Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Någon som testat Rawbikes elcykel?

Har alltid gillat idén med deras moped att kunna fälla ihop och bära upp på kontoret. Cykeln bygger på samma ram osv, men är ju som sagt en cykel så man slipper försäkring och allt krångel med moped.

Hittar inga user reviews på nätet.

Av Anaii

Som ovan skrev. AI genererade bilder har inte så exakta justeringsmöjligheter som du vill ha. Efter mycket arbete så kanske du får öronen som du vill ha men nu har hunden bara 3 ben...

Av Anaii
Skrivet av mattemaz:

Är på jakt efter mer vettiga strumpor.
Vad är fördelarna med merinoull?
Läser att många hissar bambu före bomul.
Kikat lite på Danish Endurance och verkar hålla bättre.
Nån som kör med deras strumpor?

Ull har väldigt bra termoreglerande egenskaper. De är varma när det är kallt och svala när det är varmt.
Nackdelarna med ull är att de kräver speciellt underhåll. Speciellt tvättmedel och tvättprogram, aldrig torktumla. Annars förstörs fettet i ullen och då blir det väldigt skört och går sönder. Jag gillar ull till vissa kläder som används mer sällan (underställ) eller som inte behöver tvättas så ofta (tjocktröja)

Konstgjorda växtfibrer oftast gjorda av bambu eftersom det växer så snabbt. Det finns dock flera olika varianter. Vanligast är nog Bambuviskos (tror jag) men Lycocell/Tencell känns som det blir allt vanligare.
Kan kännas lite mer silkigt, speciellt innan de tvättats ett par gånger. Det drar inte åt sig lika mycket fukt som bomull, torkar snabbare och luktar inte lika mycket svett.

Jag gick igenom en period där jag bara köpte ull, men jag tyckte inte att livslängden på de kläderna var bra nog. Nu är jag inne på varianter av växtfibrer, mest Lycocell, men har inte kört med det tillräckligt länge för att uttala mig om livslängden.

Favoritmärket just nu är CDLP.

Av Anaii

Nått lite norr om lvl60 och börjar känna mig rätt klar med spelet. Känner absolut inget sug efter att grinda levels. Det känns alldeles för repetitivt.

Jag tror att det har att göra med att det är likadant överallt. Visst det finns lite olika tilesets men de är väldigt lika. Så det finns kanske 2-3 som är distinkt olika. Dungeon layout känns typ samma oavsett. Och för liten variation på monster.

Men mest är det nog att jag antagligen växt ifrån arpg. Jag är nog för gammal för att grinda levels hela dagarna. Känns som ett jobb och jag har annat att göra.

Av Anaii
Skrivet av vinylens:

Tror bara det finns krav på att det ska finnas brytare som ska nås lätt, inget krav på att det ska sitta utomhus då jag satt upp dom kan ha ändrat sig.
Vet att på hus med lägenheter så sitter dom inte utomhus heller utan i ett utrymme som går att nå lätt.
Dessutom så sitter mitt skåp för säkringar precis utanför.

Ok, fel av mig att säga utomhus. Men inne i ett garage brukar inte vara så lättåtkomligt eftersom man normal har ett sånt stängt, låst och gärna larmat eftersom man är rädd om det man har därinne. Jag gjorde ett antagande som kanske inte stämmer.

Av Anaii
Skrivet av vinylens:

Trodde dom flesta tålde sol men att man försöker montera dom på en sida där det är mycket skugga.
Själv sitter min i garaget, vilket jag valde dom som installera sa att det funka att ha den ute men jag ville inte det då man ska ha strömbrytare och annat före och efter invertern.

<Uppladdad bildlänk>

Bild på hur mitt ser ut.

En brytare måste ju sitta utomhus för att räddningstjänsten ska kunna komma åt den utan att behöva bryta sig in. Annars är det enligt vad jag förstår inte en korrekt installation. Jag tror det är den mellan panelerna och inverteraren.

Min inverterare sitter i garaget men har en genomgång genom väggen med en brytare på utsidan.

