Inlägg

Inlägg som stRaend har skrivit i forumet
Av stRaend

Har ju ett antal gb med bilder från olika bilar man ägt och byggt. Men va fan, tänker ju inte lägga ut pengar för att få tillbaka bilderna. Aja, kanske får ta detta som en läxa när det inte är värre egentligen. Får införskaffa en nas eller vad det heter?

Tack för alla svaren iallafall

Skickades från m.sweclockers.com

Av stRaend

den snurrar inte igång som den ska nu heller den kommer upp i varv, "knackar" lite som den brukar göra, sedan knäpper det till och den sjunker i varvtal. Sedan så börjar den om igen ..

Av stRaend

Så, fick nu ur den ur själva chassit. Det sitter en seagate barracuda 7200.11 i (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=333747). Är det bara att koppla in den i en vanlig sata i datorn nu? Ursäkta om det är urkassa frågor men vill verkligen inte göra fel

Av stRaend

SUMITOMO: Okej, och det klarar en som jag av? Alltså en vanlig svensson ungefär?

cyberdude55: Jag har en mac, hur går jag tillväga då?

Av stRaend

hittar den inte någonstans testade även att starta den när jag var inne i bios, då låste sig hela skiten. sen när jag stängde av hårddisken så fungerade allt igen. Samma när windows laddskärm kommer upp, om jag startar hårddisken då så låser den sig där, och fortsätter så fort jag stänger av den..

Av stRaend

triiistes... men tack för dom snabba svaren! men jag får inte fram hårddisken i den här datorn ens nämligen. Har ska jag göra för att initiera den isåfall? Är nollad på sånt här nämligen.

Av stRaend

Extern LaCie lägger bara av?

Hej!

Sökte faktiskt lite grann och hittade inget som liknade mitt problem. Har haft igång min externa hårddisk (LaCie 1TB) "hela dagen", sedan så stängde jag av den för att sedan sätta igång den igen någon timme senare. När jag startade den så lät det som vanligt när windows hittar någon ny enhet, det "ploppar" till liksom. Hårddisken börjar snurra och låter som vanligt, sedan efter ca 7-8sekunder så knäpper det till typ och den slutar snurra. Och när den varvat ner lite så börjar den om proceduren igen MEN det "ploppar" inte till i windows. Lampan som indikerar att hårddisken är igång lyser konstant hela tiden så den verkar få ström iallafall.

Så hjälp mig, hur ska jag gå tillväga för att få den att fungera igen. Iallafall såpass att jag kan lägga över allt viktigt till en ny hårddisk?

Mvh

Av stRaend
Skrivet av panpo98:

Nej, Inte för nätagget MEN du skrev att du köpt flera delar vid bf3 releasen så det måste vara mer än nätagget som du köpt.

Även om du gjorde det så kan du fått in vad som helst i Windows sedan dess som nu ställer till det. Därför är det en bra ide att ändå installera om.

Köpte allt nytt så det är en ny dator? Fast som sagt, har haft talk knappen för mumble på caps och då börjar det lagga efter ett tag. men nu har jag flyttat den till en knapp på musen och nu funkar det som vanligt igen.

men någon mer som har liknande problem?

Skickades från m.sweclockers.com

EDIT: Alltså att datorn segar ner sig ifall man trycker på caps lock mycket? Verkar vara det som är problemet.

Av stRaend
Skrivet av panpo98:

Har du installerat om Windows mm EFTER att du byggde färdigt datorn?
Har du inte gjort det så blir det huvudvärk och seg dator. Driver sweep och liknande räcker inte.

vad menar du med byggt färdigt? om du menar efter jag bytte nätagg så nej det har jag inte. tyckte inte det skulle behövas. men eftersom det inte laggar när jag inte kör mumble så tror jag inte på den iden.

Har förut haft caps lock som talknapp i mumble, testade byta till en annan och då fungerade det igen utan att lagga? har det någon betydelse om man trycker på caps ofta? tänkte om det kanske kan sega ner datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av stRaend
Skrivet av MyZk0:

men det är väl klart att han vill sälja kylare

duh

Dold text

har du överklockat din processor/moderkort/minnen?

Kan ju vara moderkortet som knasar sig pga instabilitet i biosens inställningar - ta och resetta till default values..

Inte klockat något faktiskt..

