Inlägg

Inlägg som Sibirius har skrivit i forumet
Av Sibirius
Skrivet av nackskägg:

Playbutikens språk beror på vlket språk du har i telefonen.

Skrivet av Zyces:

Tanka ner TunnleBear VPN så kan du hoppa runt lite som du vill.

Skrivet av JimmieSan:

Kör engelska i min mobil, då blir alla appar på engelska också. Avskyr svenska översättningar på ex Twitter osv. Playstore etc är på engelska i mobilen me.

Playstore sidan https://play.google.com/store är alltid engelska för mig, kvittar vad jag har mobilen i.
Kör dock eng på alla sidor som youtube osv så den tar väl det med

Jaha, så lätt var det alltså! Har varit något jag stört mig enormt mycket på. Laddade även ner Tunnelbear för att se vad den amerikanska playstoren erbjuder för godheter. Tack

Förresten, finns det något sätt så att telefonen kör auto correct på engelska istället för Svenska? Jag testade att köra med engelska tangentbordet men då försvann ju tyvärr åäö. Det finns inte så att man kan ställa in så att man kör på det enegelska tangentbordet men har kvar de svenska bokstäverna? Fast då blir det väl problem när man skriver på svenska istället förstår jag?

Av Sibirius

Kan man få den amerikanska play butiken på Android?

Innan hade jag en Iphone 5 där det var lätt att byta mellan de olika affärerna, föredrog då den amerikanska. Nu i min Z3 dock så får jag upp massor av jäkla översatt skit så att man knappt fattar vad det är frågan om.

Kan man på något sätt byta vilken butik man vill ha?

Av Sibirius
Skrivet av ArcticFire:

Opps, menade ett år.
Var beredd på att du behöver ett extremt välbetalt arbete om du vill att det ska betala sig.
Om du är ute efter en upplevelse så är det ju en annan sak

Jag har tänkt på computer engineering/science Förhoppningen är ju att man får jobb i landet eferåt, där borta tjänar nyutexaminerade ingenjörer faktist ganska bra. Får man inget jobb eferåt så känns det ju som att man kastat pengarna i sjön och ligger då ganska pyrt till.

Skrivet av lanbonden:

Vad är det du kollar på då? För de jag vet som kört utbytesår har aldrig nämnt något om att det varit i närheten av så dyrt, fast då är det som sagt utbyten via universitetet här så kanske har bättre avtal?

Och angående valuta, vi har fortfarande Löfven och fantastiska Magdalena Andersson vid rodret om 3 år så du kan ju glömma tanken på en stark krona inom den tidsramen i alla fall

Jag hade tänkt mig en full bachelor utbildning på 4 år, alternativt att gå 2 år på community college och sedan resterande 2 åren på ett univeristet för att få ner kostanderna ännu mera. Man får väl söka vartenda scholarship man kan och liknande för att få ner kostnaderna. Därför hade jag tänkt börja räkna på det redan idag för att se om det verkligen går eller ej, men det blev ju ganska svårt

Av Sibirius
Skrivet av ArcticFire:

Hur mycket kostar det att studera i staterna?
Är inte det något i stil med 50000 dollar per termin?

Det beror helt på universitetet men 50000usd låter lite väl mcyket för 1 termin, det är nog snarare för ett år. Jag kollar på universitet i 32000usd året klassen, har förstått att det inte går att finansiera på bara lån men jag har en del besparningar sedan kan man ju jobba på campus och via internships. Man får säkert jobba hårt för att få det att gå runt men det är det värt tycker jag.

Av Sibirius
Skrivet av GLaDER:

Tj aa!

Det här är skitsvårt att svara på och är något som massor med snillen spenderar sitt yrkesliv med att försöka förutspå och räkna på. Vad man nästan alltid kan vara säker på är dock att valutor fluktuerar. Kronan har ju varit svag i jämförelse med dollarn förut men även varit stark, det är som med den inhemska börsen, den går rätt dåligt just nu men kommer gå upp igen.

Var dollarn står om 3 år? Det kan inte ens Obama svara på.

Skrivet av Valiumballong:

Hade jag vetat hur valutor skulle utvecklas över 2-3 år skulle jag nog inte arbeta.

