Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
11

Cooler Master lanserar Mastercase Pro 3

Under årets Computex-mässa visade Cooler Master chassit Mastercase Pro 3, som nu lanseras. Det handlar om ett chassi med fokus på anpassningsbarhet i Micro ATX-utförande.

58

Samsung gör SSD 960 Evo och SSD 960 Pro med kontrollerkretsen Polaris

Efter högpresterande Samsung SSD 950 Pro är det dags för två nya PCI Express-baserade serier, vilka bygger på den nya kontrollerkretsen Polaris och 3D V-NAND med 48 lager minnesceller.

41

Mafia III får systemkrav

Lanseringen av Mafia III är inte långt borta och utvecklarna Hangar 13 passar på att presentera spelets officiella systemkrav, som bland annat avslöjar att det kräver 50 GB ledigt utrymme.

53

Samsung har tappat över 200 miljarder kronor i börsvärde efter Galaxy Note 7

Batteriproblemen med Galaxy Note 7 får allt större konsekvenser för Samsung, som tappar i börsvärde och vars sargade varumärke på sikt kan kosta mer än återkallelsen av telefonen.

61

EU-domstolen: "Hyperlänkar kan bryta mot upphovsrättslagen"

Att medvetet länka till upphovsrättsskyddat material på nätet och tjäna på det ekonomiskt kan bryta mot lagen. Detta fastställer EU-domstolen i ett nyligen avslutat fall.

49

Google Chrome börjar varna för webbplatser som använder HTTP 2017

Chrome-användare kommer framöver få en varning på webbplatser som använder HTTP, något Google hoppas ska få fler att gå över till det säkrare HTTPS-protokollet.

32

Släppdatum och pris för Oculus Touch läcker ut på nätet

Nya uppgifter gällande Oculus Touch publiceras nu på Mediamarkts webbplats. Enligt återförsäljaren lanseras kontrollen den 21 november för 199 euro.

16

Microsoft: "Utvecklare kan redan nu optimera spel för Xbox Scorpio"

Microsofts Xbox-chef Phil Spencer meddelar att utvecklare redan kan optimera spel för Xbox Scorpio, då de redan siktar på högre prestanda för PC och kan skala ned denna för Scorpio.

32

EU backar angående tidsbegränsning för fri roaming

EU drar tillbaka förslaget om de nya reglerna kring tidsbegränsning för fri roaming inom EU-länderna. Anledningen tros vara den årliga gränsen på 90 dagar, som påverkar långtidsresenärer.

49

Deus Ex: Mankind Divided uppdateras – får stöd för DirectX 12

Den senaste uppdateringen till speltiteln Deus Ex: Mankind Divided kommer med sedvanliga buggfixar, men levererar även det efterlängtade stödet för grafikgränssnittet DirectX 12.

92

Apples garanti täcker inte vattenskador för Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Ett av säljargumenten för Iphone 7 och Iphone 7 Plus är enheternas vattentålighet, men precis som många andra tillverkare täcker inte Apples garanti vattenskador.

26

Raspberry Pi når tio miljoner sålda datorer

Raspberry Pi når en ny milstolpe, nämligen en försäljning på totalt tio miljoner enkortsdatorer. Det här firar organisationen med introduktionen av Raspberry Pi Starter Kit.

67

Nvidia uppdaterar Geforce Experience med nytt gränssnitt och optimeringar

Grafikjätten Nvidia uppdaterar mjukvaran Geforce Experience till version 3.0, med nyheter som ett omarbetat gränssnitt och möjligheten att direktsända 4K-upplösta videoklipp.

102

Sony får rätt gällande förinstallerat Windows på datorer

En tvist mellan en fransk konsument och Sony gällande förinstallerad mjukvara på datorer har nyligen tagits upp i EU-domstolen, som nu kommit med en bedömning i frågan.

13

Be Quiet lanserar kompakta processorkylaren Pure Rock Slim

Tyska Be Quiet utökar sortimentet av processorkylare med nya Pure Rock Slim, som med en asymmetrisk design inriktar sig på byggen med ont om utrymme.

38

Forza 6: Apex lämnar beta och får stöd för rattar och pedaler

Gratisspelet Forza 6: Apex för Windows 10 lämnar betastadiet och får i och med detta stöd för rattar och pedaler som kontrollmetod.

73

Bahnhof: "Vi lagrar endast det vi måste"

Att Bahnhof inte behöver lämna ut kunduppgifter till Spridningskollen beror enligt VD:n Jon Karlung på hur de lagrar informationen, till skillnad från andra internetleverantörer.

38

Transistorer av nanorör kan ersätta kisel

För första gången någonsin har forskare lyckats ta fram transistorer av nanorör som presterar bättre än kiselbaserade, någonting som borgar för högre prestanda och energieffektivitet.

28

Cyberpunk 2077 har fler aktiva utvecklare än The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt har börjat lägga allt större resurser på sin kommande speltitel Cyberpunk 2077, och meddelar att fler personer arbetar med spelet än The Witcher 3.

15

Googles nästa 7-tums surfplatta tillverkas av Huawei och får 4 GB primärminne

Uppgifter om att Nexus 7 återvänder i en tredje version väcks åter till liv, när välrenommerade läckaren Evan Blass talar om en lansering mot slutet av året.