Inlägg

Inlägg som Sushikocken har skrivit i forumet
Av Sushikocken
Av Sushikocken

Har jag ju kört över en månad på min X10mini (första versionen) och det flyter på fint
Tur man har så bra portare på sin telefon som släpper bra releaser. Tror till och med det kom före på min mot SIII och då är X10mini till och med unsupported och LDPI.

PS. Jaja ni behöver inte påpeka att jag kör CM10 för det vet jag redan

Av Sushikocken

Kör just nu 3 diskar i en raid 5 och en ensam. Är det bättre kanske att köra en raid 1+0 men då förlorar man väl 2 diskar ?
Läst på lite nu då jag är total nybörjare på virtualisering. Det verkar lite svårt att plocka komponenter till en VMware server.
Finns det några förslag på mini-itx moderkort med stöd för vt-D och någon prolle.
Jag vill som sagt att den skall vara i princip knäpptyst då den ska stå i lägenhet och vara igång dygnet runt.
som sagt troligtvis blir det bara pfsense och freenas.

Av Sushikocken

Ok men jag har egentligen inte några höga krav på prestanda. Jag önskar hellre att den är strömsnål och billig och liten och tyst kommer mest användas till lite labbande. Ja jag hade tänkt att installera esxi på en sticka. Hur stor blir vinsten med vt-d stöd vs utan? (svårt att säga jag vet)

Av Sushikocken

Strömsnål Virtualmachine server

Tänkte bygga en strömsnål grej som jag till att börja med ha Freenas med ZFS på och Pfsense. Så det krävs nog inget monster
Tänkt att lägga ca 3000kr max på den. Tänkte köra VMware Vsphere Hypervisor på den.
moderkortet bör ha minst 5 sataportar och helst ett miniItx med picopsu.
Har nu 4st 2tb f4 ecogreen diskar som jag har till förfogande.

Chassi är inget krav men finnes något litet snyggt till ett bra pris så mottages tips tacksamt.

//Sushi

Av Sushikocken

Ja då får vi fira med lite bira ;D

Av Sushikocken
Skrivet av matte_amal:

Håller inte med dig, men det där med illamåendet får jag också av Wolfenstein och även gamla Decent, kunde bara spela en stund sen snurrade huvudet och man fick ett lätt illamående.
Undrar vad det beror på, har aldrig fått det i modernare spel.

Synd att webversionen inte gick att köra i helskärm, men har det i Dosbox så det är inga problem för mig.

Det beror nog på att du hade en såndär tjock datorskärm med sånt elektromagnetiskt fält som fick fåglarna att ändra riktning..
Jag kom ihåg att jag var alldeles knallröd (som ögonfluss) efter 5 timmars Heroes of might and magic 2 spelande..

Av Sushikocken

Besvikelse än så länge iaf inte i närheten av 2:an

Av Sushikocken

Ja men dem är ju inte ensamma Windows gjorde ju också ett cement OS

Av Sushikocken

Jobbar ju med rörmokeri ibland. Många skulle nog sluta dricka vatten om de fick se hur det såg ut i rören nasty shit sometimes.
Har funderat på om skulle koppla upp en extern plattvvx mot acktanken så man kan ladda in värmen från datorn. Så får man givetvis progga en styrning så man inte värmer Varför inte koppla in på värmebärarkretsen till bergvärmepumpen som lite förvärmning.
Sen bygga ett kylblock som klarar ett rejält flöde över processorn. Så kan man ha pannrummet som serverrum. Kommer nog funka hyfsat, då skiktningen i tanken är bra och botten håller sig runt 20gr.
Eller om man har en gammal varmvattenberedare över ha den som förvärmning av tappvatten

Av Sushikocken

Jaja väntar på dagen de opererar in en kamera i rövhålet för att se vad man ätit eller om man knarkat.

Av Sushikocken

Dags att bli arbetslös

Av Sushikocken

Nej men fan jag har inte tid till detta :S håll på det 1 år till!

Av Sushikocken
Skrivet av simonwellander:

Kanske med en bättre processor ja. Men du kommer nog få köra på low om du vill ha flyt i spelet tyvärr

Jag klarar köra bf3 med 1600*1200 med min amd athlon 64 x2 6000+ och ett 4850 och det mesta på low och då flyter det sketfint.
Så jag tvivlar på att inte den burken skulle klara det.

Av Sushikocken

sug Spelar ju eg ingen roll för mig dock ska investera i ny burk då D3 släpps och det lär ju också dröja...

Av Sushikocken
Skrivet av Zcenicx:

Mja. Intel själva säger 10 års normalt användande, 5 år med "tungt", så...

Sen är det ju lite frågan om det med "slut" menas att det inte går att skriva till cellerna mer.
SSD är väl som en CD-RW att den tappar prestanda efter varje skrivning, eller? Visst att det går att skriva 100000 ggr men efter 50000 ggr hur snabb är den då?

Av Sushikocken

Tror hela skiten kommer resultera ett enormt darknet för tekniker finns ju redan, efterfrågan har väl inte vart enorm ännu men utvecklingen brukar ju ligga i fas med efterfrågan. Så när den stiger och alla skall ha så kommer vi nog se ganska maffiga darknetlösningar i framtiden. Vad skall dem göra då sätta upp videobevakning i hemmet? Illegal fildelning har redan gått för långt för att göra något vettigt åt saken, det enda vettiga som jag ser är bra alternativ som man kan betala för för väldigt många vill ju betala (utom sådana här giriga jävlar som t.ex bankdirektörer och mediabolag som bara vill roffa åt sig. Ok inte alla men iaf 95% har trampat neråt och klättrat uppåt)
Men det ligger också i vår natur att vi är lata och tar det närmast till hands. Dem menar på att fildelning inte går att konkurrera med. Väldigt märkligt då både Steam och spotify är succéer.

Av Sushikocken

Filmbolagen har nog stenkoll på hur dem ska dra in pengar det var ju dem som hjälpte till att lansera fildelningstjänsterna från första början. Hur mycket extra tror ni inte dem tar ut för att ha med produktplacering i och med piratkopiering? Om vi nu säger som Ponten att 30%är förlust. Då tittar ju 70% fler på filmerna än om inte piratkopiering funnits alltså bör de få in minst 70% extra från produktplacering.

Av Sushikocken
Av Sushikocken

Undra hur mycket domaren och juryn fick i muta? Det var nog en rätt bra slant.
Lyssnade igenom hela rättegången mot fildelaren i nacka tingsrätt 18jan. (länk)
http://bambuser.com/channel/trialtour/broadcast/2295765

Inte nog med att vittnet är jävigt. Han ska vara sakkunnig men vet inte ens hur tex ratio fungerar och att man seedar när man tankar ned. Åklagaren kan inte hålla isär begrepp som seed och leech och fattade inte att torrentfiler inte delades om de var borttagna från utorrent men torrentfilen fanns kvar i datorn.
Den åtalade uppgav att upload-raten var inställd på 1kb då han laddade ned, sedan tog han bort filen. Han har alltså inte delat ut en bråkdel av filerna. (det är möjliggörandet som är riktigt grovt hette det) Åklagaren yrkade på 80dagsböter per film (tidigare fall för 1 film dock så var det första seedern) *60 filmer
det är alltså 4800 dagsböter!?! (ringa misshandel ger 30 dagsböter jämförelsevis) Han bedömdes heller inte ha vinstintresse utan detta var bara för eget bruk. Åklagaren framstår totalt jävla pantad. Försvarsadvokaten Jens Lapidus är däremot väldigt kompetent