/och sparar deras kakor. Det blir svårt att träna algoritmen till att ge dig passande förslag om du inte håller dig inloggad medans du gör all "tubande". Annars får man bara skitförslag som är poppis i det landet som ip-numret hör till.

Ah, så det blir som linjärtv då...

Av Anaii
Skrivet av orig_rejser:

Älskar linjärtv via antenn. Svt 1 2 kunskapskanalen.
Att zappa och få se något nytt som inte kommer via en algoritm.
Youtube är menlöst till 99,9% och sanslöst fördummande och hämmande av allmänbildning

Vad du får för förslag på youtube är ju helt beroende av vad du tittar på. Tittar du på fördummande grejer får du förslag på mer fördummande grejer. Mina förslag består till ca 50% av saker som "Today I found out", "SciShow" och diverse genomgångar av det senaste i C# och .net. Resten är relaterat till hobbyintressen.

Av Anaii
Skrivet av Söderbäck:

Jag håller verkligen med. Och är lite emot ;).

Jag har ingen önskan om att automatisera hemmet så att jag kan styra kaffekokaren med mobilen eller trixa med belysningen/rullgardiner riktigt. Inte heller gemensamt högtalarsystem eller nå sånt intresserar.

Men jag ser ett mervärde i att företaget som satt upp solceller automagiskt blir notifierade om att något är fel på en panel så att de kan ta hand om problemet istället för att panelen underpresterar i flera år, att olika larm är uppkopplade till larmcentraler, elmätaren inte behöver läsas av manuellt längre och att man kan boka tvättstugan via mobilen istället för att behöva traska iväg 4 våningar och flytta en nyckelbricka.
Och jag får säga att jag har övervägt att skaffa ett tillägg till värmesystemet i sommarstället för att kunna starta det på distans 2 dagar innan man åker dit så att det är varmt inte bara på söndagen utan även på lördagen när man är där ;).

Det finns en del grejer som ändå blir bättre med lite smart elektronik i hemmet - tycker jag då.
Fast ja, mycket av det som får fokus nu för tiden är fluff - och en hel del lösningar innebär mest merjobb för väldigt lite mervärde. Agreed ;).

Japp.

  • Automatisk styrning av grejer med hög elförbrukning så de startar när elen är billig (elbilsladdare, diskmaskin etc).

  • Starta bastun på distans så den är varm när man kommer hem halvt ihjälfrusen.

Finns vissa pärlor i hemautomation.

Av Anaii

Cat6 är mer än tillräckligt och du vill ha utp. stp ska jordas och är till för väldigt störiga miljöer som fabriker och liknade.

Skrivet av cheben:

Rekommenderar classes solida UTP kabel.

Solid kabel är för fast installation. Jag gissar att OP inte kommer dra kabel i väggar och installera fasta uttag.

Av Anaii

Jag skulle uppgradera grafikkort till 30 serien men det blev aldrig av så jag kör Alyx med ett 1070. Blev stor skillnad i prestanda när jag uppgraderade till en wifi6 AP och lät den vara dedikerad till VR så inget annat ligger och stör.

Av Anaii
Skrivet av dibban:

Nybörjare här. Köpte Starter Edition och jag gillar det, har levlat upp till 15 hittills (Archer). Mysigt spel, gillar framför allt storyn, miljöerna, musiken. Läste att man fick med en expansion när man köper Starter Edition, är det den jag lirar nu eller är det grundspelet? Har mest följt main story quests hittills, ska jag fortsätta på det spåret? Tar gärna emot fler nybörjartips.

Majoriteten av innehållet i expansioner ligger i zoner som du inte kommer till innan du kommit så långt i MSQ (main story quest).

Så ja, följ MSQ så tar du dig framåt men glöm inte bort allt roligt side content some dungeons osv. Att bara köra MSQ kan bli rätt segt och man riskerar att tröttna efter ett tag. Inte för att storyn är dålig utan för att man inte får göra så mycket annat än att läsa dialog. Det blir iaf mer och bättre voice acting ju längre man kommer.

Den exp du får från MSQ räcker för att få minst två job till max om man gör lite annat vid sidan av och du kommer vara överlevelad hela tiden.

På tal om job så är din job story väldigt viktig för den ger dig massor med nya abilities.

Crystal Tower och Coils of Bahamut (raids) rekommenderar jag att köra när man kommer så långt för storyn i dem är viktig för förståelse och upplevelse av senare MSQ story.

Av Anaii

Nej jag spelar inte på laptop. Men jag insåg häromdagen att min nya laptop har bättre prestanda än min desktop. Det beror huvudsakligen på att det var dags att uppgradera denna generationen men det har varit för dyrt så det får fungera tills vidare.

