Inlägg

Inlägg som Casgar har skrivit i forumet
Av Casgar
Skrivet av Flopper:

ouch, inte undra på at d4 kommer ha problem då

Lust att utveckla? Den enda tolkningen jag kan göra utifrån inlägget är att spelet är flera år i framtiden då flera huvudaspekter uppenbarligen är långt ifrån färdiga.

Av Casgar
Skrivet av Nivity:

Bryr mig inte det minsta om microtransactions så länge det inte påverkar spelet.
Vet inte varför folk hatar det, typ alla framgångsrika spel har microtransactions lol.

Jag håller med dig i att så länge det inte påverkar själva spelet mer än kosmetiskt så är jag inte så brydd. Men bara för att alla andra spel också använder sig av samma taktik så blir inte deras val varken mer eller mindre "rätt".

Av Casgar
Skrivet av Fulci:

D3 tog fyra år från presentation till release. Blizzard kom med en rad ursäkter för det då. Tar de 3-4 år på sig nu också är det väldigt svagt av dem att vika sig för pressen och visa upp spelet alldeles för tidigt.

Jag tror tyvärr att de kände sig tvingade att visa upp något med tanke på fjolårets spektakel, och allt annat strul de verkar ha internt. De har inte precis råd med för mycket dålig publicitet i dagsläget. Jag hoppas att du har rätt dock.

Av Casgar
Skrivet av EntropyQ3:

Vad jag säger är att Diablo 3 har sålts i långt över 30 millioner exemplar. Av dessa 30 miljoner är det en infinitesimalt liten andel som "vill nöta end game". Diablo 4 skall inte designas för dem, utan för de 99,... procent av spelarna som inte gör det.

Absolut så ska inte D4 designas för 1% av spelarbasen, men jag tycker inte heller det ska designas för 99% av spelarbasen. Det här är en högst personlig åsikt, men jag tror inte ett spel som försöker kamma in så många som möjligt är särskilt bra på att bibehålla dessa spelare och därför gör ett minimalt avtryck på marknaden. Oftast upplever jag dessa spel som mättade till bredden av belöningar i olika former, men som ganska fort känns meningslösa (som D3). Att göra belöningar något svårare att uppnå, och designen av spelet något komplexare tror inte jag skadar någon del av spelarbasen i någon större utsträckning. Chansen att spelarna kommer att stanna kvar längre än någon månad eller två tror jag däremot ökar, och trogna kunder är bättre i längden än drive-by kunder. Easy to learn, hard to master är ett synsätt som jag tror är bästa medelvägen.

Skrivet av Kablash:

@napahlm: Då får vi ta och starta ett nytt läger. Vi heter "Vi som tycker D4 ser bra ut än så länge".

Sign me up!

Skrivet av napahlm:

... och de hinner nog polera mycket till innan release. Gissar på februari 2021.

16 månader?

Citat:

“A game of this scope takes time. We're not coming out soon, not even Blizzard soon.”

Dold text
Av Casgar
Skrivet av EntropyQ3:

Det här är inget särskilt personligt citat, mera att det är typiskt för den kritik som framförs mot Diablo 3 (i sin nuvarande version). Det vill säga att det inte känns som att det ger så mycket nytt. Men är inte det ett nästan orimligt krav? Spelet introducerades för åtta år sedan, varför förväntar man sig att det skall vara en fungerande livsstil i åratal efter introduktionen?
Det är ett datorspel som inte är särskilt skicklighetsbaserat, så för alla som inte lider av någon slags OCD när det gäller samlande av digitala prylar, så är spelvärdet måttligt efter första genomspelningen. De förhärdade kommer att envisas med att prova alla klasser de är nyfikna på. Och the lunatic fringe kommer att samla digitala prylar till döddagar. Vem kan förvånas över att det känns tunt innehållsmässigt efter flera år?

Hur stor andel av köparna av spelet utgörs av de som jagar placeringar på leaderboards åratal senare?

En sak som förlänger spelbarheten i ett spel som går ut på att samla föremål är just att föremål inte ska droppa som snö på vintern. I D3 så har du efter 2 veckor gear som du på sin höjd kommer byta ut när en likadan del men med 5% mer i stats droppar. I D2 får du jobba (farma?) länge för att få din gear. Med det sagt så tycker jag personligen att D2 har för låg drop chans, så något mitt emellan D2 och D3 hade varit bra för mig.

