Inlägg

Inlägg som Marcsod har skrivit i forumet
Av Marcsod
Skrivet av petabyte:

Den kan vara billigare att montera en riktig krets och inaktivera fungerande och/eller trasiga än att ställa om produktionen och montera dummys. Själva kretsarna är inte den stora delen av priset du betalar.

Sen går det använda 16 core cpu utan 256GB ram, beror helt på vilket arbete man gör

Det kan ju också vara så att det inte är förrän chippet sitter på en sockel som det går att testa och dra några slutsatser om tillståndet och sedan konfigurera ...???

Av Marcsod

Om man sitter på en 60 Hz skärm är väl "supersnabbtochdyrtgraffekort" ändå en overkill ???

Av Marcsod

Om det finns en M.2 med PCI-E och 4 banor kan man då alltid räkna med NVME?

Av Marcsod

Bergsprängare av Desktop

Hej!
Jag har min Desktop PC här bredvid skärmen på jobbet. Normalt lyssnar jag på radio med hörlurar, men eftersom det är sommar och ingen annan än jag är på kontoret så provade jag maxa ljudet på den inbyggda högtalaren. Det låter sämre än en gammal Volvo 140 ... Skulle det inte gå att göra en riktig högtalare utav den relativt stora volymen utan att äventyra kylningen? Det känns som att man borde kunna hitta på något smart med vattenkylning... Kanske göra en subwoofer? Alltså en typ av PC högtalarsystem med inbyggd dator? Är det en bra idé eller bara korkad?

Av Marcsod

Du har väl använt kablarna som följde med PSU:n och inte några andra (om modulärt ..)? En del PSU-fabrikat har samma kontakter men annan kabeldragning. Varför det är så är ju helt sjukt ...!

Av Marcsod

Min gamla laptop med Pentium 700MHz och Windows XP utan service pack startar på 10 sekunder, men skulle jag surfa på Internet med den? Knappast! Om några år skulle det kännas likadant för Windows 7 tyvärr ...

Av Marcsod

priset

Med lite svenska överpriser och sen ett spel plus en extra spelkontroll. Räkna med minst 4200:-

Skickades från m.sweclockers.com

Av Marcsod
Skrivet av Marcsod:

Alltså, utgångarna behöver bli märkta med symboler så det går att spåra vad sjutton dom klarar ... Det ska f-n inte gå att sälja några datorer/utrustning om de inte märkta !!!

Förut fanns En kontakt och kabel för varje ändamål. Nu finns det En kontakt för flera kablar och ändamål ?????? Då måste väl ändå kontakterna och kablarna märkas på nåt sätt. Jag ser ingen annan logisk lösning!

Av Marcsod

Alltså, utgångarna behöver bli märkta med symboler så det går att spåra vad sjutton dom klarar ... Det ska f-n inte gå att sälja några datorer/utrustning om de inte märkta !!!

Av Marcsod

@Nautilus011: Mer än hälften av mina knappar på fjärren har slutat fungera ... Har öppnat den - Det är inget guld på kretskortet för metalldomerna ...

Av Marcsod

@Sebbepojken: Det är svarta kanter på sidorna istället ...det är något man snabbt vänjer sig vid. Det går även att zooma och sträcka ut bilden eller en kombination plus en drös med andra praktiska inställningar.

Av Marcsod

haha

Vem bryr sig om vad Philips säger ... De slutade med sina 21:9 teveapparater. De sålde inte heller påstod de ...men det berodde på de urusla fjärrkontrollerna och mjukvaran ... Dålig kvalité helt enkelt och löjligt pris ...! Har du en gång sett på film i 21:9 vill du inte ha nåt annat ...

Av Marcsod

Varför inte starta en namninsamling, eller vända oss direkt till statsråden eller något departement ... De är väl tvungna att diarieföra allt ? Till sist kanske de måste ta tag i frågan istället för att sticka ner huvudet i sanden???

Av Marcsod

Ut med iPhone in med Galaxy. Heja Samsung!

Av Marcsod

Det är som med garagehyran som höjdes med 500:- per månad förra veckan - Och det finns absolut ingenting jag kan göra åt det. Ingenting! Utsugning ocker och j-vla svineri, är vad det är ...! Och Copyswede kan sätta vilka avgifter de vill och det finns absolut inget ni kan göra åt det. Jag tror inte ens det skulle vara möjligt att köra över invånarna på samma sätt i Nordkorea! Fy sjutton! Och till detta land (Sverige) vallfärdar folk. Tillåt mej skratta. Ett skämt! Politikerna i detta land är ett skämt ...

Av Marcsod

PCI-e Riser

Silverstone har några chassin där grafikkortet ligger ner med en vinklad PCI-e Riser, dessa chassin är dock löjligt stora 12 och 14 liter. Det här är rätt väg ... och det går att köpa Risers på ebay för 10$ och bygga ihop något själv så köp inte detta om ni tycker det är dyrt. I mitt drömprojekt ligger det en gemensam kylkropp mellan CPU och GPU ...

Av Marcsod

Fantastisk fint och proffsigt bygge! Nästa version kommer med delad kylkropp för CPU och GPU eller?

Av Marcsod

Det kanske kan användas till att göra spelen smartare och svårare genom att spelet kan se vart man tittar och genom det överlista spelaren

Av Marcsod

Hjälpa inte stjälpa

Skrivet av Alling:

Du ska ha SSD (inte någon form av hybridhårddisk, SSHD eller SSD-cache) och skärmen ska vara 1920x1080 (inte lägre) och IPS (inte TN). Du ska ha minst 4 GiB RAM men 8 GiB räcker gott och väl.

Kolla inte på hur många "gigabyte grafik" eller hur stor hårddisk datorn har. Du vill hellre ha 120–250 GB SSD än 1 TB vanlig snigelhårddisk.

Den här tråden blev ju till ingen hjälp ... Första svaret duger utmärkt !

Eller vänta på Intels generation 5 processorer ... Som drar aningen mindre ström och har lite bättre grafikprestanda.

Av Marcsod

Inget fel med SD

Inget fel med SD, om de bara kunde sluta med att medvetet försämra kvalitén för att man ska behöva välja det dyrare HD-alternativet.