Den polska spelutvecklaren CD Projekt har nyligen avslutat sista expansionen till sitt stora rollspel The Witcher 3: Wild Hunt. Detta markerade slutet för serien om huvudpersonen Geralt och utvecklaren har nu påbörjat arbetet med nästa projekt Cyberpunk 2077 på allvar.

Då CD Projekt är ett börsnoterat bolag måste de svara på aktieägarnas frågor, vilket de bland annat gör på utvecklarens forum. En fråga de nyligen fått är hur många som arbetar på Cyberpunk 2077. En representant från företaget svarade då att utvecklingsteamet nu består av fler människor än The Witcher 3:s under dess mest intensiva månad.

Cyberpunk 2077 ska enligt utvecklaren vara mer ambitiöst än The Witcher 3 på alla sätt, och därför har företaget nyligen börjat rekrytera mycket nytt folk. I slutet av augusti lade de ut över 60 lediga tjänster på sin webbplats, där många av dem är fokuserade på att skapa fordonsbaserat spelande.

Marcin Iwiński, en av CD Projekts medgrundare, har tidigare sagt att de inte kommer ge någon mer information om spelet förrän de har något konkret att visa som kan förklara spelet på ett bra sätt. När spelet släpps är ännu okänt, men det blir någon gång mellan år 2017 och 2021.