Inlägg

Inlägg som Apupu har skrivit i forumet
Av Apupu
Skrivet av GaMeR2K5:

Kaspersky Internet Security åkte ut från min dator så fort de började mer frekvent.

Som du kan slå av på inställningar -> ytterligare -> meddelanden.

Av Apupu

På windowsburken kör jag Kaspersky. Fick en billig licens som student som täckte både min windowsburk och farsgubbens två datorer. Sedan dess har jag bara förnyat den. Är mycket nöjd.

Av Apupu

Men om inte tv-avgiften höjs hur ska SVT kunna tillhandahålla livsnödvändig sammhällsservice som "Stjärnor hos Babben"?

Av Apupu

Jag tycker det är mycket intressant hur det fortfarande kan räknas som 'foliehatt' att vara skeptisk till bland annat molnlagring när det är visat gång på gång hur långt massövervakningen sträcker sig. Det finns ett läge där det är dags att sluta kalla saker konspirationsteorier och börja kalla dem fakta.

Det var inte i en pulp-novell vi läste om NSA och dylikt. Det var på svd, reuters och sweclockers.

Av Apupu

I wish you a scary solstice!

Av Apupu

Verkar som att julkalendern inte riktigt kommer överens med Pale Moon? Kunde inte kryssa i att jag accepterade villkoren. Var tvungen att starta explorer, huvva

Jag vet att Pale Moon är en obskyr browser som endast används av en minoritet av oss som verkligen inte gillar vart firefox och chrome är på väg, men om ni har tid, så kasta ett öga på det. Skulle väl gissa att det är samma fel som på många andra ställen som helt enkelt kom av att Pale Moon i version 25 slutade använda Firefox GUID men att webbsidorna fortfarande sniffade efter den

Av Apupu

Förinstallerat OS på en bärbar spelar ingen som helst roll på mig då jag ändå kör in ett linux distro på den. Bärbara har jag alltid använt som "jobbmaskin" och då föredrar jag linux. Allra helst hade jag fått en ren bärbar utan förinstallerat os då man kanske hade kunnat får den ett par hundralappar billigare om det var ett alternativ.

På stationära blir det nog en uppgradering till 10'an dock då det är min spelmaskin. (Åttan hoppade jag över som vore det pesten dock.)

Av Apupu

Om du vill få närmare information om vad som kanr vara källan till en bluescreen så kan du testa WhoCrashed som analyserar dumpfilerna från kraschen.

Av Apupu

144hz IPS

Snubblade över denna lilla pärla såhär på kvällssurfningen. Drömmen är vid liv?

http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/31.htm#144hz_ips

Av Apupu

Ah 980/970 är nästa versions prestandamodeller, gissar att de kommer hamna utanför min prisklass efter en glance. Dock så kan det ju leda till att 780ti sjunker i pris.

Efter Flamsos kommentar så googlade jag rätt på litet mer benchmarks mellan 290x och 290 och det verkar som att det stämmer att även om 290x är snabbare så är det inte 2000kr snabbare så att säga

Blir nog att beställa en 290 Tri-x från netonnet ikväll innan "veckans klipp" är över. Men först en bastu så man får tänka ordentligt.

Tack så mycket allihopa.

Av Apupu

Skit också, mer att läsa upp om Tack för tipsen, ska kika på dom alternativen också.

EDIT: Ser för övrigt nu att det fanns en standardiserad tråd för dessa typer av frågor i ett annat subforum, ber om ursäkt för att jag förbigick denna.

Av Apupu
Skrivet av Igelkott:

Om det är värt de extra pengarna?
Undrar om ens 290x är värt det extra över 290...
.. det får man avgöra själv.

Tack för svaret. Jo så är det ju, såg i en annan tråd här att netonnet har 290 tri-x för 3000kr nu så undrar om man inte kanske ska spara 2000kr där.

Av Apupu

290X Tri-X/Vapor-X

Tjena!

Inser att jag bara skriver här när jag behöver något men heh... lurker for life eh?
Saken är den att jag är i takterna att uppgradera min gamla spelbettan men eftersom jag inte har råd att köpa allt nytt på en gång så blir det en sak i taget.

Just nu sitter jag på:
Processor: i7-975
Ram: 24gb @ 1600MHz (var första uppgraderingen som skedde)
Moderkort: MSI X58 PRO-E
Grafikkort: HD5970
HDD1: Velcoiraptor 150gb
HDD2: Vanlig 1tb lagringsdisk.
PSU: Corsair 1000W
Allt huserar i en Antec P183 Advanced Super Mid tower (fan släng på mer buzzwords why don't you... bra låda dock heh)

Eftersom jag sitter på en "död" socket så blir processorn sista uppgraderingen då den leder till byte av moderkort (och det känns som att 975'an fortfarande flyter på riktigt bra).
Turen har alltså kommit till grafikkort.

Jag har mer eller mindre bestämt mig för 290X då 780Ti verkar ligga alldeles för dyrt (290x tanjerar redan gränsen för vad jag är villig att betala nuförtiden.) Så valet kommre till eftermarknadskylare.
Jag har enbart hört bra saker om både Tri-X och Vapor-X men eftersom Vapor-X är ett par hundralappar dyrare så undrar jag om det är någon som har erfarenhet av korten som kan ge litet tips?
Vanliga googlingen ger minst sagt delade åsikter i frågan, vissa säger att Vapor-X mest är marketing medans andra säger att det är bästa 290x'en på marknaden.

Tack för den som orkade tragla sig igenom min novell

Av Apupu

Nu känner jag mig mycket korkad.

.