Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

Jag är mycket intresserad och tror att det kommer bli ett sådant kort för mig! Perfekt valuta för prestandan!

Av beejac
Skrivet av Chromatic:

Hur många år tar det att göra en tyst fläkt? O_o känns ju som att det bästa redan borde finnas!

#consumerconspiracycrap

Hur lång tid tar det att resa till ett annat solsystem? Känns som att det finns rätt många svar på båda dessa frågor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac

390X är gissningvis svaret på vanliga 980. Ska bli intressant och se om det kan slå det för då blir det väldigt prisvärt!

Av beejac
Skrivet av AxF:

Ja, jag får väll köra utan gfx kort i ett par veckor då och vänta på EVGA kortet :0(

Jag sitter i exakt samma båt! iGPU ftw!

Av beejac

Hyr en skåpbil på statoil och åk och släng den. Vill man så går det.

Av beejac

Vad ska en grafiker med en TN panel till? Näää satsa på en IPS, gärna en som har blivit färgtestad och kalibrerad. Typ en ASUS PA248Q. Sen när du har tjänat storkovan på ditt arbete har du råd att skaffa en till gaming skärm

Av beejac

Om jag ska placera en HTPC i vardagsrummet väljer jag väl för fasiken inte ett röd lackerat mini-ufo? Näää usch, gör om gör rätt Corsair! Detta får mig endast att påminnas om er trampstamp till gaming logga...

EDIT: 28 minuter efter mitt inlägg här skriver Sweclockers att Corsair tar bort sin logga. Bra att de kan lyssna på sina kunder i alla fall!

Av beejac

Förstår inte svenska prissättningen: 11.6 x 649 = ~7500

Dollarn ligger nu i dryga 9 x 649 = 5841
5841 x 25% skatt = 7300

Riktpriset ska redan inkludera vinstmarginal, men tydligen vill man uttöka marginalerna i Sverige?
Nej, de betalar garanterat inte 200kr i frakt per kort för att få det till sitt lager.

Av beejac

Är med i W10 insider preview och kan säga att det fortfarande är en hel del buggar som måste bankas ut. Möjligen att de kan lyckas deploya i slutet av Juli men tvek!

Av beejac

wattafaakk! Aja, hade ändå planerat in att köpa ett mot slutet av Juni så gör inte så stor skillnad för mig. Men ändå så sitter man ju på helspänn!

Av beejac
Skrivet av pytonOrm:

är ganska sugen på en Broadwell 5775C nu lär spöa min 4820K dags o sälja min Asus x79 deluxe med 4820K och ersätta den med nyare delar

Jo som jag förstår så behövs H eller Z97 M/B för att chipset ska klara prollen. Fick hem ett nu i veckan av inet så nu väntar jag bara på att Broadwell ska släppas... Gah vill köpa nuuuu!

Av beejac
Skrivet av inet.se:

Ja, vi kommer att ha uppe till försäljning men har tyvärr inte fått några konkreta datum från vår leverantör så vi vet inte i dagsläget när det kommer in.

Ni får gärna sig till i tråden när de finns upplagda!

Av beejac

Broadwell 5775C

Hej!

Jag tänkte höra om ni kommer haka på försäljningen av den nya intel processorn 5775C den 2:a juni? I sådana fall kommer ni beställa in till butiken i Stockholm så man kan plocka upp en på morgonen?

EDIT: Sett att flera butiker listar den som att leverantören får den först 5:e Juni. Vore trevligt om ni låg före i schemat eller att ni lyckas få ut den i butik te på fredag/lördagen!

Mvh,

Av beejac

Jag jobbar som IT rekryterare och jag kan säga att du får jobb minst lika fort som dataingenjör som plåtslagare. Dock lovar jag dig att som senior utvecklare får du mycket högre lön än en senior plåtslagare får. Som andra har sagt, välj systemvetare om du hellre vill sitta i möten.

Av beejac

Testa kör en clean boot dvs in i msconfig och stäng alla services som inte är microsoft services och disablea alla program som startas när datorn startar. Om det nu slutar att minimeras är det bara att enablea ett program/service åt gången tills du har hittat boven.

Av beejac

Ta bort alla knappar, duscha av det, låt stå 24-48h och sen kör en omgång med hårtork för säkerhets skull.

Av beejac
Skrivet av Åsa-Nisse:

För min del så förstår jag inte alla hur någon kan tycka att det visar att dom har kontroll. Om man inte med kontroll menar att man själva väljer vad man vill säga till pressen angående sitt misslyckande och inte menar att man är i förarsätet vad gäller grafikkortsutveckling.

Du kanske har missat att Nvidia vägrar släppa och prissätta 980TI förrän AMD har visat sina kort (pun intended)? Enda anledningen till att de gör det är för att de vill vara säkra på att 980TI är konkurrenskraftigt i både pris och prestanda. Detta är någonting som är BRA för marknade vilket vi inte har sätt på länge då Nvidia har legat så långt före de har gjort och har därav kunnat prissätta sina kort lite hur de vill.

Id est: AMD har kontroll på hur marknaden kommer se ut i höst. Sen kan det mycket väl vara så att de inte har något att sätta emot 980TI men det vet inte än - och det vet in Nvidia heller. It's a House of Cards and a Game of Thrones.

Av beejac

Jag jobbar inom IT rekrytering och kan säga att högskoleutbildning inte alls är ett måste så länge du på egen hand lär dig teorin bakom dina valda språk, hur de fungerar och vilka verktyg det finns (libraries/utilities & frameworks).

Sen finns det ju även de som jobbar som Wordpress hemside utvecklare och lever på det. Är lite mer av en livsstil än jobb då det nästan inte finns några fasta positioner inom det utan mer frilansarbete.

Av beejac

Låter som marknadsföringstaktik för att förvirra konkurenten. Släpp lite information i taget men inte för mycket bara för att ligga steget före Nvidia och behålla kontrollen.

Av beejac

Gör ett personligt CV som du sedan kan använda för att söka jobb.