Inlägg

Inlägg som Sibirius har skrivit i forumet
Av Sibirius

Jag kan ingenting om lastbilsyrket men jag har alltid undrat om dom som kör runt i stylade lastbilar i verkligheten betalar för stylingen med sina egna pengar? Det är väl företaget dom kör för som äger lastbilen? Får arbetarna då verkligen göra vad som helst med lastbilen? Jag är ganska nyfiken på detta.

Av Sibirius

Jag verkar ha fps problem vid race. När jag kör practice och allt när jag är själv så snittar jag 80-90 fps. Men när jag kör race så kan jag max få 42 fps och det spelar ingen roll om jag har höga eller låga inställningar. Vad beror detta på? Andra spel fungerar perfekt. Jag skulle kunna lägga upp bilder på benchmarken senare.

Bilder : http://imgur.com/a/HW7CG
Bild 1, Ganska låga inställningar som ni kan se.
Bild 2, här har jag kört benchmarken med allt på ultra förutom fxaa då jag tycker att allt blir så himla suddigt med fxaa. Får ändå samma resultat.

Av Sibirius

Kan jag skicka in mobilen till Sony på direkten istället för Comviq? Vad är för och nackdelarna isåfall?

Av Sibirius

Tänkte bara säga att det tillslut blev en Thrustmaster t300 Integral med t3pa pedalerna. Får se om jag ska köpa till en th8a växelspak i framtiden.

Av Sibirius
Skrivet av anon41947:

Då det handlar om onlineracing är iRacing för egen del förstahandsvalet

Hm, hur fungerar Iracing? Man köper alltså inte spelet utan istället ett medlemsskap som gör att man kan spela? Och bilar och banor köper man alltså också för riktig valuta då?

Av Sibirius

Vilka racingspel har aktiva multiplayerlägen på pc?

Nu när jag nyligen beställt ratt så måste jag självklart investera i några bilspel också. Hur aktiva är t.ex Assetto Corsa och F1 2015? Även Dirt rally tycker jag ser kul ut med dessa dagliga och veckor långa utmaningar. Jag antar att bilspel tyvärr körs mest på konsol men vilka spel är det som är störst på pc nu?

Av Sibirius

Efter lite googlande verkar det vara ett relativt känt fel på z3:an, vilket jävla skit.

Av Sibirius

Gul/orange fläck på xperia z3?

För fem månader sedan köpte jag en z3, jag har aldrig ens tappat telefonen eller liknande. Ändå har jag nu fått någon konstig gul/orange fläck på vänstersidan av skärmen. Sådant här måste väl gå på garantin? Ringer jag min operatör(Comviq) eller Sony direkt?
Z3 är väl inte i produktion längre, betyder det något särskilt vid ett garantiärende?

Av Sibirius

Mycket bra svar här, tack för dom! Jag har nu mer eller mindre bestämt mig för att köpa en Thrustmaster t300 just för att så många talar gott om den. Det här kittet som jag länkade i början av tråden, är det en bra deal? http://www.conrad.se/Thrustmaster-T300-gaming-ratt-Ferrari-In...

Det är tydligen en större ratt än vanliga t300rs och t3pa pedalerna ingick som jag läste skulle vara samma som t500pedalerna bara att dom inte gick att invertera.

Av Sibirius

Rattköp, thrustmaster eller logitech g29?

Nu kan jag inte hålla mig längre! Jag är trött på tangentbordet och känner att jag behöver köpa en ratt. De som jag har kollat främst på är t300 och g29. T300 pedalerna ser ju ganska tråkiga ut, jag hittade detta kittet där t3pa pedalerna ingick också för 4650kr http://www.conrad.se/?websale8=conrad-swe&pi=1385026&ws_tp1=c...

Har ni någon erfarenhet av dessa rattar eller föregående modeller? Vad skulle ni ha kört på? T300 integrale är ju något dyrare, är det värt det med pedalerna man får med?

Av Sibirius
Skrivet av phz:

Energin vid utgången av kastet utgörs helt av kinetisk energi. Energin i slutet (när stenen är högst upp i kastet och har hastighet 0) utgörs helt av potentiell energi. Energi är bevarat, men ställer du upp ekvationerna så kommer det sannolikt "saknas" lite energi mellan början och slutet, som givetvis inte faktiskt saknas utan beror på friktionskraftens påverkan under förloppet.

