Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo
Skrivet av RokoTech:

Det skulle vara lättare att köpa ett nytt chassi.

Nej har fått det laserskuret hos ett företag här lokalt för 400kr och satt dit ett mesh med neodymm-magneter! Blev bra och tempsen också!

Av roo
Skrivet av BamZe:

Inlägget jag citerade påstod att processorn är för dålig vilket inte stämmer om man kollar på den grafen. Ganska onödigt att ts ska köpa ny cpu, minne och moderkort när problemet är något annat. Sen så är ju inte 8320 en bra processor men den ska ge mer prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Ah då förstår jag

Av roo
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Fast ett R9 med 3GB kan som sämst vara ett 270X och de ska klara mer än 20FPS i BF1 med 1080p low

Ja det borde, men vi spekulerar bara kring vilken modell det är på grafikkortet då vi fått den beskrivningen vi fått i TS orginalinlägg.

Av roo
Skrivet av BamZe:

8320 borde vara likvärdig med 8150 och ska därför kunna leverera mer än 20 fps i BF1.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/14797?key=7878b30db2f19af1e6095aa73c633a87

Jomen tjena det är ju testat med ett GTX 1080 och inte ett arbitrary R9 "200-Series"

Av roo
Skrivet av Tjenaremann:

vCore toppar 1.2 går ej över det

Det är riktigt märkligt. Jag hade ökat volten något kanske så du har 1.25V vid last för när du spelar så kommer du troligen inte nyttja 100% cpu (det är ganska sällsynt) vilket även gör att dina temps inte kommer bli så höga. Sen när du deliddat lär du tappa runt 18-25 grader. Se om de hjälper med dina BSODs. Sen kanske se över en fetare kylare också

Av roo
Skrivet av Sveklockarn:

Och om man vill att andra ska lyssna på den typen av kritik så kan det vara idé att inte använda utslitna invektiv eller skriva blödiga "tänk på barnen"-berättelser. Det är liksom inte de som är redan är övertygade om att Nvidia är en inkarnation av satan som behöver övertygas en gång till, istället blir det ett stort cirkelrunk om Nvidias ondska utan dess like, som spårar ur lika mycket varje gång.

Nu har jag läst en drös av dina inlägg och det verkar som du återkommer hela tiden till att AMD-Fanboys vill få Nvidia att se ut som the anti-christ. Personligen så spelar det ingen roll vilket företag som hade gjort detta. Det är ju helt genomskinligt att Nvidia vill nyttja billigare komponenter och kränga dessa under samma modellnamn för att tjäna mer pengar. Jag menar att hålla kolla på minnesbandbredder mellan GDDR4 och GDDR5 kan man inte förvänta sig att gemene svensson har koll på och att man skall ha så mycket insikt för att kunna särskilja två olika modeller av grafikkort med samma modellbeteckning är ett ganska högt krav. Hade Nvidia spelat sina kort snyggt så hade de döpa kortet till 1020 eller någon annan beteckning som påvisar att det är ett lower-end kort.

Det enda dem gör just nu är att skapa rubriker som genererar badwill för entusiasterna som har koll på detta.

Om jag är en AMD-Fanboy? Se min dator i sign.

Av roo
Skrivet av Tjenaremann:

Har haft det av hela tiden och den är avstängd nu

Något är ju lurt här. Jag kör en 8700K (vilket är mer eller mindre cpu som du har) i 5.3Ghz på 1.375v och har LLC på 6 vilket gör att jag når över 1.384v vid last. Jag kommer inte över 72 C vid Small FTT's i prime95 (Dock custom loop).

Kör jag den i 5Ghz på 1.25v så pratar vi 60 grader - Har för mig även med en AIO (hade en deepcool captain tidigare) att jag la runt 65 grader vid last. Visst den är deliddad men tycker en oklockad cpu på så låga volt inte borde bli så varm (även om det inte är ditt ursprungsproblem)

Om du kör ett lasttest t.ex Prime95 eller Aida64 eller dylikt och har igång CPU-Z eller HWMonitor. Vad visar den för volt då?

Av roo
Skrivet av Tjenaremann:

Tror jag har hittat beskymret, alla kärnor kör på 4,5ghz har för mig att några av de inte ens ska gå så högt upp?

Har du ett Asus moderkort? Om ja, så finns det något som heter MCE (Asus multicore enhancement) som drar igång alla kärnorna på samma frekvens, har du inte uppgraderat bios så är det default on.

Av roo

Vad är det du kör när du peakar på över 90C på de låga volten?

Av roo

@Olaeli: nice! vad är det stora chassit du jämför med?

Av roo
Skrivet av Chosenone1242:

Det är en läcker dator du har! Jag har alltid varit mot LED-belysning för det jag sett har varit i temat "edgelord p14 rymdskepp", din build framstår som mognare. Det var denna som öppnade mina ögon: https://www.instagram.com/p/Bfgzs9vHzYN/

Är det dina RAM som har inbyggt ljus ellet är det ditt MOBO?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan ju givetvis få den att se ut som ett rymdskepp då allt är RGB men föredrar mer en subtil och nertonad look.

