Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle

Jag bytte telefon och glömde att göra något med authenticatorn (vi kan säga att jag "glömde"). Ringde till blizzard och pratade med en jätte trevligt tjej, hon bad mig om de vanliga uppgifterna och bad mig att ta en bild på min legitimation och skicka den till henne!

Allt löste sig perfekt och de tog tillbaka så att jag hade endast lösenord, men det rekommenderade att ha authenticatorn så jag la bara till det igen!

Av MrTowle
Skrivet av LaFace:

ambilight är gött, hoppas du blir nöjd.

vet dock inte hur den modellen är, men är ju helnöjd med min!

lycka till! återkom gärna med hur du finner TVn!

Nu har jag haft TV:n ett tag och kan säga att jag är riktigt nöjd! Det är häftigt med abilight även då det endast bara är 2-sidig. Ger verkligen effekt i filmer.

Bilden är bra! och ännu bättre om man pillar lite med inställningarna, bra flyt när jag spelade lite Xbox 360 och det var häftigt med funktionen att dela skärmen med 3D och glasögonen som man bara får en sida var (så man inte kan "screena").

3D:n i övrigt var riktigt bra! Har kunnat se långa filmer i 3D utan att må dåligt eller liknande (vilket har hänt innan). Det ser riktigt bra ut och väldigt skarpt.

En nackdel med att den är 50" är att i den storleken så blir det väldigt känsligt med t, ex TV eller serier och filmer i lägre upplösning! HD ser riktigt bra ut, men t, ex körde jag inte en gammal dvd film och det kunde se lite grynigt ut.. kanske finns någon inställning för att lösa detta!

Annars är jag helt klart nöjd, en TV som hade kostat 10 000 kr och nersänkt till 7 000 kr och så bra! Kan inte bli bättre.

Såg nu att de har 47" modellen på rea nu med!

PS. kanske lite skämmigt att erkänna, men det är rätt smidigt med smart TV! Kör mycket netflix via smart tv och funktioner att köra DLL share med mobilen är också rätt nice!

Av MrTowle

Då var det beställt! En https://www.komplett.se/philips-50-led-smart-tv-50pfl5008t/77... blev det

Såg rätt nice ut med Ambilight plus att den var på 29% rabatt på Komplett nu!

Tack alla för bra svar!

Av MrTowle
Skrivet av Thex:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1682251
Mest prisvärda TV:n för film, lite för högt input lag för att vara bra till spel.

Funkar bra även om rummet inte är mörklagt, dock blir bilden "dassigare" när det är ljust ute. Själv tittar jag uteslutande på TV när det är mörkt, så inget större problem för mig. Prioriterar du bildkvalité före det mesta är Panasonic plasma det du ska kolla efter.

Problemet är att det ska vara en "vardags tv" som står i ett vardagsrum där det är rätt mycket ljusinsläpp!

Jag kollade faktiskt på den när jag var på Elgiganten, tyvärr fick jag ganska dålig uppfattning med tanke på att det är så ljust i en butik! Detta nämnde säljaren, som för övrigt var riktigt kunnig och trevlig!

Är det fortfarande så att plasma TV:n drar betydligt mycket mer ström än LED eller är det en obetydlig skillnad ?

Familjen har tidigare haft en plasma för kanske 4-5 år sedan, kommer ihåg att den drog extremt mycket ström och det strålade verkligen värme! Vet att de har fixat problemen med inbränning så är inte orolig för det, med tanke på att jag använder tv:n med datorn extremt mycket.

Av MrTowle
Skrivet av LaFace:

där är skillnad.. där var denna och en TV för 13000 som stod ut när jag tittade på TV bara någon månad sedan..

har inte träffat någon TV som kan mäta sig med min philips i bildkvalité under filmtittande/3d film.

du måste se denna irl!

ambilight: http://www.youtube.com/watch?v=hE8K0kwmv0Y

går snabbt o lätt stänga av ambilighten via fjärren på 2 sekunder!

