Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo

RMA hos G.Skill

Tjena,

Först och främst vill jag informera att detta är min första RMA jag någonsin gjort och jag undrar lite kort om jag haft för höga förväntningar eller om g.skill i detta fallet är potentiellt sämre än andra.

Så historian bakomliggande till tråden:
Jag har en RMA hos G.skill där jag köpt av computersalg 4x8gb 3600Mhz G.Skill Trident-Z RGB. När jag köpte minnena och dragit igång de i datorn så ser jag att en av stickornas RGB-Belysning är "långsam" och att att topp-delen av belysningen är rosa-aktig i färgen när man har ljusare färger. Till en början brydde jag mig inte om det så mycket men det har varit tillräckligt "störigt" nu i ca 6 månader så jag bestämde mig för att kontakta G.skill för en RMA av stickan med defekt belysning.

Efter en ganska omständig process med felsökning,videos och bilder så gick det med på att ta in stickan för RMA. Det börjar med de informerar att jag får pröjsa för en REK-Frakt till Holland som gick på 170kr (vilket kanske inte är hela världen).
Det stora problemet som jag dök på var att jag fick inte enbart skicka den defekta stickan utan jag var tvungen att skicka alla 4-stickor för de kom i ett kit, det behövde dem för felsökning tydligen. Sagt och gjort så har jag skickat samtliga 4 stickor i orginal emballaget tillbaka till g.skill som tar ca 3 arbetsdagar att komma fram till Holland. Nu har de haft mina 4 stickor i 2 veckor och med tillbakaleverans (vilket jag inte i nuet vet när det sker för de har slutat svara på mail) så är jag nu 1 månad senare nästan utan en dator.

Som jag ser det som kund;
Jag har köpt 4 stickor minne (för hutlösa 6000kr) deras quality control har släppt igenom en "defekt"-sticka och jag som kund skall pröjsa för att skicka tillbaka dem samt att jag skall vara utan dator i en månad pga detta.

Är detta rimligt? Hur har era RMA'er direkt med tillverkarna varit?

Ledsen för rant, men ville skriva av mig då jag är fruktansvärt trött på G.Skill.

Av roo

Precis som föregående talare så kan du köra DL-DVI på 144hz utan problem.

Av roo

@simon253: haha mitt var ett orchid righteous vodoo 1. Så jag räknas som antik

Av roo
Skrivet av scienta:

En utomhus-antenn kopplad till 4G-router kan ju säkert ge dig bättre hastigheter. Allt handlar väl, som alltid, om vilken budget du har tänkt dig - samt möjliga abonnemangsformer som du finner acceptabla hos operatör.

Är du lite händig så verkar det inte alls vara dyrt att bygga en egen antenn: http://bcbj.org/antennae/lte_yagi_diy.htm

Sksll tänka på om man bygger någon form av signalförstärkare så måste man först söka lov hos PTS

Av roo
Skrivet av Chobi:

Sökte runt lite och det verkar bara finnas massa trådar om att gå upp i vikt, så jag tänkte helt enkelt att varför inte göra en tråd där folk som strävar efter att gå ner i vikt kan diskutera sina olika metoder.

Jag har alltid varit tjock, och har således haft dåligt självförtroende över det, men sen jag flyttade hemifrån ökade min vikt ganska lavinartat och till slut var jag tvungen att ta tag i mitt liv. Jag kände att jag behövde börja gå ner i vikt i september då vågen visade 116, dvs ett BMI på 33 för en person som jag på 186cm.

Sagt och gjort så började jag dra ner på kalorierna ganska rejält(!), ett dagsintag på ca 1300kcal. Jag anmälde mig dessutom till kickboxning och gav mig ut och sprang 2-3km i en takt som en som promenerar kan gå ikapp.

Allt eftersom så ökade jag på längden och farten på löpningen, till den jag är idag, där jag springer 1 mil på 50-55min, detta tre dagar i veckan.

Jag har dock slutat räkna kalorier, men äter inte mer än vad jag gjorde när jag började.

