Inlägg

Inlägg som a4magkar har skrivit i forumet
Av a4magkar
Skrivet av Superlight:

http://img217.imageshack.us/img217/2633/screenshot001ql.jpg

Någon som vet vad som är fel? Kortet ska egentligen jobba i 675/1350/1800 och jag har valt "Maximalt prestanda" i NVIDIA kontrollpanel.

Ser dåligt på bilden, men om frekvenserna är nedklockade så kan det bero på en strömsparsfunktion som moderkortet sköter. Jag gissar på att moderkortet övertrumfar grafikkortets inställningar i detta fallet.

Ställ in att du inte vill spara någon ström alls.

Av a4magkar
Skrivet av dundersmurf:

nej hittade inget i bios.. och när jag lirar bfbc2 funkar det men inte när jag lirar dirt 3 o dead island :S då lägger datan av..

Jag kan ha fel, men Dirt 3 och Dead island utnyttjar dx 11 men bfbc2 är väl ett dx 9 spel?
Om det är något fel på några kretsar på grafikortet så kanske det är något som är specifikt för direct x11.

Å andra sidan skulle ett sådant fel märkas direkt och inte efter någon timmas spelande. Pröva med att ventilera lådan, tex genom att öppna upp en sida och se om felet inträffar trots det, gör det inte det så ska det räcka att skaffa en extra lådfläkt.

Om du har manualen för moderkortet så borde det stå vad pipandet betyder.
Men det låter som om något sorts säkerhetsystem slår till för att skydda datorn då allt släcks ner. Normalt så fryser allt om det är drivrutiner och dålig kod som spökar eller att en klassisk bluescreen fyller skärmen.

Av a4magkar
Skrivet av ziim0n:

Låter som överhettning.

Låter som ett övernitiskt överhettningsskydd på moderkortet.
Jag är inte bekant med moderkort från Asrock, men det kanske finns någon inställning för justera toleransen för höga temperaturer i BIOS?

Uppenbarligen stängs datorn ner innan man sett någon annan påverkan av höga temperaturer så det borde finnas lite marginaler att ta av.

Av a4magkar

Passa på att damma av systemet.
Om det är en gammal dator du har som har börjat få problem, så kan det vara damm som korkar igen fläktar och ger problem med högre temperaturer.

Av a4magkar
Skrivet av Montalva:

yay 10k :/

Grattis!
Försök få igång SMP-foldingen, du borde få rätt häftiga poäng på till låg ljudnivå och strömförbrukning med tanke på att du har en värsting-CPU och en mycket bra CPU-kylare. Jag gissar att ditt grafikkort kan värma rummet själv när den går på max.

Och grattis Lord Dubbdäck! Hoppas själv nå 1 miljon ungefär den 1:a oktober.
+Trevligt att se folding-kungen på forumet, grattis till 70 miljoner!

On topic: Wohoo! 600k

Av a4magkar

*Rycker på axlarna*

Jag drar inga slutsatser förrän jag har sett hur bra den är på folding@home. Sexkärniga AMD-processorer gör riktigt i bra ifrån sig där. Så enbart med de två extra kärnorna borde det bli ett rätt så bra resultat till ett lagom pris.

Av a4magkar

Enligt http://www.mybattlefield3forum.com/index.php?/topic/253-battl...

- så kan det bli problem att köra i HD-upplösning, möjligtvis om du drar ned på effekter o dylikt. Enligt test på BF3 alphan (dåligt stöd för crossfire / SLI) så krävs det en kraftfull processor ihop med radeon 6950 eller nvidia 560 Ti för att nå 60 fps.
4870 gav 28 fps så 2 x 4850 borde väl ge 30-40-någonting? fps ihop med samma kraftfulla processor när stöd för crossfire har lagts in.
Frågan är hur processorberoende BF3 är? Det vet vi inte. Skulle tro att den kommer att vara den svaga länken.

