Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle

Skärm till receptionist

Hej Sweclockers,

Jag ska byta ut skärmarna i vår reception, efter en renovering av receptionen. Receptionen är vit och stilren, så jag har kollat efter en skärm som antigen är vit eller i silver, gärna så snygg som möjligt, dock då det är receptionistens arbetsplats så krävs en skärm med höj och sänk möjligheter.

Är det någon som har några tips?

Kravspec:
Vit eller silver
Höj och sänkbar
runt 24"
IPS, PLS eller liknande
Kostnad är mindre viktigt

Av MrTowle

Vi kör med dell 2412m på företaget där jag arbetar. Vi valde dessa då det har bra arbetsyta till ett mycket rimligt pris.

Panelen är väldigt behaglig för ögonen. Klara färger och väldigt behaglig bakgrundsbelysning.

Den har en skärmfot med massa möjligheter för att höja, sänka och porträtt läge. Detta är mycket bra för ergonomin.

Vi kör vanligtvis med två 2412m men det fungerar utmärkt med en också.

Edit: privat har jag en 27" skärm på 2560x1440 som jag är nöjd med. Men har precis beställt en 29" 21:9 (2560x1080) då jag spelar mest privat och var sugen på en ny spelupplevelse samt utvärdering av ifall det är bra rent arbetsmässigt att köra med en 21:9

Helst skulle jag velat ha en 34" 21:9 .. Men kunde inte motivera det för plånboken och jag ville hellre ha en mer lättdriven skärm

Av MrTowle

Du får prioritera.. bättre responstid eller bättre djupare och klarare färger.

Idag finns det bra spelskärmar med livliga och skarpa färger. Eizo är en tillverkare som har en skärm serie foris som är inriktad mot spel, fast med bra färg och betraktningsvinklar.

Det finns extremt många professionella reviews där du kan se om skärmen är lämpad för spel!

Av MrTowle
Skrivet av Plasmatic:

Du backade just upp det jag sa? 670 skulle klara det galant, ett 970 är bara overkill för Wow...

Missade att lägga till, jag kan endast spela på high graphic settings. Det jag också sa är att det finns betydligt mer grafikinställningar än ultra. Därav kan du aldrig riktigt ha en tillräckligt bra dator, om du vill ha så bra grafik som möjligt.

Det är som att säga att det räcker med min setup för bf4.. Visst det fungerar bra och flyter i relativt höga settings, men jag kan fortfarande inte maxa det!

Av MrTowle
Skrivet av Plasmatic:

Ju, jag tycker också det är totalt slöseri med ett 970 för att enbart spela wow, men vill han skryta till sina vänner lär han ju inte göra det med ett 670..

Kunde köpt en burk för 5k som klarar Wow gallant, men då är det inget skryt värde i den

Wow behöver inte ens hög responstid eller refreshrate.. 30 Hz och 12ms hade varit alldeles utmärkt.. inget i spelet händer så snabbt.

Detta är tyvärr långt ifrån sant! Jag Spelar WoW och har en skärm med upplösningen 2560x1440.

Vid köpet av skärmen hade jag ett gtx 560ti, tyvärr gav detta för dålig fps. Därefter köpte jag ett bättre grafikkort Gtx 670. Detta ökade prestandan i WoW extremt mycket, och nu efter att ha bytt Cpu från min gamla phenom II x4 på 4.0 GHz till en intel i5 4690k så fick jag ännu ett högre prestanda hopp.

Jag skulle säga, för att spela wow i högre upplösning än 1080p så kräver det ett grafikkort med mer än 1GB grafikminne. Tips, skriv in detta för att WoW ska utnyttja ditt fulla grafikminne; /console gxTextureCacheSize VRAM

Ps. kolla in denna guiden för att få WoW att se riktigt perfekt ut! Maxa allt detta kommer dock få extreme datorer på knäna. http://www.ownedcore.com/forums/world-of-warcraft/world-of-warcraft-guides/423513-maximizing-graphics-beyond-ultra.html

Av MrTowle

högtalare i ek, blanda trätyper

Hej,
Detta kan vara en väldigt felplaserad fråga, men hittade ingen annan forumsdel som passade bättre.

Jag har ett par dynavoice df-5, riktigt snygga och bra högtalare i ek. Jag har ett tag nu tänkt att byta ut min TV-bänk som jag helt enkelt har tröttnat på, samt att den inte är så praktisk.

Min fråga är då, någon med smak för design som vet hur man kan blanda träslag? Jag hade tänkt att gå ifrån att inte ha en ek TV-bänk, men det får ju inte heller skära sig.