En annan sak som ökar återspelbarheten är förutsättningarna för varierade builds. I D3 så finns det i princip bara 1-2 builds varje säsong per klass ifall man vill nöta end game. Största orsaken enligt mig är att unika föremål inte är intressanta nog, eller inte har bonusar som gör dem ens nära att överväga då setbonusar är så överlägset all annan gear i spelet.

Skrivet av nicoX:

Förstår inte varför alla RPG spel ska vara 90-tals mekanism med uppdaterad grafik. Gör nått intressant och mer levande, använd olika kameravinklar, auto zooma in när man möter en motståndare, effekter etc. De lyckas inte låna idéer från spel som Doom. RPG är en döende genre.

Jag håller inte med om att alla RPG har 90-tals mekanism (vad nu det innebär). Möjligen att de flesta hack'n'slash RPG följer ganska samma mönster, men jag tror inte att effekter och kameravinklar kommer att vara det som avgör ifall ett spel blir bättre. Det behöver nog vara något mer spelmekaniskt i så fall, vilket jag såklart välkomnar.

Sen tror jag absolut inte att RPG-genren är döende utan bara att allt går i cykler. Doom är ett perfekt exempel på ett spel som återupplivade en typ av FPS som inte hade funnits på flera år.

Vad är det för idéer du tycker de skulle kunna låna från Doom?

Av Casgar
Skrivet av Überklass:

Vi hedersmedlemmar har frikort har jag faktiskt läst i hedersmedlemmarnas super-duper-hemliga forumdel där det är OK att spamma MEMEs samt diskutera Greta Thunberg, politik och allt annat som vanliga medlemmar inte får diskutera.

Shhh...
First rule about mod forum: We don't talk about mod forum!

Av Casgar

Sen till partyt! Vad har jag missat?

Av Casgar
Skrivet av jehuty:

12H BAN PÅ ALLA SOM INTE SKRIKER!

Skickades från m.sweclockers.com

TANKEN HAR SLAGIT MIG!

Av Casgar
Skrivet av Gramner:

Klassisk Blizzard-patch. Från att göra det helt omöjligt att hitta något vettigt så överkompenserar de åt andra hållet istället.

Sista gången jag spelade D3 var det ny säsong, under den första spelsessionen den kvällen nådde jag maxlevel och hittade samtliga end-game items som behövdes för den spec jag tänkte köra. Efter det var i princip det enda som gick att förbättra på den karaktären att hitta likadana items fast med lite bättre stats. Jippi? Blev inte en långlivad säsong.

Välkommen till varje säsong senaste 2-3 åren! Man tröttnar efter max 2 veckor.

Av Casgar

Diablo 4? Jag antar att folk har skaffat sig telefoner tillslut.

Skrivet av QkkN:

D3 blev väldigt mycket bättre efter Loot patch 2.0 (eller vad det nu var) när looten man fick var mer riktad till karaktären man körde. Och självklart när RMAH/AH försvann.

Jag är lite kluven. Jag kan väl tycka å ena sidan att anpassad loot underlättar, men å andra sidan så tror jag det förkortar återspelbarheten då det är relativt lätt att geara sin gubbe. Sen att man numera snubblar över drivor av loot förstärker den effekten mångfaldigat!

Största bekymret för mig med Diablo 3 är däremot att det inte finns så många fungerande och intressanta builds man kan köra. Oftast bara 1-2st per klass, och de är alltid setbaserade, vilket gör att många föremål och stats kastas i skymundan även om de har ett intressant koncept. Jämför bara på Path of Exile och variationen där.