Av Anaii

Ordvits eller ej, dålig journalistisk sed att rubriksätta på det sättet eftersom det är en ren osanning.

Av Anaii
Skrivet av landmarks:

Det var lite med glimten i ögat Personligen tycker jag att det är en kul idé och har inget emot konceptet.

Ni hade kunnat kalla det microtransaction så hade ni behållit "glimten i ögat" och varit mer korrekt.
Tror vi har en bit kvar innan vi kan ladda ner fysiskt materia eller att 3d printrar är så pass avancerade att man kan skriva ut ens något så "komplicerat" som en sladd.

Nu låter det ju som jag verkligen störde mig på det vilket inte är sant. Jag kommenterade bara på att ett ord användes felaktigt och gick vidare med min dag. Hade redan glömt det och blev påmind av att jag citerades.

Av Anaii

Dock lite fel i artikeln att kalla det DLC.

Av Anaii

Beror väl på hur rädd man är om hojen. Kan inte säga att jag bryr mig det minsta om min ena hoj. Den är gammal och uppskrapad. Ingen klassiker heller så inget värde i den.

Men jag är för bekväm. Det är kallt ute. Och jag har stor respekt för rullgruset.

Av Anaii
Skrivet av Levan:

För 99.999 % av alla mc-åkare finns det inga nackdelar med ABS-bromsar på allmän väg. Vill man köra grus kan man ofta stänga av det på moderna hojar. De som tror att de bromsar bättre utan har fel, om inte det är världens första hoj med ABS.

Även offroad ABS är bra nu. Så det finns sällan någon anledning att stänga av ABS om man inte kör typ enduro på en hoj som antagligen inte var tänkt för det.

Av Anaii

För mig är 5000 max att lägga på ett grafikkort om jag byter varannan generation. Tror jag kommer få sitta på mitt 1070 tills det dör...

Av Anaii

Har aldrig använt en publik laddare på 1,5 år med elbil. Laddar bara hemma. Lånat/bytt bil till en bensinare några gånger när man ska resa långt för att slippa tänka på laddningsproblematiken. Om jag inte haft möjligheten att låna bil så hade jag lätt kunnat hyra bil den enstaka gången jag ska åka långt för alla pengar jag sparar på att ladda hemma resten av tiden.

Ett litet irritationsmoment är att elbilar väger väldigt mycket pga batterierna så dragvikten är riktigt kass om bilen ens är utrustad med drag. Jag har förmånen att kunna låna en bensinare med drag när jag ändå lånar kärran av svärfar, men det blir lite mer planerande än att bara åka och koppla på kärran.

Av Anaii

Har tyvärr inget förslag i den prisklassen. Jag köpte ett Klim Latitude ställ och har iaf inte ångrat mig. men jackan ligger nu på 6k med 30% rea.

Av Anaii
Skrivet av aragon:

Nu valde jag dock Eons lösningen ändå då jag får nästan 22kw monterat jämfört med typ 11-12.kw som säljaren med batteri kunde erbjuda. (skiljer "bara" ca 60k, skulle jag valt med det stora batteriet skulle det till och med varit ca 20k dyrare än eon)
Då jag har bundet ett par år till så är min tanke att jag ska se första året hur det går med endast solceller och i värsta fall montera ett större batteri om det behövs. (särskilt om det blir nedsläckningar då vill jag definitivt ha det som ups för huset (med fri kopplare)

Om du vill ha ö-drift, dvs att det fungerar när elnätet är nere så är det helt andra grejer du behöver. Mycket dyrare och mycket strängare regelverk etc.

Inverterare för ö-drift kallas ofta hybrid inverter. De är sällan större än 10kW och kostar betydligt mer än "vanliga" inverterare. En vanlig inverterare behöver frekvensen från elnätet för att fungera och stänger ner om elnätet kopplas bort. Det är vad jag förstått en medveten funktion för att de inte ska råka skicka ut el på nätet i o-synk och därmed störa elnätet.

