Inlägg

Inlägg som beatles-3122 har skrivit i forumet
Av beatles-3122
Skrivet av schitzo:

Tråden har inte uppdaterats på hur länge som helst och de flesta finns inte ens kvar längre.

Så nästa gång du ska agera smart så kan du ta och kolla upp tråden du länkar till.

Finns förövrigt bara 3 eller 4 serverar där som har Båda. Men verkar bara finnas 1 kvar.
Damnation står att det har Creative och Survival i Samlingstråden, men inte i originalposten eller på deras hemsida.
Ceri ser oseriös ut då den varit nere förut.

Aj jäklar, ja där ser man. Litade på att den var fräsch eftersom den var klistrad.

Tänkte att du var nyreggad och inte helt van vid sådant men nu känner jag ju igen dig.

Jaha, nä då var jag väl inte till någon hjälp då, så kan det gå. Säger väl "Ha det" igen då!

Av beatles-3122
Skrivet av Mighty Nerd:

Om jag var t.ex. en programvaruutvecklare så skulle jag jobba på att göra min programvara svårare att "cracka" i stället för att stämma alla som publicerar den olagligt.

Hört talas om Ubisoft? Större DRM-fanatiker får man leta efter och för det mesta har det inneburit besvär för de som köpt spelet medan en crack funnits på TPB efter en vecka.

Crackare som Skidrow är minst lika duktiga programmerare som de anställda på de stora företagen och sedan gäller ju Rom-principen: "Det är lättare att förstöra än att skapa." (Syftandes till att Rom inte byggdes på en dag men Nero brände ner det på en)

Skrivet av Uzor:

Men det är klart att piratkopiering ska stoppas, vi ska ju låta de censurera internet eftersom Eminem och Whitney Houston inte har råd med att köpa en ö mitt ute i stilla havet eftersom de missbrukar droger.

Jag tror i och för sig inte att Whitney Houston missbrukar droger längre...

Av beatles-3122

Som alltid, innan du skapar en tråd, kolla igenom åtminstone de klistrade trådarna i relevant forumavdelning.

Det finns en lista på servrar och flera av dessa har både creative och survival. Damnation.eu t.ex. verkar uppfylla dina krav. Ha det!

Av beatles-3122
Skrivet av anon127948:

Så ärligt talar är det andra sidan som började. Etiskt är det inte minsta lilla fel att ge igen genom att piratkopiera.

Men så är ju moral något som varierar från person till person, eller hur?

I mitt tycke är det etiskt fel att hämnas och att "han började" är ingen vidare ursäkt. I mitt tycke.

Av beatles-3122
Skrivet av propan:

Alla här är medvetna om vad piratkopiering är så att komma med missvisande analogier är onödigt. Piratkopiering är ladda ner musiken, lyssna på den hemma/bilen/jobbet/festen och inte betala för den. vill musikern ha betalt för sin musik är det upp till denne och inte dig!

Bra, då ska jag komma ihåg att om jag ser dig i en tråd hädanefter så ska jag inte göra några skämt.

Och piratkopiering är att kopiera (och sprida) något utan tillstånd från den som skapade det ursprungligen. Vilket var precis vad jag sa.

Slutligen så har jag inte sagt något om min egen åsikt i frågan.

Av beatles-3122
Skrivet av danteee:

För det första är kopiering inte stöld för er som inte har fattat det än.

Stöld= Gå in i butiken och ta en brödlimpa utan att betala.
Piratkopiering= Gå in i butiken, köpa en brödlimpa, klura ut receptet, baka egna limpor och dela ut gratis.

Home cooking kills restaurants (and it's illegal).

Av beatles-3122
Skrivet av Segas:

Så det har lagts tid och pengar på en studie, som gissar sig till hur utvecklingen till 6,5nm ter sig, utan att ens tänka på att en ny teknologi tagit dess plats? Känns ju otroligt oseriöst. Tror utan tvekan att under 12 år så ska nog denna studien brädas av en uppsjö lustigheter kring ämnet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av MX510.:

640kb

nuff said

(artikel antar att inga framsteg inom ssd förrutom krympning kommer ske på 12 år)

smart. not

För oss som är bekanta med trafikplanering så finns i alla studier något som kallas "nollalternativet". Dvs att man inte gör något annat än att dimensionera för ökad trafikvolym. Det här är nollalternativet inom SSD-lagring, att man fortsätter att utveckla som man nu gör. Det är inte så att man "gissar" hur det ska bli, man räknar sig till det mest sannolika resultatet. Nu har de kommit fram till att krympningar av NAND-kretsar inte verkar vara någon bra idé och då får man anpassa sig till det. Genom att, som ni båda har sagt, komma på ett alternativ till NAND. Bättre det än att forskare fortsätter krympa kretsarna och upptäcker först om tolv år och många miljoner i utvecklingskostnader att de skulle ha gjort något annat.

Det här är inte en undersökning som siar om vad som ska hända inom de närmaste tolv åren. Det är en ren undersökning i vad som kommer att hända med dagens NAND-kretsar under de kommande tolv åren om utvecklingen fortsätter som den gör. Ta det för vad är.

Av beatles-3122
Skrivet av ZebbeSebbe:

Har precis läst på en annan tråd en kille som hade samma problem, med samma modell! Han sa att fläkten i agget inte satt som det skulle, så jag får väl checka det!

Klickandet kommer nog från fläkten och jag har hört fler med XFX-agg som haft samma problem. Synd då XFX använder uteslutande Seasonic-modeller (ja, jag är Seasonic-fan men inte orimligt fanatisk).