Blev rätt intresserad av att se ambilight i verkligheten! Verkar sjukt coolt! Ska åka och kolla på den i helgen! helt klart!

Av MrTowle
Skrivet av LaFace:

har själv en philips 7108, passiv 3d. det är en smart tv ja. men du behöver inte använda de funktionerna. jag gör inte det, har alltid datorn kopplad.

bilden är otroligt skarp, och jag är helt nöjd med bildkvalitén! tror jag gav 10k för min, relativt ny modell! elgiganten och mediamarkt har den TV'n. den finns i 47" och 55". rekommenderar STORT att kolla in den om du vill ha bildkvalité.

ända negative med den TV'n är smartfunktionen/menyerna som ser ut o "lagga" lite.. men då detta inte ska användas spelar det ju ingen roll för dig, är likadant för mig. köpte den för passiv 3d (man får 4 glasögon) och bilden! sedan har du ju 3sidig ambilight på den med som är super fräscht när man glor på film!!

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1808467

ambilight + 3d = ögongodis

Den ska jag kolla på! Blir isåfall 47" modellen, ska åka och kolla på den med!

Det jag tänker endel på är att t, ex denna tv:n http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/tv-50-tum-och-storre/lg-50ln5406/199226.3115/ är bilden på denna mycket sämre eller är skillnaden att de för 10 000 har smartfunktioner. Isåfall känns det bara som att jag betalar för smartfunktioner (3d är inte värt 5000kr extra)?

Betalar gärna 10 000 kr för en tv för att få så bra bild som möjligt! Men vill helst inte betala "extra" för annat en bra bild!

Därav letar jag om det finns en TV som bara prioriterar bra bild?

Av MrTowle
Skrivet av ggustavsson:

Passiv 3D betyder Philips eller LG TV, om ingen mer har hakat på detta med passiv 3D, gick rycken att Sony skulle börja med det också på vissa modeller.

TV utan alla smartfunktioner blir nog svårt att finna däremot.
Jag skulle gått på Sony TV, eller LG om du vill ha om Passiv 3D.

Alternativ om du hittar en Panasonic plasma.

Passiv 3D är inte jätteviktigt! Den Panasonic TV:n jag linkade har Passiv 3D

Funderar nästan på att köpa Panasonic TV:n.. men det känns lite snopet att betala en massa extra för att få alla smart tv funktioner! Vill egentligen ha en 55" med riktigt bra bild! Men vill inte heller betala mer än 10 000 kr :/

Av MrTowle

Ny TV utan allt som heter "smart"

Hej,

Jag håller på att kolla på tv och var på Elgiganten där jag kollade på en som var perfekt bildmässigt (http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/TXL47ET60Y/panasonic-47-3d-smart-led-tv-tx-l47et60y).

Problemet med den är att jag är inte intresserad av alla smart funktioner, jag vet att jag aldrig kommer använda dem, har alltid min dator kopplad till datorn så ser inte varför jag ska ha det!

Finns det någon med samma bildkvalitet fast utan smart funktionerna?

Gärna,
- Bra Bild!
- MAX 10 000kr
- 47-55" (ju större desto bättre )

Om det finns möjlighet,
-Passiv 3D (Inte jätteviktigt men skulle vara kul att testa någon gång ibland)

Oviktiga funktioner,
-Smart TV funktioner
-Ljud (Kör alltid med min ljudanläggning)

Mina användnings områden är Film och allmänt tv tittande! Har hört att Plasma blir lite "sämre" om det inte är helt mörkt, därför tror jag en TV med LED bakgrunds belysning skulle passa bäst.

Av MrTowle
Skrivet av Tyrannosharkus:

Det är väl lite grejen med att göra ett eget skrivbord. Ett kul projekt liksom!

