Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av SuperDuperKillen:

Funderar på MT09, Z900, Duke 890, Monster 950 eller en Street triple som förstahoj.

Någon som jämfört ovanstående hojar? Tycker Z900 ser bäst ut (och gillar I4) men den väger 20kg mer än de andra 🤔.

Väldigt olika hojar som jag utan att ha kört alla kan säga är väldigt olika känsla i. Du måste iväg och testa dem själv.

Z900 är en radfyra.
Duke 890är en parallell twin.
Monster 950 är V-twin
Street triple är en triple (duh)
MT09 är jag osäker på men tror det är en tripel det med.

Nu har jag inte erfarenhet av just dessa men jag tycker radfyror är själlösa. Det är en högst personlig åsikt.

Jag har inte gjort det själv men jag har hört från flera håll att alla måste begå misstaget att äga en Ducati vid något tillfälle. Tror det har att göra med att de ska vara roliga men kräva mycket underhåll xD

Av de du nämnt så är nog den jag helst vill ta på en provtur Street Triple

Av Anaii
Skrivet av Chichin:

Vilken del av landet bor du? Så man kanske vet vad som väntar... Får mina monterade nu i augusti och så ska elmätaren bytas...

Örebro

Av Anaii

Mina 16 kWp har hittills producerat exakt 0W i juli eftersom jag fortfarande väntar på att Eon ska byta min mätare. Andra gången (jag upprepar: andra gången, inte första) jag ringde och undrade varför inget hände sade tjejen i kundtjänst att det var bra att jag ringde för man hade missat att hantera mitt ärende och ta det vidare efter att solcellsmontörerna rapporterat in att de var färdiga. Sedan dess har jag ringt minst 3 gånger till utan att något händer...

Av Anaii
Skrivet av aragon:

Vad är priserna när man säljer el idag?

Elbolaget betalar spotpriset, dvs vad elen kostar på den öppna marknaden. Det varierar kraftigt både över dagen och från dag till dag. Just nu är priset 207 öre/kWh.

Utöver det får man 60 öre/kWh i skattereduktion från staten.

Skrivet av aragon:

Får man sälja el dyrare än man köper den?

Några elbolag erbjuder ett par ören extra per kWh utöver spotpriset för att locka kunder. Men de verkar också dyrare att köpa från så det går nog jämt ut. Elbolagen kräver att man köper sin el av dem för att få sälja till dem så man kan inte välja olika elbolag.

Skrivet av aragon:

Stämmer det att man inte får sälja mer än vad man förbrukar och gäller det per år/månad eller dag?

Det stämmer. Producerar man mer än man förbrukar per år så räknas man inte längre som microproducent och då gäller ett helt annat regelverk som i princip kräver att du bildar företag.

Av Anaii
Skrivet av vinylens:

Då har du missat mycket av solsäsongen.

Jag är högst medveten om detta...

Av Anaii

Tog ett lån på huset för dränering och återställning av uteplats och trädgård i höstas, men efter den vinter vi hade så prioriterade jag om och lade en del på solceller istället. Uteplatsen får helt enkelt vänta ett år.

205k för 16kW. Väntar på att EON ska komma och byta mätare så jag får dra igång produktionen. Skulle varit igång i Maj, men det har dragit ut på tiden...

Av Anaii
Skrivet av NoImNot:

Hur är med ryggen å så ? Känner nu efter flera år använding av gaming stolar att jag har sjukt ont i ryggen, vart det bättre för dig ?

Jag fick ont i ryggen av SecretLab Titan men det blev ok igen när jag gick tillbaka till min gamla Kinnarps även om jag ofta satt som en säck potatis i den.
Efter en vecka med Aeron fick jag jätteont i ryggen pga att stolen mer eller mindre tvingar dig att sitta korrekt. Det var ovant och det kändes som min ryggrad pressades in i rätt position. Ett par dagar senare släppte det och nu tycker jag det är hur bekvämt som helst. Inga ryggproblem av stolen. Sen sov jag på soffan i källaren inatt pga att det var extremt varmt i sovrummet så jag har ont av den anledning. Det suger att bli äldre xD

Av Anaii
Skrivet av RVX:

Begagnad Kinnarps eller liknande.
@Anaii lite nyfiken på vilken stol du köpte istället, herman miller?

Herman Miller Aeron adjustable posturefit + Atlas headrest

Av Anaii
Skrivet av Lodisen:

Nu efter tre års användning så börjar hela stolen att rasa ihop. Min är dock helt symmetrisk, men "lädret" börjar slitas ut ordentligt. Gick från att se ut som ny, till att två månader senare se 10 år gammal ut. Det går fort utför.
Smaken är som baken. Fungerar finnemang som en slit/släng stol om man är villig att lägga 4k var tredje år på en stol.

