Inlägg

Inlägg som a4magkar har skrivit i forumet
Av a4magkar
Skrivet av Dava:

Kan man droppa omöjliga WU's?

Ursäkta om det dröjde med ett svar, för just det är en fråga jag själv är lite nyfiken på. Om ett arbete misslyckas så hämtas ett nytt automatiskt, kruxet är att chansen är ganska god att det är samma projekt du får igen...

Jag är inte så förvånad att en Atom 230 behöver ca 300 timmar för att klara ett SMP-arbete, den processorn får ungefär 314 poäng i Passmark. Lägg därtill att processorns hastighet har stor betydelse ( i ditt fall 1,6 GHz ) för folding; så Passmark berättar ändå inte hela sanningen hur stor skillnaden är mellan Atom och en "normal" processor, även om det gör ett bra jobb att visa relativt hur bra processorerna är mot varandra när allt utnyttjas fullt ut, vilket spel-benchmark är dåliga på.
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Atom+230...

Grattis till poängen!
Nu är du officiellt en Sweclocker foldare. Inte bara en blivande

Av a4magkar
Skrivet av Dava:

Hur lång tid har man egentligen på sig? Den WU jag håller på med nu har due date den 18;e oktober... Men det är klart jag kanske börjar stänga av datorn på nätterna i fortsättningen och då tar ju allt lite längre tid..

Det varierar; i ditt fall är uppenbarligen deadline 18:e oktober, efter det får du inga poäng. Mitt grafikkort plockade upp ett arbete som ska vara klart 17:e oktober. Min CPU plockade upp ett SMP-arbete som ska vara klart den 5:e oktober. Så man har ganska bra marginaler just för att många vill stänga av datorn på nätterna. Är man sedan kvalificerad för en bonus vill man definitivt vara snabbare än så, för bonusen beror mycket på hur snabbt arbetet lämnas in i förhållande till deadlinen.

Ett SMP-arbete som det står angivet att den ger 500-600 poäng kan i själva verket ge 2000-2500 om det klaras av inom tolv timmar. Grafikkorts-arbeten får däremot inga bonusar så sätt, men de arbetena brukar dator klara av mycket snabbare.
Ett 1325 poängs arbete på mitt 950 Mhz 560 Ti kort kan klaras av på lite över två timmar. Men... det drar ström så in i h-e + ett grafikkort som går för fullt brukar vara det ljudligaste i datorn. Men det är tacksamt för den otålige
Därför är det inre så ovanligt att hängivna foldare har ett överklockat Intel i7 2600K processor i datorn tillsammans med ett fjuttigt Nvidia 430 eller 450 kort.
(Nvidia-kort tar inte lika mycket cpu-kraft som Ati-kort när det kommer till folding.)

Av a4magkar
Skrivet av Rba:

Thunderbolt? Antar du menar Zambezi (Bulldozer) och jo den väntar jag spänt på för att se hur den presterar i folding. Det finns ju möjlighet att den är bra då folding käkar så många kärnor den kan få tag på (och gillar det).

>_<
Jo, jag menade Bulldozer. Läst för mycket om HDMI, DVI, VGA, Displayport och Thunderbolt på sistone. (Kollar upp monitorer.)

Av a4magkar

Wohooo! 1 miljon!

Av a4magkar

Ju fler kärnor desto bättre kan man säga för folding.
Så personligen är jag extremt nyfiken på hur AMDs kommande Thunderbolt processorerna kommer att stå sig. De har åtta kärnor och använder sig av mindre kretsar än de nuvarande AMD processorerna så de lär ha effektivare strömförbrukning.
I folding sammanhang står sig nu AMDs 6 kärninga processorer sig bra mot Intels i5 processorer. De kan inte mäta sig mot i7 däremot; för dessa kan folda så kallade BigAdv-enheter som ger väldigt mycket poäng, dessa kräver processorer med 8 kärnor / eller trådar. Det är möjligt men inte 100% att Thunderbolt ska kunna klara av BigAdv

i5 2400S har två hastigheter; en låg normalhastighet och en turbohastighet. Turbohastigheten kopplas bara in vid tillfälliga arbetstoppar. Vid konstant hög arbetsbörda som folding är det bara den lägre hastigheten som räknas. Så jag tvivlar på 2400s ger någon vidare Poäng Per Dag -- även om den krossar vilken atom som helst. Men är du efter ett system som drar mindre än 100 Watt... varför inte?

