Inlägg

Inlägg som sorkki har skrivit i forumet
Av sorkki

Återupplivar en gammal tråd istället för att skapa en ny. Är nu själv på jakt efter en bra frisör i Stockholmsområdet som inte kostar multum. Detta då min nuvarande hade väntetid på ett halvt liv eftersom jag inte bokar i samma tid som alla andra. Runt 400 kan jag ta prismässigt, men då ska det vara jäkla bra också. Någon som har några erfarenheter inom ämnet som klippte sig senare än 2010 obs att maskinen 3 eller 5 mm inte är vad jag är ute efter.

Av sorkki

Tar också gärna emot tips ang detta, då bror min är på jakt efter samma sak.

Av sorkki

Jo, hade varit mkt nice med 2gb för 800:-

Av sorkki

xfx 6950 1gb för 800kr, bra deal?

Slösurfade på komplett och hittade ett xfx 6950 1gb med referensdesign för 800 spänn. Tyckte det var en bra deal, så slog till. Någon som har några erfarenheter av kortet? Sitter på ett 6870 idag, så om det låter som ett tröskverk etc, så känns det inte värt bytet.

Av sorkki

Ngn som vet om detta är kompatibelt med AM3+ genom biosuppdatering?

Av sorkki
Skrivet av Demonoidz:

...
Får hoppas att man hittar någon x6 för ett bra pris, igen:>

Jo, det vore inte fel att hitta en till bra pris Känns dock som att de flesta AM3 prollar gått upp rätt bra i pris sedan BD lanseringen

Edit: Vore förstås inte helt fel med en x3 eller x4 till bra pris heller

Av sorkki

Offset voltage för intel 2500K

Hej på er,

Jag har nu beslutat mig för att kräma ut lite mer av min i5 2500k efter att hittills bara ha kört den i stock @3.3ghz. Har höjt turbomultipliern till 40 och allt är frid och fröjd. Det är dock en sak jag funderar över, offset voltage. I realtemp får jag fram VID som ligger på ca 1.36 vid 100% load. Detta känns lite högt, så jag ändrade offset i bios till - 0,15. VID är dock fortfarande kvar på 1,36 load i realtemp, men i CPU-z ligger core voltage på 1,14. Som jag förstått det så är VID irrelevant i sammanhanget, då det bara är vad processorn "vill" ha för given hastighet, men skulle gärrna få detta bekräftat/dementerat.

Har också funderat på hur mycket negativ offset man kan köra, är det bara att tuta på så länge det är stabilt, eller bör man inte gå under en viss volt?

Har kollat runt på forum, men ej sett så mkt ang detta, men om det redan finns, så ber jag om ursäkt.

Av sorkki
Skrivet av TheJerk:

Som Conio skriver så är det bara i vissa syften och bara myndigheter som själva kan begära ut uppgifter, i övrigt är det man själv som måste göra det, andra har inte tillgång.

Sen undrar jag varför en del tycker att det är ett "missbruk". Är ju helt frivilligt att visa det och jag tycker inte att det är konstigt om en arbetsgivare vill se det. Har själv bara fått göra det en gång och det var när jag jobbade som lärarvikarie en termin för länge sedan.

Att du fick göra det om du skulle jobba inom skolan är inte så konstigt, eftersom alla som söker jobb inom skola/förskola måste visa upp detta. Detta då man inte få arbeta inom dessa områden om man är dömd för vålds eller sexualbrott. Att kräva utdrag ur belastningsregistret för godtyckligt jobb verkar lite underligt om det inte finns särskilda skäl, det är troligen det alla syftar på med termen "missbruk".

Av sorkki
Skrivet av mOOpiTh:

Jag satt o räkna på det lite igårkväll och jag räkna lågt jag räknade med att vi skulle ha folk där halva tiden vi har öppet det är väll ungefär vad man kan räkna med om de inte blir väldigt populärt ska visa lite hur ja räknade igår lite snabbt..

25 datorer.
20kr á timme
90kr för att "gibba" en hel natt.