Aha, det är så svårt alltså. Aja jag får väl helt enkelt vänta och se hur det är när tiden är kommen, jäkla csn med deras lån. Tack för hjälpen iallafall! Då kommer man inte kunna börja räkna på det än eftersom valutor ändras hela tiden förstår jag?

Av Sibirius

Hur kommer US dollarn stå om 2-3år?

Hejsan, eftersom jag inte kan något om valutor överhuvudtaget så ber jag om hjälp här om någon som är bättre på detta ämne törs spå in i framtiden. Kommer den sjunka till omkring 6-7kr igen eller kommer den stå ännu högre än idag?

Varför jag vill veta detta är eftersom jag vid den tidpunkten har planer på att studera i staterna och sitter redan nu och filurar på om det är möjligt med tanke på csn lån osv, idag ser det ganska dystert ut nämligen efterom dollarn är relativt hög.

Av Sibirius

Datorstol, vad ska man köpa?

Halloj! Jag är på jakt efter en ny dator/kontorsstol men jag vet inte riktigt vad jag ska köpa. Jag har hört mycket gott om Kinnarps stolar, tyvärr ligger knappt några ute på blocket och att köpa en ny sådan lär väl kosta skjortan.
Ikea Markus har jag kikat lite på med, är den skön/ergonomisk?

Hur är dom här "häftiga" racingstolarna? Betalar man för ergonomin eller utseendet?

Jag vill ha en skön och ergonomisk stol, vad rekommenderar ni? Självklart kommer jag testa stolen innan köp, behöver bara hjälp med vilka man ska titta på.

Av Sibirius
Skrivet av Särskrivaren:

Hon svarade att hon gick efter Dustins pris som var 2795 kr men att hon nu tagit bort annonsen och lagt upp den igen där korten kostar 200 kr då hon inte vill lura någon på pengar. Verkar vara ett ärligt misstag från hennes sida i så fall.

Skrivet av ArcticFire:

Det var ju skönt att höra.
Verkar som att det är datorbutikerna som är boven i många fall då de inte tar bort uråldriga produkter. Folk som inte är så kunniga kan ju tro att det är vad produkten är värd ny idagg.
Jag antar att de kan ha kvar någon produkt i lager som inte blivit såld på många år men ändå vill lura den på någon till högre än inköpspris.

Japp, http://www.blocket.se/ostergotland/2st_grafikkort_Radeon_hd_5...

Av Sibirius
Av Sibirius

Jag råkade en gång ut för en liknande händelse när jag köpte ett gtx 780 som demovara på Komplett, grafikkortet låg då på 5000kr nytt och jag knep det för 2890kr. Iallafall efter 1 månad gick det sönder och jag skickade in det för reklamation. Det enda Komplett ville erbjuda var att ge mig pengarna tillbaka, jag ringde då flera gånger tills jag fick reda på den här paragraflagen som nämnts. Jag nämnde det över telefon och hotade med arn osv, den här gången fick jag prata med en vettig person som bad om ursäkt för hur sina kollegor hanterat situationen och sedan skickade han raskt iväg ett helt nytt gtx 780.

Så jag skulle rekemmondera att ringa/maila Cdon och dra upp lite lagar tills dom ger sig, det tar ett tag men tillslut går det,

Av Sibirius

Hur väl fungerar det om man kopplar datorn till tv för att köra racingspel?

Hejsan! Jag har tänkt mig att köpa en ganska seriös racingsetup för att då spela racingspel på. Hur fungerar det med fps och liknande? På datorskärmen har jag 144hz, det är inget jag kommer att få ut från en tv antar jag? Denna tv är det jag tänker på : http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/tv/KDL55W955BBAE...

Det behöver ju inte vara någon monster tv dirket då jag bara ska spela racingspel på den, är tv:n jag länkade bra till detta månn tro?

Och sedan hur väl kommer det att fungera? Kommer jag få ut lika mycket fps som på datorn eller blir det sämre med tanke på den större bildytan osv?

Av Sibirius
Skrivet av SuperGunilla:

är ni hundra på att inget saknas i datorn, vill inte bli lurad. @philipborg:

It's a trap!

Av Sibirius
Skrivet av SuperGunilla:

ja det har jag, men jag menar om allt som ska va i en dator finns i det du skickade @philipborg:

Det beror ju på vad man tycker en dator ´´ska´´ ha såklart.

