Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo

Tjena,

Jag har lite goa faktiska datapunkter att gå på här!

Min gamla burk var en 4790K som körde 5GHZ och hade ett GTX 980
Denna uppgraderade jag med ett GTX 1080 - i CS var det ca 2-3 FPS i skillnad.

Ergo CS:GO vill ha en core som har mycket hög klock och bra IPC och bryr sig väldigt lite om din GPU.

Så hade jag uppgraderat idag hade jag köpt en i5 8600k och kört den i 5.0ghz (möjlig delid behövd eller bra kylning) iom grafikkortspriserna är som dem är idag (och nya kommer troligen inom 3-4månader) så är det svårt att ta ett beslut där.

Jag har själv personligen en 8700k på 5.3ghz och i CS:GO (1080p) så har jag över 1000 fps i snitt.
På min gamla 4790K hade jag runt 500 FPS i snitt.

Jag byggde även en Ryzen 1600X till min systerson och körde den i 3.9GHZ och den fick kämpa för att hålla 300 fps i snitt med ett GTX 1060.

PM gärna om du vill ha mer info!

Edit:
Exempelbygge:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11426923/

Behövs GFX och chassi här för vara komplett.

Av roo

@Svensktiger: Det är grymt overkill, men hade min gamla burk kvar efter jag köpte en ny så varför inte ha lite overkill när man skall kolla på film

Av roo

8700K @ 5.3Ghz/4.9Ghz e

https://valid.x86.fr/g0zuqv

Single: 625
Muti: 4531

Av roo

Jag har en 4790K i min HTPC som kör på 5ghz

Av roo

For internet purchases on new hardware/returned hardware within warranty check out these stores:

- https://www.komplett.se/
- https://www.inet.se/
- https://new.webhallen.com/

Also as a side note we have a Swedish variant of pricerunner where you can match prices from both physical stores and e-stores, just paste the hardware and find the cheapest!

https://www.prisjakt.nu/

Av roo
Skrivet av Ryzer:

99 grader på 1.35v är nog snarare skit bakom spakarna/ måndagsex. Min behöver 1.36 för att vara stabil i 5ghz och har aldrig passerat 85 grader i stresstest. Dock inte samma kylare.

Baserat på vad? Jag kör min egen på 1.36V på en 360radiator i push/pull och 5.3ghz core och 4.9ghz cache/uncore och kör jag aida64 på CPU,FPU,Cache deliddad så kommer jag lätt upp i 85 grader.

Vi har pratat om icke-delidad cpu här grabben.

Av roo
Skrivet av Ryzer:

Nej, men tjatigt som fan att dag efter annan höra att tandkrämen är så dålig och allt blir jättevarm, när så inte är fallet.
Ja, vi vet alla att lödd, är bättre, men det betyder inte att tandkrämen är oduglig.
För en som nöjer sig med 5ghz så är det inget problem, men kanske den enstaka procenten som ska upp extremt högt. Då finns delid som ett vettigt alternativ.

Fast det är ju lögn. Har deliddat 2st 8700k och min personliga kör 5,3ghz på 1.36v och den jag delidda igår 1.35v på 5ghz. Tempsen var uppe i 99 grader med kraken x62 i syntetiska tester och efter delid ca 72grader.

Av roo

12,5% - hälften betalar sambon.

Av roo

Jag har haft lite diverse olika kontorsstolar på min arbetsplats i prisklassen 10 - 15 000kr. Sitter på arbetet idag i en https://www.ergonomi.se/stolar/kontorsstolar/Herman-Miller-Ae...

Hemma använder jag en s.k "gamingstol" en noble chairs epic. Med Svank och nackkudden så skulle jag våga påstå att detta är en stol med superbra kvalité och ytterst skön komfort och ergonomi för 1/4 av priset. Visst garantin är inte lika lång men att "hata" på att gamerstolarna skall man nog inte göra förens man testat ett gäng och använt dem under en lång period för att göra en bra utvärdering. Åk till elgiganten / mediamarkt testa lite, det finns schyssta stolar för 3000kr som är väldigt ergonomiska också.