Av Anaii

Som andra redan nämnt är det tyvärr en urusel tid att köpa dator just nu. Laptop för spel har alltid varit svårt/dyrt men i och med bristen på komponenter i hela elektronikbranschen så har priserna rusat. Just grafikkort som är så viktigt för spel och alltid varit en av de dyrare delarna har dubblat eller tredubblats i pris.

Av Anaii

Integrerad grafik har överraskat mig ett par gånger med att leverera mer än jag förväntat. Men det är inte riktigt tänkt för spel. Dvs när det står Intel UHD Graphics så kan du hoppa över de modellerna.

Enligt systemkraven du själv skrev i första inlägget är kraven en Core i5 2.8GHz och 8Gbyte RAM.
Laptopen du länkade till har en Core i3 2.2GHz och 4Gbyte RAM.
Tacksamt nog är högre siffror bättre i just dessa fall så det är relativt lättbegripligt att laptopen du länkade till inte uppfyller systemkraven.

Sen kan det vara värt att tänka på att systemkraven ofta är absoluta minimum för att spela. Det betyder inte alltid att det kommer fungera bra.

Av Anaii
Skrivet av D-mannen:

Vad tycker ni om denna?? Skulle denna fungera för att spela Fortnite osv

https://www.billigteknik.se/laptop-14-15/28707-lenovo-ideapad...

Rent krasst nej. Fungerar utmärkt för skolarbete och liknande.

Av Anaii

Ställer mig också i skaran som är överlag nöjd såhär en bit in.

Det medföljande bandet som jag tror de kallar "sport" är över förväntan. Däremot köpte jag till ett sånt "hybrid läder" som tyvärr känns som det sämsta av två värdar. Det är något med det som känns väldigt fel, men jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

Av Anaii

Viktigaste funktionerna för mig är stand alone spotify och pulsmätare för löprundor, google pay och notiser. Google pay har jag inte testat än men appen finns iaf att installera.

Om vi börjar med just Spotify:
Spotify update aktiverade downloads och ännu mer viktigt för mig lokal uppspelning. Jag har lte modellen och praktiskt mer data än jag kan göra av med så jag är fine med att streama musik. Men att nu kunna använda klockan med Spotify helt stand alone och lämna telefonen hemma tex vid en löprunda är fantastiskt.

Dock känns Spotify appen fortfarande som en beta. Tex så reagerar den ibland inte på inmatning så det händer inget när man trycker på saker. Och väljer man tex att man vill spela upp lokalt så kan den acceptera det och sedan strunta helt i det så man får välja det igen. Funktionaliteten finns där men som mjukvaruutvecklare känns det som det är något som slängdes ihop på en vecka och fått QA stämpeln "det duger tillsvidare".

Klockan i övrigt:
Lagom tyngd och storlek. Känns kvalitativ. Slänger den på laddning en stund en gång per dag tex medan jag duschar. Laddar sällan till 100% utan batteriet pendlar då mellan 20 och 90%.

Använder klockan mest till notiser och lättare hälso/träningsfunktioner som stegräknare, pulsmätare och sömnanalys (jag visste redan att jag sover dåligt men nu har jag en siffra på det också. Tack Samsung... xD). Har inte så mycket att jämföra med men de verkar fungera som de ska.

Av Anaii

Jag förbeställde en direkt när det blev möjligt och döm av min förvåning att den dök upp redan förra fredagen, en vecka innan officiell release.

Det jag stört mig mest på hittills är att Spotify appen suger (sög kanske jag ska säga för jag fick precis ut en uppdatering som jag tror innehåller alla utlovade features) och att Telenor knappt vet hur esim aktiveras om det inte gäller en Apple watch.

Har inte testat om google pay fungerar på klockan ännu. Men det är en annan utlovad feature som jag hoppas kommer fungera relativt omgående.

Av Anaii

Jag kör med samma pluggar. Funkar bra. Har inte så mycket att jämföra med

Av Anaii
Skrivet av Halogen:

Slim har jag också kollat på, men jag måste erkänna att jag inte riktigt ser vinsten med att ha batteripacket separat bak på hjälmen? En pryl till bara ju?

Viktcentrering och aerodynamik. Nu är det inte massivt, men av samma anledning som många sätter en motvikt i nacken på ett VR headset. Det känns kanske inte så mycket till att börja med men efter flera timmar så kan några tiotals gram obalans kännas i nackmusklerna. Speciellt om du lägger på lite fartvind som har något att få grep om på ena sedan huvudet.

Nu vet jag inte hur mycket effekt det faktiskt ger för jag har aldrig jämfört dem, men det är teorin iaf.