Av Anaii

Beror ju på vad man har det till. Jag upplevde enorm skillnad när jag bytte till wifi6 för att streama VR spel från datorn till VR headset (Quest2). Niche användningsfall.

Av Anaii

Instämmer om byggahus.se

Du kommer behöva många verktyg. Köp billiga och använd tills de är utslitna eller du stör dig väldigt mycket på kvalitet. Först då vet du vilka verktyg du använder mycket och som är värda att lägga pengar på ett nytt av bra kvalitet.

Ha en rejäl buffert på kontot. Man vet aldrig när något utanför din kontroll inträffar som gör att du behöver casha upp. Allt från dyra elräkningar :cry: till vitvaror som går sönder.

Solceller är lönsamma, speciellt det här året och troligtvis ett par år framåt. Men mer än pengarna minskar det stress/ångest över elpriserna.

Av Anaii

Dag 7
Språk: Python

Idag har jag lärt mig att Python inte är så bra på rekursivitet. Men det gick till slut.

Dold text

class Directory: def __init__(self, name, parent=None): self.name = name self.parent = parent self.size = 0 self.subdirectories = [] def calculate_size(self, total_size): calculated_size = self.size for sub in self.subdirectories: result = sub.calculate_size(total_size) calculated_size += result[0] total_size = result[1] if calculated_size <= 100000: total_size += calculated_size return calculated_size, total_size def find_smallest_to_delete(self, space_req, smallest): calculated_size = self.size for sub in self.subdirectories: result = sub.find_smallest_to_delete(space_req, smallest) calculated_size += result[0] smallest = result[1] if space_req <= calculated_size < smallest: smallest = calculated_size return calculated_size, smallest def day7(): input_list = open("data\\day7.txt").read().split("\n") root = Directory("root") active = root for line in input_list: if line == "$ cd /": active = root elif line == "$ cd ..": active = active.parent elif line.startswith("$ cd "): for sub in active.subdirectories: if sub.name == line[5:]: active = sub break elif line[0].isdigit(): active.size += int(line[:line.index(" ")]) elif line.startswith("dir"): active.subdirectories.append(Directory(line[4:], active)) result = root.calculate_size(0) space_req = 30000000 - (70000000 - result[0]) result2 = root.find_smallest_to_delete(space_req, result[0]) print(result[1]) print(result2[1])

Dold text
Av Anaii
Skrivet av GLaDER:

Dag: 6
Språk: Python 3
Lösning: GitHub

Idag gick det än en gång upp för mig varför jag inte är så snabb på sådana här uppgifter.

Jag tror det har att göra med exponering. Jag behöver lusläsa texten för att förstå vad jag ska göra, men trots att jag läste texten förstod jag inte att:

  • Man skulle returnera positionen för slutet av markören (så fick off-by-4-fel två gånger).

  • Man skulle titta på buffern mha ett glidande fönster. Jag trodde uppgiften var att returnera "så fort du sett 4 olika tecken".

Men men, jag ser det som personlighetsträning det är bra att det går lite dåligt ibland.

Dold text

Nu var det ju inte en avancerad uppgift men ändå kul att vi har exakt samma lösning

def find_marker(text, size): for x in range(len(text)): if len(set(text[x:x+size])) == size: print(x+size) break

Dold text
Av Anaii
Skrivet av GLaDER:

Dag: 3
Språk: Python 3
Lösning: GitHub

Idag var rolig, men det var tydligen fler än jag som tyckte det för inte blev det någon framskjuten plats på leaderboarden

Nyckeln till dagens uppgift -- för mig -- är att använda set för att hitta icke unika bokstäver i de olika strängarna.

Var det någon som gjorde på något annat sätt?

Dold text

Vi löste den på typ samma sätt men jag som lär mig Python visste inte att det gick att göra så med list funktionen. Googlade fram och använde intersect.

Andra skillnaden är att jag använde

string.ascii_lowercase.index(char)

som bas för prioriteten istället för ord(char)