Kom gärna på förslag med färger som passar! Helsvart är dock uteslutet, gillar dock mörka träslag!

Tack på förhand för bra svar!

Av MrTowle

Verkligen tack för alla svar!

Min tyska kollega hittade denna http://www.officio.de/bueroartikel/fuecks--klaer-schutzgehaeuse.862537.html Sen har vi redan märkt kablarna, men ska nog kolla lite mer på det om jag kan märka dem tydligare.

Återigen tack för idéer, på KVM så får jag nog göra som en av er tipsade om. Antingen byta skruvhuvud till en stjärna, eller dra åt så hårt som möjligt!

Av MrTowle
Skrivet av Rouge of Darkness:

skruva fast kvmswitchen

skruva fast dvi kablarna dra åt ordentligt gärna med nått verktyg så att de inte går få loss lätt kapa av skallarna så att man måste ha en tång eller nått för att få tag i skruvskallarna och inte går att få tag i dem med bara händerna.

alternativt byt dem mot t.ex stjärnskruvar/torcx så att man måste lossa dem med en mejsel för att få loss dem.

Skrivet av jerkaaaa:

Går det inte stripsa fast kablarna så att dom inte går att flytta på något sätt? Kanske använda sig av något sådant? http://www.tme.eu/se/katalog/buntband-och-kabelhallare_112542...

Tack för svaren! Frågan är om det blir för jobbigt när man väl behöver byta kablar därav skulle det vara bra med någon typ av låsbart skåp. Får leta vidare!

Av MrTowle

Lås för kablar?

Hej,

Jag jobbar som IT tekniker på ett företag och har tänkt att lösa ett problem som har funnits ett bra tag nu!

Det är så att i våra konferensrum är det uppsatt så att de har möjlighet att använda en dator som står där inne, alternativt sin egna dator. Samt två monitorer för videokonferens och en projektor. För att välja skärm och vilken källa (konferens dator eller egen dator), så använder vi oss av en KVM för att förgrena ingångar/utgångarna.

Till problemet, saken är att användarna har en tendens att ignorera lösningen och börja dra ur kablar osv tills det är en enda stor röra. Man fixar det, men efter en månad uppstår återigen samma problem.

Det jag hade tänkt lösa det med är att hitta något slags lås för kablar, alternativt ett stort "chassi" för att hålla datorn. Någon som har ett förslag hur jag kan lösa detta?

Det finns redan bildinstruktioner att använda och det är en majoritet som förstår detta, men i stress drar vissa ut allt och krånglar till det lite.

Uppskattar verkligen svar!

Ps. hoppas att jag hamnade rätt! Känns som att det hör till Chassin

Av MrTowle

Jag klantade mig med min samsung galaxy s3 som jag har varit sjukt nöjd med!

När jag skaffade ny i fredags så blev det en Google Nexus 5.. Sjukt nöjd! Valde mellan en Samsung galaxy s4, en Sony Xperia Z1 och Google Nexus 5. Efter ett tags tänkande i butiken blev det en Google Nexus 5!

Jag är riktigt nöjd! Lite ovant med annorlunda design, men samtidigt kul med ändring (innan dess hade jag s2:an). Bra bild osv! Inte samma svärta som samsungen men ändå mkt bra. Inget "clouding" som Swedroid hade fått på sina Nexus 5 enheter.

Drog ut mobilen ur laddaren tidigt i morse och efter en 9 timmars arbetsdag med lunch osv så ligger batteriet på 80% (exakt 12h 47 min på batteriet). Då har jag inte spelat, men en hel del samtal och lite sweclockers och facebook!

Tror att det är då den nya android 4.4 har mycket bättre resurshantering och mindre krävande, samt bättre energispar när man inte använder den!

Även då detta är en riktigt bra telefon för pengarna, så vinner både Sony Z1 och Galaxy S4 i kamera osv.. men dom kostar också 1000kr mer. Vilket inte var värt det för min del. YMMV

Av MrTowle
Skrivet av hersses:

Och faktiskt falsk marknadsföring. Att använda sig av termer "supersnabb processor" och liknande är godtagbart men som sagt full HD betyder 1080p och inget annat!

Därav använder dom typ WHQ

Av MrTowle
Skrivet av Winston98:

Oj, han sa att det var full HD, men det kan bero att skärmen är bara 15.6 tumm antar jag

Som Betan skrev så är 1920x1080 full HD. Säljare gillar att smeta på med termer de inte riktigt förstår sig på! Har sett HQHD som benämning på den upplösning som du har på Laptopen.. det är typ reklam mumbo jumbo!

