Inlägg

Inlägg som _MmattiasS_ har skrivit i forumet
Av _MmattiasS_
Skrivet av DraLetterZ:

8-pin är lite bättre placerad än på Gigabytes ditto i alla fall.

Fast jag tycker tillverkare borde lugna ner sig med rött och svart för "dat gaming aethetic"

Fler borde följa ASUS exempel och placera 8-pin precis bredvid 24-pin, som på ASUS Z170 MAXIMUS VIII IMPACT!

Av _MmattiasS_

Användare: @phoenix96
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: 2x2GB Corsair XMS2

Positivt:
Trevlig, tillmötesgående
Väl packad vara

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av _MmattiasS_
Skrivet av rarifag:

I USA måste man köpa dyr sjukförsäkring, dyr utbildning, osvosv. men prylarna de köper har lägre moms och de har lägre inkomstskatt. I Sverige har man billig sjukvård, gratis utbildning, osvosv. men prylarna man köper har högre moms och man har högre inkomstskatt. Att utnyttja lågskatt från USA samtidigt som det sociala skyddsnätet i Sverige vore omoraliskt, tullen finns av en anledning.

Mja, anledningen till tullen är inte endast att få pengar till statskassan. Begränsad frihandel är ett egenvärde för auktoritärer och på både vänster- och högersidan.

Av _MmattiasS_
Skrivet av chrisrolex:

Åter ett bevis på att lagar inte hänger med dagens teknik.

Skickades från m.sweclockers.com

Att Twitch håller på att regleras är ett bevis på att lagarna håller på att komma ikapp. Det är just det som är illa!

Av _MmattiasS_
Skrivet av Palme_570:

Det har inte med det att göra.
Problemet är att de stryper konkurrens genom att göra vissa specifika tjänster fria. Det är redan svårt att komma in på marknaden idag.
Men om tex Spotify är fritt blir det mer eller mindre omöjligt att starta ett liknande företag...

Det är sant, men är inte hotet från myndigheters makt större än hotet från ett enskilt företag? Tänk bara t.ex om vi fortfarande hade telemonopol i Sverige. Då skulle Telias dumheter påverka varenda svensk och det vore olagligt att ha en annan operatör!

Jag säger inte att det är bra gjort av Telia; min poäng är att vi kan undvika enskilda företag, men det är svårare att undvika staten eller EU. Därför ersätter vi en dålig sak med något mycket mycket värre om vi get staten och EU makten att bestämma vilka tjänster ett enskilt teleföretag får eller inte får erbjuda.

Av _MmattiasS_
Skrivet av robbankentor:

Nu förstår jag inte? Vilka tjänster är det du inte kan använda om du har Telia?

Alla tjänster kommer fungera men vissa kostar inte data, om du väljer telenor kostar alla tjänster data..

Innebär det att inga tjänster fungerar med telenor eftersom dom kostar data?

Att vissa tjänster inte går att använda i framtiden är vad folk är rädda för. En slippery slope, så att säga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av _MmattiasS_

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3966936 Går det inte att få den från någon av dem?

Själv har jag en LG 34UC88, och är mycket nöjd! Värt att tänka på att den har freesync, så vill man använda det får man köra radeon. Överklock till 75hz ska dock fungera oavsett grafikkort!

Av _MmattiasS_
Skrivet av lizzard8:

Marknadskrafterna kommer inte hjälpa nätneutralitet. Telia kommer bestämma villka företag som lyckas och villka som inte kommer lyckas. kunderna har inte ens changsen att testa nya tjänster.

Klart de har? Det finns tusen andra ISP:er? Det finns bara ett företags framgång som Telia kommer förstöra genom att begränsa vad deras användare får göra på internet, och det är Telias.

Av _MmattiasS_

Ni som är oroliga för nätneutralitet: är detta verkligen ett hot? Telia gör något, och andra gör annat. Så länge det finns efterfrågan på nätneutralitet kommer marknaden möta den. Jämför t.ex. med spårning och Bahnhof.

Det riktigt farliga vore om stater och myndigheter började lägga sig i vad vi fick göra på internet, eller vad ISP fick och inte fick sälja till oss. Det är lätt att säga upp ett abonnemang, men svårt att säga upp ett medborgarskap. Kanske vore det till och med ett steg i den riktningen om Sverige eller EU gick in och bestämde att Telia inte fick köra denna kampanjen? Det är foten i dörren för myndigheterna som vill styra vad ISP:n får och inte får göra. Nästa steg är att tvinga dem förbjuda viss (eller all) porr, blockera alla piratsidor (och hålla ISP:n ansvarig för lagbrott från användare), lagra användaruppgifter, osv.

