Inlägg

Inlägg som Sushikocken har skrivit i forumet
Av Sushikocken

Suck vad less jag blir har testat med 3 diskar. Kollar jag i lsi bios så står det device not found. Jag har provat stoppa in en disk med ufs som använts till lagring till freenas sedan tidigare och 2 formaterade till ntfs. Inte måste dem vara opartitionerade för att synas i lsi bios?

Jahaja bytte satakontakt till disken till den då funkade det O,o jag provade olika igår men då gick det inte. Har dragit ur och satt i kablar men nu när jag skriver här igen så funkar det helt plötsligt. Suck men så går det väl då man köper billiga kablar på ebay.

Allt är uppe och springer nu... Är det någon som vill sälja sina 4gb ramstickor så köper jag dem gärna

Mvh

Av Sushikocken

Tack tosse och vitek har nu löst boot problemet men då kommer nästa.. jag hittar fortfarande ingen disk i freenas
har 2 st hdd för test dock är dem formaterade till ntfs, tycker ändå dem borde synas i freenas volumemgr. Det gör dem dock ej.

Av Sushikocken
Skrivet av Tossen:

Exakt vad är problemet?

När det gäller att få FreeNAS att boota med passthrough så hjälpte denna mig:
http://forums.freenas.org/showthread.php?9347-FreeNAS-as-guest-in-VMWare-ESXi-What-SATA-Controller-works&p=40262&viewfull=1#post40262

Jag kör passthrough på ett m1015 i IT mode till en FreeNAS VM och det fungerar bra för mig i min miljö med väldigt låg belastning.

Jag har kört passthrough på kortet men den hittar inte min HDD i esxi det är problemet.

Av Sushikocken

Alltså finns det någon bra noob tut hur man fixar passthrough till mitt m1015 (flashat till IT mode) och hur man gör en bra setup till ett freenas med ZFS. Har googlat men inte hittat någon bra guide.

//Tack

Av Sushikocken
Skrivet av pumba-kung:

lyssnade du inte på vad han sa?
han sa ju att delen där tex batteriet satt nu kommer att vara täckt senare då man inte behöver se dom komponenterna

Det vill ju ändå till betydligt mindre komponenter för att få plats på en sådan liten yta annars kommer den nog bli ganska bred.

Av Sushikocken

då ska mitt 4850 brinna upp

Av Sushikocken

Tänkte skaffa ett raid kort men det blev en sata controller ist.
Kan man köra VT-D passthrough på flera VM:s? Att jag kopplar en disk till varje VM.
Det blir nog raidZ men ger det något att köra passthrough? Går det ens att köra vt-d passthrough med flera VMs fattar inte riktigt detta?

Av Sushikocken
Skrivet av flummiggrej:

Jag tankade SOFTWARE_111210_06.iso och i den finns "ServerView ESXi CIM Provider for ESXi 5.0" version 6.00.05, den som finns på skivan som medföljer servern är på 5.50.x.
Installerade zip filen (SVSSoftware/Software/ServerView/Linux/CIM_Providers/VMware_ESXi/ESXi5/SVS-VMware-ESXi5-CIM-Provider-6.00.05.zip) enligt VMware KB och startade därefter om ESXi.
Jag hittar den i listan som kommer upp när man kör "esxcli software vib list" och det blev ingen skillnad i "Health Status" i vSphere Client.
Några tips på hur jag ska göra?

+1

Av Sushikocken
Skrivet av peso:

I FS TX100 maskinen finns där ett fack längst ner längst bak som kallas HDD3, det är för litet för en 3,5" disk och för stort för en 2,5". Vad jag kan se följer det inte med några installations "bracket". Hur är det tänkt att använda detta utrymme?

Jag tog fram rondellen och filade till min 3.5 lite... oturligt nog funkade det inte så jag fattar heller inte hur dem tänkt som.

Av Sushikocken

Hur har ni satt upp eran server övervakning med tx100s3p?

Av Sushikocken

Hittar det i raid setupen under info när jag bootar servern. Kör ju som sagt inte operations manager än så där vet jag inte vad som står.

Av Sushikocken

Jag har http://www.kingston.com/us/ssd/vplus#svp200s3 sån SSD men det står även här http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/servers/primerg... att den skall ha sata 6Gb/s diskar

Kör dem i AHCI mode ifall det har någon betydelse.

Av Sushikocken

Har installerat Fujitsu CIM provider på min tx100 s3p. Men jag fattar inte riktigt vad jag skall köra för att kunna övervaka servern via webbläsaren
är det alltså IRMC som inte funkar? Måste jag installera Windows Server på en VM för att kunna övervaka servern för server suite stöder ju inte win 7.

Sen fattar jag inte om jag går in i Raid setup på servern så är bara diskarna i Sata 2 (3gbps) vad skall jag göra för att köra dem i sata 3?

//Sushi

Av Sushikocken

Flytta HDD:ar från freenas (ufs) till esxi med freenas

Går det att göra dem är i softraid och krypterad? (bör ju inte spela någon roll men)

Av Sushikocken
Skrivet av =JoNaZ=:

Varför skulle du vilja ha en wireless router mellan modem och pfsense?

Nja det gör väl detsamma men jag har en dir-655 vet inte om man kan göra den till bara accesspunkt annars spelar det ingen roll.
Sen känns det säkrare att Pfsense/fil/webb servern ligger efter men det kanske inte spelar någon roll?
edit :Nevermind jag tror jag hittat funnit hur jag ska göra.

Av Sushikocken

pfsense bakom en router Hur ska nicsen ställas in (esxi)

Jag vill att det skall se ut såhär. Modem -> Wirelessrouter -> PFsense med OpenVpn. Samt Lan.
Jag har ESXi på min burk som det kommer ligga Freenas och eventuellt Win Server 2008 på.
Har 2 fysiska Nic.

Vill ju att det ska bli så säkert som möjligt då jag har filserver och vpn så finns det något bra exempel på hur man skall sätta upp nicsen.
Jag hittar ingen bra tutorial för just min setup och är ganska grön med esxi och pfsense.

Av Sushikocken

Fick det att funka gick inte installera över nätverket så jag la in det lokalt.

Av Sushikocken

Esxi på usb hur får jag freenas på usb

Lyckas inte få till det då jag är newb på esxi.
Jag vill alltså köra mitt freenas helst från samma usb som vmware men nu har jag 2 så får jag det till att funka på dem är jag nöjd.
Har gått in i vm config och lagt till usb controller och usb device som hittas.
Installerat freenas från cd till usb den säger att jag ska unmounta skivan och reboota. Trycker ok, Sen väljer jag "connect/disconnect usb devices" men det står "no device" är det direct path passthrough jag ska aktivera på usb:na? jag har bockat i rutorna och rebootat servern men ingenting ändras.

Grejor:
primergy tx100
vsphere 5.1
vmware på usb
Freenas 8.02

Av Sushikocken
Skrivet av Merkill:

Riktigt bra veckans pryl.

Det skulle dock kanske vara värt att nämna ett ca pris

Det gjorde dem ju 345 spänn.

Av Sushikocken

Var ju faktiskt väldigt oslagbart pris på den burken ändå, Dock har jag dissat dustin då några vänner blivit bemött med dålig attityd då dem skickar trasiga saker och vägrar ta tebax dem. Men men, det är priset som styr så det får bli den och jag tar gladeligen emot din .vib fil

Edit: Beställd!