Av Casgar

Zelda
Första gången jag kom i kontakt med Zelda var när kusinen satt och spelade på NES. Jag kunde sitta och titta på i timmar, även om jag egentligen aldrig fick något större sug själv. När jag fyllde 8 år så fick jag en N64 av föräldrarna med Super Mario 64 och Mario Kart som jag nötte en hel del (och morsan också). Det som gav mig en wow-känsla första gången till ett spel var dock ett spelrepotage på TVn där de bl.a. visade några korta klipp från Ocarina of Time. Att kusinen också hade köpt spelet nästa gång man hälsade på under någon högtid förstärkte bara den känslan. Jag satt i princip hela tiden vi var där och tittade på när han spelade, och fick nog testa lite grann också tror jag. Majoras Mask blev bara en fortsättning av samma känslor.
När Wind Waker utannonserades så var jag och många andra skeptiska till den mer tecknade grafiken. Som tur var så var allt det som bortblåst efter att man testade spelet, och sedan dess så är jag helt okritiskt till spelen innan jag testat dem. Jag litar helt på att Nintendo kommer att göra ett bra spel!

Super Smash Bros
Spelat alla sedan N64, men som mest var nog under Melee-tiden (Top 3 speltid) på Gamecube. Hade säkert 2+ kompisar hemma hos mig 3-5 dagar i veckan under flera månader. Nekade till och med kompisar att följa med hem några gånger då jag blev less på att aldrig få vara för mig själv, trots att jag tyckte det var skitkul att spela.

Halo
Drog hem till en kompis ofta och spelade Halo 1 eftersom jag inte hade en Xbox själv. Blev både en hel del co-op kampanj och multiplayer.
Halo 2 likaså. Då en annan kompis bodde 1 kvarter ifrån skolan (högstadiet) så blev det nästan alltid att vi drog 3-4 pers till han varje rast som var mer än 45 minuter och nötte några matcher.
Jag måste ha pratat med morsan om hur kul det var för på julafton något år senare så fick jag till min stora förvåning en Xbox med Halo 2, inget jag hade förväntat mig alls. Halo 2 nöttes flitigt in i gymnasiet då jag träffade några som var riktiga Halo-nördar. De spelade online och shit! Var med på ett LAN första sommaren i gymnasiet tillsammans med 16-17 andra pers. Hade typ ledinflammation i pekfingret dagen efter, men det var det värt! Spelsätten innefattade bl.a. "Brb pissar", "QRABBA" m.fl.
Halo 3 kom ut (Top 3 speltid) och jag gav mig in i online multiplayer och hade många många roliga matcher, seriösa och oseriösa.

World of Warcraft
(Top 1 speltid)
Efter att ha läst förhandsvisningen i Gamereactor (har kvar tidningen) så var jag fast. En stor öppen värld där man kan spela med- och mot andra spelare? Fantastiskt! Efter att ha varit hemma hos några kompisar som köpte det nära release så blev jag ännu mer fast, vilket skulle hålla i sig oavbrutet i 6 år med många minnesvärda tillfällen som följd. I och med WoW Classic så har kanske inte samma sug som förr återkommit, men jag har inte tröttnat på det än i alla fall, vilket jag gjorde efter 3-4 veckor på de senaste expansionerna.

Av Casgar

En sprillans ny (och dyr) telefon som behöver lagas? Tur man kan laga den till priset av en begagnad hel telefon! :rolleye

Av Casgar

Rekommenderad bilduppladdningstjänst?

Då Tinypic, som jag använt i typ 10 år har gått i graven så är jag i behov att hitta någon ersättare. Photobucket är jag inte så förtjust i p.g.a. att jag alltid har upplevt dem som sega och att de på sistone inte går att se delade bilder på forum ibland av någon anledning (de blir suddiga). Vattenstämpeln är väl ett minus också, men ingen deal breaker.

Någon som kan rekommendera en värdig ersättare?

Av Casgar
Skrivet av Casgar:

Offtopic: Mitt första inlägg på SC så måste bara säga hej på er alla.

* Användningsområden = FPS-spel, RPG-spel, surf
* Önskad storlek = 24"-27", helst 27"
* Din budget =~3000kr (flexibelt)
* Önskad upplösning = 1080p/1200p
* Önskat format = 16:9/16:10
* Butik = Kända

Har i dagsläget en SyncMaster 2053BW som jag har varit väldigt nöjd med, men känner att jag gärna skulle vilja ha en lite större skärm. Kommer för övrigt att uppgradera datorn till sommaren/hösten.