Av beatles-3122

Om det inte blir artefakter någon annanstans än på just det stället i spelet så borde det inte vara kortet som är skyldigt. Men det kan förstås vara svårt att hitta felkällan till problem ibland. I vilket fall som helst så kan det nog bli svårare att få ut på garantin om fel inte uppstår konsekvent.

Av beatles-3122

Spelet släpps på Steam klockan sju ikväll. Någon mer än mig som köper det direkt? Segt bara att jag inte har mer än 2Mbit nedåt. Blir väl inte förrän imorron som jag får spela det.

Av beatles-3122
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Häfftigt. Men vart inte Konika Minolta uppköpta av Sony? Eller va det bara kameraverksamheten?

Jo, det var bara kameraverksamheten.

Av beatles-3122
Skrivet av pjuppi:

ja, jag vet inte va MS ser på de hela att man installerar något som annars e till för en dyrare version av deras produkt...
sen skriver du ju själv att den kan flagga datorn som icke genuin...

Det kan vara så att Microsoft anser det som ett brott mot användaravtalet men det blir inte per automatik olagligt för det. Ungefär som att köpa guld i WoW, du kan bli avstängd men inte åtalad. Hade det involverat att på något sätt kringgå ett kopieringsskydd så hade det dock varit olagligt.

Av beatles-3122
Skrivet av Elcentralen:

så den är inte blå tand utan kräver en extra låda? skulle tycka att detta är för en laptop men om man behöver kåppla in extra saker går det ju inte.

Låda? Nä, Unifying-mottagaren är inte direkt stor...

http://www.logitech.com/assets/35726/7/wireless-mouse-m325-grey-...

Sen är det inte alla laptops som har Bluetooth ändå. I min erfarenhet brukar det fungera rätt så illa med Bluetooth-mus.

Av beatles-3122
Skrivet av guermantes:

Det är väl 255 för hela sökvägen vad jag har förstått. Frågan är om 100 000 sökvägar med 255 tecken drar ner prestandan jämfört med säg 100 000 x 24 tecken.
?

Med den prestanda dagens datorer har så tror jag att oavsett om det blir en prestandaförlust eller inte så märker du ingen som helst skillnad. Det är ju inte som på den tiden när ett dedikerat ljudkort gav högre FPS i spel.

Av beatles-3122

Minns ett inslag från Rapport (tror jag) sådär runt 98-99 där man får se en stor bulldozer köra rakt över en hög med några tusen beslagtagna CD-skivor. Såg lagom absurt ut, troligen ett PR-trick.

Min farbror var kassettpirat på 70-talet. Han hade kassettbandspelare som gick jämnt, en hel fabrik. Som han själv sa, "aldrig har jag köpt så mycket skivor som jag gjorde då". Han hade även en kul historia om en gång när han upptäckte i efterhand att han hade spelat in A-sidan av skivan på båda sidor av kassetten... och ingen hörde av sig för att påpeka felet. Bandet i fråga var Status Quo...

EDIT: Tolka det inte som att jag ogillar Status Quo för det gör jag.

Av beatles-3122
Skrivet av dlp:

...men jag har haft fel förut. en gång -97, men det var eg. ett missförstånd

Vad var det för något då?

Av beatles-3122

Hela känslan av att kunna göra vad man vill i en oändlig värld (jo den är faktiskt att se som oändlig, att utforska hela världen skulle ta många år). Bygg vad du vill i stort sett hur du vill.
Stör kullen din utsikt? Riv den.
Står ett träd på fel plats? Hugg ner och plantera ett nytt.
Utforska enorma grottor, odla din egen mat, bygg en grisfarm, döda zombies och bli sprängd av creepers.
Sedan träffar du en enderman och darrar som ett asplöv innan du får död på den.

Det är ett fantastiskt spel och om du vill se mer så föreslår jag att du tittar på Paul Soares Jr så får du lära dig hur man spelar också.
http://www.youtube.com/watch?v=B36Ehzf2cxE&feature=BFa&list=SL&lf=list_related

Av beatles-3122
Skrivet av SellahiR:

Minnemoduler..är det alltså att dom skruvat loss hårddiskarna? känner mig totalt noob här ju, samt backup, hur skapar man en backup för filer? förmodligen inte bara att koppa eller? :S snälla ingen idiotförklaring här, jag frågar bara

Minnesmodulerna är alltså RAM-minnena. Datorn startar inte om man har lossat på dom. En backup är rätt och slätt en kopia av filerna på en annan fysisk media, t.ex. en extern hårddisk eller USB-minne.

Av beatles-3122
Skrivet av Frrla:

DE ÄR INTE SAAAAAAAANNNNTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://i757.photobucket.com/albums/xx211/frrla/DSC04244.jpg

va gör ja för fel!

I used to have a quiver like you but then I just stuck them in the head.

Av beatles-3122
Skrivet av Matarn:

40D verkar ta riktigt schyssta bilder! Frågan är om den skulle passa mig som har 0 erfarenhet gällande systemkameror.

550D verkar även den riktigt grym!

*Edit* Jag är relativt snabblärd. Blir väl att inhandla sig en fotobok i värsta fall.

Jag skulle ha satsat på en 550D. Det är en "ny" (nuvarande) modell så jag skulle tro att den är lättare att lära sig än en 40D som är flera år äldre. I min erfarenhet så har systemkameror blivit mycket mer lättanvända de senare åren. Själv har jag en 1100D (snäppet ner från 550D) som var min första systemkamera och hade inga som helst problem att lära mig den (dock så hade jag rätt mycket kunskap och erfarenhet av fotografering).