Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo

Kul du säger detta idag när jag kollade på exakt samma fråga som blev besvarad igår av Steve på GamersNexus

Se här: https://youtu.be/2G7osdPmaDM?t=14m17s

Av roo

Köp med blocketpaket om det skall skickas för då har du 24h på dig att utvärdera kortet och är det inte enligt specifikation så kan du skicka tillbaka det och få dina pengar tillbaka!

https://www.blocket.se/blocketpaketet/blocketpaketet.htm

Av roo

Har personligen inte AMD själv men byggde en rigg till systersonen för 12papp och passade på att ta en Ryzen (1st gen) 1600X till honom med ett 1060 förra sommaren. Verkligen mycket prestanda för liten peng! Heja AMD!

Av roo
Skrivet av magma86:

Har själv gtx 1080 från MSI och är mycket nöjd

Jag med - kör dock med vattenblock idag men kylaren som följde med var verkligen riktigt bra.

Av roo
Skrivet av gaspari:

Jag har deliddat en 4790K med mitt Rockit 88 Delid och Relid tool. Jag kommer använda detta när jag deliddar min 8700k (när jag köpt den ) men processen kommer vara exakt den samma.

Jag använde conductonaut mellan IHS och DIE
Kryonaut mellan Kylare och IHS.

Jag limmade ej heller ihop den med silikon (köpte dock värmebeständig på bauhaus) utan jag klämde fast den i sockeln.

Processen kommer som sagt vara exakt samma som på min 4790K som på en 8700K.

Citerar mig själv här har deliddat min egen 8700k och en till plus en 8600k med verktyget. Mycket enklare med flytande metall på coffee lake cpu:erna

Av roo
Skrivet av eKeD:

@SCORPIUS:
Fick nätagget idag, verkade som att det fixade alla problem. Blev mest förvånad att inte 750 watt räckte till

För att testa systemet så körde superposition i en stund (en timme eller två) verkade funka riktigt bra.
När jag gjorde detta innan så crashade datorn efter 1-2 ggr(~5-10 min) när man körde benchmarken.

Så jävla snyggt felsökt givet att du inte testat komponenter någon annanstans, hatten av!

Av roo
Skrivet av Defender:

Du kan ju alltid försöka, det kostar inget.
Dock tror jag inte polisen gör ett skit.
Jag har ringt två ggr om pågående brott.
Två olika gånger när några höll på att bryta sig in i en bil på vår parkering: Polisen: Vi har ingen ledig bil att skicka ut bägge gångerna. Grattis.

Jag ringde polisen för ett stort jävla bråk höll på att bryta ut på en fest jag var på. Polisen frågade mig "är någon skadad?" så sa jag "nej inte ännu" så sa dem att jag kunde återkomma efter någon blivit det. En fick åka till sjukhus.

Av roo

Testa att precis öka post delay från 3s till 10s. Fungerade direkt, men som sagt var och letade efter inställningen i UEFI under tiden så det kan också vara det Får testa på nästa kalla boot!

Bra tips @spawnstah

Av roo
Skrivet av elklazor:

Det handlar säkerligen inte om att du/ni inte får ha andra åsikter, utan snarare om sättet ni uttryckte er på? Personangrepp är bara otrevligt, det finns många bättre sätt att uttrycka sig på och fortfarande hålla en god stämning.

OnT:

Tycker du ska anmäla, det värsta som kan hända är ju bara att de inte anser att det finns något att utreda

Håller med om att vi både kunde formulerat oss bättre, skärpning från min sida framgent! Jag har aldrig haft några onda intentioner i tråden eller till TS som ett givet personangrepp. Beklagar om det upplevts så!

Av roo
Skrivet av Dr.Mabuse:

Har ni inte bättre saker att göra än att försöka förminska TS? På vilket sätt tycker ni att era personangrepp bidrar med saklighet i denna tråd?
Jag tycker det är hedervärt att TS att känner empati för sina medmänniskor och vill göra skillnad. En allt mer sällsynt egenskap som står betydligt högre upp i kurs på min lista än inskränkta ego-trippar på andras bekostnad.

Han efterfrågade andra människors åsikter kring något, måste man servera en åsikt som passar TS och curla honom för hans fina morala värderingar. Jag tycker TS resonemang är fint, men verkligheten är att han kommer inte göra någon skillnad. Därav åsikten kring att han bör lägga sin tid på något annat för det kommer vara föga till hjälp då han har inget att gå på. Som någon tidigare sa, personen ifråga kan vara mytoman,narcissist,psykopat eller vad som helst.

Av roo
Skrivet av spawnstah:

Spontan tanke;
Gör det någon skillnad om du disablar FAST Boot i BIOS?
Eller om du slänger in att BIOS ska vänta maximal tid på F1 knappen för att ge tid att "kicka igång" allt?

Sen har det ju som sagt kommit 4 nyare versioner av ditt BIOS och chancen är ganska god att problemet är löst där. Du har ju inte en direkt ovanlig combo av hårdvara.

Dina 960 EVO fick ny Firmware i November, ligger den på?

För övrigt så har även UEFI sina drivers som laddas, så det kan mycket väl vara ett driver issue. Men mer troligt så är det din RAID0 som är problemet och löser sig med en BIOS upgrade eller lägga in delay under booten.