Ps. Killen som gjorde ett folding bygge av lego http://www.totalgeekdom.com/?p=572
har nog det mest extrema exemplet på mycket poäng per Watt. Systemets strömförbrukning landade på 670 Watt och det gav ca 950 000 poäng i veckan tack vare 3st i7 2600K processorer som kunde köra BigAdv och allt drevs av ett högeffektivt nätaggregat.

Av a4magkar
Skrivet av M79:

Hej

I Fredgas så började min dator att Jag hörde med en kompis och han sa att det var Klustervirus. Så jag har köpt en ny disk nu, men även internet verkar krångla. Jag kommer inte in på t .e.x Battle.net, MSN m.m. Kan moderkortet blivit utsatt för klustervirus.

Mvh M79

Fel forum, tyvärr: Försök på http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...
Konstigt att dina antivirus program upptäcker något? Lite overkill att köpa en ny hårddisk pga av ett virus?

Av a4magkar
Skrivet av Superlight:

Känns som att det är ingen idé att börja folda på en Atom @ 1,6. Det kommer ta rejält långt tid.

Nja, poängen kanske inte är så imponerande - men så svaga maskiner gör ju inte så mycket att ha påslagna dygnet runt. + Vill man stiga i rankingen så räcker 69-poängs arbeten gott i början.

Av a4magkar
Skrivet av Dava:

Edit: Varför står det i min profil att jag inte hittas för status-presentation? Är det för att jag inte fått tillräckligt med poäng än?

Har du klarat av ett helt arbete än? Du verkar inte ha dykt upp på: http://kakaostats.com/t.php?col=2&t=37451&offset=401&search_t...
om du har registrerat dig som "Dava". Använder du Atom får du ungefär 69 poäng per inlämning, man får WU tilldelade efter hur kraftfull hårdvaran är.
Jag hade ett radeon 5670 som mest fick 511-poängs arbeten. Mitt 560 Ti kort fick WU som gav ungefär 1325 poäng. (Kör beta-WU nu.)

Av a4magkar

MSI och KFA2 har lite olika inriktningar, MSI lägger ner mycket krut på kylningen, som är bland det tystaste under normala omständigheter.
KFA2 lägger ner krut på komponenterna i övrigt - och det driver upp priset.
MSI är bäst lämpad för normala användare. De som har tillgång till kväve för överklockning och eller inte bryr sig om att ha ett knäpptyst kort tar hellre ett KFA2 kort eller någon av EVGAs värstingar.

Men jo du måste ha haft otur - en fläkt är inte världens mest komplicerade komponent oavsett var den sitter; att den lade av så snart är mycket ovanligt oavsett märke. Annars brukar dåliga fläktar förknippas med missljud till följd av dålig montering, obalans etc. Dubbla fläktar på grafikkortet brukar ge tystare och kraftfullare kylning, nackdelen är att det räcker att en av de två fläktarna går orent för att dagen ska vara förstörd.

Jag har själv ett KFA2-kort men det säger inget om KFA2 i största allmänhet då det är en limited edition, så jag tror att det mesta har blivit dubbel eller trippelkollat, kostade 700 kr mer än andra 560 ti kort, och jo, jag är nöjd.

Av a4magkar

För er som har svala datorer. Projekt 7620/7621

Har ni svala datorer - försök plocka upp projekt 7620 / 7621 för era grafikkort.
Detta kan göras genom "Add - advmethods" Genom att markera detta för GPU (jag använder FAH-GPU-tracker V2) kommer den att plocka upp experimentella beta-projekt, vilket i detta nu innebär 7620/7621.

Fördelen är att om datorn klarar av dessa, så får ni garanterat mer PPD till skillnad från att folda motsvarande beta-projekt till processorn.
I mitt fall ökade PPDn för grafikkortet från ca 14 000 till 15 000; men den största ökningen kom från SMP. De här två projekten tar väldigt lite cpu-kraft, vilket borde vara extra intressant för de som foldar med radeon-kort.

Nackdelen är värmen - i mitt fall ökade GPU-temperaturen med 10 grader.
Projekten ger 5187 poäng vardera och de tar ungefär 3 gånger så lång tid att slutföra som projekt som ger 1325 poäng. Mycket krävande med andra ord.

Lycka till!

Av a4magkar
Skrivet av Toye666:

Jo, dom känns lite astmatiska, kanske borde byta dom mot vanliga?

Kan nog vara en bra idé.
Nexus-fläktarna har en kapacitet på 36,9 cfm, det finns gott om kraftfullare chassifläktar som är bra mycket tystare än ditt grafikkort. (Jag misstänker att det är ganska ljudligt vid 80 grader.)

