Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Dag:2
Språk: Python (som jag aldrig använd innan)

Som vanligt följer jag KISS principen:

def day2(): input_list = open("data\\day2.txt").read().split("\n") part1_score = 0 part2_score = 0 win = 6 draw = 3 loss = 0 rock = 1 paper = 2 scissors = 3 for game_round in input_list: match game_round: case "A X": part1_score += draw + rock part2_score += loss + scissors case "A Y": part1_score += win + paper part2_score += draw + rock case "A Z": part1_score += loss + scissors part2_score += win + paper case "B X": part1_score += loss + rock part2_score += loss + rock case "B Y": part1_score += draw + paper part2_score += draw + paper case "B Z": part1_score += win + scissors part2_score += win + scissors case "C X": part1_score += win + rock part2_score += loss + paper case "C Y": part1_score += loss + paper part2_score += draw + scissors case "C Z": part1_score += draw + scissors part2_score += win + rock print(part1_score) print(part2_score) #Execution time (ms): 0.5049000028520823

Dold text
Av Anaii
Skrivet av Barsk66:

Det uppstår ju. Två av summorna är dubletter. Nu råkar det inte vara den högsta summan, men det hade kunnat vara det.
Men visst, om uppgiften går ut på att ta fram svaret en gång för just det här datat - och man kan strunta i alla felfall så visst. Men det är inte så man ska lära ut kodning IMHO.

Uppgiften går ut på att mata in rätt svar. That's it.
Sen kan var och en utöka det med vad man känner för och vad man vill få ut av det. De allra flesta som deltar skulle jag nog ändå säga redan är professionella utvecklare så att hålla på med felhantering ligger nog inte högt på någons lista. Att listan innehåller dubbletter kommer nog komma upp i en senare uppgift och orsaka fel hos dem som inte tänker på det.

Vissa tävlar i leaderboarden (morgonpigga jävlar).
Vissa försöker skriva den mest optimerade koden (minst kod, snabbast, minst minne etc)
Många inklusive mig använder AoC för ta en titt på ett nytt språk istället för att skriva "hello world" och "bibliotek system" igen för tusende gången.

Av Anaii

I min "man cave" som även är mitt hemmakontor gick jag från två lysrörsarmaturer med dubbla lysrör i varje (totalt 200W) till 2 dimbara ledlampor (totalt max 80W). Kör dem på ca 20%. Med dagens priser så har jag snart sparat in den investeringen.

Veden till kaminen har jag snart tjänat in redan och har 3,5 m3 kvar. Eldar normal runt 1 m3 per år men eldar mer och började tidigare i år. Tror dock jag klarar mig ^^

Av Anaii

Förstår inte hur man kan köpa grafikkort till dessa priser. Helt orimliga summor, men ändå säljer de. Och så länge de säljer blir det ingen prispress.

Av Anaii

Jag har också börjat lite smått. Börjar med några lampor i källaren för att de behövde bytas från halogen och ville ha rörelsedeckare i korridor och förråd. Blev zigbee för min del.

Men som systemingenjör hoppade jag rakt ner i träsket med Home Assistant. Hade tänkt köra på en RPi men fanns inte att köpa någonstans så blev i docker på Synology NAS tills vidare. Inte helt lätt att sätta upp och har inte fått det att lira än efter 2-3h. Men det är rätt kul ^^

Av Anaii

Låter som en jobbig och kanske omöjligt workaround på att man inte fixar nätverket. Har eleverna tillåtelse att skriva ut på skrivaren så ska den självklart gå att nå via nätverket. Fokusera på det problemet istället.

Av Anaii

Hittills har jag betalat mindre än om jag skulle kört rörligt. Kan man ställa om några saker, framför allt uppvärmning till billiga timmar är det lätt att spara pengar.

