Inlägg

Inlägg som StickyNavels har skrivit i forumet
Av StickyNavels

Köpes: Wii U

Hallå, gott folk!

Switch-konferensen gjorde mig Nintendo-sugen, så nu är jag på jakt efter ett Wii U (gjorde ett försök förra året också, men gick bet).

Jag är bara ute efter basenheten + gamepad, då övriga kontroller ordnats. Föredrar väl Basic-enheten om det innebär att jag kommer undan något billigare.

Föredrar att göra affären i Malmöregionen.

Priset går att diskutera!

Läs hela annonsen här

Av StickyNavels

Fan, vilken osis. Nintendo är rätt luriga med det där... Det kan dröja med 5.5.1-exploiten, men för eller senare dimper den väl ner.

Av StickyNavels
Skrivet av WetWilly:

Av ren nyfikenhet, vilka softmodds kan man göra på WiiU?

Jag har nog inte kopplat in min på ett år. Kanske kan göra något roligt med den nu. Har du nån länk att dela med dig av?

https://gbatemp.net/forums/wii-u-hacking-homebrew.248/
På ovan länk kan du hitta en del! Homebrew-scenen för Wii U är inte alls lika stor som för Wii, men det händer lite grann ändå. vWii på Wii U är dessutom mottaglig för samma slags exploits som riktiga Wii.

Skickades från m.sweclockers.com

Av StickyNavels
Skrivet av Darrewarre:

@StickyNavels: Har ett wii U med 5.3.2 E komplett med gamepad och standard wii remote med motion plus eller vad det heter, skickar med lite spel så som zombie U, CoD blackops 2, new super mario bros U, rabbids land och standard nintendoland, wiisports och resort.

är det intressant kan jag skicka bilder

1800 vill jag ha för kalaset, då står jag för frakten.

Låter lovande! Du får gärna skicka bilder. Men nu blir jag nyfiken, hur har du lyckats hålla fw nere på 5.3.2?
Följer det med nunchuk till wiimoten?

Edit: glömde förstås fråga om det är 32gb eller 8gb?

Skickades från m.sweclockers.com

Av StickyNavels

Köpes: Wii U med firmware 5.4.0 eller lägre

Hej!

Jag är på jakt efter ett Wii U som inte blivit uppdaterat på ett bra jävla tag (senast juni 2015, då firmware 5.4.0 släpptes). Är alltså intresserad av en basenhet med fw 5.4.0 eller lägre (detta går att kolla genom att gå in på systeminställningar och kika uppe i högra hörnet - men stryp konsolens tillgång till nätet först!).

Planerar mest experimentera med och skriva egna homebrews, men om det följer med ett eller annat spel är det inte ovälkommet. Men det räcker som sagt med basenheten.

Affären görs med fördel i Malmö, men om villkoren är tillräckligt lockande är jag inte omöjlig inför en utomsocknes deal.

Priset går att diskutera!

Läs hela annonsen här

Av StickyNavels

Har nu installerat WNR3500Lv2 (köpte den på NetOnNets lagershop i Malmö f.ö.) i lägenheten och allt fungerar finemang.

Bra mottagning mellan alla väggar och får i trådlösa mätningar på alla datorer i princip samma hastigheter som från det trådade. Så jävla skönt att slippa alla förbannade kablar...

Kör på uppdaterad stock firmware och det går alldeles utmärkt. Ser i nuläget inget behov att byta till tomato eller liknande (men det är skönt att veta att möjligheten finns!).

Tack igen till hasenfrasen!

Av StickyNavels
Skrivet av hasenfrasen:

WNR3500L är modems nya "Volvo". Bara funkar å funkar och går att modda rätt bra - till billigt pris. 10/10 klarar 802.11g. Ställ in den med wpa2+aes så kan du även köra 802.11n med 300 Mbit lokalt mellan dina datorer.

Tack hasenfrasen! Du är en klippa.

@robull - låter som dina krav liknar mina. WNR3500L?

Av StickyNavels

Hallå i den snåriga routerskogen!

