Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle

Hittar inte det i windows store :S

Av MrTowle
Skrivet av Lunatech:

Så lite så, förväntade mig nästan att få mothugg av någon som har egna idéer - man brukar få det här på Swec

Förväntade mig någon typ av dumförklaring eller påhopp!

Av MrTowle
Skrivet av Lunatech:

Nu är det ju inte varje dag jag sätter upp en miljö sådär eftersom jag inte konsultar så mycket numera utan är på ett och samma ställe hela tiden. Ska jag sätta upp en labb/test-miljö eller liknande brukar jag låta den fysiska maskinen köra enbart Hyper-V och sedan sprida ut rollerna på varsin VM.
Grundtänket för min del är alltid AD/DNS på separat maskin (eller ännu hellre flera, jag tycker AD mår bäst av att köras på flera burkar). Resten av rollerna kan man sprida lite som man vill. Jag har fördelen av att ha volymlicensiering, så antal licenser är inget hinder. Det är gissningsvis inga problem att köra någon av RD-rollerna på sin DC, jag tycker mest att det blir lättare att felsöka om AD har sin egen maskin att leka med...

Där ja ..

Vet inte mer vad jag ska svara då du svarade på allt jag undrade över.. så tack igen

Av MrTowle
Skrivet av Lunatech:

Best practice brukar väl ändå anses vara att domänkontrollanter bara sköter den rollen och DNS. Det efterlevs väl sådär på det flesta håll, det är ganska vanligt att man kör IIS eller file services på maskinen också. Jag sätter alltid upp mina med bara AD och DNS.

Tack för svaret. Det var ett liknande svar jag hittade i min bok Windows administration fundamentals, det låter som en bra väg att gå. Ska man alltid undvika att sätta Remote samt TS på samma server som AD?

Samt en fråga gällande logiska uppbyggnaden. I ett fall där jag administrerar ett litet företag, vilka roller sätter jag på den fysiska servern och vilka roller sätter jag på mina virtuella servrar?
Ps. lite som jag illustrerar i min fina paint bild.

Hoppas du kan svara och åter igen tack för svar

Av MrTowle
Skrivet av Schrimp:

Har du frågat andra elever och även läraren? Vad gav dom för input i så fall?
Än har du bara skrivit din syn på det.

Det var så att vi satt ett gäng från klassen och studerade idag på våran egenstudie tid. Alla verkade vara lite kluvna i denna frågan, därav ställer jag frågan här!

Kommer fråga läraren nästa lektion (för övrigt en väldigt bra lärare, extremt kunnig och pedagogisk) men det är alltid intressant att se hur andra tänker och göra. Framförallt de som har ett antal års erfarenhet.

Anledningen till varför jag endast har skrivit min syn på det är för att det är så jag tror det kan vara. Det är då jag vill ha nån som skriver "Du fattar nada, detta är fel! Såhär ska man göra istället och varför."

Edit: eller att det jag förklarar är rätt och att man gör så för att ...

Som jag har förstått det ska man undvika att lägga för många roller på en och samma server, helst sprida ut det. Vissa roller är 100% no no att lägga på samma server osv.

Av MrTowle

Server struktur

Hej, jag studerar för nuvarande till system administratör. Jag ska snart ha tenta på Windows server administration och är lite osäker på delen hur du ska strukturera dina server roller. Vi ska kunna bland annat hur man placerar AD, IIS, TS, RRAS.

När vi har labbat har jag haft en fysisk server med RRAS på (Windows server 2008r2), därifrån kör jag en virtuell server via hyper V (också windows server 2008r2) och på denna har jag AD och IIS.

Frågan är detta rätt sätt att gå? För att förenkla det så har jag endast tillgång till en fysisk server. Ska jag köra fler virtuella servrar och dela på AD och IIS?

En bild för att illustrera vad jag menar:

https://lh3.googleusercontent.com/-zW5tKnNd41A/UlvgiOXhlDI/AAAAA...

Sjukt tacksam för svar!

Av MrTowle
Skrivet av dabman:

Du kan juh omöjligen veta om det är företaget som har gjort fel eller om det är postgången som har gått snett? Så varför redan nu misstänkliggöra företaget och begära pengar i retur!? Nja, det osar katt!

Tar tillbaka det! Känns helt klart som det är något fuffens!

Av MrTowle
Skrivet av zOlid:

Tror att Microsoft kommer behöva göra mer än bara klocka nya Xbox ONE för att den ska vinna konsol kriget.

Hårdvaran är ju iof ganska ointressant för de flesta!

Av MrTowle

Jag är riktigt nöjd med mina dynavoice definition df-5! Väldigt behagligt ljud för ett bra pris! Kan helt klart rekommendera dom ifall du inte vill ha beg

Av MrTowle
Skrivet av coopish:

Varför kan du inte leta själv?

Vilket klumpigt dumt svar!

OT: För de syftena du har så kan du välja i princip vilken dator du vill för runt 5000kr. Gå endast efter storlek, skönhet och batteritid så kommer du bli nöjd!

Min syster blev helnöjd när jag fixade en dator för ca 5000kr och sedan la in en samsung 830 128gb SSD vilket gav ett riktigt trevligt lyft!

Hon använder den också endast till plugg och surf!

Av MrTowle

har själv ett par http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-definition-df-5-nat... fast jag kör 2.0! Sjukt bra ljud!

Lutade mellan Dynavoice Definition DF-5 eller Dynavoice Challenger M-65 eller Dynavoice Definition DF-6(kostar 1000 kr mer än de andra två).

När jag var och lyssnade på dem kände jag att man förlorade för mycket klarhet i Challenger M-65, därav stod det mellan DF-5 eller DF-6! DF-6 var som M-65 bas och tryck men med DF-5 klarhet!