Är det inte i längden bäst att hålla staten och EU borta från våra internetuppkopplingar över huvud taget?

Av _MmattiasS_
Skrivet av Clint Eastwood:

Totalt ointresserad av den desinformationen. Dagens feminism är den nya fascismen.

Punkt.

Viktigt att skilja på ideologi och rörelse. Tror wiggin pratar om ideologin per definition och du om rörelsen som i allt för stor utsträckning är uteslutande socialistisk. Ni talar förbi varandra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av _MmattiasS_
Skrivet av Wiggin:

My point, "feministiskt", som i jämställt och rättvist, har tydligen blivit något slags skällsord. Det får mig att fundera på hur det är ställt i skallen på de som har problem med detta.
Det är bra att du också tycker att vissa saker som hot och utpressning är ok att inte inkludera i "yttrandefriheten" helt plötsligt. Varför sa du inte det från början?

Ifall du läser det jag skrev lite noggrannare så sa jag inte att det du skrev borde censureras, utan att det (för att relatera till artikeln det här handlar om) måste finnas någon att vända sig till som kan förhindra att vissa saker (som t ex hot) inte får publiceras ifall den som hotar inte går att få tyst på. Hade du hotat någon här på SweC så är det ju SweC's ansvar att ta bort innehållet, men ifall de väljer att inte göra det så borde det ju finnas en laglig instans att vända sig till då hot är olagligt. När någon nu gör det på FB, och dem inte vill ta bort det, vem vänder man sig till då? Det är väl bl a det artikeln handlar om?

Sen får jag be om ursäkt för att jag var lite tvär. Jag menade inte att just DU skrivit "PK-maffia...etc", bara att det blivit en så vanlig och negativ stämpel i debatten, den som genomsyrar de flesta sociala medier idag. "Ologiken" och "gojan" jag nämnde var (vad jag tyckte) angående ditt resonemang kring vad som är att inkludera i yttrandefriheten och inte. Det jag syftar på är följande saker du skrev:

När jag skrev "goja" och "bristande logik" så hade jag nog de sista två citaten i färskt minne där du säger emot dig själv. Igen, ursäkta ifall jag hade en tråkig ton, du verkar ju ha en del sunda argument också (utifrån mitt personliga perspektiv), men vi är nog inte helt överens om begreppet yttrandefrihet i Sverige helt enkelt.

Om jag på riktigt hade hotat någon på Sweclockers så hade prio ett inte varit att "ta bort hotet", utan att se till att det aldrig förverkligas. Om jag förmedlade seriösa och trovärdiga hot om våld på Sweclockers hoppas jag att det är Polisen som knackar på min dörr, inte Emil Åkered!

Ursäkten godtagen Ja, kanske lite förvirring. Det jag försvarar är alltså yttrandefrihet i någon sorts definitionsmening. Det är jag för. Jag vet att vi inte har det i Sverige då t.ex. hets mot folkgrupp och kränkningar (?) är olagliga. Det tycker jag är fel. Inte för att jag gillar hets och kränkningar, utan för att yttrandefriheten ingår i en uppsättning principer som jag försöker hålla på konsekvent, oavsett vilken sida av konflikten jag står på.

För att förtydliga vad som kan ses som motsättningar: Jag tycker att det finns en fundamental skillnad mellan sunkiga, dåliga och farliga åsikter å ena sidan och direkta hot emot någons säkerhet å andra. Om någon säger "du borde dö" är det rimliga att säga "nej det tänker jag inte" och gå därifrån. Om någon å andra sidan säger "jag ska slå ihjäl dig!" och börjar springa emot dig är det fullt rimligt att agera baserat på vad han har sagt.

Eller såhär kanske; Yttrande och hot är två olika saker. Ett hot kan visserligen förmedlas i form av ett yttrande, men det kan också vara att rikta vapen emot någon, etc. Om ett hot förmedlas som ett yttrande beivras det just för att det är ett hot och inte för att det är ett yttrande någon inte gillar. Precis som om någon pekar ett vapen emot dig med fingret på avtryckaren så agerar du baserat på hotet i sig, inte på att det borde vara förbjudet att nudda vissa delar av en pistol, att rikta en pistol åt ett särskilt håll eller något annat.

