Inlägg

Inlägg som jecretur har skrivit i forumet
Av jecretur

Strömma film? Voodler har skitutbud. Det enda som finns istället är Film2Home och SFAnytime med sina ockerpriser. Att lagra mina BD- och DVD-filmer på hårddiskar är långt ifrån gammalt.

Kvaliteten av strömmat material är väl inte ens i närheten av 1080p MKV. Inga ställen strömmar ens i mer än 720p. SF och Film2home bryr sig inte ens om att beskriva kvaliteten av sin HD-avdelning. Visst, kanske är det 720p men bitraten kan vara låg.

Av jecretur
Skrivet av zerorepent:

Status just nu är att US-klienten är väldigt buggig knappt spelbar, och eu är helt nere (och kommer antagligen vara det tills de får US under kontroll). Personligen så hoppas jag de får rätt på det snart då det bara ska vara igång fram tills den 16:e.

Skulle det inte vara i två veckor? Det känns meningslöst med bara en vecka.

Av jecretur

Engångssumma för att spela i en annan region? Låter inte det lite väl givmilt för att vara Blizzard? Kolla på WoW och t.ex. deras ockerpris (€20) för character flytt.
För att tjäna pengar kommer de nog mot en summa låta en flytta kontot till en annan region. Fast då måste man nog börja om från början med en ny spelare från brons.
Jag skulle inte bli förvånad om de ändrade sig och införde månadskostnad för SC2, kanske LAN för koreanerna. Folk skulle ändå köpa det.

Av jecretur

Nej, varför skulle det. Phase 2 har inte startat.

Av jecretur

Jag har inte testat ännu men här finns gamla patcher man kan ladda ner:
StarCraft II Beta - English (NA) Forums -> Patch mirrors (1-16+)

edit:
Meh, fungerar inte. Updates-katalogen försvinner bara utan att något annat händer.

Det fungerar om man gör det manuella sättet att döpa om *.game till "sc2-patch.MPQ" Re-installed: Can SC2 be updated manually?

Av jecretur

Titeln borde ändras till "startar igen någon gång i början av juli", vilket Blizzard själva sagt.
Vad jag har läst i tråden hos Teamliquid så har betan inte startat 27:e/28:e exklusivt hos "PC BanG", så 1:a juli är nog det också ett falskt rykte. Tråkigt.

Battle.net - English Forums -> July 1st date is not official according to EU

Av jecretur

Hoppas jag inte hamnar i fel league igen. Jag hamnade vid en reset i slutet av maj i bronze för 1vs1 men gold för 2vs2 vilket var helt fel. Eftersom jag i princip inte kunde spela 2vs2 sket jag i att spela.

Har någon sett hur länge betan kommer att vara uppe?

Av jecretur

Jag höll på med Ubuntu i ca. en vecka för att fixa servern. Det gick väl ganska hyfsat med SSH, fildelning, FTP och jag hade väl i princip fått igång GUI:t för rtorrent. Men nya problem uppkom hela tiden tyckte jag. Ändå om jag har hållit på med Linux ganska mycket innan så har jag inte tillräckligt tålamod. Alltför mycket tid slösas på att läsa manualer och guider som inte stämmer längre eller helt enkelt är totalt felskrivna.

Jag kör istället Win7 Pro som jag gjorde innan jag försökte få igång Ubuntu. Win7 Pro får jag väl i princip upp allt fungerade efter en halvtimme.

Av jecretur
Skrivet av Waxinator:

Har du läst installations manualen ?
Där brukar framgå att bland det första man gör är att skapa återställnings skivor.
Ofta ligger installations kittet på en egen liten partition som man skall spara undan till DVD.

Se sidan 18 !

Återställningsskiva kommer väl fortfarande bli en installation som installerar all skit som Asus bestämt.

Av jecretur

Nja, 24 TB tänker jag inte skaffa för att ha backup på arrayn. Jag chansar väl att mer än 1 HDD inte går sönder samtidigt. För URE finns ju consistency check. Jag har ändå kvar mina DVD/BD om det blir något större fel.

Av jecretur

Säker på att man måste formatera? Jag har läst att bl.a. med Intel RAID ska det gå att skapa array utan formatering.
Jag trodde ICH9R var hårdvaruraid, men det verkar vara mjukvaruraid.

Av jecretur

Intel ICH9R.
Jag har det här moderkortet (egentligen X7SPA-HF-B men det är ingen större skillnad):
Super Micro Computer, Inc. - Products | Motherboards | Pineview Boards | X7SPA-HF

Av jecretur

Hur mycket CPU drar RAID5? Jag har tänkt ha RAID5 (12 TB) någon gång i framtiden och streaming och FTP igång på servern. Det är ett Intel Atom moderkortet som har Intel ICH9 inbyggt.