Sen är det designen på det också, jag vill ha ett litet mellanrum mellan brädorna och det har jag helt enkelt inte hittat någonstans. Det smidigaste hade absolut varit att köpa en ekbordsskiva, no doubt about it. Fick mycket bra tips i tråden du skapade om jag ångrar mig. Tack!

Trodde nästan att det var det som var grejen! Låter riktigt kul! om jag skulle haft mer tid skulle jag nog också försökt att göra något litet projekt!

Av MrTowle

http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/spr/79837006/ som exempel (såg att du ville ha 60 djup)

Av MrTowle

Är det grejen att göra ett eget skrivbord?

Annars köpte jag förra veckan ett skrivbord på ikea som jag är sjukt nöjd med! Liknar det du är ute efter!

Körde med en ekskiva på 120x80cm men finns i andra t,ex 140x80. Med T ben som monteras med en ram som sitter under skrivbordet för stabilitet!

Jag var också inne på att göra ett eget skrivbord då jag inte hittade några andra som passade, men efter att jag skapade en tråd här så fick jag tips som ledde till ikea skrivbordet! Du kan ju kolla den tråden!

Av MrTowle

Spelar i 2560x1440 med ett GTX 670! Klarade BF3 med lite högre än medel på grafikinställningarna!

Jag spelar också mmo´s och det fungerar utmärkt!

Av MrTowle

Jag skriver exakt som jag skrev i en liknande tidigare tråd,

"Detta med vilken typ av brytare man ska välja är högst personligt! Jag har ett corsair vengeance K70 med bruna brytare. Anledningen till att jag valde bruna istället för röda är att med bruna får du en taktil känsla när du trycker ner tangenterna vilket är betydligt mycket skönare när man skriver och spelar enligt mig!

Röd = nästan endast för gaming, lätta att trycka ner (enligt mig lite svampiga) tysta.
Bruna = både för gaming och skrivande (allround), lika röda fast med en taktil känsla (den trycker tillbaka lätt när man trycker ner den, svårt att förklara) tysta.
Svarta = vet inte vilka dessa riktar sig till.. , likt röda men trögare att trycka ner (mer motstånd)
blåa = riktat mot de som skriver mycket, likt svarta men med ett litet klick när man kommer till det taktila. Låter ganska mycket och rekommenderas inte för känsliga öron.

Det finns ett flertal videos där de förklarar detta! ex. http://www.youtube.com/watch?v=7Qtr6D2TWBE

Förslag på tangentbord:

1. http://www.komplett.se/corsair-venge...x-brown/794940 mycket trevligt tangentbord, väldigt stilrent och extremt skönt att sitta med! Skönaste biten är att det är väldigt enkelt att rengöra. kostar lite men det håller i flera år därav rekommenderar jag en brytare som inte bara riktar sig till gaming, i framtiden när du använder datorn till lite mer än att bara spela så kommer du vara glad att du tänkte på det (säger inte att det inte redan är så).

2. http://www.webhallen.com/se-sv/dator...l=external:ref Ett mekaniskt tangentbord som har fått bra kritik i en lägre prisklass! Värt att kolla på!" MrTowle

Av MrTowle

Detta med vilken typ av brytare man ska välja är högst personligt! Jag har ett corsair vengeance K70 med bruna brytare. Anledningen till att jag valde bruna istället för röda är att med bruna får du en taktil känsla när du trycker ner tangenterna vilket är betydligt mycket skönare när man skriver och spelar enligt mig!

Röd = nästan endast för gaming, lätta att trycka ner (enligt mig lite svampiga) tysta.
Bruna = både för gaming och skrivande (allround), lika röda fast med en taktil känsla (den trycker tillbaka lätt när man trycker ner den, svårt att förklara) tysta.
Svarta = vet inte vilka dessa riktar sig till.. , likt röda men trögare att trycka ner (mer motstånd)
blåa = riktat mot de som skriver mycket, likt svarta men med ett litet klick när man kommer till det taktila. Låter ganska mycket och rekommenderas inte för känsliga öron.