Jag hade Kinnarps innan och har även kört med en Herman Miller Aeron, men tycker Secretlabs är helt okej för pengarna, iaf när man är modell större.
Hade jag varit <90 kg så hade jag förmodligen kört på en Herman miller.

Insåg först nu att jag svarade på ett ett år gammalt inlägg xD.
Intressant att höra om dina erfarenheter så här ett år senare.

Priset på Titan har ökat så vi pratar tydligen 5-6k med frakt nu. Så vi är uppe och nosar i prisklassen av en riktig kontorsstol.

Av Anaii
Skrivet av Lodisen:

Spana in https://secretlab.eu
Även om de är "gamingstolar" så är komforten och kvaliteten på topp (För det mesta. Handledsstöden höll väl sisådär, men går att beställa nya).

Har en titan och hela stolen bortsett från handledsstöden ser ut som dagen jag fick den efter 2 års daglig användning.

Jag har också en Titan. Sämsta köp jag gjort. Stolen är inte helt symmetrisk och sitsen lutar. Inom ett halvår såg armstöden ut som tvättbrädor. Fit and finish är urusel och kvalitén inte långt efter.
Dessutom har den nära noll inställningsmöjligheter och komforten är därefter.

Skulle säga att den är ungefär lika bra som Ikea Markus, och jag tycker inte Markus som kostar hälften är värd pengarna.
Jag gick tillbaka till min gamla stol, en 20+ år begagnad Kinnarps som jag köpte på blocket för 400. Sen gick jag och köpte en ny stol som var betydligt dyrare och utanför budget för de flesta, men jag ångrar bittert att jag slängde pengar i sjön på en SecretLab.

Av Anaii

Har en bekännelse att göra. Den här säsongen har jag kört en total sträcka av 2km, till besiktningsstationen och tillbaka.

Känner inget sug efter att bara åka, vilket nog har att göra med att jag är lite målfokuserad. Många ärenden kräver lite lastutrymme så det blir bil. När det är småärenden känns det bara jobbigt att dra fram hojen, ta på sig all utrustning, svettas arslet av sig och bära runt på hjälm.

Sen måste man ju åka och tanka också vilket aldrig kändes jobbigt tidigare men sen vi skaffade elbil så har det blivit något jag verkligen drar mig för...

Av Anaii
Skrivet av Mookachacka:

Räknar man tid och besvär så borde det nästan vara billigare att lämna in den för det, sen måste du ju ta spilloljan till en återvinningscentral osv....

Bor man i lägenhet är jag beredd att hålla med, även om jag tycker man ska ta sig tid att lära sig åtminstone grundläggande underhåll som att byta olja. Har man garage så tar det ca 15 min + tiden det tar för oljan att dränera. Sen åker jag till återvinningen lite då och då oavsett, blir lätt så när man har hus.

Av Anaii

Har haft min HM Aeron med Atlas neckrest i lite över en månad nu.

Fick lite ont i ryggen första veckan men efter att ryggen anpassat sig efter en mer korrekt ergonomiskt sittställning så har jag bara bra saker att säga om stolen. Sitter 10-16h om dagen under veckodagar så jag gillar att både sits och rygg är i mesh. Dels för att det inte blir så varmt, dels för jag inte får minsta ont i baken efter så lång tid, vilket jag fått från min tidigare Kinnarps.

Av Anaii

Jag har två helt olika renoveringsjobb där allt är klart bortsett från att en elektriker ska komma och koppla in. I ena fallet har jag väntat sedan början av April, i andra fallet någon vecka men blivit förvarnad om att det kommer ta flera veckor.

Va fan...

Av Anaii

Jag hade ett par Ryobi grejer och en Makita skruvdragare. Nu är samtliga maskiner Makita inklusive häcksax och trimmer.
Att ha dubbla batterisystem är inget att rekommendera och när jag valde väg gick jag Makita.
Helt klart mest använda och mest älskade verktyget i min låda är DTD171 Impact driver. Den är värd varenda krona.

Senaste inköpet är tigersågen. Mycket bra men jävlar vad den drar batteri om man ska igenom massiva reglar xD
Av liknande anledning rekommenderar jag borrhammare med sladd om du verkligen behöver en borrhammare. Jag skaffade en när jag drog kabelrör i källaren och det är tungt att ta sig igenom betong. Vet inte hur många batterier det hade dragit ur men det hade varit ett antal.