Nyckelbegrepp:

  • Kinetisk energi

  • Potentiell energi

  • Energins bevarande ("energiprincipen")

  • Arbete.

Tack så hemskt mycket! Jag tror att jag fått rätt svar 0,029585 som jag sedan avrundar till 0,030. Riktigt schysst av dig :)! Jag antar att jag svarar i Newton då detta är en kraft?

Av Sibirius

Hur ska jag tänka runt följande uppgift? Det är då energi det handlar om.

En sten med massan 97 g kastas rakt upp. Med utkasthastigheten 18 m/s
når den 16 m upp. Bestäm medelfriktionskraften under rörelsen.

Av Sibirius

Wordpress teman som passar webshop med många kategorier?

Halloj, jag är ute efter ett Wordpress tema som passar om man har tänkt sälja produkter från många olika kategorier. Detta är något som jag tycker ser ok ut http://smartwavethemes.net/mango/demo3/ finns det bättre som passar för detta ändamål? Gratisverisioner, är det något som finns?

Av Sibirius

Haha vafan, på FMS Northern Star skeppet så talar raider männen Norska! Det var en riktig överraskning när man gick dit må jag säga

Av Sibirius

Tack för svaren. Så det här med frilansare verkar ju vara en dålig idé. Att kontakta ett företag som levererar appen är ju då det andra alternativet vilket kommer bli en saftigare summa. Rekommenderar ni företag från utlandet eller i Sverige som fixar sådant? Om jag kommer med en bra affärsplan till banken så finns väl chansen att jag beviljas lån även när det gäller appar? För att leta efter en potentiell investerare är väl meningslöst eftersom en ide inte är värd något precis som ovan nämnt? Dessutom lär jag ju få ett dåligt avtal då jag inte är så viktig, jag kom ju bara på ideen liksom

Känner verkligen inte för att släppa denna idéen.

Av Sibirius

NDA när man anlitar frilansare?

Jag sitter på en appide och affärsplan som jag själv tycker är otroligt bra. Jag är nu i det stadiet då jag letar efter frilansare som kan utveckla appen åt mig då jag själv bara har programmerat lite C# och Java. Jag hade ju då självklart tänkt anlita indier, men hur vet man att hen inte snor ideen rakt av och gör den till sin egen? är indier hala att handskas med eller skriver man på något NDA när man gör detta?

Av Sibirius

Här kommer jag igen med ännu ett geometriproblem, handlar om triangel med bisketris detta.

Bestäm sträckorna a och b
[IMG]http://imgur.com/4qFhHuC[IMG]

Jag tänkte då att a/b=11/27 och a+b=27 då den är likbent. Tillsammans bildar detta ett ekvationssytem som jag löste och fick att a blev 7.8... och b 19.1... Har jag tänkt rätt eller fel?

Av Sibirius
Skrivet av Kevinkingeen:

Gjorde den på papper, skriv ifall du vill att jag ska förklara mer hur jag gjorde

http://i.imgur.com/a4H1fvw.jpg

Grymt! Tack så hemskt mycket. Det var vid det första momentet det stod still i huvudet på mig. Men med din hjälp så förstod jag hur man skulle tänka och kunde tolka uträkningen. Återigen, tack.

Av Sibirius

Lite hjälp med följande geometri uppgift uppskattas väldigt mycket.

Från punkten M mellan punkterna A=(4.8) och B=(2b,4) dras en linje till punkten C=(6,b) bestäm b med 3 stycken värdesiffror så att MC får längden 14.

Jag måste ju få ut punkten M först, men hur?

Av Sibirius

Vilken vinterjacka kör du på i vinter?

Vintern närmar sig och det har blivit dags att köpa ny jacka för min del. Jag vill ha en jacka som kommer hålla mig riktigt varm och tänkt beställa denna http://se.zoovillage.com/productdetail/109921-Fjällräven-Sare... håller man värmen i en sådan tror ni eller ska man köra på dunjacka?

Vad kör ni själva på denna vinter?