Har du fast eller vanligt rörligt så kan du inte spara pengar annat än att dra ner på förbrukning. Med timavläsning har du möjlighet att spara genom att flytta förbrukning till billiga timmar, men det kan också slå riktigt fel om du råkar förbruka mycket när det är dyrt.

Av Anaii

https://thecozysheep.se/wp-content/uploads/2022/04/lysegraa-hvid...

Dom hjälper mot kalla golv

Minskat förbrukningen med ca 300kWh jämfört med september förra året och använde 265kWh egenproducerad el från solceller som installerades i år.
Såld el har byggt upp en pott att betala vinterns el med. Hade hoppats att november skulle vara första månaden där potten skulle användas, dvs där kostnaden för köpt el överstiger såld el men oktober ser inte lovande ut än så länge.

Av Anaii

Ska nog skaffa mig nått sånt som Knox Urbane. Älskar mitt Klim Latitude ställ men det är tungt och väldigt varmt när man står stilla. Har dock kört genom regnstorm utan att bli blöt så det har sina fördelar.

Av Anaii

Jag beställde en Embody men ändrade till Aeron efter provsittning. Har även Atlas headrest till Aeron men monterat av den. Sitter bättre utan när jag arbetar.

Har också en SecretLab Titan. Ångrar det köpet jättemycket. Skulle nog hellre ta en Ikea stol för under halva priset.

Av Anaii

Letar efter en bra traktörpanna. Vill inte ha någon giftig GenX-derivat non-stick beläggning.
Något tips?

Av Anaii

Sitter jag i arbetsposition så har jag inte huvudet mot nackstödet men om jag lutar mig tillbaka och kollar något på youtube eller plockar upp kontrollern för en runda Rocket League eller liknande så är det nice att ha lite stöd för huvudet.

Av Anaii
Skrivet av telrad:

Härligt! Då kanske jag ska slå till med en gång. 😀 Vart köpte du din del ifrån?

Jag köpte min direkt från AtlasHeadrest.

Av Anaii
Skrivet av telrad:

Är det någon här som har köpt ett Atlas headrest till sin Herman Miller Aeron och vill dela sina erfarenheter? Jag har nyligen fått hem en Aeron men funderar på om inte ett huvudstöd hade varit skönt när man vill slappna av lite extra.

Det är bra. Känns som det är en orginaldel.

Av Anaii
Skrivet av RPGWiZaRD:

Får man fråga varför? Är intresserad då jag funderat lite på att testa den nångång i framtiden.

Svårt att säga. Den var inte superbekväm att sitta "korrekt" i, men inte heller obekväm. Mer en "meh" känsla. Testade lite andra varianter på sittställning och ja det går att sitta mer eller mindre bekvämt lite hur som helst men återigen rätt mycket "meh".

Köpte en Aeron istället som jag tycker är helt fenomenal och planerar att komplettera med en fåtölj eller saccosäck för chill gaming.

Av Anaii
Skrivet av RPGWiZaRD:

Herman Miller Embody kan också va värt att fundera på, skulle säga det viktigaste som delar dem två från varandra är huruvida du gillar att sitta stilla i "korrekt" position eller om du är sån som gillar att ha lite olika sittställningar eller variera dem. Aeron är gjord för att du ska sitta med benen rakt hela tiden, kanterna är hårda och böjda att det mer eller mindre tvingar en att sitta "korrekt". För vissa kan det upplevas som ett störningsmoment. Jag upplevde det med t.ex. en DXRacer där pga de hårda kanterna som stack upp litegrann att man var tvungen att sitta rakt hela tiden i "normal" position det blev för psykiskt tungt för mig (gillar ibland sitta bredbent, kanske ena benet över den andra osv), slutade med att jag fick sälja stolen så därför vet jag personligen Herman Miller Embody är nog säkert den jag personligen behöver om jag nångång väljer Herman Miller. 😅 Båda två är riktigt bra alternativ dock, är mera smak och tycke, vissa föredrar ena över den andra.

Jag trodde jag skulle gilla Embody tills jag testade en. Funkade inte alls för mig.