Av Anaii

Känner igen mig. Hade rejält ont i ryggen efter en veckas användning. Är inne på andra veckan nu och har ställt ner posture-fit till minimum. Känns redan bättre.

Men jag måste skaffa en till stol/fåtölj som är bättre för att chilla i. I Aeron sitter man korrekt eller så får man problem. Funkar bra för mig under arbetstid och när jag spelar, mindre bra när jag drar igång en stream och slösurfar.

Av Anaii

Maj: 952 kWh, 1022kr

SE3 med spotpris per timme.

Av Anaii
Skrivet av Turbonisse:

Tack till dem som håller sig till ämnet, El spark. Jag är inte intresserad av elcykel.

Tittar på denna E2S V2 2022 PRO. Den har 10" hjul, 30% större batteri än den vanliga (540Wh).

Eftersom motorn är större än 250W (1000W), lär den inte vara 100% laglig (Som cykel.) ändå, så jag funderar på att jag lika gärna kan ta 30km/h varianten. Ställa ner hastigheten i appen.
Kvarstår frågan om luft fyllda, eller solida hjul? Bak är det fjädring. Ganska fin asfalt där jag tänkt bruka den.
Men det är kanske inte bara komforten? Kan skilja en del på räckvidden? Till luftfyllda fördel?

Valet blir inte "hugget i sten", man kan byta däck (själv) om man ändrar sig.
Även 20, eller 30kmh går att ändra efteråt, men då får man byta moderkort. Ser också gör bart ut.

Vad tror ni om denna el-spark? för 6k?
Prisvärd? Just nu -1500kr Var nog det som satte idén att köpa, i huvudet från början.
Såg en annons på lillebrodern (Utan PRO), mindre hjul och svagare, eftersom jag väger norr om 100kg, inser jag att den mindre E2S V2 2022 för 4,5k kan vara lite i klenaste laget?

Jag kör en ett par år gammal e2s-v2. 8 tum luftfyllda däck utan dämpning. Den snabbare varianten. Väger typ 80-85. Brukar ligga på ca 28 km/h.

När det gäller effekten på motorn så är e-wheels inte helt ärliga enligt mig. Visade sig när jag väl fick hem min att det de anger är top effekt, dvs en boostad effekt som motorn trycker på med i uppförsbackar. På min angav de 700W men i det visade sig vara 250W med boost upp till 700. Ser nu att de har skrivit ut det i texten med det hade det inte för ett par år sedan.

Vi har ett gäng Xiaomi kickar på jobbet som jag kan jämföra med och kan med rätt stor säkerhet säga att det antagligen är samma fabrik som tillverkar dem. På jobbets kickar har vi bytt ett antal till punkteringsfria däck och komforten minskar rejält enligt mig.

Det jag kommer titta på nästa gång är större hjul, längre räckvidd och bättre bromsar.
Jag kan som tur är ladda på jobbet för jag tror inte riktigt att jag kommer fram och tillbaka på en laddning i upplåst läge. Oftast inget problem att ta sig enkel väg var som helst i stan men hade gärna kommit hela vägen hem igen på en laddning. Låst till 20km/h kommer man mycket längre men det är väldigt långsamt. Agda 85 på sin gamla damcykel från 60 tal har inga problem att åka ifrån...

Av Anaii

Ett tips jag kan ge som jag själv ska följa om jag behöver ny i framtiden. Se om du kan hitta en modell som antingen har 10tum hjul som standard eller som går att uppgradera.

Av Anaii
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror inte du vill pendla 7 km på en sparkcykel men det är en sträcka man bekvämt åker på en cykel.
Rätt cykelmodell går in i bilen (en vikbar eller om man tar av hjulen så går det ofta att få in dem) men man kan ju också ha ett cykelställ utanpå bilen, man måste inte ha drag för att montera ett cykelställ om det är det som hindrar dig från den varianten utan det finns cykelställ som monteras på drag, baklucka och tak så nått borde väl passa om du vill ta med cykeln utanpå bilen.
https://www.montaguebikes.com/wp-content/uploads/2020/08/M-E1-Folded-800.jpg
https://www.montaguebikes.com/product/m-e1/

Pendlar över en mil på el-spark. Inga problem och skulle nog säga att det är bekvämare än cykel. Iaf min stadshybrid med ganska smal hård sadel. Sen kostar el-sparken 1/10 av den där du länkade så det är ju inte riktigt jämförbara. Då är ju type en Väsla Bike mer jämförbar.

Bästa med el-spark är dock hur smidigt det är att bara slänga in i bagaget utan att hålla på att fälla ihop eller krångla med ställningar.