Inlägg

Inlägg som tolle har skrivit i forumet
Av tolle

3000kr för allt?

Av tolle
Skrivet av Marsupilami:

Eftersom Threadripper kommer ha dubbelt så många kärnor som Ryzen 7, blir det dubbelt så mycket cache då också? Det skulle betyda 40 MB cache... Ni som var med på den tiden, tänk om ni vetat detta när ni funderade på om ni skulle köpa 20 eller 40 MB hårddisk

PowerPC 620 hade upp till 128MB L2 cache 1997. Smått meningslöst. Men ändå!

Av tolle

En tusenlapp + frakt för thinkpaden?

Av tolle
Skrivet av nidnus:

@tolle: Det där är inget jag tänker ge mig in på. Tvivlar på att det har med det att göra dessutom. Är rätt säker på att det är något som är specifikt med El Capitan, inte att nått har hängt sig i operativsystemet.

Det är mycket som inte funkar efter uppgraderingen. Det som händer när jag sätter in hörlurarna är att de syns i sounds under system pref, men så fort jag klickar på dem (dvs aktiverar dem istället för internal speakers) så knastrar det och de försvinner. Sen upptäcks de igen för att återigen försvinna. Så där håller det på ett par gånger tills de inte syns alls.

Jag lutar fortfarande åt att det har med SID att göra och att de inte mountas korrekt. Nu vet jag inte om USB hörlurar mountas, men de går ju i alla fall över USB så nån slags mount gör väl operativsystemet?

Ja alltså, kör USB-hörlurarna en tredjepartsdrivrutin kan SID spela roll. Annars har det inte mycket att göra med sånt där. Hur ser det ut i "Audio MIDI Setup" programmet när lurarna är inkopplade?

Lurarna monteras inte som så, men ja en drivrutin laddas och ställs in. Just den infon visas i dmesg.

Men annars kan du ju stänga av SID och kolla om det löser problemet.

Av tolle

Kolla inställningarna under MIDI något. Ett program där man ställer in inställningarna för ljudhårdvara. Dmesgs output har inget att göra med om något hänger sig. Utan t.ex. Vilka drivrutiner som laddas och med vilka inställningar när saker händer.

Av tolle

https://support.apple.com/en-us/HT201295

dmesg ger, uh vet inte hur man enkelt ska förklara det på svenska... Lite info om vad kerneln hållit på med. Typ när den laddar drivrutiner och sånt. Skriv det bara i terminalen. Plugga in lurarna, kolla vad den skrev ut.

Av tolle

De monteras ju inte som en hårddisk. Vad är det för lurar?

Annars brukar ju standardsvaret vara att rensa SMC. Men annars, kolla dmesg.

Av tolle

Tror knappast SIP är orsaken. Hur funkar de inte, dyker de inte upp alls?

Av tolle

Man kan ju få en begagnad late 2013 eller med lite tur en 2014s MacBook Pro Retina för 8-9000kr begagnat. I princip samma dator som säljs nu ny, med lite marginella skillnader. Rejält bra för pengarna. Har du dessutom en iPhone finns det en del fördelar med Mac OS X över Windows.

Av tolle
Skrivet av addy1995:

Är inte HDDer bättre för arkiv-lagring än SSDer? Om de t.ex ska ligga utan ström i flera år.

För arkivering används band. Visserligen kanske inte för hemanvändare. Men hemanvändare arkiverar ju inte direkt hårddiskar heller.

Av tolle

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008RWG0IO?psc=1&redirect=...

Körde en sådan förr. Funkade fint. Det var dock med 3x23" skärmar. Hur stora skärmar handlar det om?

Av tolle

Tror fortfarande att det är spriten som spökar. Du var hemma först klockan 22 sa du? Och fotot är taget däromkring?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tolle

En stationär + en bärbar är väll bästa lösningen på en 15000krs budget? Spelprestandasn laptopen kommer ju vara sämre än en 7000krs stationär, och dess bärbarhet kommer ju vara sämre än en 7000krs laptop. T.ex.

Du får ju en begagnad Macbook Pro Retina från sent 2013-2014 för 6-8000kr. Typ samma hårdvara som i de nyare. Tryck resten av pengarna i en stationär.

Av tolle

Helt hundra på att det inte är du som tryckt i dig för mycket sprit och glidit in till en granne någon gång?

Av tolle

Coolt. Känns däremot som att SPARC tappat lite i upptag sedan Oracletiden. Kör bara POWER och Z i jobbsammanhang, men rattade lite SPARC under universitetstiden. Skulle vara skoj att se lite mer opartiska benchmarks.

Av tolle

En bättre fråga kan nog vara hur gammal är hon?

Av tolle

CS-institutionens burkar kör alla användarnas hemfoldrar över nätverket vilket kan göra kompileringsstadiet slött. Skapa en egen folder på maskinen man sitter på just då, t.ex. i /tmp, och kompilera där då den foldern är lokal för den maskinen. Dock rensas den foldern vid reboot, så inte världsbäst att ha hela sitt arbete där. Lämpligast är det nog att göra ett script som kopierar foldern dit och sedan kompilerar sakerna vid varje kompilering.

Annars kan det vara så att folk kör mycket tunga saker på maskinen när hon ska kompilera. Servrarna salt och peppar, om de fortfarande heter så. Brukar användas av alla, vilket gör att de ibland kan bli lite slöa. SSHa in till någon av de vanliga skrivbordsmaskinerna eller hitta en burk som knappt används så är det mindre användare på den.

Sedan är det inte någon direkt nackdel att det tar lite tid att kompilera. Det är ju då man kan dricka kaffe/slösurfa med gott samvete.

Av tolle

Pluggar hon teknisk datavetenskap i Umeå så har hon tillgång till en massa maskiner som hon kan kompilera sin kod osv på.

Av tolle

Resorb.

Av tolle

Kör igång dem själv på någon VPS?