Av MrTowle

Bilder på min plex media server och hur man lägger till mappar(folders)

Bild på hur det ser ut. Riktigt nice med att man automatiskt får framsida osv från internet via plex.
https://www.dropbox.com/s/1ezp7l3abtyzqif/Screenshot%202014-0...

För att lägga till mapp trycker du på den lilla pennan uppe i högra hörnet. Då får du upp rutan som visas på bilden, därefter kan du enkelt lägga till vilken/vilka mappar som ska användas till den kategorin (i detta fallet kategorin Movies).
https://www.dropbox.com/s/qvm666vnszfulo0/Screenshot%202014-0...

Av MrTowle
Skrivet av traxxen:

Hej allihopa!

Jag och min sambo köpte en LG smart tv igår på Mediamarkt.
Jag undrar nu hur man gör för att se på filmer via datorn till tvn? (Utan hdmi kabel osv) har hört talas om en app som heter Plex? Men hittar inte den då i tvn...

Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Hej,

Jag har också en LG tv (LG 690v). Helt underbart med "pekfjärrkontrollen".

Jag streamar ofta filmer och bilder till tv:n via min dator. Detta gör jag via det du pratar om som heter Plex Media Server https://plex.tv/. Det är extremt enkelt!

Steg 1: Installera Plex media server från länken. Följ bara installations guiden. (Du måste också välja vilka mappar som plex ska hämta filerna ifrån. Jag har som exempel en mapp som heter filmer, en som heter serier.)

Steg 2: På TV:n finns det något som heter SmartShare. Detta använder du för att få anslutning till plex media server, om man går in på smartshare på tv:n så finns det "anslut till en dator". Sen done!

Om du lägger in en ny film/serie så måste du trycka på refresh i media biblioteket på plex media server. Du kan ställa in att detta sker automatisk med typ 15 min intervaller eller liknande!

Av MrTowle
Skrivet av instaswe:

Linux är gratis, opensource, enkel, säker, snabb och tusen ggr mer användarvänlig än Windows.
När fler i Sverige använder linux så kommer företag och staten också att erbjuda program till linux eller eventuellt helt byta till linux.
Dvs skolor, staten och den offentliga sektorn kommer inte att köpa licenser till Office, Windows osv vilket i sin tur betyder mindre kostnader för staten och du som skattebetalare.

Jag vet, det är en stor begynnelsekostnad men långsiktigt är det värt det både ekonomiskt men även för att man inte är låst till Microsoft.

Visst det är nice med linux! Men att det är användarvänligt är lång ifrån sant.

Vad menar jag med detta? Vadå inte användarvänligt? Jo, många Linux distributioner är väldigt användarvänliga. Men som väldigt många utöver oss dator/data intresserade så vill man bara att det ska fungera! Detta är en stor anledning till att Apples produkter har ökat enormt, det är enkelt smidigt, det funkar helt enkelt!
Samma gäller Windows, det är inte ofta man behöver tänka på kompatibilitet eller liknande.

Linux är jätte bra för kunniga, och om mer kunniga, intresserade människor som vill använda Linux. Då kommer troligen mer utvecklare öppna ögonen för att utveckla mer och mer mot att vara kompatibelt för linux.

Jag använder linux till det som jag anser det är bäst till! System som ska ligga och tugga länge, tjänster som helst bara ska fungera. Webserver, DNS och liknande!

Av MrTowle

Jag använda ett DOS baserat program tidigare som tydligen brittiska polisen använda. Lät väldigt bra och var relativt enkelt att köra (in med skiva, skriva enkla kommandon, Done!)

Vet att det säkert finns trådar på detta tidigare men jag hittade tyvärr inget här, samt hittade jag inte något bra på google!

Av MrTowle

Program för att rensa HDD

Hej,

Jag har tidigare rensat familjens äldre datorer i syfte att skänka dom till en vän till familjen som hjälper till en massa i (någon) kyrka. Dessa datorer går i sin tur till barnhem och unga studenter osv i Litauen där han flera gånger per år åker ner med saker som folk skänker och hjälper till där.

Nu har flera släktingar till mig velat skänka sina äldre (såklart fungerande datorer, kollar personligen detta), saken är att kyrka installerar Windows och andra program men innan de gör det så vill jag rensa allt från hårddisken på ett bra och effektivt sätt!

Till saken då, Jag använde tidigare ett program för ett rensa hårddisken men kommer tyvärr inte ihåg vad programmet hette, någon som har ett bra förslag på program som rensar all information på ett bra sätt? Tyvärr hamnar inte alltid dessa datorer hos de människorna som de var menade för.