Resultatet? Idag ligger jag på 86kg, dvs en viktnedgång på 30kg på drygt 6 månader. Dock har jag känt att viktnedgången har avtagit avsevärt och har väl bara tappat 4-5kg sen nyår, vilket känns lite lite.

Hade tänkt skippa kickboxningen framöver då jag tycker den är på allt för obekväma tidpunkter. Och i så fall kanske börja på gymmet som ligger ett stenkast från min lägenhet.

Jag känner mig dock mycket piggare och blir inte helt slut av att gå i trappor som innan. Och jag har precis börjat införskaffa en ny klädkollektion, nu med medium istället för XL.

Tyvärr har ju detta bedfört att jag har en hel del hud som hänger på magen och lår, och jag ser således ganska mycket tjockare ut än vad jag känner mig för tillfället. Dessutom så har ju mina år av dålig behandling mot min kropp medfört att jag har bristningar på magen, vilket jag hoppas kommer gå bort, och att huden snart drar ihop sig.

Men håller fortfarande ett mål om att väga 80kg till juni/juli då badbyxorna åker på. Och om magen fortfarande ser ut som en hudpåse till hösten/vintern blir det förmodligen en bukplastik för att avlägsna överbliven hud.

Så efter min historia so har jag lite funderingar om min kost.

För att få ut mer av min träning, och därav en viktminskning, bör jag gå till en dietist för att lägga om min kost än en gång? Mitt gym erbjuder kostrådgivning, samt en kroppssammansättningskoll för drygt 500kr. Jag hade helst velat göra en kalipermätning, men detta fungerar ju inte direkt på folk som inte är rejält mycket smalare.

Och med detta, finns det någon annan som håller på att försöka gå ner i vikt? Hur har ni valt att gå till väga för att lyckas (misslyckats)? Känner ni er glada efter eran viktminskning? Eller kanske ni har funderat över att börja träna för att förlora de där extra kilorna?

Låt fantasin flöda!

MvH
Chobi

Chobi, kul att läsa! Nu 6 år senare, hur går det med träningen idag?

Av roo

Jag köpte en 8700K i November uppgraderade från en 4790K. Jag hade personligen köpt Intel över AMD men hycklare som jag är så hade jag rekommenderat AMD ändå. Min 8700K fick jag delidda direkt för den blev väldigt varmt (notera överklock i sign). Kanske lite hyckleri, men 2700x en bra all-arounder och de kraven du har är inte särskilt höga. Go AMD!

Av roo

testa 7700k i någon annans mobo som har 4 stickor - eventuellt kan butiken ni köpt det ifrån testa detta för att verifiera om det är CPUn det är fel på.

Av roo

@Zippeer: Nice! Tackar!

Av roo

8700K - Custom Loop - Temps?

Tjena,

Lite lustig titel men jag är ute efter folk som kör en custom loop på sin 8700K och vilka temps de får under load i t.ex Aida64,Realbench,Prime95 och dylikt.

Intresse av att få veta följande:

Utrustning i sin custom loop
- Radiator(s)
- Fläktar
- Pump/Res
- Block

CPUn:
- Core Volt
- Klockfrekvens
- Om möljligt vilken LLC man kör.
- Deliddad - Ja/Nej

Sitter just nu i tankarna kring att byta ut min AIO till en custom loop (kommer sluta på ca 7000kr) så utöver att det kommer vara kul så hade jag velat veta var ni hamnar ur en termisk synpunkt på 100% syntetiskt load, supernyfiken

Av roo

Precis testat lite med min egen CPU (8700K)

Kan köra den i 1.375v på 5.4Ghz (4.9ghz uncore/cache)
Av nyfikenhetens skull (såg någon annan i tråden) så provade jag och se var min lägsta voltgräns ligger när jag kör på 5.0Ghz och 4.9ghz (uncore)

Kör just nu 5.0hgz på 1.22v efter stresstestat 1h i aida64 med CPU/FPU/CACHE igång. Fungerar klockrent!

