Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Jag är också inne lite på PC360, men det som gör mig off på dem är att det bara är 2.0. Dvs inte surround.

Av Anaii

Damn! Ser ut att bli sjukt bra. Brb, ska torka upp lite dregel...

Av Anaii

Beställde i butik (GameStop) pga att det ligger intill jobbet. Plockar upp det på vägen hem.

Av Anaii

Börjat läsa på lite om spelet. Måste säga att jag får blandade känslor.

Frågan är hur PvP systemet kommer att bli. Jag hoppas verkligen på en succé för jag behöver ett nytt MMO. Det kliar i mina healer fingrar xD

Av Anaii

Hmm,

För strategi: Shogun 2 - Total War
Spelat det ett tag och det är beroendeframkallande likt alla Total War spel. Iaf för mig.

Bland så kallade Diablo cloner tycker jag fortfarande att Titan Quest är bland de bästa trotts att det nu har några år på nacken.

Av Anaii

Är redan reggad sedan en tid tillbaka. Har dock inte fått beta invite än.

Känns som det är ett "i väntan på diablo 3" lir för min del. Hade det kommit för 2-3 år sedan hade det kunnat bli något stort. Nu ska det tävla med D3 vilket inte kommer bli lätt. Ändå ett "måste testa" för min del.

Av Anaii

Jag tycker annars att http://www.w3schools.com/ har rätt bra komma igång guider.

PHP: http://www.w3schools.com/php/
SQL: http://www.w3schools.com/sql/default.asp

Av Anaii

Jag lärde mig programmera genom att skriva små spel, typ fyra i rad och luffarschack. Lite senare även kortspel som blackjack. Om man inte lägger så stor vikt på att det ska se snyggt ut grafikmässigt så är det inte jätteavancerat och ger massor med övning på loopar, if satser och arrayer.

Ett tips om du går den vägen är att läsa på om tvådimensionella arrayer. Det är för övrigt användbart till mycket.

Av Anaii

Lite nytt men inget som direkt påverkar spelet. Som du nämnde "bridge-walking-crap" och lite annat skräp.

Av Anaii

Känner för lite förändring i mitt nu rätt slentrianmässiga EvE spelande. Kanske tittar in i er kanal för att snacka lite så får vi se.

Av Anaii

Imorgon kanske vi får veta mer om när betan startar, det är iaf min förhoppning

För er som inte följer händelserna kring D3 slaviskt så kan jag berätta att Blizzard hade en pressrelease med speciellt inbjudna den 27e. Imorgon den 1a aug får de som var där gå ut offentligt med det som de fick veta.

Av Anaii

Tänkte bara tipsa om Wrecked Revenge Revisited som har release om någon månad. September har jag läst någonstans.

http://www.supersonic-ftp.co.uk/wordpress/?cat=3

Uppföljare till PS2ans Mashed. Ett av de absolut roligaste party/multiplayer lir jag vet. Hemma hos mig blir det rätt lätt höga rop och skratt och en hel del knuffande i soffan.

Av Anaii

Jag spelade DDO ett tag för något år sedan. Tyckte det var riktigt bra. Hade inte direkt någon att spela med så tröttnade efter ett tag. Att spela med random folk blir lätt drygt i längden. Spelade mest som Tank: Dwarf fighter.

Jag gillar skill/ability/feat systemet. Det bygger ju på Dungeons and Dragons (Sword Coast reglerna om jag inte mins fel) och har man spelat många andra spel som typ Baldurs Gate, Neverwinter Nights (eller rollspelet) så känner man igen sig.

Av Anaii
Skrivet av meleth:

Så du menar alltså att det är problem med drivrutiner när flera personer har haft hårddiskar som mystiskt försvinner i biosen på moderkort från olika tillverkare? Känns ju mer troligt att det problemet som Intel har sagt kan uppkomma (portarna lägger av att funka) uppkommer tidigare än vad de har sagt än att flera tillverkare skulle göra samma fel i sina biosar.

Jag säger att JAG inte tror att alla fel som rapporteras med 100 olika symptom beror på detta. Symptom som beskrivits kan bero på allt från drivrutiner till en defekt disk eller kabel. JAG vet inte vad alla fel beror på men det känns som många skyller på detta direkt utan att faktisk felsöka.

Du tror inte NÅGON av alla ingenjörer och testare på NÅGOT av alla företag och testcenter som är inblandade skulle upptäckt detta tidigare om allt som behövdes var att sätta ihop 10 system och starta dem? Kanske köra ett par timmar?

JAG tror det som Intel gått ut med att det är något som uppstår efter lång användning är korrekt. Jag vet hur rigorös testningen av nya produkter är på stora internationella företag och hela den här affären har varit oerhört kostsam för Intel, både i pengar och prestige. Men om folk vill noja upp sig är det deras beslut.