Det finns ett flertal videos där de förklarar detta! ex. http://www.youtube.com/watch?v=7Qtr6D2TWBE

Förslag på tangentbord:

1. http://www.komplett.se/corsair-vengeance-k70-cherry-mx-brown/794940 mycket trevligt tangentbord, väldigt stilrent och extremt skönt att sitta med! Skönaste biten är att det är väldigt enkelt att rengöra. kostar lite men det håller i flera år därav rekommenderar jag en brytare som inte bara riktar sig till gaming, i framtiden när du använder datorn till lite mer än att bara spela så kommer du vara glad att du tänkte på det (säger inte att det inte redan är så).

2. http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/187091-func_kb-460_mechanical&atcl=external:ref Ett mekaniskt tangentbord som har fått bra kritik i en lägre prisklass! Värt att kolla på!

Av MrTowle

Resultatet

Hej! det blev ett ikea skrivbord! http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19855480/#/S79837006 för att vara exakt!

Sjukt nöjd med skrivbordet! Känns kvalitativt!

En bild för att visa resultatet:

http://s4.postimg.org/4w36fm3el/DSC_0005.jpg

Av MrTowle
Skrivet av skog1s:

Jag vet exakt vad du menar.
Blev själv lite osäker när jag skulle köpa ny skiva. Så jag mätte mitt gamla skrivbord som jag trivdes med, och det hade 600 i djup.

Faktum är att väldigt många färdiga skrivbord har djupet 500 - 650mm.

800mm då snackar vi köksbord Och vad skall man ha dom 200 extra millimetrar till som är bakom skärmen, för man flyttar ju ändå fram den.

Jag förstår vad du menar! Har en ganska stor skärm så trivs med avståndet, tidigare hade jag ett hörnskrivbord med ca 80 cm djup från där jag sitter och skärmens baksida!

Av MrTowle
Skrivet av Roger W:

Nä, bord med T-ben kostar 1295kr:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19860231/#/S99837...
(bara att byta bentyp ifrån din förra länk)

(De där för 4600 är väl med elmotor för höj o sänkbar antar jag?)

Därja! hmm nu blev man fundersam! 500 kr extra men det kanske är värt det! betydligt mycket snyggare med T benen..

Tufft val:/ Får hoppas att man kan kolla lite på de uppställda när man är på ikea

Av MrTowle
Skrivet av Roger W:

De kostar ju ingen förmögenhet de där benen du länkade till förut så visst, släng med dem om du vill.
Det kan vara så att benen du har inte är lika lätta att använda tillsammans med ramen också, så kanske är bäst att köpa med dem av den anledningen. (minst krångel)
Som du säger kan det ju vara smidigt med höj o sänkbart... Sen tycker jag såna där "snea" ben är rätt fula, men det är ju en smaksak (och T-benen är bra mycket dyrare )

Ja det är lite så jag känner med! eftersom att de är snea och ramen är ganska smal på insidan så kanske det ser ännu konstigare med raka ben.

Helst skulle jag vilja ha T benen, men det kostar ju 4600 :/ lite väl saftigt

Av MrTowle
Skrivet av Roger W:

Det står "bordsskiva med ram" i beskrivningen även på den jag (och simkev) länkade till... Så du lär inte behöva köpa med några ben du inte behöver.

sant! men är lite osäker bara ifall vilka ben som helst funkar? sen såg de rätt nice ut då kan kan ställa in höjden osv

Mitt nuvarande skrivbord är http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S99932173/

Av MrTowle
Skrivet av Roger W:

Om du inte behöver benen kan du ju köpa utan.. (sparar nån hundring eller två)
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S69821534/#/S89847...

Obs att det bara är faner och inte solid ek på någon av dessa dock.

där ser man! Återingen.. upplägget på sidan!

Tänkte ta med bena då man får en ram under träskivan som ger extra stabilitet och stryka!