Av Sibirius

Gtx 780 Lightning som vägrar att boosta.

Hejsan, innan har jag haft ett gtx 780 lightning som själv boostade upp sig i helt okej hastigheter, omkring 1276mhz ungefär. Kortet gick sedan sönder och jag fick ett nytt på garantin. Hur som helst så vill det nya kortet inte boosta överhuvudtaget, klockar hur jäkla dåligt som helst gör det också.
I LN2 läget så går det inte ens att höja core med 100mhz utan att artefakter bildas och bilden hänger sig tills jag startat om datorn. Jag har testat sätta spänningen på max, +100 eller något sådant och skiten klockar ändå lika dåligt bara att det blir varmare.

Vad är det för fel på kortet? Finns det några boostinställningar som man kan pilla på? Jag har också testat framerate target i Evga precision, men ingen lycka där heller då bilden hänger sig när kortet försöker klocka upp för att hålla targeten.

Av Sibirius

Är det någon som vet om det finns något intressant kvar i Norrköping?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius
Skrivet av Andreeee:

Har en Z3 Compakt nu och jag är helnöjd.
Hade Iphone5 innan och känns ju verkligen som du bara betalar för namnet, iphonen e ju mer användarvänlig och säkert bättre om du har massa andra Apple produkter.
Men jag har testat en gång och aldrig igen, glad att jag gick tillbaks till Android.

Låter ju bra detdär, har förövrigt inga andra Apple produkter så har inget behov av en iphone för det.
Hur är egentligen apparna på android? Är det så att allt är portat från ios och därför sämre presterande? Annars så har väl just z3 mer rå prestanda än vad en iphone 6 har?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Ny telefon, iphone 6 eller z3?

Jo, det är så att jag börjat tröttna på att batteriet i min nuvarande iphone 5 tar slut på 3-4 timmar och är sugen på något nytt.
Mobilerna som jag velar mellan är z3 och iphone 6. Jag är van vid kvaliteten på appar osv som ios erbjuder, bra flyt och att allting alltid fungerar. Håller android samma kvalité?

Z3 kommer jag då få för omkring 120kr billigare i månadskostnad, där man även får ett bättre abonemang med fastpris och mer surf. Men det är ändå kvalitén på iphone som håller mig tillbaka från att köpa en z3 direkt nu ikväll.
Ett annat alternativ är att vänta tills i höst för att då köpa en 6s eller z4, men med tanke på batteriet är jag inte så sugen på det.

Vad rekommenderar ni?

Av Sibirius

Digitalt skapande 1 (tips på saker att göra)

Är äntligen klar med denna helvetes kurs om några veckor och behöver tips på saker att göra till sista projektet.
Jag ser läraren som problemet i denna kursen, jag tror fan ingen tycker om honom i min klass.
Iallafall så är sista projektet att göra vad som helst med ett "digitalt verktyg" där i princip alla autodesk och Adobe program ingår.

Jag vill ha något som är ganska lätt att lära sig då läraren min t.ex tycker att 1 lektion räcker för att lära sig autodesk inventor och liknande program. Men det ska också vara något som man kan uppnå högre betyg med, så lite avancerat får det vara.

Tar emot alla tips, tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Högaktivt ljud från datorn, pitch ljud liknande

Jag har börjat höra ett högaktivt ljud från min dator. Det är jäkligt svårt att fånga på film eller beskriva, men tänk er såna här Hz ljud eller vad det kallas som fladdermöss hör?
Iallafall, ljudet låter hela tiden när jag har bootat in till windows, när datorn startar hörs inget. När jag är inne i windows och gör vad som helst så börjar det låta, det låter då konstant. Om jag dock rör musen i något program så försvinner ljudet, men det börjar igen när jag slutat röra vid den.

Jag misstänker hårddiskarna, kan man fixa detta själv eller är det bara och kasta dom? Dom är omkring 7 år gamla förövrigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Haha! Förövrigt förstår jag mig ej på TS, i andra trådar ska han ha datorer för 6000 och 5600, nu har alltså budgeten sjunkit 1200kr till? du får ingen dator som klarar gta v i high i 4000kr prisklassen någorlunda bra. Det är väl bara att inse att du inte har råd med en bra dator. Då får du köra på en sådan här istället.

Skickades från m.sweclockers.com