Inlägg

Inlägg som jecretur har skrivit i forumet
Av jecretur
Skrivet av jOnÄTÄn:

Fast kan man byta webbläsare så kan man nog byta sökmotor. Men samtidigt får nog de flesta som inte kan byta sökmotor installerat chrome och skit i samband med att de installerar flash eller något.
De brukar ju inte vara de som läser instruktioner samt bockar ur förvalda programvaror innan de klicka "nästa".

Själv har jag absolut inga problem med bing eftersom jag inte använder bing.

Ja...installerar Flash. Det som dödades mer än 1 år sedan och avaktiverades ännu tidigare i de flesta browsers.

Av jecretur
Skrivet av jaqob:

Jag hade även önskat att man på något tydligare sätt skiljde mellan identifikationsdelen och "bekräfta något" delen. För oss som hänger här är det inget bekymmer att det är samma app och samma procedur, men för framförallt den äldre generationen så tror jag att det till stor del är den hopblandningen som möjliggör alla bedrägerier. Man förstår helt enkelt inte om man bara identifierar sig, eller om man godkänner något (så som att föra över alla sina pengar till ett annat konto).

Det finns ett enkelt sätt. Gå över till QR-koder. Det minskade bedrägerier rejält. Men vissa sajter har fortfarande personnummer som alternativ.
Fast om man absolut inte vill läsa vad man skriver under så kan man nog lyckas att bli av med pengar om man vill. Om man följer vad någon främling säger på telefon kan man nog låta sig luras även med QR-inloggning.

Godkänn:
*Logga in
*Lägg till ny mottagare A
*Godkänn överföring av X kr till A

Av jecretur

Den saknar 2fa. Den borde ha stöd för fingeravtryck och/eller Yubikey. Det här är väl redan en nischprodukt så varför inte att ha ordentlig säkerhet.

Av jecretur
Skrivet av FreddyK:

Vilken version av Plex är ni på som har detta tillgängligt? Hade en update att installera men fick inte "Streaming Services" tillagt i inställningar.

Min är Version 1.25.8.5663

Är det inte Plex Server-sidan du är inne på? Man måste gå in på https://app.plex.tv/ eller någon app.

Av jecretur

Visst, det är beta men ändå...

Plex visar inte hur många säsonger en tjänst har. T.ex. Billions har de olika tjänsterna från 3-6 säsonger. På justwatch ser man det direkt.

Om serien finns på fler än 3 tjänster visas inte resten utan det står "2 more" och en knapp istället.

Av jecretur
Skrivet av Marquzz:

Kan du installera från ett elevated Powershell fönster?

Nepp. Samma felmeddelanden med Backblaze och Everything.

Av jecretur

Hur installera program utan att avaktivera whitelisting? (med adminkonto)

Det är en PC där jag är inloggad med ett standardkonto men har tillgång till adminkontot.

Med vissa program räcker med att lägga till en hashregel i Local Security Policy för EXE-filen. Men många andra program verkar kräva att jag avaktiverar whitelisting helt (Security Levels>Disallowed).
Det måste väl finns något sätt att installera dessa program? Det verkar dumt att behöva ha en mindre säker PC i ett par minuter bara för att installera ett program.

Jag fick ransomware förra året på denna PC. Jag vill helst inte få det igen. Jag hade backup på allt med det tog ändå ~1 mån att fixa det.

T.ex. ger Blackblaze detta när jag försöker uppdatera:
bzinst ERROR: RunCommand, CreateProcess failed, err=C, GetLastError=1260

Av jecretur

De skulle nog sälja väldigt många mer spel om de tillät folk spela det på Geforce NOW.

Av jecretur
Skrivet av PNCSWE:

ja numera betalar man för publik ip om man är Bahnhof kund.

Nja, verkar inte vara så för alla. Jag får fortfarande gratis publikt IP.

Det kanske beror på stadsnätet?

Av jecretur

Jag har aldrig använt mörk tema i appar på Win10. Jag brukar bara justera ljusstyrkan med fluxs alt+pgdn/pgup.

Förresten. flux har svartvit toggle sedan ett tag. Win+END.

Av jecretur

Så länge inga fler AAA-utgivare läggs till igen är GFN en meningslös tjänst tycker jag. Visst finns det bra indiespel och medelstora utgivare på GFN men jag vill kunna spela AAA-spel också förutom Ubisofts.

Undrar hur de ska lösa login på TVn. Login på Win10 är värdelöst. Visst, jag använde AutoHotkey för att logga in men jag borde inte behöva göra det. Man borde kunna logga in EN gång på alla digitala butiker och launchers i GFN.

Jag hade GFN i tre månader och det funkade ganska bra. Pga FPS-spel var jag tvungen att sätta max bit rate till max 50 Mbps istället för auto annars såg det inte bra ut.

edit: Fast nu ser jag att de lagt till 30 spel från Square Enix och 8 från EA.
Konstigt att de fortfarande bara har sök och Home för att se spelen på GFN. Varför kan man inte enkelt se/sortera alla spel som på digitala butiker?

Av jecretur

Tydligen kan enligt Apple en vanlig mirofiberduk skada nano-textur glas (Pro Display XDR och valbart på iMac 2020).

https://support.apple.com/en-us/HT210229

Av jecretur

HMAX Sverige vs HMAX USA
Filmer: 718 vs 2357
TV: 428 vs 683

89 kr vs $14,99 (~130 kr men skulle nog egentligen bli ~150 kr).
Fast 50 kr är ett mer rättvist pris om HMAX Norden kommer fortsätta ha en <50% bitrate jämfört med HMAX USA.