Vi räknar med att ha öppet cirka 12timmar varje dag vi säger att halva tiden så är datorerna upptagna alltså 6 timmar.
20kr x 6 = vad 1 dator drar in på en dag = 120kr
Då räknar vi 120kr på 25datorer = 120kr x 25 = 3000kr varje dag då har vi räkna att halva tiden vi har öppet så har vi folk som spelar där.
3000 per dag och en månad är i snitt 30dagar så 3000 x 30 = 90.000kr

Då har vi inte räknat helger då det förmodligen kommer vara som flest o spela vi säger att hälften av alla helger har vi folk som nattgibbar där så 90kr x 25(4 är antalet helgdagar då fredag - söndag 2 helger.) det blir 9000kr i månaden då har vi tjänat totalt 99.000kr på att folk varit där halva tiden vi har öppet. Sen får man ju räkna in att man kommer sälja saker där t.ex godis , läsk o sånt , headsets? amen ni förstår jag vet inte vad man kan tjäna på det men vi säger 6000kr då så har vi tjäna 105.000kr totalt på en månad och vi säger t.ex att lokal , bredband , el etc etc alla kostnader för att driva cafét kostar 50.000kr för att överdriva lite då har vi 65.000kr kvar då kan vi ju ta ut en skälig lön och fortfarande ha pengar över.

Sen finns ju alltid chansen att cafét går sämre eller bättre men detta är väll ungefär vad man kan räkna med. Rätta mig gärna om jag har fel

Och hur många är ni som skall driva stället? Med tanke på att ni uppenbarligen tänker ha öppet 12h Varsågod och 24h helg så måste ni ju arbeta därefter, alla dagar i veckan. Det innebär att lönen skall räcka till minst 3. Blir inte mycket kvar då efter arbetsgivaravgift etc.

Edit: ni är alltså två. Vill ni jobba 12h/dygn hela veckorna?

Av sorkki
Av sorkki

I CPU-Z under fliken SPD finns mer info om själva minnesmodulen. Välj det slot som ramstickan sitter i, och då får du upp part number. Detta kan du söka på hos ex prisjakt för att hitta en likadan sticka.

Av sorkki

Från 23 till 25 i lager, verkar gå bra detta.

Av sorkki

Det är väl lönt att skaffa en 360 för dessa spel om du inte har en dator som klarar dem alt föredrar att spela på konsoll. Ang hdd kan jag säga att det är rätt skönt med mkt plats, då man isf kan lägga spelen där. Då slipper man att cd-läsaren låter som ett tröskverk. Men å andra sidan kan du ju sätta in valfri 2,5" hdd i boxen istället och då köpa den billiga, eller?

Av sorkki
Skrivet av Freneticz:

Bara för att det finns mängder med böcker betyder inte att jag läst ngn(har aldrig läst en hel bok)

I rest my case

Av sorkki
Skrivet av Gardart:

Är det inte redan det? kolla bara på hur många miljoner spel-appar som laddas ner?

Fast att man laddar ner en spel-app innebär ju inte att man nödvändigtvis spelar så mkt. Det säger ju heller inte att man avsäger sig möjligheten till böcker...

Av sorkki

Känns som att Intel eller samsung är the way to go. Kör själv Kingstons HyperX, men det var mest för att den var billig på inet. Nu har den iofs fungerat bra, men hade hellre kört intel.

Av sorkki
Skrivet av Nilzohn:

Sådär såg merparten av alla siter ut när jag körde Netscape via 33k6-modem, dvs 1995.
Inget ovanligt alls!

Så...det var inte bättre förr!

Håller med där. Känns som att det var det som gällde då. Mycket överallt....

Måste dock säga att första är lätt sämst hittills. Ingen annan sida ovan har sådan potential att framkalla krampanfall som den.

Av sorkki

Om du bara ska satsa på Mb, CPU och ram, så skulle jag satsa på ett Z68 mb med en i2500k. känns som att det är mest för pengarna i dagsläget. Skulle väl dock vilja hålla med föregående talare om att ssd också vore ngt, men det kanske inte ryms inom budget. Vilken hastighet du har på ram är relativt ovidkommande, det är knappast det som kommer resultera i problem i vilket fall.

Av sorkki

Du behöver knappast vara orolig för att disken ska slitas nämnvärt för att du installerar om win. Sen kan det väl å andra sidan vara skönare att slippa installera om av praktiska skäl.

Av sorkki

Detta är ren spekulation, men känns som att folk med ett Wii är mer benägna att behålla det, då spelupplägget är förhållandevis unikt ( var iaf). De med ps3/x360 kanske i större omfattning tyckte att pc verkade vara ett bättre alternativ. Men som sagt bara spekulation. Nu ska ju alla göra varianter på Wii iofs, så jämförelsen kanske haltar i dagsläget.