Av Anaii

Nu är det ju också så att man ser det man förväntar sig att se. Om något är det minsta fel med något som har med hårddiskar att göra så kommer Intels krets att få skulden den närmsta tiden, även om det är ett AMD system

Skämt åsido så så ligger det en hel del i det jag säger. Det kommer vara massor av fel som beror allt möjligt där skulden direkt kommer läggas på detta. Som jag förstått den informationen som kommit än så länge så är det ett fel som uppstår vid långvarig användning. Kretsarna har ju testats utförligt av Intel, moderkortstillverkarna och diverse oberoende parter som testat produkterna och ingen har upptäckt några problem. Det som är svårast att testa innan release är just hur produkten påverkas efter en lång tids användning eftersom tillverkaren inte gärna kan vänta 1-5 år med att släppa produkten och utföra långtidstester.

Att användare redan skulle få problem med detta bara ett par veckor efter release ser jag som högst otroligt. Det är många saker som är nya, tex drivrutiner som kan ligga bakom diverse problem. Det är mycket hjärnspöken nu.

Av Anaii

Jag har inte haft några problem alls med mitt Gigabyte kort. Dock såg jag till att dubbelkolla vilka sataportar jag använde när jag läste om det.

Så om informationen som kommit ut än så länge stämmer så förväntar jag mig inte heller några problem. Jag använder portar som inte är påverkade och väntar lugnt in det utbytesprogram som lär komma för drabbade moderkort. Tycker det verkar som aldeles för många drabbas av panik helt i onödan.

Informationsflödet från Intel, tillverkare och distributörer, sammanställt av sweclockers har varit kanon!

Av Anaii
Skrivet av KurreKula:

VB6..? Varför använda det?

Därför att även gamla system måste underhållas. Är inte det språk jag skulle välja om jag utvecklade nytt.

Skrivet av Skogga:

Jag provade i VB6 SP6 att följa din första variant och det funkade direkt,

If opt(0).Enabled Then MsgBox "Ja" Else MsgBox "Nej"

Kan inte se varför det inte funkar för dig?

Ja, jag har läst på lite mer och det är ju så det ska funka. Men av någon anledning gör det inte det. Jag slet mig i håret i fredags och trodde jag missat något.

Jag ska kolla på koden igen med fräscha ögon på måndag, men jag tror inte det kommer göra någon skillnad. Jag och en kollega satt och kollade på de raderna i minst 30 min utan att hitta något så...

Ska också kolla upp vilken version som används. Möjligheten finns att funktionen förändrats mellan versioner.

Av Anaii

VB6 .Enabled property - Hjälp uppskattas

Jag sitter och underhåller ett VB6 system och fick ett litet problem. Jag har gjort en liten workaround så det funkar men vill veta om det finns något snyggt sätt att göra det jag vill.

Det som ska göras är:
Jag har 3 option buttons opt(0) - opt(2). Beroende på diverse omständigheter sätter jag dem till .Enabled = False/True (dvs gråar ut dem) för att förhidra användaren från att välja just den eller de. I slutet av kodstycket så vill jag kolla om två av de tre är Enabled = False och i så fall sätta .Value = 1 på den återstående (dvs, finns det bara ett val så gör jag det automatiskt)

Mitt problem är att jag inte lyckas läsa av .Enabled på ett bra sätt. Har testat

If opt(0).Enabled Then

och

If opt(o).Enabled =True Then

båda returnerar alltid False

Kod exempel:

opt(0).Enabled = True
If opt(o).Enabled Then
'Detta kommer aldrig köras eftersom det alltid ger False
End If

Om någon kan förklara varför det inte funkar så som jag (som är mer hemma i Java miljö) tycker att det borde funka så skulle det vara guld värt.

Av Anaii
Skrivet av Ala_95:

Njaa. Inte riktigt så. Har nästan läst klart Ghosts of Ascalon. I den boken så beskriver Killeen (en Sylvari necromancer) om hur dom föddes. Det var något med Ventari och någon till, minns inte exakt. Sedan så är Sylvari växter allihopa, så dom föds typ från ett träd. Sedan har dom en så kallad "Dream" där dom delar kunskap osv.
Som Killeen själv beskriver (ungefärligt) i boken (som för övrigt är väldigt bra) "Jag vet hur en stek ser ut, jag vet hur den smakar. Men ändå har jag aldrig i mitt liv varken ätit eller sett en stek" Det vet hon genom att andra Sylvari ätit stek och sedan vet alla andra Sylvari hur det är genom "The Dream".

Det är så jag uppfattar det. Sylvari är även lite mindre än en människa, och har inte blod utan mer savliknande vätska.

Tycker att alla Guild Wars intresserade ska läsa Ghosts of Ascalon. Riktigt intressant bok.

Nu har jag inte spelat GW men har blivit intresserad av 2an så jag stöläser lite i tråden. Det där var intressant lore men det lät mer som vad normal kallas dryader i fantasylitteratur än alver. Nu är förstås Sylvari något unikt för GW men håller ni inte med om att dryader är en bättre liknelse än alver?

Av Anaii

Hehe, har blivit rätt intresserad av Swedish Aerospace, men hur kul är det att bara ha svenskar att snacka med liksom. Sitta och snacka med folk från hela världen är en av sakerna jag gillar bäst med MMOs.

Desutom trivs jag rätt bra i High/Wh space atm