Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

På vilket sätt känner du att den inte räcker till? Kör du endast med iGPU?

Av beejac

Klockan 18:00 Svensk tid (tror jag det blir) får vi reda på om ryktena stämmer!

Av beejac

Finns mängder CSS/JS frameworks du kan använda för att få sidan responsiv. Det mest populära är väl ändå bootstrap som ovanstående nämnde, men du har även Skeleton boilerplate, Less framework, Blueprint, gumby etc etc etc.

Bäst är väl att göra lite googlesökningar och hitta ett som du tror kommer passa ditt projekt bäst för alla ramverken är till för olika saker.

Av beejac
Skrivet av Jalle64:

Vad jag vet så betyder IHS = Integrated Heat Spreader vilket inte går att "stänga" av i bios/UEFI. Så vad är det för IHS du menar?

Nä du har förstås rätt. Däremot är det en funktion för thermal throttling i mitt BIOS som går under namnet IHS någonting. Oavsätt ska man inte leka med något av dem

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac
Skrivet av GamerFX:

har du processorn eller hur vet du det att den gör det eller tror du på vad dom flesta säger? jag kom upp till 66-67 grader med stock kylaren eftersom jag inväntade på min h80i gt då men nu har jag den och går aldrig upp till 60 grader.

Tror du mig inte så googla som jag tipsade dig om. Läs min första post i denna tråd för svar om jag har prollen eller inte.

Av beejac
Skrivet av GamerFX:

fick ju en känsla från dig att stänga av det.? är värt att tänka på sa du?

Det jag mena är att det är värt att tänka på att processorn kan ta skada av att köras 24/7 vid för höga temperaturer Bäst är att googla runt lite o läsa om över/under klockning innan man försöker sig på det. Finns tusentals guider med information.

Av beejac
Skrivet av GamerFX:

hur stänger jag av IHS då? vart hittar jag detta i bios?

IHS går inte att stänga av. Finns en inställning i BIOS som gör att datorn inte throttlar vid TJmax men den är bara för de som använder flytande kväve till kylning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac
Skrivet av trickysaer:

Håller rummet 21 grader just nu men blir kanske 25 riktigt varma sommardagar så får man nöja sig kanske med 75-76 grader istället för att klara av 80 dessa varma sommardagar. 80 är dock ingen temperatur man behöver bli orolig för men när det börjar bli 85-90 då är är det dags att börja bli lite orolig och se över kylpasta, kabeldragning, underklocka/klocka ned eller fundera på alternativ kylning/nytt chassi/fler chassifläktar

Devils Canyon bör ej köras över 74 grader 24/7. Kan vara värt att tänka på

Bästa tipset är att dra ned vcoren då BIOS brukar ge för mkt kräm till denna processor när den är inställd på Auto. Mitt BIOS t.ex. gav processorn 1.26 i vcore för stock på 4ghz, helt galet!

Av beejac

Asus kör själva Realbench som du ladda ner via deras RoG hemsida. Vid över/underklockning rekommenderas minst 12h stress testande för att säkerställa stabilitet.

4790k går varm då limmet de har använt mellan processor och kåpan är rätt dåligt samt att att den redan är uppskruvad till 4ghz. Den är relativt törstig så vcore brukar oftast ligga mellan 1.1-1.2 i stock beroende på kvaliten i silikonet du har fått i processorn.

Av beejac

Z3+ har enorma värmeutvecklingsproblem så den skulle jag undvika.

Har själv en vanlig Z3 och den är gudomlig! Finns inget jag stör mig på i den. Har även en Galaxy S3 och TouchWiz UI:et är det värsta som har hänt sen pesten.

Av beejac
Skrivet av Ajin:

Jag har 4790k och NH-D15, den klarar lätt av att kyla 4,8GHz på 1,275V utan några problem, Har kört lite 5-5,1GHz och 1,35-1.4V för benchmarks men då börjar tempen stiga ordentligt.

Kör du med eller utan C-states och EIST (speedstep) då?

Av beejac

tycker fortfarande TS borde polisanmäla ÅF. Han har försökt kontakta dom men de har bara parerat honom utan att försöka lösa problemet.

Av beejac
Skrivet av Jaevel:

Ska göra det
Flashar nu BIOS, när jag skulle börja från noll i BIOS tryckte jag in "load optimized defaults", den satte BCLK till 125 och det fuckade ju grafikkortets stabilitet och allt

Om det är optimized defaults så är där något som inte står rätt till

Bråkigt Z97-A

Vet va du menar. Kör själv MSI Z97-A Gaming 6, tok nöjd men deras "OC genie" och stock värden är hel tokiga. XMP profilern verkar dock fungera bra, har dock inte satt mig in hur man bootstrappar värdena där.

Tror inte att en BIOS flash kommer hjälpa dig, se bara till att försöka få ner volterna så lågt som möjligt och ändra fläktkurvan till att vara mer aggresiv. Tvek på att din är stabil i 1.06 vcore. Kör minst 20min test. Egentligen ska man ju testa mellan 12-24 timmar men vem har tid med sånt?

