Inlägg

Inlägg som jecretur har skrivit i forumet
Av jecretur

Jag har Bahnhof fiber 250/250 350 kr men endast för att 100/100 bara är 50 kr billigare. Jag får 245/245.
Det är löjligt att 10/10 finns som alternativ fortfarande. Det är bara 40 kr billigare än 100/100. 100/100 borde ta 10/10s plats idag (eller åtminstone 50/50) och då vara mycket billigare än 250. Eftersom det är ett stadsnät från Ownit så är det väl de som sätter minimumpriserna och hastighetsalternativen tror jag.

500 (450 kr) och 1 Gbps (650 kr) känns onödigt, speciellt i ett ensamhushåll.

Ett skit som Bahnhof (och andra ISPs?) gör att att sänka utsatta priser 10-20/kr per år (ej kampanjpriser) men inte sänka mitt pris. Som värst betalade jag 60 kr mer eftersom jag inte visste om den skiten. Självklart höjer de mitt pris så fort deras utsatta pris höjts. De kallar det fri prissättning. Jag kallar det bedrägeri. Om jag skulle nedgradera till 100 och sen upp igen till 250 skulle jag självklart få det utsatta priset.
Visst, de vägrar aldrig att sänka mitt pris när jag kontaktar dem men det är så jävla tröttsamt att behöva göra det.

Av jecretur
Skrivet av Smurfn:

Epic Games, vars grundare och VD Tim Sweeney som för bara två dagar sedan twittrade friskt om att spel ska kunna spelas på alla plattformar oberoende av var du köpt dem, ska nu ta bort Rocket League från Steam som funnits där i 7 år till fördel för sin egna klient.

Har jag missat något?

Ja. Steam är inte en plattform (PC). Det är en spelbutik.

Av jecretur

Min dåliga erfarenhet (10+ år sedan) är att om man googlar ett problem eller installationssätt så får man antingen träffar som inte fungerar alls längre eller som är inkompletta. Inkompletta på så sätt att det saknas steg som "du självklart borde kunna".

Visst, som desktop skulle det fungera (jag spelar knappt längre) antar jag men ser ingen anledning att byta ut Windows mot Linux.

Av jecretur

"Blanketten måste levereras fysiskt eller som PDF i samband med order."

Synd att fysiskt inte är krav. De flesta äger väl inte skrivare om man inte jobbar hemifrån/egenföretagare? Så då måste man ta sig till ett bibliotek och ta ut pengar för en utskrift.

Men ett tips om man är sent ute med ångerköp eller bara vill testa längre ~28 dagar
Man kan meddela 14:e dagen att man vill ångra köpet och man har sedan 14 dagar extra att skicka varan.

"När du ångrar ett köp ska du skicka tillbaka varan till säljaren inom 14 dagar."
https://www.hallakonsument.se/lattlast/angerratt/

Av jecretur
Skrivet av sompe:

Jo, gardiner hjälper naturligtvis. Det hjälper dock inte tillräckligt. Men jag antar att det inte spelar någon större roll vilken modell jag har

Vanliga gardiner menar du? Annars finns ju mörkläggningsgardiner. Eller om man vill ha vanliga gardiner fortfarande finns mörkläggande rullgardiner.

Av jecretur

Så länge man inte kan logga in i butikerna direkt i GFNs gränssnitt är det en meningslös tjänst. Att behöva skriva in lösenord manuellt varje gång är värdelöst. Jag använder långa lösenord. Jag tänker inte försämra mina lösenord pga GFN. Copy-paste är ju blockerat.

Av jecretur

Spelade ~60 min på Stadia. Man spammar ju bara sjuktknappen och granater? Jag antar det blir roliga senare? Ungefär som med level 1 WoW char.

Av jecretur
Skrivet av issue:

@besj: jag kan inte ens föra över pengar till Revolut från Länsförsäkringar länge. Var nåt om pengatvättlag.

Det ska fungera igen sedan början av april.

Av jecretur

Undrar om Google kommer uppdatera telefonerna lika länge som Apple då. Jag tvivlar. Det är ju Qualcomm som Google mfl skyllt på för att man inte får mer än 3.års uppdateringar.

Av jecretur

Testa registrera med Stadia-appen.

Av jecretur

Google har publicerat Community Mobility Reports som baseras på de som har historik aktiverat i mobilen.

Sverige (PDF): https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-03-29_SE_Mobili...
Italien (PDF): https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-03-29_IT_Mobili...

