Inlägg

Inlägg som a4magkar har skrivit i forumet
Av a4magkar
Skrivet av khg:

Du kanske tänkte på Intel Hyperthreding 1core 2 threads?

Yep, AMD brukar tala om kärnor - inte trådar - så jag antog att det skulle vara 1 Gb per AMD-kärna. Motsvarande per Intel 1 Gb per kärna = 0,5 per tråd i de fall processorn hade hyperthreading.

Av a4magkar
Skrivet av khg:

Försök tre CL8 1600 la ordern idag efter att ha annullerat förgående order blev 16 4GB stickor lite onödigt mycket minne men just nu bryr jag mig inte vill bara ha minne. Ska få minnena på fredag får se om det blir så.

Om tumregeln är 1 Gb per kärna så hade du behövt 48 Gb, så nej - det är inte onödigt mycket; jag vet inte hur bra det går att blanda 2 och 4 Gb minnesmoduler på ditt moderkort - men varför chansa?

Av a4magkar
Skrivet av Horvendile:

Jag ska kolla upp den lite närmare. .

Kolla upp storleken på batteriet, det kan vara så att datorn i artikeln hade ett större batteri än den som elgiganten har fast att det är samma model.

Av a4magkar

Samsung 305U1A kanske?
http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-305U1A-A01DE-Subn...
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...
Den är på 11,6 tum, men väger bara 1,3 kg.
Plastigt chassi, men matt skärm, inget stort batteri men verkar få en hyfsad batteritid trots allt.
Nackdelen är att den kostar 3990 kr.

Håller fortfarande på min 1001px, matta skärmar är sällsynta!

http://www.trustedreviews.com/asus-eee-pc-x101ch_Laptop_revie...
Den verkar ha matt skärm också, batteritiden var medelbra men vikten - 1 kg på pricken gör den till en av de lättaste netbooksen.

Av a4magkar
Skrivet av Laggboxx:

Okej, har försökt nu och lyckas verkligen inte få mitt 580 att gå upp i load!
Visst foldar det men med 0-1% load som sagt...
Vet att det är ett populärt kort för folding men hittar i princip inget på google som tyder på att fler har samma problem som mig?

Någon inställning jag missat?

Du kanske har mixtrat med för många inställningar? Pröva med att göra om och lämna allt på "default" dvs ursprungsinställningarna.
Det är de senaste Nvidia 670 och 680 korten jag har hört att folk har mixtrat med för att få i alla fall hyggliga poäng. Ett 580 kort ska inte kräva det - det har varit ute så pass länge.
0-1% load kan lika gärna var grafiken för muspekaren som "stressar" grafikkortet.

Av a4magkar
Skrivet av NewGen:

Hej på er all Sweclockers Nu funderar jag på köpa en skrivare. Vet inte om jag ska ha bläck eller laser skrivare. Jag har ingen koll alls på skrivare. Därför behöver jag tips

Mina krav på skrivaren. Det är mest text jag ska skriva ut. Men att skriva ut bilder bra är ju bara plus. Vill ju så klart att det inte ska vara så dyrt med färg patronerna när det måste bytas. Under 2000kr ?

Nätverksanslutning
Trådlöst
Bluetooth
Gärna kunna skriva med USB och kanske andra kort
Scanner
Kopiator

Tack på för hand

Skrivare + scanner + kopiator = Multifunktion
Och med bluetooth = ouch!

Det begränsar utbudet till bläckstråleskrivare, motsvarighet med laser går på långt utöver 2000 kronor så vitt jag vet.
Men med bläck blir priserna rimliga.

http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/...
Den har en bluetooth enhet som tillval, och kostar utan denna 699 kronor på netonnet. Men var bluetooth enheten kan köpas det vete fåglarna.

Av a4magkar
Skrivet av Laggboxx:

Jag har lite krångel med att folda på mitt nya 580,
Jag har klockat upp det rejält och ny installerat klienten och ställt att den skall belasta 100% MEN Kortet liggerpå 1% belastning?

Det ska inte gå att ställa in belastningen för grafikkortet? Foldingen brukar normalt driva upp belastningen till 100% även om den är snabb att ge plats till annat och kan stängas när spel körs.

Pröva med att inte överklocka "rejält" :p, den kanske blev så varm att den stängde av foldingen efter ett antal snabba krascher. Ibland kan foldingen stängas av när spel körs och inte hoppa igång direkt efteråt, alternativt bara köra med reducerad kapacitet, har inte hänt mig dock efter att ha installerat senaste drivrutinerna. Datorn kan behöva omstart i sådana fall. Jag brukar pausa GPU-foldingen manuellt innan jag kör spel och sluppit sådana problem helt och hållet.

