Inlägg

Inlägg som dannegul har skrivit i forumet
Av dannegul

@kyuuma:

Tack, den där såg onekligen väldigt bra ut. Funkar till och med min befintliga dockningstation! Det ända jag funderar på är om inte K2100 kanske är lite klen.. Synd att man inte kan välja en annan GPU. Nåväl, fortfarande ett väldigt bra tips som inte alls är omöjligt!

Av dannegul
Skrivet av 7487:

Svårt att sätta fingret på varför det inte fungerar bra. Alla applikationer verkar vara 2d applikationer så svårt att se att det skulle vara grafikkortet. Om du inte ligger på mer än 65-70% ram användning så borde inte det vara problemet heller. Din nuvarande datar verkar ju redan ha en SSD vilket annars är det första man skaffar.

Vad brukar CPU användningen vara när det saktar ner? Skulle kunna vara så att applikationerna inte är trådade och att en av dom max:ar en enskild kärna, i sådant fall så vore nog en bättre processor det enda vettiga valet.

Som sagt inte helt lätt att se var det går fel då din nuvarande dator ser vettig ut

Tack för din input. Jag var visst lite otydlig, TAS är ett 3D-moduleringsprogram för mängdupptagning. Jag gör alltså modeller i .IFC-format.

Tyvärr kan jag inte terminologin men gör ett försök att beskriva processoranvändningen ändå; generellt ligger belastningen på 15-35% under arbete där 2 trådar ligger runt 30-35% med peakar på 70% 1 tråd runt 20% och sista tråden knappt belastad.

Av dannegul

Tack för ditt svar. Jag läste några summeringar av recensioner på Dustin, där den i sin prisklass var ett väldigt bra alternativ. Eftersom jag inte står för fiolerna tänker jag att man bör lägga något mer och få lite bättre med en gång, så har man garderat sig något för kommande behov.

Du nämnde något väldigt bra, att byta ut komponenter! Men att hitta rätt plattform för de möjligheterna ser dock onekligen komplext ut. Får försöka gräva lite.

Uppmuntrar och uppskattar fler idéer och svar oavsett!

Av dannegul

Arbets-laptop för arbete med modulering

Hej

Jag hoppas att med nedan skrivna text att jag följer sweclocker-etiketten och får ta del av den gedigna och kollektiva kunskapen hos communityn. Om inte, säg gärna till så försöker jag åtgärda det.

Behov:
Idag arbetar jag med kalkyl på ett byggföretag där en vanlig dag består av hantering av flera applikationer samtidigt. Det innebär Outlook, Excel, PDF-hanteringsprogram(oftast två stycken; vilka lämpar sig till olika ändamål), webbläsare, moduleringsprogram för mängdupptagning (Glodon TAS för den nyfikne(3D-Modulering)), kalkylprogram och ibland annat som Spotify et.c.

Ibland bär jag med mig datorn hem/ut på arbetsplatser, varvid en stationär inte är önskvärd. Så skärmen behöver inte vara cutting-edge, men den får gärna vara användbar..

Dockningstation hade varit väldigt trevligt, men det verkar vara svårt att få till kraftfulla datorer.

Operativssystem är ej önskvärt, då vi får all mjukvara via vår IT-avdelning.

Hårdvara idag:
Lenovo X240
i7 4:e gen. 4600U / 2.1 GHz ( 3.3 GHz ) / 4 MB Cache
8 GB DDR3L
Intel HD Graphics 4400

Detta driver skärmarna BenQ BL3200 32" 2560x1440 och HP Z23i 23" 1920x1080.

Problematik:
Det innebär en minnesbelastning på 65/70% under normala arbetsförhållanden. Främst visar det sig i moduleringsprogrammet, hanteringen blir väldigt släpande och laggig i takt med att projektet växer fram. Jag misstänker att det är den integrerade grafikkretsen som är den största boven i prestandafall, men är osäker.

Bör man ha ett Quadro- eller Geforcekort? Av det jag läst ser det ut som att Quadrokorten lämpar sig bäst för färghantering och väldigt precisa CAD-beräkningar och ingetdera är av vikt i mitt arbete. På så vis ser det ut som att Geforcekorten är extremt mycket mer prisvärda.

Förslag:
Budget för detta är 23000 (inkl. moms) men är flexibelt om motivering för ändamålet finns. Jag inte är säker på vad som är flaskhalsen i min nuvarande arbetsdator men presenterar följande alternativ:

Gigabyte P37X - Ser onekligen prisvärd ut för ett otränat öga.

Gigabyte P35W - 15,6" bör vara smidigare att plocka med sig. Tror ni den fixar förväntningarna på snabb hantering?

MSI WS60 - Lite dyrare än tänkt budget, men med Quadro K2100. Är priset extra högt p.g.a displayen?

Övrigt
Har kollat på Dustin men de priserna ser snudd på perversa ut på deras datorer i jämförelse med övriga, mer privatpersoninriktade försäljare.

Detta är allt vill jag tro. Ropa gärna till om ni anser att jag behöver förtydliga eller förbättra inlägget.

Tack på förhand Sweclockers

Av dannegul

Frågor gällande Intels Haswell-/Broadwellprocessorer

Hej!