Letar efter en duglig apparat till en lägenhet storlek mindre.
Har 10/10 datajack (sitter uppe i taket i hallen... snyggt jobbat?).
Längsta avstånd från router blir ungefär 6 meter och ifråga om hinder snackar vi två tegelväggar (plus en katt som sover på hatthyllan).

Har en stationär dator som jag tankar en hel del på och ett par bärbara till slösurfning.

Vad krävs för att kunna använda så mycket av mina 10/10 som möjligt? Räcker en WRT54GL eller WNR3500L? RT-N12 skulle göra min plånbok glad, men den saknar visst DMZ...?

Skulle verkligen uppskatta hjälp i frågan!

Av StickyNavels

Från http://support.asus.com.tw/repair/repair.aspx?no=481&SLanguag...

Citat:

LCD Panel Bright/Dark Spot Warranty & Regulation

Since LCD panel is made up of millions of micro electronic pixels, if one pixel no longer lit, it will become bright or dark spot. By ISO 13406-2 standards, ASUS conforms to the acceptance spot level which lie between 3 to 5 defective bright/dark pixels. In order to deliver ultimate vision experience to ASUS customer, if your panel is less than or equal to the above number of spots, then, it is considered as an acceptable LCD monitor. Please refer Bright/Dark Spot Acceptance Chart below.
In addition, the Premium Range of ASUS LCDs offer a unique 1 YEAR Zero Bright Pixel Defect (ZBD) policy. Please refer ZBD chart below.

Applied Models: Non-ZBD Models
Bright Dot Dark Dot
36 months >3 >5

A bright dot is a white defective dot that is over 1/2 of the whole sub-pixel under BLACK pattern.
A dark dot is a black defective dot that is over 1/2 of the whole sub-pixel under any pattern.

* Micro Dot is excluded in the warranty
** Micro Dot is less than or equal 1/2 dot 50μmφ
*** Non-ZBD/ZBD warranty model may vary from different regions.

Mig veterligen så ingår inte PA246q i ASUS Premium Range-skärmar, så jag saxade policyn angående det.

För att sammanfatta: Minst 3 - 5 mörka eller ljusa döda pixlar. Ganska dålig policy (även om ASUS tydligen anser att ens upplevelse ändå kommer att vara "ultimate" - sanslöst!).

Men vissa affärer täcker detta med egna riktlinjer - Inet, Dustin m fl brukar väl vara rätt så sjyssta när det gäller såna här ärenden?

Hursomhelst - det är nog säkrast att ringa stället man tänker beställa från och dubbelkolla deras pixelpolicy.

Har själv beställt en ZR24w istället, för inte fan pallar man skicka skärmar fram och tillbaka...

Av StickyNavels

Om man läser de senaste inläggen på hardforum om den här skärmen (och det första omdömet på prisjakt) så verkar det som döda pixlar är ett väldigt vanligt problem. Tråkigt!

Av StickyNavels
Skrivet av reflux:

Enligt TFTCentral (eller om det var Flatpanels.dk) så har HPn minsta lika bra svärta som U2410 när den är kalibrerad. Färgantalet stämmer inte heller, det är bara fantasisiffror som inte har någon praktisk betydelse.

Måste man inte använda externa verktyg, typ Spyder3, för att göra den sortens kalibrering som TFTCentral utför? Då tillkommer det lite extra kostnad. Eller hur fungerar det?

Av StickyNavels

Det finns inget "maximum" på så sätt, men jag gissar att ljudkortet kan, effektivast, driva hörlurar med impedans upp till 300 Ohm. Dina hörlurar klarar sig med råge och kommer låta både högt och bra.

Av StickyNavels

Intressant läsning! Tackar. Är som sagt en grönis. Spännande område.

Av StickyNavels

Kort svarar - nej.

PC360 har ganska låg impedans och är antagligen byggda för att användas till spel (låter så på namnet:)) och inte musik. Med andra ord har tillverkarna nog tagit avsaknad av förstärkare med i beräkningen.

EDIT::
Det verkar visst då som HD har dedikerade kretsar till hörlursförstärkning. Trevligt!