Av jecretur

Konstigt. Jag vet att Amazon.se inte betalar Prisjakt (dvs ingen logga och inte direktlänkat) men Amazon.se verkar ju knappt vara indexerad. Endast 82 produkter. Amazon.co.uk har 420,000 produkter indexerade.
https://classic.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38513#rparams=ss...

I alla fall Amazon.se kommer inte komma långt om de inte är direktlänkade.

Av jecretur

Vad ni klagar på 50%-erbjudandet. Det är vanligt för allt gällande nya kunder, t.ex. bredband. Fast visst, om det verkligen är "livet ut" så är det för bra för att inte skapa nytt konto. Jag antar att de tror att majoriteten ändå kommer pausa HMAX när det är en period med få nya filmer/serier man vill se, ändå om man bara betalar 45 kr.

När bankkortet går ut blir väl också tillfällen då erbjudandet slutar gälla.

Citat:

OM DU SÄGER UPP ELLER ÄNDRAR DITT ABONNEMANG ELLER OM DU INTE LÄNGRE HAR EN GILTIG BETALNINGSMETOD REGISTRERAD, SÅ HAR DU INTE LÄNGRE RÄTT ATT TA DEL AV DETTA ERBJUDANDE.

Av jecretur

I USA kostar HMAX $14.99 (129 kr). Fast man brukar väl säga man ska x10 för att få ett svenskt pris? Det måste vara ganska stor skillnad i utbud då om det bara kostar 89 kr i Sverige.

Av jecretur
Skrivet av Michael1:

Den stora frågan är om kvalitén på deras stream blir bättre. Ruggigt kass kvalitet som det har varit nu. Det skulle inte heller skada med bättre appar.

Ja, det är ju stor skillnad i kvalitet mellan HBON och HBO Max USA.

T.ex. Doom Patrol 1080p
HBON: ~3000 kb/s
HBOMax: ~8000 kb/s

Mejlade med kundtjänst förra veckan om bitrate:

Citat:

Med lanseringen utav HBO Max kommer det fler och även efterfrågade funktioner, därutav kommer 4k upplösning med HBO Max.

Vi har tyvärr ingenting bekräftat än så länge med just om bitraten och hur den kommer se ut nu när HBO Max, som även är en väldigt fluktuell siffra med att den är baserad från serie till serie och film till film.

I vissa fall kan original materialet till exempelvis komma från ett äldre årtal (Som "War of the worlds" från 2005), när filmen/serien inte hade denna bitrate tillgänglig för att bli inkodad i formatet.

Att prata om fall till fall och en film från 2005 är konstigt. De som driver tjänsten har ju själv bestämt vad maxbitraten ska vara och själva/utomstående företag har sedan komprimerat videon avseende maxbitraten.

Sista svaret jag fick var:

Citat:

Vi kommer att framföra det till våra utvecklare som får ta en närmare titt och se om det [bitrate] är något som dom planerar att ändra till HBO Max.

Av jecretur

Jag önskar det fanns ett bättre alternativ till Bluray än det man kan köpa digitalt idag.

Jag har inget problem med DRM i säg. Men då ska jag kunna använda vilken videospelare jag vill. T.ex. Kodi eller MPC-BE.

Kvaliteten måste också upp på digitala köp.
Det borde vara möjligt att köpa en Bluray remux. Inga dubs eller extramaterial (förutom kommentatorspår) med HD-ljud.
Sedan också en billigare variant utan HD-ljud som är en s.k. "transparent encode", vilket är ~15-20 GB istället för ~5 GB som man får idag.
Videoextramaterial kan finnas separat som man kan köpa.

Av jecretur
Skrivet av Pamudas:

Kul, precis köpt en 4K TV och tänkte uppgradera till 4K-abonnemanget... Nu vet jag inte längre.
Fattar inte varför de ska öka antalet användare per abonnemang bara för att kunna se i 4K, det är bara jag som kollar på mitt abonnemang.. varför ska jag då betala för att 3 andra också ska kunna göra det? Låt det vara ett extraval att kunna ha fler istället..

Fast många hushålla kan nog säga samma sak med "Varför betala för 4k? Jag ser ingen skillnad/har ingen 4k TV. Jag vill bara ha fler användare."

Skrivet av Starric:

Vi sa upp Netflix för nåt år sen. Det var bara pengar som rullade varje månad. Deras utbud föll inte oss i smaken, så vi prioriterade HBO och Viaplay. Hade gärna strukit en till men men... snart lär man väl få börja med Disney+ istället (småbarn hemma)

D+ är ju mycket mer intressant sen de la till STAR-tabben.
https://disney.se/disney-plus-star

Av jecretur
Skrivet av BergEr:

Min uppgradering har också skapat huvudvärk. Först tog det två månader innan den ens kom igång och då fick vi bara 100/100 istället för 250/100. Så tre månader efter beställning får vi fortfarande fel hastighet. Blir att kontakta en femte gång för en uppgradering...

Ok, första gången jag haft problem själv. Jag har upp/nedgraderat ~6 ggr (har haft BH i +10 år) och det har gått igenom samma dag, oftast inom någon timme(ar). Det kanske beror på stadsnätet? Mitt är Zitius.