Citat:

As global communities respond to COVID-19, we've heard from public health officials that the same type of aggregated, anonymized insights we use in products such as Google Maps could be helpful as they make critical decisions to combat COVID-19.

These Community Mobility Reports aim to provide insights into what has changed in response to policies aimed at combating COVID-19. The reports chart movement trends over time by geography, across different categories of places such as retail and recreation, groceries and pharmacies, parks, transit stations, workplaces, and residential

Av jecretur

Det vore trevligt att kunna läsa/lyssna på nyheter som handlade om något annat än COVID. Jag blir själv inte less av COVID-nyheter pga det är trista nyheter. Jag bryr mig inte bara så jävla mycket att jag vill att alla nyheter ska handla om COVID i någon form.

Podcasten BBC/PBS Newshour är båda nuförtiden helt meningslösa som nyhetskälla för annat än COVID. 90-99% av podcastena handlar om det. Samma med BBCs sajt.

Av jecretur
Skrivet av gabriel15:

Jag vet att USA har massvis med bakdörrar i allt mjukvara vi använder men finns det verkligen något konkret bevis att att kineserna gör samma sak?

Vet du? Du har källa på att "all mjukvara vi använder har USA-bakdörrar"? Det som NSA har är okända buggar som de utnyttjar.

Av jecretur

Undrar om de kommer ha 50-75% reor som alla andra butiker? Eller om det blir fullpris alltid? Dvs de bakar in "gratisabonnemanget" i spelpriserna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jecretur

Att lägga till sajter i Feedly (RSS) är så mycket bättre. Om titel eller inledning inte intresserar mig så är det bara att scrolla förbi och den läsmarkeras. Besöker aldrig direkt nyhetssajter, endast forum. Ser inget syfte med nyhetsbrev förutom om själva innehållet inte finns på sajten i fråga.

Av jecretur

Meh. Borde satt bättre rubrik och inledning. Måste läsa fjärde stycket för att få veta att det är gratisperiod och inte alls gratis.

Av jecretur

Ingen förbättrad BFI? 2019 skulle ha haft det men det blev inget
av det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jecretur

Nexus 6P. Efter 2 år hade jag visserligen ganska dålig batteritid men det var att mobilen väldigt ofta dog vid 30-40% som gjorde att jag blev tvungen att köpa ny mobil. Tydligen ett vanligt problem med N6P. Tack @Huawei! Ett märke jag nog utesluter i framtida köp, även när/om de får tillbaka Google Services.

Av jecretur
Skrivet av mrqaffe:

Nått är allvarligt fel om du inte får tillräcklig ljudnivå i et par porta pro.
Har du reglerat ner ljudnivån digitalt i datorn så att du inte matar ut en normal signal till Projecten ?

Nej. Allt är på 100%. I fallet Pro-Ject så var den på 0 dB (max).

Skrivet av mrqaffe:

Det går ju att nå över 115 dB i ljudtryck så det ska inte vara några problem att spela sönder hörseln sett till de elektriska egenskaperna på kombinationen.

Vänligen sluta anta något som jag inte sagt/gör. 5.1 till 2.0 ger ju lägre ljudnivå, i alla fall i filmer/TV. Det är därför Kodi har "Maintain volume on downmix", "volume amplification" osv.

Själv tycker jag oftast inte nivån för just röster är för låg, utan volymen allmänt är för låg.

Jag vill ju bara köpa hårdvara som kan ge tillräcklig volym utan distortioner (vilket Intel NUCen ger via hörlursuttaget med Kodis DRC och/eller voulme amp aktiverade). Det bör väl ge bättre kvalitet att använda hårdvaran för att förstärka ljudet än Kodis mjukvara?

Av jecretur

Jaha. Testade ändå en "Pro-Ject Pre Box S2 Digital". Den var väl lite bättre än Yamahan för filmer med losslessljudspår. Men jag var tvungen att använda Kodis DRC eller/och Volume amplification för ac3/eac3.

Så jag kommer nog ångra köpet. T.o.m. butiken skrev "mer en dac en hörluraförstärkare" och i foruminlägg skrev någon "not-powerful headphone amp".

Kan någon komma med tips? Ska det verkligen vara så svårt att få bra och tillräckligt högt hörlursljud ur en HTPC utan att behöva använda mjukvaru DRC eller liknande?

Kanske en förstärkare (mest för HDMI-in och DACen) och en hörlursförsärkare (utan DAC) kopplad till den?