Din dator borde möjligen kunna klara medelkvalitet på grafiken om BF3 inte är alltför processorberoende Men glöm HQ.

Av a4magkar
Skrivet av Doktor_Krall:

mm men frågan är ju när..... kan man börja spela?

De har inte sett något spikat datum men de har börjat med betatestning på helger.
Sedan beror det på hur mycket de går, hur mycket som behöver poleras. Gissningsvis kommer den öppna betan tidigast i november. De siktar på att släppa den skarpt innan julhelgen i vart fall.

Av a4magkar
Skrivet av Tozzi:

Jadu, den eviga frågan. Mestadels för att ha och labba på, hålla mina kunskaper uppe och lära mig något nytt. Kommer bland annat bli folding@home, VMware ESXi server, testa lite grejer utan att testa på min skarpa server i drift och lite annat som kommer på tankar. Har även varit på tal att hjälpa en kompis att rendera 3D åt honom. Sen har jag haft många tankar inom att starta ett eget företag någon gång i framtiden, kanske hyra ut servrar eller starta ett LAN-café, vad jag än får lust med.

Skrivet av Tozzi:

Kommer bland annat bli folding@home, VMware ESXi server, testa lite grejer utan att testa på min skarpa server i drift och lite annat som kommer på tankar. Har även varit på tal att hjälpa en kompis att rendera 3D åt honom.

Skrivet av Tozzi:

Kommer bland annat bli folding@home,

Skrivet av Tozzi:

folding@home

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

VÄLKOMMEN TILL LAGET!

Av a4magkar

Du angav inte ifall det skulle vara ljuddämpat som Fractal Design lådan.
Om det är stort, mycket utrymme för komponenter till lagom pris så kanske silverstone raven är ett alternativ.
Inte bättre än Fractal Design, snarare annorlunda:
http://www.sweclockers.com/recension/14397-silverstone-raven-...
http://www.techspot.com/review/394-silverstone-rv03/page5.htm...

Om du letar efter det ultimata chassit och pengar inte är något problem:
Lian-li PC-X2000F FullTower
Pris: ca 4500 kr

Av a4magkar

Snälla sweclockers, kan ni inte testa dessa Interlagos?
Vore intressant att veta vilken PPD vi kan förvänta oss av dem. Rekommenderar att ni kör dem skarpt 24/7 under en månad för att få ett bra snitt och hjälpa sweclockers folding-team på samma gång.

Av a4magkar

www.game-debate.com listade lite annorlunda systemkrav på Rage. Det framgår dock inte om det är rekommenderat eller minimum. Jag antar att det som Bethesda Blog anger som minimum är det som krävs för att starta spelet.

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=71&game=Rage
Intel CPU - Core 2 Quad Q6400 2.13GHz
AMD CPU - Opteron Quad core 1354
Nvidia GFX Card - GeForce GT 440
ATI GFX Card - Radeon HD 5550 1024MB

Av a4magkar
Skrivet av Superlight:

Woohoo! 100K. Project 10125 var världens jobbigaste men fick bra poäng alla fall.

Grattis!
Och Wohooo: 500 000 poäng!

För övrigt anser jag att fahcore_a4.exe bör brännas och dess jord beströs med salt. Har orsakat flera krascher den senaste dagen.

Av a4magkar

Normala framrates för Metro 2033 med allt på max...
Men annars, kolla så inte någon sparfunktion spökar, en del sådana kan klocka ner grafikkortet rejält för att spara ström och "glömma" att återgå till normal frekvens vid spel.

Av a4magkar
Skrivet av Leifson:

Du blev lurad när du köpte datorn dock. "Stationär dator med prestandan och kraften du behöver för intensivt spelande och andra krävande uppgifter." Med ett 420? Elgiganten ser nog CS1.6 som intensivt spel.

Men, men... den har ju 2 Gb grafikminne!
Då måste den ju vara lika kraftfull som en AMD 6950!!111!!!ONE!!