Vad jag har läst så ska man kunna aktivera RAID utan att behöva formatera med Intels chipset. Är det bara att aktivera RAID i BIOS och använda Intels Matrix Storage Technology?
Jag testade installera mjukvaran bara för att testa lite men det gick inte. Jag antar det är p.g.a. jag inte aktiverat RAID i BIOS.

Av jecretur

Jag ställde in min HTPC (Asus EB1012) på 1218x682 som jag anslutit till min PV60 med HDMI. Jag tycker det funkar bra och ser bra ut.
Det är ju bara att ändra i Nvidias kontrollpanel.
http://img508.imageshack.us/img508/9058/nvidia.png

Av jecretur

Eftersom HD-ready inte betyder att 1280x720 pixelmappat ska fungera. HD ready - Wikipedia, the free encyclopedia
Jag har inga problem alls att visa 720p eller 1080p på min plasma efter att jag har ställt in 1218x682.

Ja du. Jag minns också när jag stod i valet mellan LCD och Plasma (4 år sedan). Jag hade t.o.m. Sonys LCD toppmodell hemma i ett par dagar. Ingen svärta alls. Färger visades helt fel, om man satte på en feature för färger så blev det lite bättre men andra färger blev då fel istället.

Av jecretur

På min Panasonic 42" PV60 (1024x768) så blir det korrekt med 1218x682 (50 Hz). Då syns t.o.m. tunna svarta kanter för 1.85:1 filmer. 1280x720 ger overscan och 1280x768 kan jag inte ens ställa in.
Vilken upplösning som är bäst beror också på hur mycket overscan TVn har. Bäst vore att ta bort overscan i TVns servicemeny och sedan ställa in optimal upplösning, men jag har inte lyckats hitta beskrivning hur man gör.

Jag hittade rätt upplösning m.h.a. Nvidia kontrollpanel (>Display>Adjust desktop size and position).

Av jecretur

Nu har jag visserligen denna HDD i min server men att den är högljud är skitsnack. Snarare defekt HDD än högljud som standard.

Jag har gjort en del HD Tune tester på HDDn (HDS722020ALA330 2000 GB):
Minhembio.com - Hemma hos chheber - HD Tune test (Filserver Supermicro)

Sedan att märke X skulle vara dåligt bland hårddiskar är lika mycket skitsnack, det jag hört är snarare att det inte finns någon skillnad mellan olika HDD tillverkare. Men visst, om man vill basera sina köp på anekdoter så gör det.
Intressant genomgång av hårdvarudöd (tid 15:10): Apple's iPad, Veronica's Gaming PC Benchmarked, What PC Parts... - Tekzilla
En annan källa är en podcast, men vilken kommer jag inte ihåg.

Av jecretur
Skrivet av Captain kid:

Hm, jag undrar samma sak; ska installera W7 på ett Maximus II-moderkort för att sedan bygga en i5-burk om ett par månader. Går det att använda samma key på den nya burken - någon som har koll?

Du kommer troligen behöva ringa upp MS. Jag hade använt en nyckel på min desktop förut och jag fick inte använda den igen på min HTPC (desktopen har/hade en annan nyckel). Men det var bara att ringa upp MS och mata in massor med siffror. Det är ganska jobbigt men sedan bör nyckeln fungera igen.

Angående antal installationer så är det obegränsat, det som är begränsat är antal aktiveringar (man kan installera utan att aktivera). Jag har ingen exakt siffra. Vissa säger 3 ggr, andra 5 ggr. För mig var det 3 ggr men det var några år sedan. Tydligen ska blockeringen av nyckeln frigöras efter några månader också.
Det enklaste är att installera och aktivera Windows och sedan gör man en avbild (t.ex. Macrium Reflect) av Windows-partitionen. I princip kan man då "installera" obegränsat gånger på samma hårdvara.

Av jecretur

Google Notebook kanske kan vara något, det är dock ingen mjukvara.
www.google.com/notebook/

Av jecretur

Fler tester (Extra tests och Random access) med grafer som jag gjorde för några månader sedan:
Minhembio.com - Hemma hos chheber - HD Tune test (Filserver Supermicro)

Vad jobbigt det var att få en snygg tabell.

Märke/modell Max Min Avg Acc ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hitachi Deskstar 7K2000 HDS722020ALA330 32MB 2TB SATA2 128,2 63,9 101,4 13,3 Seagate Barracuda 7200.11 ST31000333AS 32MB 1TB SATA2 121,3 58 96,2 15,2 Hitachi Deskstar T7K500 HDT725050VLA360 16MB 500GB SATA2 77 38,5 63,4 13,8 Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS 16MB 250GB SATA2 85,3 55,1 77,8 15,5