Av beejac
Skrivet av Jaevel:

Oj, en väldig massa svar!

Kylaren är korrekt installerad, det är som sagt inte första gången jag installerar en h80i. Är inte intresserad av att öppna min 4790k och bryta garantin så det tipset undviker jag helst.

Som ni nämner så är p95 inte optimalt för att testa CPU'n men det blev skit även med intel burn test som jag skrev.

Drog ner aida64 och provade med, utöver det gick jag in i BIOS, stängde av alla strömsparfunktioner och satte volten på vad jag tidigare antecknat att stockvolten på mitt exemplar låg på, 1,056.
I AIDA får jag nu peak på 60 grader (dock med turbo avstängt, ett tapp på 400 mhz bara där.

Kylaren är inte optimal nej. Men kabeldragningen ser inte så illa ut i mitt chassi så som de bilderna som visats i min tråd!
Dessutom har jag 2x120mm och 1x140mm som insug, det spelar ingen roll för temperaturerna (inte nämnvärt iallafall) om jag ställer fläktarna på max eller min.
60 grader tycker jag oavsett vilket är katastrofalt dåligt på 4ghz med den här processorn. Svårt att tänka mig att det lämnar något stort utrymme för OC.

Tacksam för ytterligare input

I intel burn test får jag temps nu på upp till 70 grader!
Det är bättre, men inte bra!

Dra ner VCCIN också. Börja med 0.6 högre än va du har i vcore. Du kan förmodligen sänka uncore(cache/ring) voltage också. Auto/adaptive är djävulens påfund.

Sen är ju fläktarna PWM styrda och du bör se över fläktkurvan som är satt. Den går oftast inte upp i 100% förrän processorn når 80+ grader...

Av beejac

Jag använder h75 och kan köra p95 och maxa 65 grader. Vad jag har märkt är att den i regel är svårkyld men även att bios gärna övervoltar den i bios. Tips är att sätta vcore manuellt på 1.1 och sen öka tills den är stabil. Själv vann jag på silikon lotteriet och min är stabil på 1.09 i 4ghz

Av beejac

Om detta har hänt ska du självklart polisanmäla händelsen.

Av beejac
Skrivet av Användarnamn?:

Rullade på bättre efter att ha ändrat till det externa grafikkortet.
Är däremot ganska missnöjd överlag, framför allt vad gäller ljudnivån. Har spelat på och testat kompisars g751 och dess ljudnivå är inte ens en tiondel av Ge72, dessutom blir ge72 ganska värm efter endast 2 timmars användande.

Dessutom märker man att den throttlar som fan vid lirande. Har även stora fps-drops på lol (ligger endast på 100-150) och droppar då och då ner till 70-80. Otroligt jobbigt och dåligt för en 14000 kronors "gaming-laptop".

Skickades från m.sweclockers.com

Skulle säga att det är relativt normalt för en "14000 kronors "gaming-laptop"".

Av beejac
Skrivet av Sambuccashake:

Det tar lite drygt 83 år...

Jo absolut, jag förstår ju att Telia sitter med alla ässen på hand.

Se min tråd istället som ett frustrerat uttryck för en misslyckad privatisering istället.
Jag hade som sagt hoppats att marknaden pressat priserna de senaste 15 åren.

Ahh sorry, vart en nolla för lite i min uträkning! Tyvärr handlar det inte bara om interna marknadspriser utan allt styrs ju även av materialkostnader som påverkas av valutakurserna då mycket importeras. Det här med ekonomi är ett himla meck!

Av beejac
Skrivet av Sambuccashake:

Vad menar du? Det är exakt det priset som erbjuds alla. Det är varken ett kampanjpris eller "superpaket".
http://www.telia.se/privat/kombinationer/produkt/bredband-tv-...

Jag kan hur som haver tycka att 20.000 för att spara 20 kronor i månaden är att jämställa med en obalanserad investering.
Samtidigt känner jag en viss hets då detta är första gången i modern tid som någon form av liknande initativt varit tillgängligt för min adress.

På nästan 8 år har du sparat in det! Nä men skämtosido så tror jag du förstår nu att fiber kostar pågrund av att nätägaren (telia) tar ut nätavgifter vilket läggs på självaste driftkostnaden.

Av beejac
Skrivet av BergEr:

Raid är ju bara för att minimera nertid.
Eller kör du utan backup och accepterar att 2TB data bara försvinner ibland?

Tar ju så jävla mycket plats med många små diskar när man börjar ha lite data.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Så du gör inte backup? Känns ju som 2tb är endel att förlora det med. Själv har jag haft tur och aldrig fått hårddiskras

Det jag lagrar har inget större värde så 2TB förlust gör mig inte så mycket i sammanhanget. Därav delar jag hellre upp lagringen så att inte allt försvinner. Visst WD Red är bättre men det händer fortfarande att man får ett måndagsexemplar ibland.

Tacksam för att ni försöker tipsa mig om sätt att bevara data iaf!