24" har jag kollat på men mitt första intryck i butik är att ytan är knappt märkbart större än min nuvarande skärm, förutom på bredden. Pixeltätheten jämfört mot min nuvarande skärm är dock mycket närmare på 24" än på 27", ca 2/3 pixeltäthet på 27" 16:9 jämfört mot 20" 16:10. Är det något som är väldigt märkbart om man sitter ca 70-90cm från skärmen? Pixelstorlek på 0,26mm på min 20" vs 0,31mm på 27" känns inte som en jättestor skillnad. Kan inte urskilja enskilda pixlar i dagsläget såvida jag inte sitter 20cm från skärmen, än mindre 70cm.

Hur är betraktningsvinklarna om man sitter på 70-90cm avstånd? Skulle eventuellt 23-24" 120Hz vara värt istället (ej 3D), och kräver inte det riktigt bra grafikkort för att kunna pressa upp FPSen i hög upplösning i nyare spel?

Jag är ganska "casual" när det gäller spelande så jag är förmodligen inte den mest kräsna användaren. Däremot när jag gör en uppgradering vill jag verkligen känna att det är en uppgradering, inte bara "Ohh, högre siffror på skärmen/förpackningen!!!".

Dessa skärmar jag har kollat mest på, men är såklart öppen för andra förslag.
Samsung P2770FH
Asus VE278Q

Köpråd efter att ha varit lurker på forumet i ~2 år.

Av Casgar

i7 2600k @ 4,7 GHz
Nvidia GTX 1080
16 GB RAM

Min största begränsning i dagsläget skärmen, 2560x1440 @ 60Hz.

Av Casgar
Skrivet av SleeZy:

PvPat i nessingway nu över 2-3 timmar, sjukt skoj har vi haft de

Det är DET HÄR som jag har saknat, och som gör att jag aldrig skulle kunna spela på något annat än en PvP-server! Random shit!

Av Casgar
Skrivet av Shimonu:

Som jag förstår det är expansionen inte begränsad av ljusets hastighet utan kan expandera fortare. Det betyder också att vi aldrig kan mäta änden. Det kanske historiskt sett går att prata om änden, som vid Big Bang så var universum under en extremt kort tid begränsad men jag vet inte hur pass snabb expansionen var ens då.

Det här känns väldigt off topic hur som helst.

Såvitt jag förstår det så är det inte gränsen i sig som expanderar fortare än ljuset (och därmed trotsar relativitetsteorin) utan hela rumtiden som expanderar överallt samtidigt. Säg att du går 1 m per steg, men för varje steg du tar så har sträckan bakom dig ökat med 1 cm. Tar du 10 steg så är sträckan bakom dig 10,1 m. En person 10 km framför dig går också lika fort, 1m/steg, men eftersom han är så långt framför dig så ökar sträckan mellan er med 2m per steg, d.v.s. hans avstånd till dig kommer bara att öka trots att ni färdas exakt lika fort. Tar man det till det extrema så kommer man till slut till en gräs där den sammanlagda expansionen mellan de två personerna är större än ljusets hastighet.

Av Casgar
Skrivet av Shimonu:

Fast jag kan säga att du kan resa i ljusets hastighet i samma riktning i sann oändlighet och du kommer aldrig till någon ända av universum. Är inte unversum då oändligt?

Praktiskt sett ja, men inte nödvändigtvis tekniskt. Om Universums gräns rör sig bord från dig snabbare än vad du kan färdas så finns det en gräns även om du aldrig kommer att nå den.

Av Casgar
Skrivet av Xaio:

Ursäkta kör ej WoW classic, om jag förstår det rätt är det ej den patchen med nya talents för samtliga klasser som kom i slutet av vanilla då?

Svar nej.

Den första siffran i patchnumret visar vilken expansion som patchen hör till. 1.12 var den sista "riktiga" vanilla-patchen där diverse fixar och balanseringar gjordes. Patch 2.0.3 släpptes någon vecka före TBC och är därmed rent tekniskt den sista patchen i vanilla, men den syftade inte på att fixa och balansera det befintliga spelet utan bara på att bereda vägen inför släppet av The Burning Crusade.

Av Casgar

Har uppdaterat första inlägget med alla (för tillfället) engelska EU-servrar. Fyll gärna i ifall din server inte fanns tidigare. Hojta till om jag missat någon.