EDIT::
Mejlade för övrigt Prisjakt.nu angående Titanium HD. Det hade blivit lite förbistring, men ska nu vara åtgärdat.

Av StickyNavels
Skrivet av sskludde:

Ljudkortet klarar av 115db medans PC 360 har 112db. Borde inte det vara tillräckligt då? Behövs det en hörlursförstärkare? Och vad gör hörlursförstärkaren?

Det är det elektriska motståndet, impedans, som du ska titta på. Den vanligaste anledningen att skaffa en hörlursförstärkare är inte för att öka volymen (vilket den visserligen gör), utan för att förbättra ljudkvalitén. Impedans mäts i ohm (Ω).

De flesta hörlurar brukar ha ganska låg impedans och kräver definitivt inte en förstärkare, men ljudet kan ändå förbättras av en sådan. Även ett par vanliga Koss Porta-Pro (jävligt bra hörlurar för sin prisklass) kommer att låta lite bättre kopplade till en mp3-spelare via en portabel förstärkare. För många kan dock skillnaden vara försumbar. Billiga förstärkare har dessutom en tendens att "färga" ljudet, göra det för varmt, eventuellt accentuera basen för mycket eller något liknande. Själv har jag inget emot det, men en del vill ha mer neutralt ljud.

Det är oftast lite dyrare hörlurar, typ studiohörlurar med väldigt hög impedans, som kan behöva den här extra skjutsen.

En DAC, som Pragmatiker nämnde, kan också vara ett alternativ. Då behöver man inget ljudkort alls. Men nu har du ju redan ett Titanium HD - vore slöseri att inte använda det! En portabel förstärkare kan du dessutom använda till din mp3-spelare/annat.

Men frågan är om du har behov av sådana lösningar. Lyssnar du mycket på musik och är ljudkvalitén viktig för dig? Har du ett par bra hörlurar?

Bör nämna att jag är en nybörjare på området. Föreslår att du gör egen research. Mejla den där Gary om du vill ha kompetenta svar.

Av StickyNavels

Så vitt jag förstått det har kortet ingen hörlursförstärkare. Konstigt med tanke på priset. Dock svårt att få någon riktig klarhet i det hela...

Vad för slags hörlurar använder du? Om de verkligen är tungdrivna kanske det kan vara värt att investera i en portabel förstärkare. PA2V2 rekommenderas ofta: http://www.electric-avenues.com/amplifiers.html

Kompakt och tålig, bra kvalitét. Jävligt mycket valuta för pengarna, särskilt nu när dollarn är så låg. $60 inklusive frakt (eller $56 om du skippar adaptern, som ändå inte går att använda i svenska uttag).

Snubben som tillverkar dem, Gary Ali, är dessutom en extremt kunnig och vänlig audiofil - svarar på alla frågor du kan tänkas ha och lovar livslång garanti (så länge han lever - hans formulering!).

Låter som jag gör smygreklam för nissen, men bra företag ska stöttas.

Skrivet av tEan:

Var hittar du Titanium HD?.Det finns då inte listat på prisjakt.

Ingen aning varför Prisjakt.nu inte listar kortet, men Pricerunner.se gör det: http://www.pricerunner.se/pl/48-2660963/Ljudkort/Creative-Sou...

Av StickyNavels

Åhå! Då ställer jag mig rättad. En smärre hjärnfis.

Av StickyNavels

Vad menas med normal användning? Spel, kontorsarbete?

PA246q och den likartade Dell-skärmen riktar sig till bild- och fotoredigering på amatörnivå. Funkar att se på film och spela med, men är inte utvecklade med det i åsyfte.

Finns billigare och bättre alternativ till spel och film.

Av StickyNavels

Inet, för att ta ett exempel, säljer inga ASUS-skärmar alls. Vet inte riktigt vad det beror på - men det kan vara så att ASUS inte uppfyller vissa krav gällande döda pixlar/returrätt, eller något åt det hållet. Möjligt att en del kedjor dessutom underskattar behovet av 16:10 skärmar.

Av StickyNavels

23 butiker nu. Priser från 4 500. Preliminärt släppdatum ser ut att bli 1/3/11!