Tänkt införskaffa en premium-laptop så småningom och tänkte därför be er duktiga och hjälpsamma forumbesökare om hjälp gällande lite information. Det handlar alltså om Intels olika arkitekturer. Eftersom jag inte är särskilt bra när det kommer till processorer och tillika kommande processorer önskar jag att någon vänlig själ skulle förbarma sig och kanske tipsa om någon eller några bra sidor som håller koll på vad som ska släppas till kommande laptops.

Jag hade tänkt inhandla någonting under första delen av 2015, så jag antar att Skylake är borträknat. Eller är det kanske messias-processorn? Hursomhelst, nya arkitekturen ska visst vara mycket bättre när det handlar om kylning och det känns viktigt för mig med tanke på att jag vill ha en relativt slimmad men kraftfull laptop. Kanske väntar du som läser själv på något? Berätta gärna!

Tack på förhand

Av dannegul

Jag försöker hitta specifikationer gällande Philips 27" LED 272B4QPJCB/00 för att se om HD4400 orkar driva dess upplösning på 2560x1440, men finner ingenting av värde. Märkligt att inte Philips hemsida har någon specifikation.

Någon med ninja-kunskaper som kan hjälpa mig?

Av dannegul

Tack för hjälpen alla som bidragit. Kommer att prova justera färgtemperaturen så jag bestämt mig för vilken skärm jag ska ha. Blev lite sugen på den här:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2842114

En MVA-panel som tycks vara prisvärd. Ska fortsätta kika lite så, utbudet på prisjakt var inte svindlande stort på den här typen av panel dock..

Än en gång, tack alla som svarat!

Av dannegul

Jag misstänkte att Hz inte har så stor betydelse. Mängdar och läser ritningar (PDF-er) främst så en viss idé om högupplöst håller jag. Men är inget vidare duktig på skärmar och ska man lägga 3-8000 kr vill man gärna lyssna på råd

Av dannegul

Arbetsskärm för trötta ögon

Hej!

Jag undrar om någon vänlig själ skulle vilja dela med sig av tips och råd gällande datorskärmar till arbetsplatsen. Jobbar som kalkylerare på en byggfirma och använder idag en 23-tums HP Z23i och den tycks inte duga vidare bra efter 8-9 timmar om dagen, då efter 6 månader jag börjat få problem med trötta ögon, huvudvärk och fokusproblem.

Optiker har jag redan besökt och terminalglasögon blev det. Jag tror dock inte att det är hela lösningen och kommer därav införskaffa en bättre skärm - så till sak; vad bör jag köpa? Tänkte mig någonting mellan 27-30 tum. Är Hz, candela och/eller upplösningen det viktigaste och känner någon till en "skonsam-för-ögon-display"?

HD4400 är tänkt att driva kalaset..

Tack på förhand!

Av dannegul

först och främst så vill jag lyfta på hatten för dig netbuddy. Tack för dit engagemang!

Jag ska prova det du föreslagit. Om det ser okej ut ska jag förutsätta att moderkortet är dött? Någon som har en idé om ett schysst substitut för en rimlig peng isf?

Tack på förhand, ni regerar på sweclockers!

Av dannegul

Gjorde en clear_cmos nyss samt tog bort batteriet. Ingen nytta. Batteriet var borttaget när jag flyttade bygeln, har det betydelse?

Problemet kvarstår alltså, nätagget ger matning, power-knappen ger ingenting. Kan den fått frispel? Bör tilläggas att när jag försöker med mitt gamla kort får jag samma effekt.

Av dannegul

Ska prova batteriet igen inom kort. På moderkortet kan jag avläsa P5K-E, duger det för att jaga ifatt manualen? Blir det rätt manual dvs. Att göra "clear_cmos" är enklast att googla eller står det i manualen kanske? Har ingen aning om vad det innebär nämligen.

Av dannegul

Nätagget är ett Corsair vx550w. Har 2 st PCI-E 6-pinskablar och har kontrollerat att kortet varit ordentligt isatt. Även provat ta ström från 6-pins-konverterarna (överflödigt förmodligen) som medföljde. Försökte pilla ut batteriet med halvgoda resultat; den hoppade ur aningen med inte helt - väntade 3-4 minuter och ingen skillnad. Ingen aning om vart resetknappen är belägen tyvärr. Kanske ska jag prova igen mer ordentligt? Är lite orolig att jag kanske kan ha röjt runt lite för mycket och någon vital koppling åkt ur. Problemet är att jag är ordentligt efter där och har inte manualen till moderkortet i närheten.

Av dannegul

Strul med "nytt" grafikkort.

Hej!

Skulle vilja få lite input om ett problem jag har med min äldre burk. En lätt efterbliven specifikation följer:

P4 2.66 ghz dualcore, 2 gb ram, 550 nätagg och ett moderkort som var OK för 3 år sedan ungefär.

Burken har tuffat på och mött mina behov med bravur ända tills för nån månad sedan då jag tror mej förstå grafikkortet (8800 GTS) lade av. Mjukvarurendera gick bra men 3d-accelerationer gick inte så idag gick jag och köpte ett nytt kort. Det vart ett GTX 460 1 gb.

Så nu till problemet: Burken startar inte! Ingen fläkt, ingenting. När jag drar igång nätagget så lyser dock dioden på moderkortet vilket borde signalera en matning. Någon som har en mer kvalificerad (borde inte vara så svårt) gissning om var problemet kan uppstå ifrån?

Ställ gärna pedagogiska frågor till mej om det behövs för att få en mer pricksäker analys.

Tack på förhand,
Daniel