Förstår för övrigt inte varför du är emot Intel patcharna?

Tjena,

Tack för ett bra svar! Fast boot är disableat och det gör ingen skillnad heller om datorn kör cmos defaults eller mina settings i bios. När du kör diskarna i raid0 så kan du inte installera firmwares från samsung då datorn hittar diskarna som en raidenhet som styrs via intel rapid storage technology. Denna firmwaren uppgraderas kontinuerligt och är den senaste. Jag anser inte säkerhetsrisken i förhållande till prestandaförlusten är värt det. Plus har confat upp mitt bios med ett 30tal settings som jag är omåttligt osugen att göra om.

Jag kollar på asus forum också då detta rör sig troligen om ett strömtillförselproblem då det fungerar om man väntar en stund idle i uefit.

Edit: Jag uppgraderar uefi/bios versionen men då vill jag ha det konkret framför mig att det löser problemet, så jag är väl inte helt omöjlig. Men gör inte det för sakens skull och tappar prestanda.

Av roo
Skrivet av Aeig:

Släpp det, Polisen kommer inte inleda en förundersökning ÖHT under dom omständigheterna, eventuellt om personen hade nämnt att dom mördat någon eller dylikt.

Personen kan vara mytoman, sinnesförvirrad, narcissistisk, mm.

Mvh

Just det här med mytoman var just en tanke som slog mig, speciellt när man inte riktigt känner personen heller.

Av roo

Maximus X Hero - Samsung Evo 960

Hej alla,

Jag har ett ganska spännande problem med min dator. Första starten (kall) så kommer jag inte boota in i windows 9/10 ggr. Startar jag upp datorn. Hänger i UEFI/BIOS i ett par minuter och tar discard changes och bootar så laddar windows (på första försöket). POST går igenom helt vanligt och har inge felkoder. Så det är BOOT som är problemet.

Vi kan utesluta mjukvara i windows och drivrutiner för dem har spelar inte ens med i bilden i detta skedet utan fokus bör ligga på UEFI-Versioner och inställningar för hur mycket ström levereras till olika komponenter samt vilka komponenter är inkopplade.

Jag bootar från Samsung 960 EVO x2 som jag kör i raid0. Givet att datorn POSTar normal varje gång men det är i själv bootprocessen det bara står till - När man förväntar sig se "snurrhjulet" för ladda windows så står det helt still (inga felkoder på moderkortet vid detta tillfället) som sagt låter jag datorn stå en stund i UEFI/BIOS fungerar det varje gång. Så det verkar röra sig om evo-diskarna inte vill köra igång vid första försöket.

Jag har ett Maximus X Hero (non wifi) med UEFI/BIOS version 1003 (inte senaste) för därefter kommer intel-fixarna och jag vill inte ha deras vidriga patchar.

Har någon en idé som INTE är "uppgradera bios"? Har läst och kikat lite på SoC-Agent VCORE kan eventuella fixa detta men detta kommer också generera mer värme till övriga komponenter och det är väl lite bu och bä.

Tankar?

Av roo

Du vet inte vad det handlar om. Du visste inget innan du vet inget nu. Om det är en kriminell person så har dem nog redan pejl på hen (hoppas vi alla). Sluta leka civilpolis och gå vidare med ditt liv, du borde ha mer saker att göra.

Av roo

Alla kan göra fel och såna här fel att svåra att detektera. Cudos till Inet som fixade biffen så snabbt!

Av roo
Skrivet av Frazzefraz:

@Wcx: Fixade till det utan flimmer och lagg med CRU. Ställde in skärmen på 75 - 144hz v-rate range. Nu är det inte flimmer i de spelen jag har hunnit testat plus Windmill demo.

Snyggt!

Av roo

@Zarlor: Tjena, kommer lägga det på lådan med blocketpaket idag! Så det är sålt!

Av roo
Skrivet av eucalyptus:

Men va. Det märks att man är på ett teknikforum när fotbolls beskrivs som gubbar jagandes på en boll... Lol

Fotboll är livet och VM är fantastiskt vackert, en chans för Sverige att visa sin stolthet och representera landet internationellt i världens största sport som bjuder på både underhållning och känslor.

Är ju största högpunkten på året med VM!

Att några tjommar jagar en läderboll på en gräsplan är inte att visa Sveriges stolthet i mitt tycke.

Av roo
Skrivet av Maarus:

Körde bara 5min, men kom upp i typ 66-73c, 8600k(5ghz), 1.32vcore, noctua nh12p med delid.

Bra temps!

Skrivet av renhanxue:

Kommer upp i lite över 70C med deliddad 8700K @ 4.9GHz med ca 1.33v vcore. Luftkyld med Noctua NH-D15. Testet drar runt 180W, så det är väl antagligen bara AVX hela tiden i stil med Prime95.

Så här såg det ut efter sex minuter.

Ja det är nog bara AVX-Instruktioner som körs ja, det är nog därför det blir extra toasty! Det är ju en jäkla skillnad på att köra CPU Only på tempsen (ca 20 grader mindre för mig). Samt bra Temps också! Är det push-pull du kör din kylare?

Av roo

Jag tror på det när jag ser det. Skall bli intressant och se om Miners ligger själva lågot och inväntar nya serien för att sedan gå lös på nästa kommade generation grafikkort