Av stRaend
Skrivet av MultiMan:

Inlägg som inte tillför diskussionen något utan enbart är ämnade att flytta tråden högre upp, sk bumpning, bryter mot §4 i våra regler.

Alla trådar ska ha samma chans att synas, därför finns den regeln, en ren rättvisefråga.

Att dessutom skrika (caps) är inte speciellt trevligt.

Förlåt för min attityd men det börjar bli vääldigt irriterande..

Skrivet av Demonoidz:

Kolla om processorn klockar ned sig? Förstår inte varför inte någon har nämnt detta. Program för detta är t.ex Hwinfo32. Ha på "sensor", slå igång spelet, spela tills det laggar, tabba ut snabbt och se Current temp samt hastighet på prollen.

Okej, men när jag tabbat ur så ligger processorn på 70-80 på alla kärnor. DaBone nämnde att den kan klocka ner sig om den blir för varm i tidigare inlägg.

Kan ju dock nämna att jag gjort framsteg, har snackat med polare via mumble samtidigt. testade att inte göra det igår, och det fungerade felfritt. Men då till min nästa fundering, varför gör det så? Någon mer som har problem med mumble? Körde först med mumble och då började det lagga innan jag ens startade spelet (surfat 1 timme före) och när jag startade om datorn så fungerade det felfritt i ca 6-7 timmar innan jag var tvungen att lägga mig. Jag har version "1.2.3" på mumble.

Hoppas någon kunnig kommer och svarar på detta..

Av stRaend

EDIT: ingen som har en aning?

Av stRaend

hjälpte inte ...

Av stRaend

Har inte testat ännu men tog hem instant memory cleaner (antar att det är liknande?) . Och där står det att jag bara har 4096mb installerat? Men när jag kollar i windows så står det 8gb?

http://imageshack.us/f/638/namnlsfl.jpg/

Av stRaend
Skrivet av Inanimate:

Hur mycket minne har du i burken? BF har rätt mycket minnesläckor och efter ett par timmars spelande så allokerar den nästan 30% mer minne än vad spelet faktiskt behöver. Ladda ner Memory Cleaner som är gratis, och testa att rensa minnet när du stöter på problemet.

8gb corsair vengeance eller hur det stavas. tror dom ligger på 1866mhz, eller också 1600mhz. tack! Ska testa detta så fort jag får tid att spela igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av stRaend

Börjat lokalisera problemet, när det är fullt på servern (bf3) så börjar det efter någon timme att lagga (förutom då jag KÖR helikoptern). Men nu när jag suttit uppe till 4-6 på morgonen och "tränat" så har det inte laggat alls? Och då är det kanske 2-5st som spelar? Då laggar det inte någon gång.. Så har det något med mitt bf3 att göra?

Nästa gång det börjar lagga så tänkte jag testa att stänga av bf3 och alla tillhörande program, låta dom ligga nere i en halvtimme eller något. Och starta det igen för att se vad som händer.

Om inte någon vänlig själ kan komma med något annat förslag som kanske hjälper?

Av stRaend

Ingen som har något tips? Börjar bli lite jobbigt nämligen.. Försöker göra lite själv men har inte fått något genombrott än.

Av stRaend

Nu fungerar det inte igen, laggar och har sig. Core temp visar 38-40 grader. Fast nu har jag spelat bf i 3 timmar och surfat i kanske 1 timme. så tycker inte tempen är så jätte konstig?

några fler förslag? som sagt, tror inte det är tempen då den laggar även just nu.

Av stRaend
Skrivet av isbjoern:

Under lång tid kan det vara det. Det sänker i alla fall livslängden. Har en polare som jobbar på Inet i stockholm och han rekommenderar i alla fall att försöka vara en bit under det. Det gör inget om du kör med det i några veckor, men som sagt så kan livslängden ta rätt rejäl stryk, han brukar rekommendera kunder att byta kylare vid över 70 grader i alla fall.

ska beställa en corsair h80 så fort jag får tid och lust till det förmodligen framåt julen.

Av stRaend

Får väl uppdatera här, körde som sagt driver sweeper och installerade de senaste drivrutinerna. Samtidigt som detta så gick jag in och ändrade så att båda korten fick jobba hela tiden, och nu så fungerar det utan problem än så länge. Har spelat i ett antal timmar nu så aa, får väl säga att "problemet är löst"