Hoppas att ni kan ge mig bra svar!
Tack!

Av MrTowle

https://www.komplett.se/lg-47-3d-led-smart-tv-47la690v/777392

Jag är i processen att byta till denna tv:n istället för https://www.komplett.se/philips-50-led-smart-tv-50pfl5008t/77... som jag har skickat tillbaka!

Kan personligen säga att storlek inte är allt i Detta fallet. Jag saknade lite de djupa färgerna och klarhet, det var ganska pixligt och grynigt även vid blue-ray filmer. Det kan vara att bild processeringen som fungerar sådär!

Kollade i affär på LG:n och har haft Philips i 2 veckor och måste säga att LG:n har betydligt bättre färger (högst personligt), dock är ambilight rätt nice men jag personligen satsar hellre på bättre bild!

Ps. philipsen kostade också 6990 när jag köpte den vilket var ett kap pris, samma som att LG:n ligger riktigt bra i pris!

Av MrTowle
Skrivet av zenyard:

Ah okej, men med röda brytare. Hur funkar dom när det gäller att spela t.ex FPS? Du vet man ska gå och hålla inne W hela tiden, är det något särskilt motstånd då i att hålla inne knappen hela tiden? Vill inte att det ska trycka emot så att säga.
Och hur är röda brytare när det kommer till att spela spel som WoW säger vi, då man spammar samma tangent hela tiden för en ability till exempel?
Hoppas du kan svara! Tack

Man kan beställa hem prover att testa hur det känns ex. http://www.maxkeyboard.com/max-keyboard-keycap-cherry-mx-swit.... Det finns säkert andra sidor som man kan köpa liknande kit ifrån, om man inte har möjligheten att prova i affär.

Själv tycker jag att Bruna brytare är skönast, men detta är högst personligt. Skrev i en annan tråd angående skillnaderna mellan olika typer av brytare och var de lämpas mest för, återigen högst personligt!

Citat:

Detta med vilken typ av brytare man ska välja är högst personligt! Jag har ett corsair vengeance K70 med bruna brytare. Anledningen till att jag valde bruna istället för röda är att med bruna får du en taktil känsla när du trycker ner tangenterna vilket är betydligt mycket skönare när man skriver och spelar enligt mig!

Röd = nästan endast för gaming, lätta att trycka ner (enligt mig lite svampiga) tysta.
Bruna = både för gaming och skrivande (allround), lika röda fast med en taktil känsla (den trycker tillbaka lätt när man trycker ner den, svårt att förklara) tysta.
Svarta = vet inte vilka dessa riktar sig till.. , likt röda men trögare att trycka ner (mer motstånd)
blåa = riktat mot de som skriver mycket, likt svarta men med ett litet klick när man kommer till det taktila. Låter ganska mycket och rekommenderas inte för känsliga öron.

Det finns ett flertal videos där de förklarar detta! ex. http://www.youtube.com/watch?v=7Qtr6D2TWBE

Förslag på tangentbord:

1. http://www.komplett.se/corsair-venge...x-brown/794940 mycket trevligt tangentbord, väldigt stilrent och extremt skönt att sitta med! Skönaste biten är att det är väldigt enkelt att rengöra. kostar lite men det håller i flera år därav rekommenderar jag en brytare som inte bara riktar sig till gaming, i framtiden när du använder datorn till lite mer än att bara spela så kommer du vara glad att du tänkte på det (säger inte att det inte redan är så).

2. http://www.webhallen.com/se-sv/dator...l=external:ref Ett mekaniskt tangentbord som har fått bra kritik i en lägre prisklass! Värt att kolla på!

Citat MrTowle

Ps. Enligt beskrivningen på vad du är ute efter tror röda skulle passa dig bäst! Om du inte gillade bruna så är blå rätt lika bruna. Personligen gillar jag inte röda för jag tycket de är "svampiga" för de är så enkla att trycka, detta är för att jag både skriver och spelar!

Av MrTowle

Kommer inte ihåg när detta hände! Tror det var i the culling of stratholme i wotlk, körde HC:n med en grp där en av spelarna konstant rättade en annans stavning.

Tillslut kläckte jag ur mig kommentaren "dame grammar nazi", detta var då inte uppskattat och gruppen blir rätt irriterade! Jag bad såklart om ursäkt, håller delvis med att det är ett dåligt ord då det syftar på en människa med en hemsk människosyn.

Jag blev inte bannad för detta, men en i gruppen hotade med detta då han tydligen var tysk och tog det väldigt illa!