Av Anaii
Skrivet av Sir_Manfred:

Hade en men den var inte bekväm. Fick ont i ryggen av den och mängder av rövsvett.

Köpte en Herman-Miller Aeron istället. Nöjd som fan. Inget ryggont och framför allt inget jädrans rövsvett!
Bonus är att fjärtarna åker rakt igenom meshen också. :+1:

Jag har dock blivit tvungen att lägga dit en tunn sittdyna sedan någon vecka tillbaka för det blev så jävla kallt om baken. Men då sitter jag i källaren och har ställt ner värmen lite för att elen är så jävla dyr.

Av Anaii
Skrivet av Hulle:

Jag tror den här tråden diskuterar två olika saker... den ena är elförsörjningen, alltså att elen ska räcka till för industrier osv, den andra saken är elpriset. De hänger inte nödvändigtvis ihop till 100 %.

Huvudet på spiken.

Elprismodellen som används är helt galen när systemet har satts ur spel. Det fungerade ändå rätt bra när det togs fram och har fungerat rätt bra fram tills förra året. Nu behövs en förändring i hur elpriset sätts och det är enbart en energipolitisk fråga.

Produktion av baskraft och transport av denna är en mycket större fråga med ledtider om 10-20 år. Det är komplext och tar lång tid att bygga oavsett hur man löser det, för att inte tala om byråkratiska processer.

Av Anaii
Skrivet av Dinkefing:

Det blir väldigt dyrt för de med sådan förbrukning. Redan nästa månad kommer vi se rekordfakturor.

Ja, det blir väldigt väldigt dyrt. Men det är som sagt normal förbrukning för en villa. Finns bara så mycket att göra med ett befintligt hus och även det som går att göra kostar stora summor.

Elpriserna har varit stabila i årtionden så inget hushåll har haft med detta i sina kalkyler när man tittat på vad som är ekonomiskt att göra för att förbättra energieffektiviteten på huset.

Vi skulle gjort andra roligare renoveringar i år men har istället lagt stora summor på att minska våra elkostnader. Helt orimliga och onödiga summor skulle jag tyckt för ett år sedan.

Av Anaii
Skrivet av HQ69:

Enormt bra tråd, mycket fin läsning nu när man söker efter en ny stol.

Har några frågor. Bor i en mindre ort där jag inte har möjlighet att testa så många förutom Kinnarps och RH.
Har haft Kinnarps 9000 i mitt förra jobb.
Tidigare hemma hade jag en RH Logic 400 men den blev gammal och skinnet blev dåligt så den kastade vi.
Idag arbetar jag hemifrån. Gjorde misstaget att köpa en SecretLab Titan, passar inte alls mig.

Ingen av ovannämnda stolar har passat mig, bäst har dock Kinnarps stolen varit.

Behöver alltså en stol med en mycket mjuk sits. Har problem med att jag får träsmak efter en arbetsdag. Har möjligheten att stå och arbeta men eftersom jag är reumatiker så blir det endast mindre stunder.

Malmstolen 4000 med DUX säte är intressant, hur mjuk är den egentligen?
KAB stolarna, är de mjuka eller endast rejäla?
Herman Miller Aeron har vissa rekommenderat. När man tittar på sitsen så verkar det vara tyg utan stopping? Hur håller en sådan egentligen?

Är 178cm och väger 105kg. Ja, några kilo mindre skulle inte skada, har dock vägt 115 så är på rätt väg.

Snabb googling: HM Aeron klarar 350 punds / 158kg.

Sitsen formar sig lite efter baken, som att sitta på en studsmatta som ovan skrev. Väldigt bekvämt enligt mig. Men jag har fått lägga en filt på min nu för det blev kallt om baken att sitta på mesh. Men då sitter jag i källaren där det kanske är 17-18 grader just nu. Dröjer nog inte länge innan man får slå på lite värme trots elpriserna