Av a4magkar
Skrivet av eMPii:

Vad innebär det? Finns det något i lager som du kan rekommendera?

Det innebär att du kopplar in de sladdar du behöver, underlättar kabeldragning och trassel undviks.
Nackdelen är att de är ca 200 kr dyrare än motsvarande nätaggregat som inte är modulära.

Har ingen erfarenhet av XFX nätaggregat dock, kör på Corsair icke-modulärt, kan leva med lite trassel bara nätaggregatet är tyst och är av bra kvalitet och sladdarna är tillräckligt långa.
Värt att kolla på rescensioner beträffande ljudnivån. Ett bra nätaggregat är lätt tystare än chassi och cpu-fläktar.

Av a4magkar
Skrivet av RuCCuS:

Tack för alla svar! Jag fick väl ungefär de svar som jag förväntat mig.

Jag har i min gamla burk en Powercolor Radeon HD5770 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=530523). Jag antar att den inte skulle göra speciellt stor skillnad om jag nu skulle kunna knöla in den?

5770 presterar bättre än ett Nvidia 545 kort, svårt att säga hur mycket, men 545 har 144 cuda cores jämfört med 550 ti som har 192.
http://thetechjournal.com/electronics/nvidias-new-three-graph...

Radeon 5770/6770 brukar jämföras med Nvidia 550 Ti för de presterar ganska lika.

Av a4magkar

Det klena nätaggregatet gör också att möjligheterna att uppgradera grafikkortet blir väldigt begränsade.
Kraftfull processor dock. Väldigt bra dator om du vill hjälpa sweclockers folding-team att vika proteiner.

Men som spelmaskin: Tämligen usel.

Den bärbara ser klart ok ut, lite synd bara att skärmen inte hade bättre upplösning med tanke på komponenterna i datorn. Men å andra sidan kan du lätt plugga in en monitor för större skärmyta hemma.

Av a4magkar
Skrivet av jocke92:

Säkert ingen bra skärm. Med 2 hdmi, aluram, tunn och ips för 1700 måste de tummat på något.

Ljusstyrkan på 250 cd är inte så jättimponerande för en ips, de brukar ligga på 300-400.
Foten saknar pivot-funktion. Inga extra USB-uttag, ingen display port.

Jo, de har sparat på en hel del.

Av a4magkar

Moderkortet är två år gammalt, om drivrutinerna för det inte har blivit uppdaterade så kanske det är orsaken till krånglet.
Det har inget inbyggt grafikkort och eftersom du har bild så har den ju någon sorts kontakt med 560 ti grafikkortet, det är bara att det inte kan.. erhm "artbestämma" det.

Angående drivrutinerna så ska 266 vara de stabilaste av de släppta. 270-280 har fått optimeringar för att göra kortet snabbare i olika spel etc, tyvärr på bekostnad av stabiliten. Kör själv 285-betan och den verkar lovande. Inga krascher hittills; för tidigt att säga om den är lika stabil eller stabilare än 266.

Av a4magkar
Skrivet av nightboy42:

Saken är att jag kan ha löst problemet. Men jag tänkte först prova installera äldre drivrutiner... Så jag avinstallerade de gamla... Men då försvann kontakten med grafikkortet... Försökte formatera men den hittas fortfarande inte... Hur tusan ska jag göra?

Hittar inte ditt moderkort grafikkortet? Ens i BIOS? Men du har bild?

Av a4magkar

Jag tror Dice just nu har gett den bästa anledningen hittills att uppgradera från Windows XP till Windows 7.

Av a4magkar
Skrivet av Hraf:

There we go, 100 000 på en dryg vecka (och topp 1000 såklart).

Grattis! Du lär nå topp 500 inom två och halv vecka med den farten.

Och Wohoo 800K! (Ska nå en mille till 1 oktober)

Av a4magkar

Vad folk är nojiga för statisk elektricitet?
Undvik syntet (alltså ha på dig bomullssockor + bomullskläder alt ylle/lin/bambu) och ta i chassits metalldelar först innan du rör vid ett kretskort och du är på den säkra sidan.

Vill du absolut ha ihjäl elektroniken, ha på dig sockiplaster med halkskydd, bär syntetkläder och om du är blöt i håret - torka det torrt med en syntetfilt - skrubba noga, fixa till det med en plastkam. Och se till att du jobbar på ett plastgolv i ett rum med 0% luftfuktighet. Fördelen är att du får så mycket bättre ljus när de blå blixtarna lyser upp datorns innandöme.