På samma sätt är bedrägeri, utpressning och pedofili också förbjudna oavsett på vilket sätt de utförs.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Wiggin:

Men eftersom logik inte kan få tyst på gojan du skriver så kanske man behöver vända sig till det forum det publiceras i. Nu har du ju inte skrivit något olagligt vad jag kan se, bara i mina ologiskt, men ifall du skulle börja kläcka ur dig rena hot så behöver ju någon få press på sig att inte låta dig fortsätta. I det här fallet skulle det i så fall bli SweC eftersom vi skriver på deras forum, inte din tangentbordstillverkare, en jämförelse du hellre verkar vara benägen att dra paralleller med än den uppenbara.
Med din haltande logik är det tydligen helt ok för pedofiler att kontakta barn på FB, för kriminella att idka utpressning, langare sälja sina droger och för mobbare att driva sina offer till självmord...så länge dem sitter bakom VPN så dem inte kan spåras så får inte FB blockera dem då det inte är deras "uppgift".

Har du själv tänkt igenom dina argument?

Yttrandefrihet i Sverige innebär att vi kan dela med oss av våra åsikter så länge dem inte bryter mot lagen. Det ger oss rätten att i ord tycka och tro på vad vi vill. Framförallt ger det oss rätten att berätta sanningen, hur obekväm den än kan vara för vårt lands styre, något som är en grundpelare för en fungerande demokrati.
Vissa är tydligen väldigt obekväma med att inte få hota, mobba, uppvigla eller liknande. Av någon anledning blir alla som inte tycker likadant som dem: "PK-maffia", "extremvänster" och/eller "feminister", vilket tydligen utgör samtliga riksdagspartier utom möjligtvis SD men det är väl bara en tidsfråga innan dem också ses som för mjäkiga.

Hey, hyffsa till tonen. Annars är det ingen idé.

Jag tycker att hot, pedofili, utpressning och drev till självmord ska vara olagligt. Jag har aldrig sagt något annat. Jag har heller inte skrivit "PK-maffia", "extremvänster" eller "feminister", så jag vet inte vem du citerar där. Har heller inte nämnt SD, men är det relevant vad jag tycker där, så tror jag att de tillsammans med sin nationalistiska våg i Europa och USA är dagens största hot emot det fria samhället. (Du har i och för sig rätt i att samtliga riksdagspartier förutom SD är feminister. Det är bra.)

Vilken av gojan jag skriver tycker du borde censureras? Det är alltid svårt att vara för yttrandefrihet i debatter, eftersom den är till för just de jag inte håller med. Därför driva debatten ofta till att man skulle försvara just de man minst håller med (nazister etc) bara för att man inte vill censurera dem. Voltaires tankar sammanfattades en gång som "jag håller inte med om vad du säger men jag är redo att dö för din rätt att säga det". Klyschigt men lite fint, tycker jag.

Kul därför att du tar steget bortom "jaha tycker du att det är nice att heila då"-argumentet och säger att det borde bli tyst på gojan just jag kläcker ur mig, bara för att du inte får ihop det logiskt. Censurera någon för att de förespråkar yttrandefrihet. Ironiskt.

Nej, yttrandefriheten i Sverige ger oss inte rätt att i ord tycka och tro vad vi vill. Den förbjuder t.ex. att uttrycka rasism. Jag hatar rasism av hela mitt hjärta, men jag vill inte förbjuda det. Som om det inte vore nog med att ett förbud bara är kontraproduktivt så är rasism en extremt dum idé som är extremt lätt att debattera emot. Och framför att är det nice med en stark grundlag som garanterar yttrandefrihet för _alla_ åsikter. Annars blir det inte kul när Trump, Erdogan, Putin eller Åkesson tar makten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av _MmattiasS_
Skrivet av Christhebalrog:

Lite OnT, så är det ju i Sverige ett yttrandefrihetsbrott att förtala eller kränka andra människor, så att detta förslaget från EU går ju lite i linje med det. Och rena bedrägerier är ju självklara, i min mening. Jag upplever det som att EU i detta fallet står på konsumenternas sida mot de stora bolagen och tycker det är mycket positivt.

Okej, back to topic. Ser du ingen nackdel att företagen på vars sidor jag uttrycker mig bli ansvariga för mina yttranden? Är det inte jag själv som ska vara det, oavsett var de sker?

Av _MmattiasS_
Skrivet av MinscS2:

Både vår frihet och vår yttrandefrihet kommer med begränsningar, (lagar/förbud) för att hindra oss från att ta vår frihet (eller yttrandefrihet) och inkräkta på våra medmänniskor.