Nackdelen varför jag valde DF-5 var enkelt! DF-6 var helt klart för stor högtalare medans DF-6 var mer lagom med sjukt snygg design. Får ofta kommentarer för att de är väldigt snygg!

Om jag var du skulle jag valt DF-5 5.1 paket!

Ps. Challenger M-65 var enorma så åk och kolla och provlyssna innan du köper! Ljudet är väldigt viktigt men att dom ska passa där du bor med resterande omgivning är nästan lika viktigt för mig!

Av MrTowle
Skrivet av oRBIT2002:

Avbetalningar har jag använt men jag skulle aldrig våga "köp nu, betala i XXX". "Livsfarligt" om nått skiter sig på vägen så att säga.

Gjorde detta en gång på ett erbjudande på tält! Då man valde att betala med klarna fick man rabatt.

Men jag valde att lägga undan dessa pengarna så jag inte stod där snopen när fakturan kom!

Av MrTowle
Skrivet av xnos:

Betalningen med sommarjobbet kommer fungera jag ska jobba åt min farsas företag så. det ska inte vara några större problem.
Men efter som att dom gör en kreditkorts upplysning och jag har ingen riktig lön hur blir det då ?

Nästan säker på att klarna gör sin kredit upplysning på, ifall du har haft tidigare skulder.. så det borde inte vara något problem!

Förstår att du vill köpa datorn snabbast möjligt, har också alltid samma kli i fingrarna när jag har bestämt mig för att köpa något!

Frågan är, hur mycket kommer du att använda datorn i sommar? Mycket roliga saker som lockar istället. Som de andra sa vänta och se vad som kommer nytt till hösten.. fila på datorn så du blir riktigt riktigt nöjd med delarna du har valt!

Av MrTowle
Skrivet av Karaff:

Sommarjobba och spara ihop pengarna och köp datorn sen annars...

Tänk om det kör ihop sig med sommarjobbet och så står du där med en rejäl kredit som skall lösas och inga cash ?

Visst, morsan/farsan kan säkert hjälpa till, men att göra det för egna pengar känns alltid bäst!

Håller helt klart med! Om du blir sjukt t, ex så får du ju ingen ersättning då man oftast är timanställd när man sommarjobbar.

Det är också en väldigt bra sporre när man jobbar att ha ett mål med det!

Annars är klarna inget problem alls! Har ett antal gånger använt klarna som betalningssätt.

Av MrTowle
Skrivet av skruvis:

Gummifötter är hårda, liggunderlag är mjukt...

Går att diskutera efter 14 nätter med taskig sömn!

Av MrTowle

Jag hade problem innan i wow med mitt 7970 .. reklamerade det och bytte till ett 670 och allt glider som smör i 2560x1440

På supporten sa de att amds drivrutiner hade problem i wow ..

Av MrTowle

Jag har en samsung S27A850T istället för D.. nör jag köpte den för ett år sedan så skulle T modellen vara en D fast med mer fokus på att sälja skärmar med mindre BLB!

Jag har gjort ett galleri med den .. jag är helt klart ingen expert på skärmar men har sätt endel skärmar i verkligheten, så har någon uppfattning om skillnaderna!

Asusen är också säkert en bra skärm .. men tror alla Led skärmar har problem med back light bleed och jag tror att asusen och samsungen har samma panel så det borde inte vara någon stor skillnad!

Ps. Jag hade först en med lite blb i hörnen och bestämde mig då för att skicka in den och fick det fixat utan problem! Helt klart nöjd!

Edit: när jag menar att jag har sätt endel skärmar, menar jag skärmar i liknande prisklass t, ex dells 30, 27 och 24 tums Ips skärmar med högre upplösning och bra ips paneler!

Av MrTowle
Citat:

Oj! Det lät bra. Visste inte om det! Tackar, ska defenitivt kika på det! Du råkar inte veta om dessa 5000 sms gäller att skickas från Sverige till utlandet, eller vad det annars kostar? Skickar nämligen kanske 50% av mina sms till andra länder.

Jag hade telia max 25 tidigare! Då jag ringer väldigt mycket passade mitt nya abonnemang telia total medium mycket bättre (1500min och 1500 sms/mms + 3gb 4g).

Med telia max 25 vet jag att det kostar utomlands, även de nordiska länderna! Däremot med mitt nya så ska det vara gratis inom de nordiska länderna, med något undantag.. !

1500 min osv kan låta mycket, men då jag använder min mobil som "hemtelefon" så är det perfekt och min faktura överstiger aldrig 450kr (har en samsung galaxsy s3 med + Spotify premium!)

Rekommenderar telia eller halebop ifall du bor utanför stan!

Av MrTowle
Skrivet av Rogerw501:

Jo jag vet att det finns hörlurar med bättre ljudkvalitet per krona men jag ska ha hörlurarna varje dag på bussen, i tåget osv så jag vill ha det portabelt och smidigt plus att de här är så jävla snyga och det är lite viktigt för mig.

Dom är perfekt att ha offentligt då de är snygga, samt det som är viktigast för mig är att de inte "läcker" så att jag kan lyssna relativt högt utan att störa omgivningen!

Kan tyvärr inte svara på skillnaden mellan lurarna! Men det är helt klart bra ljud för pengarna även då du också betalar för designen!

Av MrTowle

Jag har provat en biolite stove.. tyvärr så kan den bara drivas med ved och flis, detta gör att du bara kan använda den i skogen! Effectiviteten är också ganska dålig på förmågan att ladda mobil/kameran!

Jag skulle verkligen vilja ha denna och ladda kameran och mobilen med gas!

Hur effektivt är det att ladda mobilen med gas på denna?