Inlägg

Inlägg som Sibirius har skrivit i forumet
Av Sibirius

Köp av hörlurar, headset?

Jag är på jakt efter lite datorljud nu då jag tänkt överge mina gamla högtalare. Hörlurarna som jag tänkt köpa ska användas till både spel och musik och jag vill självklart ha bäst ljud för pengarna. Jag har läst mycket att ljudet i spel headsets är rätt dåligt så jag vet inte riktigt vad jag ska köpa. Jag har en budget på omkring 1500kr att röra mig med och funderar starkt då på att köpa ett par hörlurar och en stående mic till då ljudet ska vara bättre? Kom med tips tack, jag är helt oinsatt inom ljudämnet!

Av Sibirius

Dra in ett till gtx 780 eller köpa ett 980?

Sitter och funderar på denna fråga då jag vill få ut 144 fps i varje spel, sitter idag på ett gtx 780 lightning klockad till 1240mhz på core. Frågan är då om det är mer värt att köpa ett nytt 980 än att slänga in ett till 780 i datorn. Det som jag oroar mig mest över är att man är tvungen att köpa ett begagnat 780, gillar inte alls tanken av begagnade datorkomponenter. Vad säger ni? 2 780 ger ju såklart mycket mer prestanda men till det tillkommer ju även vissa problem, microstuttering? Osv

Av Sibirius

Hur undviker man att få ont i ögonen vid cs spelande?

Hej! Jag köpte cs go för 2 veckor sedan och har märkt något som jag inte har märkt på NÅGOT annat fps spel. När jag står och vaktar en dörr t.ex så måste man ju koncentrera sig på just den punkten där man har siktet för att skjuta så snabbt som möjligt när motståndaren kommer förbi. När jag gör detta får jag jäkligt ont i ögonen faktist av någon anledning, det gör också att jag inte ser vad som händer på minimapen osv då all koncentration är på punkten.
Kan man ändra något för att få spelet snällare mot ögonen? Är det någon annan med samma problem, hur gjorde ni? Jag har en Benq xl2430t och kör på fps 1 modet.

Av Sibirius

Jo, men vad är "Rikstaler" för valuta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Jag köpte själv ett https://www.komplett.se/cm-storm-quickfire-rapid-i-keyb-brown... här omdagen och det är ett väldigt skönt tangentbord måste jag säga. Känns riktigt stabilt när man tar på det.

Vet inte hur det ser ut med custom keycaps till detta men rapid serien har väl normala mått?

Av Sibirius
Skrivet av KiXeR:

Med röda switchar ja, med bruna så är det billigast där han länkat

Av Sibirius

Bästa "extended" musmattan?

Hej! Har nyligen beställt ett tangentbord utan handledsstöd, när jag ändå är i farten hade jag tänkt köpa en av dessa stora musmattor för att få det så ergonomiskt som möjligt.
Har ni några tips? Jag tycker om qpad och corsairs modeller då det är så rena jämfört med t.ex razer, har dock hört mycket skit om qpad. Musmattan ska användas främst inom spel och för att få det skönt om handlederna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius
Skrivet av anon152135:

Hej.

Jag funderar just nu på dessa 2.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2818770

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2636525

Jag har en budget på runt 5-8.

Men jag är nog ganska säker att det skiljer sig 5-10% max på "prestanda" mellan 5k till 8k.

Mvh

Jag tycker den här ger ganska bra bild http://www.siba.se/tv-och-hemmabio/tv/50-tum-och-storre-tv/pa....
VA panel för bättre svärta

Av Sibirius
Av Sibirius
Skrivet av kangarooster:

”Elektronisk förhandsinformation har mottagits" står det sedan söndag kväll. Fick ett mail samma kväll att varorna har lämnat lagret och att jag ska få dem om 1-2 dagar. Har nu gått tre dagar.

Dessutom är en av varorna nu tillfälligt slut. Börjar misstänka att den var slut redan innan jag la beställningen. Dock vore det ju konstigt att skicka förhandsinformation till posten innan ordern är packad, så antagligen beställde väl jag den sista.

Brukar det ta så här lång tid?

EXAKT samma står för mig. Beställde en Benq xl2430T den 23:e som skickades i söndags, när jag kollar kolli numret står det att elektronisk förhandsinformation är skickad.

Var i kontakt med deras live support och denna jävla mattias säger att min betalning ej gått igenom och han vill att jag ska beställa en till, ringer sedan qliro då jag tog på faktura och fick då svaret att betalningen visst gått igenom och faktura var påväg. Pratade senare igen med en annan på support som sa att min betalning gått igenom och varan hade skickats. När jag frågade varför Mattias sa som han gjorde så sa han bara tack och adjö.