Du måste väl själv inse att förbjuda någon från att lägga upp en politisk eller religiös text på facebook inte är samma sak som att förbjuda någon från att gå runt på stan och skrika "död åt alla judar" med en megafon?
Men enligt vissa i denna tråden så verkar det som att om det ena är lagligt så borde det andra också vara lagligt (och vice verca).

ta xpanterx inlägg:

Med den logiken kan man dra slutsatsen att förbjuda någon från att gå runt och skrika "död åt alla judar" på stan är ett ingrepp på yttrandefriheten, och/eller att gå fram till en polis och skrika "jag ska döda dig snutjävel" är helt okej då det ...klassas som yttrandefrihet?

Ja, vem var det som bestämde att "hets mot folkgrupp" och "verbala hot och trakasserier" borde vara "olämpliga meddelanden" och därmed förbjudas? Shit vilket Stasi-land Sverige har blivit alltså ...

(Och xpanterx, ta det inte personligt. Ditt inlägg passade bra som exempel helt enkelt.)

Ja, det borde faktiskt vara tillåtet att skrika "död åt alla judar", och det är fullt tillåtet för alla andra 9999999 människor i Sverige som fullkomligt avskyr sådana åsikter att säga emot. Det är ett lätt argument att vinna. Yttrandefrihet endast för åsikter man håller med om är ingen vidare yttrandefrihet. Vad annars vore yttrandefriheten till för? Är det en mänsklig rättighet och en självklar grundlag i alla demokratiska samhällen på grund av att vi är rädda för att socialdemokraterna ska förbjuda oss från att säga att vi vill höja skatten, eller moderaterna ska förbjuda oss att säga att ge mer pengar till polisen?

Ett förbud emot hets emot folkgrupp eller liknande en fot i dörren för en regim att bestämma vad folk får eller inte får säga. Ett lysande samtidsexempel är Trump som skriver på Twitter att artister borde hamna i fängelse om de för musikvideor han inte gillar. Hade de inte en så stark grundlag hade han utan större problem kunnat få igenom en lag som förbjöd kränkningar emot presidenten. Kan se framför mig hur det hade maskerats som ett skydd för demokratin.

Jämför Trumps USA med t.ex. Erdogans Turkiet eller Putins Ryssland. Ett av länderna har en stark grundlag som skyddar demokratin, de andra två har det inte. Man kan inte lagstifta bort obekväma åsikter; för eller senare är det företrädare för just de obekväma åsikterna som sitter och lagstiftar.

Och nej, hot är inte samma sak. Ett direkt hot är fullt rimligt att beivra. Det är inte samma sak som att uttrycka en åsikt.

Ska vi gå tillbaka till artikeln så handlar det här dock inte ens om yttrandefrihet, utan snarare om äganderätt och personligt ansvar. Dvs Sweclockers ska ha full makt över vad som får eller inte får göras på deras hemsida, men ska inte behöva ta ansvar för vad varje idiot skriver. Om någon skriker "död åt alla judar" i en megafon ska inte megafontillverkaren straffas.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Christhebalrog:

Du verkar ha missat vad yttrandefrihet innebär i praktiken. I Sverige, som jag antar att du bor i, så har vi yttrandefrihet så länge det inte bryter mot någon lag. Det är t.ex. förbjudet med hot, uppmuntra till brott, sprida kvalhemlig information rörande rikets säkerhet, etc. I Sverige är också lagen om hets mot folkgrupp en inskränkning i yttrandefriheten.

Vi får däremot yttra vilka politiska och religiösa värderingar vi vill, så länge det inte bryter mot lagarna. Detta handlar inte om att förbjuda åsikter, utan att förbjuda dels uppmuntringar till brott och rena bedrägerier. Läs gärna artikel 19 också, när du pratar om mänskliga rättigheter, det verkar som om du inte har gjort det på ett tag.

Mors!

Jag vet precis vad yttrandefrihetsgrundlagen i Sverige säger. I Sverige har vi inte yttrandefrihet. Självklart får man inte hota någon, uppmana till brott, säga något som är medhjälp till brott, osv. Det är direkt kopplat till fysiska handlingar. Till exempel lagen emot hets emot folkgrupp dock är ett lysande exempel på en inskränkning av yttrandefriheten. Det finns en fundamental skillnad mellan "jag tycker att våld är bra" (försvaras av yttrandefrihet) och "jag ska slå dig" (kan beivras som direkt förebyggande åsikt emot att bli slagen eftersom det är olagligt att slåss).