Edit: Proof -> https://valid.x86.fr/bft29a

Av roo
Skrivet av Jejk0b:

Dra mig baklänges.. på väg hem från jobbet hämta jag upp en ny i7a, tänkte ända att jag provar göra rent PCB och dye. Sen satte jag vanlig noctua NT-h1 mellan dye och ihs.. provstartade och skitem hoppa igång! Det finns Dan en gud!😃

Skickades från m.sweclockers.com

Hehe sa ju det! Kul det lirar igen!

Av roo
Skrivet av Jejk0b:

@gaspari: Okej, hade varit intressant att veta vad bara byte av en pasta till en bättre pasta mellan die och ihs skulle kunna göra!

Ska nog allt testa göra rent CPU och provmontera en gång till innan jag testar med helt ny cpu Jag lär återkomma i tråden för de som är nyfikna över min klumpighet

hehe ja, det lär bli nog några graders skillnad. Gissningsvist 5-6 grader men inte lika markant som du får med flytande metall.
Du hade kunnat rengöra CPUn och inte sätta någon kylpasta/flytande metall och boota upp maskinen utan problem också, bara för att se så CPUn faktiskt fungerar och bootar upp till UEFI/BIOS.

Anledningen till varför kan du se här:
Der8auer kör utan kylare (helt) på en 8700K

Av roo
Skrivet av Jejk0b:

Nu blir jag bara lite nyfiken, hur stor tempskillnad blev det mellan att köra conductonaut kontra kryonaut mellan Die och ihs?
Vad använde du för att göra rent pcb'n?

Tjena,

Jag kollade aldrig tempsen, det var i rent felsökningssyfte för att se till att det inte fanns kortslutningar. Efter jag fått igång den då tog jag och rengjorde och använde mindre conductonaut (flytande metall) och fick den och hoppa igång. Men droppade runt 23 c på min 4790K som kör 1.4v på 5GHZ.

Jag rengör alltid med isopropanol finns att köpa här i större och mindre flaskor för en billig peng:
https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/kontorst...

Av roo

Som en on-topic gällande din delid. Jag har deliddat 4 cpuer nu, 4790k,8600k,2x 8700k.
Den enda deliden som gick bad var min 4790k (min första) där jag hade tagit för mycket flytande metall som kortslutet från DIE till "kopparcirklarna" på PCBen. Jag tog ut, rengjorde allt och tog bara som test Kryonaut (icke-ledande kylpasta) mellan IHS och DIE och vips så gick den igång.

Dock så testade jag min cpu i ett annat mobo först för att verifiera om det var CPU eller mobo som var kass.

Av roo
Skrivet av tragath:

@Sneaky_rhino:

Bara för att vara säker att jag inte gör ett misstag igen, skulle denna vara passande?
https://new.webhallen.com/se/product/273629-ASUS-PRIME-Z370-P...

Kommer fungera strålande

Av roo
Skrivet av Cudage:

Har samma modell av nätagg och det "brann" för mig också inom några månader. En av kontakerna som man ansluter till nätagget smälte och utvecklade rök

Kan tillägga att mitt inte var begagnat utan i helt nytt skick.

Fast det är 10 års garanti, så du fick väl ett nytt?

Edit: såg först alla dina svar och texter i efterhand! Bortse från denna

Av roo

Är det någon här som fått kravbreven som ignorerat dem? Om ja, vad hände sedan?

Av roo

Tråkigt situation! Fast jag hade nog lämnat tillbaka chassit och tagit ett som är lite mer mordernt, det känns iaf för mig att det där är ett chassi som man köpte för ca 10 år sedan.

Av roo

Vårt företag köpte en domän för 50 000kr så det är nog rimligt att iaf få det.

Av roo

@Baxtex: Hade ett liknande fel fast när windows update kördes och det gjorde så datorn kraschade.

https://i.imgur.com/icLvIUQ.png

Stängde jag av write cache buffer så började den bete sig "normalt" igen. Det finns en tjänst som heter superfetch (kör > services.msc)
Denna har också varit med och påverkat liknade symptom. Disable den och se om det gör någon skillnad.