Av roo
Skrivet av freddechr:

Jag ska probva byta plats på korten, återkommer med tempsen sen!
Byta kylpasta eller dra åt kylaren är inget alternativ då korten är 1 och 2 veckor gamla så har fortfarande öppet köp

Sitter dem stackade mellan varandra så kommer kortet som är högst upp bli varmare då det sitter ett kort under fläktarna/kylaren som alstrar värme och gör även det svårt att få luftflöde. Förslagsvis så sätter du ett gäng fläktar i fronten på chassit som drar in luft till och träffar grafikkorten och sen sätter du fläktar i toppen och bak som blåser ut den varma luften för att göra saken bättre.

Av roo

Jag har 8700K på 5.2ghz som idlar i 24grader. Har du Speedstep/EIST igång i bios? Du kan kika t.ex med cpu-z vad vcore ligger på när du idlar. Där har du nog svaret på tempen.

Alternativt dålig montering och/eller kylpasta. Då jag inte förmodar att du sitter i ett rum som är 35 grader och att chassit är helt förslutet och inga chassifläktar.

Av roo

Hej Alla,

Fick koderna imorse och sålde bara en då min systerson fick den ena.

Tack för visat intresse och för trevliga PM!

Av roo
Skrivet av shahabi89:

Köper en direkt om det går att aktivera med min Gainward 1080 TI

Man kommer att kunna aktivera det direkt i Uplay om jag förstått det rätt. Väntar fortfarande på koderna av Asus och tar med dig i kön av folk som är intresserade.

Av roo

Intresset var mycket större än jag tänkt mig, det är runt 12 personer som hört av sig och det är först till kvarn som gäller. Jag kommer återkoppla er alla som hört av sig givetvis

Av roo
Skrivet av Alotiat:

Läste någon om att det ska ta en VD cirka ett år att sälja aktier i sitt eget bolag, just för att förhindra inside-trading. Men om han har vetat om den här buggen i över ett år så har han ju haft gott om tid att sälja sina aktier, även om det tagit honom nästan lika lång tid att sälja.

Intressant ändå att han valde att sälja alla sina aktier. Hade det varit jag så hade jag behållit några för att säga "titta jag har kvar en del för jag tror på det här företaget".
Nu blir det istället "Jag försökte tjäna så mycket pengar som möjligt när jag ändå är kvar".

<konspirationsteori 1>
Han har vetat om det i flera år och väntade lite innan han sålde. Han var tyvärr inte tillräckligt snabb för att undvika misstankar kring den här skandalen. Hade han sålt alla aktier för 3 år sen så hade ingen sagt något. Men nu är det så nära inpå att man blir lite misstänksam...
</konspirationsteori 1>

<konspirationsteori 2>
Han fick reda på det under 2017 och fick panik. Försökte sälja så fort som möjligt men hann inte undvika rampljuset. Nu ber han till gud (styrelsen) om att få vara kvar.
</konspirationsteor 2>

Han sålde allt förutom 250.000 shares som han måste ha kvar för att ha kvar sin position som CEO.

Av roo

Koderna jag fick av webbhallen var något jag skulle aktivera med Asus, vilket jag gjorde precis. Sen skall nog en go handläggare hantera detta först, så de nycklarna var för att komma in hos Asus. Så ni får avvakta tills jag fått mailen av Asus Sorry att jag inte gjort min hemläxa innan jag la upp annonsen.

Skriv i PM ni som är seriösa så återkopplar jag er där när koderna kommit från Asus

Av roo

2x Koder till Assassins Creed Origins

Hej,

Har köpt skärmar och fått med 2 koder till Assasin Creed Origins. Ett spel som jag aldrig tänkt spela så kanske någon som ville ha det för en billig peng

150kr per kod

Läs hela annonsen här

Av roo

Tester av HardwareUnboxed med nya patchen:
https://youtu.be/_qZksorJAuY

Av roo

Vet ej om någon postat detta i kommentarsfältet men här är intels svar på det https://newsroom.intel.com/news/intel-responds-to-security-re...

Av roo

Som ovan sa byt kabeln. Har du testat i en annan rig och samma problem med ny kabel så är det ju skärmens display port som är kass.