"Vi får däremot yttra vilka politiska och religiösa värderingar vi vill, så länge det inte är politiska eller religiösa värderingar som är förbjudna." Lite som bilen som du kan få i vilken färg du vill så länge den är svart

Sveriges grundlag definierar inte yttrandefrihet som koncept och vad som är rätt eller fel. Det är fullt möjligt även för Sverige att ha dåliga lagar.

Av _MmattiasS_
Skrivet av anon150792:

Har samma tänk här, vad är det som stämplas som olämpligt? om det är PK skit så är det yttrandefriheten som tar smällarna då man inte änns online får säga vad man tycker om det inte är "rätt" åsikter (PK skit).

Det är yttrandefriheten som får ta smällen oavsett vilka åsikter det är som förbjuds

Av _MmattiasS_
Skrivet av MinscS2:

Fin halmgubbe.

Du pratar alltså om något helt annat när du säger yttrandefrihet; "total yttrandefrihet".
Nej, vi har inte total yttrandefrihet i Sverige, precis som vi inte har "total frihet", och tur är väl det.

Vadå "total"? Antar att du med "total frihet" syftar på anarki eller liknande? Vad händer om vi förbjuder hälften av alla åsikter. 50% yttrandefrihet? Det är inte så frihet fungerar.

Gäller tvånget att kompromissa för alla andra mänskliga rättigheter och grundläggande principer för ett demokratiskt fritt samhälle också?

Rättssäkerhet men inte "total rättssäkerhet"?
Förbud emot slaveri men inte "totalt förbud emot slaveri"?

Att jämföra allt annat än kompromisser på vissa grundläggande principer med anarki är oeriöst.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Exxovion:

Nej, långt ifrån.

Du får verkligen inte säga precis vad du vill till vem du vill... iallafall om du inte vill riskera ett åtal.

Yttrandefriheten är ganska så begränsad i verkligheten.

I Sverige är den ganska begränsad i verkligheten, ja. Men yttrandefrihet är per definition att du är fri att yttra vilka åsikter som helst. Huruvida vi har det i Sverige eller inte är en annan diskussion.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Feeku:

Läs citatet och inte bara den bristfälliga översättningen. De syftar på scams and frauds.

Fortfarande dåligt. Så länge inte Facebook eller Google själva scamar och fraudar är det inte de som ska bötfällas. Det är som att bötfälla Volvo om jag kör på dig i en volvobil. Och även om det vore rimligt så skulle det vara omöjligt (och extremt creepy dessutom) för tjänster med miljarder användare att övervaka allt som sker. Det är helt absurt.

Skrivet av Cosidius:

Med din signatur så skulle jag tro att dina inlägg skulle ligga dåligt till.

Normala människor vet när man sårar andra och när man sprider hat. Även de som i mitt tycke har extrema åsikter vet när de sårar andra vilket hörs när de försöker säga "det kanske inte är PK"

Nej Clint verkar kanske inte vara den skarpaste kniven i lådan, men byt "feminister och vänsterfolk" emot några som inte håller med dig, och plötsligt har han faktiskt en poäng. Nazister och rasistfolk?"Blir säkert inte svårnavigerbart heller. Bara komma ihåg att hat mot mörkhyade är helt ok, resten inte."

Det är jättedumt att sprida hat, men det borde inte vara förbjudet. Att förbjuda yttranden man inte tycker om är ett typexempel av att gräva en grop åt andra

Av _MmattiasS_
Skrivet av MinscS2:

Finns redan regler som förbjuder "olämpliga meddelanden" i verkligheten.
Yttrandefrihet ger dig inte tillåtelse att säga vad som helst till vem som helst.

Eller är Sweclockers också "Stasi" för att dom har trivselregler för forumet?

Jo, yttrandefrihet ger dig tillåtelse att säga vad som helst till vem som helst. Vad annars skulle yttrandefrihet innebära?

Nej, Sweclockers är inte "stasi", precis av samma anledning som du inte skulle vara "stasi" om du inte tillät folk att skriva vad de ville på ditt papper med din penna. Sweclockers är inte en myndighet utan ett privat företag, och har rätt att göra vad de vill med sin tjänst.

Dagen Sweclockers kräver böter från Facebook för att du skrev något elakt till din syster i deras chatt kan du börja jämföra Sweclockers och EU.