Sista gången jag beställer från cdon med denna jäkla inkompotenta personalen.

Av Sibirius

Vad hette panasonics senaste generation av plasmor?

Hej!
Tyckte det var dags att byta tv nu i helgen då min panasonic blivit 5år gammal. Var ute och löpte en lg 830v och fy satan vad dålig bild. Lämnade in den dagen därpå och sitter nu med min 42 tums plasma igen, då jag fortfarande är ute efter en ny så tänkte jag köpa en av de senaste plasma modellerna som panasonic gjorde. Vad hette dessa modeller? Tänkte söka runt lite på blocket och se om man kan köpa en av dessa.

Vad tycker ni förövrigt om dagens led tv:s? Finns det något märke som sticker ut från de andra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Tack för svaren.

Ni som tycker coolermaster, vad tycker ni om avsaknaden av handledsstöd? Man kanske vänjer sig? Ska kolla upp de andra tangentborden som nämnts också, de ser bra ut med. Synd att g710 kostar ganska mycket nu dock.

Av Sibirius

mekaniskt tangentbord i 800kr klassen.

Hej!

Efter att mitt Razer lycosa slutat fungera efter många år söker jag nu efter ett nytt tangentbord.

Jag sitter och funderar på dessa tre: https://www.komplett.se/cm-storm-quickfire-ultimate-keyboard/... http://cdon.se/hemelektronik/razer/gaming-keyboard-razer-blac... http://cdon.se/hemelektronik/qpad/keyboard-qpad-mk-50-pro-gam...

Cm quickfire har jag hört mycket gott om, den enda nackdelen jag ser är att det saknas handledsstöd

Razer blackwidow har jag inte läst så mycket om. Är det razers egna skitswitchar på denna? Även här finns inget handledsstöd

Qpad mk 50 har jag också hört mycket gott om, ser dock avsaknaden av bakgrunsbelysning som ett minus.

Vad det gäller switchar så har jag varit ute och känt lite på red och brown, tycker de känns identiska.

Vad är bäst i denna prisklass?

Av Sibirius

Det här med att få ut 144hz beroende på kabeln?

Hejsan!

Jag har en Benq 2430t som är påväg och är nu lite nyfiken på hur jag utnyttjar skärmens 144hz. Jag har ett gtx 780 lightning som har alla möjliga sorters portar, vet inte ens vad hälften av dom är till för. http://www.msi.com/product/vga/N780-LIGHTNING.html#hero-overv...
Dual-link DVI-I x 1
Dual-link DVI-D x 1
DisplayPort x 1 (version 1.2)
HDMI x 1 (version 1.4a)
Står det iaf

Jag kör genom hdmi idag vilket om jag fattat det rätt inte kan användas för 144hz.
Jag fick med en vga till dvi converter med grafikkortet,det var allt. Jag har en del dvi och vga sladdar hemma men har aldrig hört talas om displayport.
Vad ska jag nu använda för sladd för att få ut 144hz?

Tack.

Av Sibirius
Skrivet av kalleballong:

Den ultimata jämförelsen vilken är bättre???

Du skrev ju att du fick k70 rbg i en annan tråd,kör på den bara?

Av Sibirius
Skrivet av eribo01:

så vad fasen gäller, har denna eller nåt annat tangentbord åäö eller är det borta?

Inget tangentbord har åäö längre.

Av Sibirius

Nej,åäö finns inte kvar längre. Det är engelska som gäller nu vettu

Av Sibirius
Skrivet av visa:

Vad är det för rabattkod??

xY92ZXxk 10% ger den.

Blev att jag köpte en själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius
Skrivet av MestBaraLiteRåd:

Oh herregud, visste inte att dom hade släppt en ny version, det blir ett köp för mig.

Jag har just nu XL2420 och älskar skärmen.

KÖPT

Så nu blir det att ha XL2420 som sidoskärm och 30T som main.

Ja jäklar, nu blev man inte mindre sugen precis. Hur står sig denna mot asus motsvarighet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sibirius

Är det värt att köpa benq xl2430t idag eller vänta?

Hej! Jag är på jakt efter en ny spelskärm och sprang på denna http://cdon.se/hemelektronik/benq/benq-24-xl2430t-p28095185. Med rabattkod kan man få ner den till omkring 2600kr. rabbatkoden gäller endast till idag dock. Är det en bra deal eller ska man vänta på mellandagarna?

Hur är denna skärm i övrigt? Ingen gsync ser jag vilket är synd.