Ja på instagram-länken så har dem även ett NZXT moderkort som gör att det ser ännu mer passande ut! Men också mycket snyggt!

Jag har både inbyggt på moderkortet det finns 3 "zoner" och samt alla 4 stickor är också RGB så dem lyser där också

Av roo

De har bra pris på NZXT H400i på komplett

https://www.komplett.se/product/955234/datorutrustning/pc-kom...

Av roo
Skrivet av Scyru:

Hej alla igen!

Tack så jättemycket. Jag vet nu att det alltså:
1. Fiber är inte dragit in i lägenhet så som Brf sade (utan snarare att det är lokalt någonstans och sen vanliga kablar dragna ut).
2. Detta är enkelt att fixa själv.

Till dem som ber mig att kolla bakom telefonkontakten så är det svårt då det är min grannes. Som sagt min vägg är helt tapetserad och det finns enbart 2 eluttag.

Tack igen!

Tjena,

Jag har jobbat med både dra fiber och koppar (ethernet) in till lägenheter och som bilden visar så har man käppat upp en ethernetkabel genom telerören och därefter borrat ett hål i sidan som kabeln kan komma ut ur och sedan har man kontakterat den i uttaget och skruvat på uttaget. Så om du har tur (och kabel inte åkt ner en bit i röret så kan du fiska upp den och sätta ett nytt uttag vid väggen (det tar inte många minuter med rätt verktyg).

Se här:
https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/k...

Av roo
Skrivet av Chosenone1242:

Oj, det låter som du är lite mer avancerad (och målinriktad) än mig i detta! Vore kul att få en bild på slutresultatet! Var gör man laserskärning, om jag en dag skulle bli nyfiken på det?

Jag köper som tur var inte chassit för smartfunktionen utan för att det ser så läckert ut! Jag tittar mest på h700Korkad men tänkte att det var värt att höra sig för, vore ju inte första gången buggig mjukvara blir patchad på ett bra sätt.

Skickades från m.sweclockers.com

hehe ja jag har nog gått lite mer all-in än din average Joe. Jag ringde upp lite lokala verkstäder som håller på med laserskärning och fråga om de kunde hjälpa till med ett specialjobb, samma sak när jag fick rutan tonad hos ditech. Dem flesta hjälper en om man man bara ha med sig måtten på vad man vill skära.

Ja är du beredd att lägga ca 2000kr för själva chassit så tycker jag personligen det är värt det för byggkvaliten är verkligen bra och det känns som en premiumprodukt.

Se nedan för bilder på mitt bygge

https://i.imgur.com/aLULhbO.jpg

:

https://i.imgur.com/YL5Ec5r.jpg

Av roo

Tjena,

Jag har ett h700i. Jag har fått proffstonat rutan då jag personligen tycker det är fult med helt see-through glass. Jag har fått custom laserskära fronten och sätta mesh för att min radiator skulle få luft.
Det första jag gjorde var att kasta ut Smart-funktionerna och deras proprietary-rgb-slingor. Kör med Corsairs Commander pro till 10 fläktar och 3 slingor.

Chassit är verkligen skitsnyggt men att köpa det för deras "smarta"-funktioner är ingen bra affär

Av roo
Skrivet av Suiyoubi:

Nej tyvärr inte hittat någon lösning ännu..

Nej tyvärr, önskar att det vore så enkelt.

Jag löste det så och ladda ner lightning mjukvaran från asus hemsida. Vet det var ett jäkla käbbel i början men för min del var det att jag inte installera den som admin från början. Fick fimpa allt med deras uninstaller (finns en sån) köra filen som admin och tada.

Av roo

Futuremark nyttjar man ofta vid grafiktester t.ex Firestrik får du poäng både på GPU och CPU. Bara CPU kör man även Cinebench för cpu-score både för multitrådat och singletrådat

Av roo

Tror ni dem vill sätta upp stöd för vulkan API:et? Alternativt har det diskuterats?

Av roo

@andkohler: högerklicka kör filen som administratör och voila

Av roo
Skrivet av Simpa89:

Jag har faktiskt varit inne på en mindre burk då jag har ett Cooler master g-lite 120 chassi liggande.

Nätaggregatet är från corsair ! .

Ang 970in , hur länge klarar sig kortet ? . För om jag byter hela burken blev ju prislappen helt annorlunda .

Skickades från m.sweclockers.com

hehe sålänge spelen inte laddar in mer än 3.5gb minne höhö (970:et har ett känt problem om att enbart kunna nyttja 3.5gv av de 4gb som finns). Men skämtåsido du kan som tidigare nämnt nig spela på det ett par år till mensen är det också vilka krav man har på det man spelar. Det är lite i ens egna ögon var upplevelsen inte är bra längre. Jag hade nog uppat mobo,cpu och ram. Sen när de nya nvidia korten kommer till höst så hade du kunnat snegla dit om ditt 970 inte räcker till.