Beträffande HP nätaggregatet -- kolla för jösse namn att det har PCI-Express kontakter för grafikkortets strömförsörjning.

Beträffande minnet: Det är säkert bra, men märkesdatorer typ HP kan vara rätt så hårt styrna vilka minnen som ska användas, det borde stå i instruktionsmanualen vilka minnen som är lämpliga för just din dator.

Av a4magkar

Den har Intel HD, så ställ inte alltför höga krav på spelprestanda. Saknar Blueray.
Om de två inte är något större problem så är det väl prisvärt, processorn är kraftigare än Intels Atom och windows 7 är inkluderat.

Ett alternativ skulle väl vara EeeBox PC EB1021 + en separat extern Blueray-läsare.
http://www.misco.se/product/product.aspx?P_ItemId=3254938&Sta...
Lite vassare grafik eftersom det har en Zacate E-350. Och Windows 7 är inkluderat. Saknar läsare för optisk media helt och hållet dock.

Av a4magkar

Köpte ett separat ljudkort till den gamla datorn för ljudkretsarna på moderkortet dog. Men jo, separata ljudkort har bättre ljud.
Det finns moderkort vars ljudkretsar stöder THX-standarden men de är inte många.

Av a4magkar
Skrivet av Xaluku:

Tjena!

Jag har precis köpt ett Radeon HD 6970 (XFX). När jag kör igång spel tex CSS, TF2 så kommer det upp svaga sträck som flimmrar lite över skärmen.
Jag hade inte detta innan jag satte i det nya graffekortet. Mitt gamla grafikkort var Radeon HD 5770 ifrån XFX. Har beställt en DVI kabel för jag kan tänka mig att det har med att göra att jag kör med en VGA-adapter kanske? (Min skärm har inte hdmi så jag valde DVI, hört att det ska se lika bra ut).

Strecken dyker bara upp vid hög belastning?
Hmm...
Det kan bli grafiska artefakter vid överklockning pga av hög temperatur. Ditt nya grafikkort producerar bra mycket mer värme än ditt gamla 5770 kort så värme är något du får se upp med även om kortet inte är överklockat. Men det är lätt löst med en extra lådfläkt.

Flimrande streck över hela bilden kan tyda på att grafikkortet och monitorns uppdaterings frekvens inte är riktigt synkade av någon anledning; pröva med att ändra "screen refresh rate" se om det blir någon förbättring.

Syns strecken hela tiden och inte bara från och till, då är det något hårdvarufel på kortet, men kolla först med DVI-kabeln.

Av a4magkar
Skrivet av Superlight:

Sjukt irriterande. När jag är klar med en "riktig" SMP-WU alltså (fahcore_a3.exe) så vill den ibland hämta WU från fahcore_a4.exe..

Verkar vara en sådan dag :/
Ppdn bara störtdök. Jag klockade processorn till 3,6 Ghz och foldade på alla 6 kärnor utan att använda grafikkortet. Det skulle ha gett 12000 ppd men tack vare dessa fördömda fahcore_a4.exe och några underliga krascher som hörde ihop med den sjönk ppd till knappt 4000.

Meh... hoppas hålla från FROSON tills mitt Nvidia-grafikkort dyker upp. Ett 560-Ti-kort.
Mwahahaha!!!

Av a4magkar
Skrivet av bengt-re:

Woohoo! över en miljon poäng på en måndag (Augusti)!!!

Grattis!, men du måste väl mena 1 miljon på en månad?

Grattis Pellevu och välkommen Montalva.

Montalva du har inte fått vår ikon än?
http://www.sweclockers.com/grupper

Inträdeskravet är enkelt, 1 inlämnad WU för sweclockers.
(Team 37451) Glöm inte ha passkey aktiverat vid SMP-folding. Ger en ordentlig poängbonus på varje CPU-wu efter 10 lyckade ggr.