Men första rådet är att ta det försiktigt med klockningen - du vill ha stabilitet.

Av a4magkar
Skrivet av matlo:

Krävs det mycket för rendering?
foldar med min i7 3820 samtidigt, men använder "set affinity" i task manager och har en kärna "av" till grafikkorten, annars flaskhalsar det. Stämmer det?

Nej, du får visserligen lägre ppd från processorn om du foldar med grafikkortet också, ganska mycket lägre när det gällde äldre WU för grafikkort, speciellt med AMD/Ati-kort, men de nuvarande WU för grafikkortet belastar processorn väldigt lite - så det är onödigt att stänga av en kärna för den sakens skull.

Av a4magkar

Håller utkik efter Lenovos och HP:s nästa generation av ultrabooks. I Lenovos fall är den nuvarande helt enkelt på tok för varm annars hade den varit klockren. I bådas fall är priserna för höga för att jag ska hoppa på tåget och kommande Intel processorer lär vara mer strömsnåla och kräva mindre kylning.

Samtidigt är "ultrabooks" med AMD:s processorer på g och dessa kommande sleekbooks är jag också nyfiken på - de lär bli mycket billigare än motsvarande ultrabooks.

Av a4magkar

HP-datorn har mycket bättre grafik och upplösning, men det är en 3,4 kg tung 17 tums släpbar dator. Så frågan är hur ofta du behöver bära omkring på den. Å andra sidan lär du inte behöva en stationär när du har en sådan.

Mellan ASUS och Acer... Acer datorn har en bra mycket bättre webkamera om det är viktigt för dig? Har lite men inte mycket bättre grafikkort, mer ram - även om det är sällan man behöver mer än 4 Gb.

Personligen gillar jag ASUS kvalitet så pass mycket att jag skulle välja den för den skälet. Jag gillar HP:s tangentbord - väldigt bra skrivkänsla. Acer är något av en medelsvensson - man blir sällan besviken på dem och de är prisvärda, men de brukar inte utmärka sig.

Men eftersom Diablo 3 är viktigt för dig så är skärmen A och O för dig, hur hanterar den mörka scener? Det finns tyvärr inga uppgifter på ljusstyrka och kontrast så du får leta efter tester och/eller allra helst kolla upp datorerna i verkligheten. Jag hade en monitor en gång som hanterade mörka scener dåligt - och det gjorde Eve online helt ospelbart. Rymden blev lite väl mörk.

Av a4magkar
Skrivet av cat_fish_1:

Tänkte jag skulle uppdatera er med lite nyheter

Vi hade igår styrelsemöta i intresseföreningen i byn (Vallåkra) och jag tänkte att jag ska gå med och få fart på folding i byn.
Sagt och gjort, blev invald som styrelseledamot och kommer nu driva på utav bara fan att byn ska börja folda samt att jag nog kommer få spons för lokal och ström via intresseföreningen till min rig.

kommer på sikt att bygga en till foldare med 4st GTX560 som också kommer gå dygnet runt, hur detta finansieras är ej klart men jag jobbar på de

Några framsteg? Såg att du körde lite den 17 maj. Och satsa på en maraton-löpare till maskin snarare än en spurtare - vilket jag tror en 4x560Ti maskin skulle bli, ett kort men intensivt och mycket varmt liv, gissar jag på väntar en sådan dator.

Av a4magkar
Skrivet av tatus_se:

edit
läste precis att 3770kr på 4,6 hade 50k ppd på de vanliga WU förhoppningsvis gpu när de blir optimerade kommer ge mig samma värde så man kan få ca 150k ppd vilket skulle vara helt grym men vi får se hur det går med stabil klock på processor efter jag fixar nytt chassi med rätt vattenkylning

Du råkar inte ha en länk till den uppgiften?
Jag körde smp-folding utan BigAdv i början med min 3930K klockat till 4,2 GHz och hade då ca 35K ppd med de arbeten som fanns då till Linux, dvs december -januari.

3770K är nog en utmärkt processor för folding då den rimligtvis borde vara hyfsat strömsnål med krympta kretsar och allt, men jag trodde inte den skulle vara så mycket kraftfullare än en i7-2600K klockad till samma frekvens?

Av a4magkar
Skrivet av MyZk0:

Jag undrar hur det är med folding på grafikkortet, är det så skadligt som jag tidigare hört?
Finns det någon med personlig erfarenhet av grafikkort som säckat ihop och helt och hållet dött (eller liknande..) av att ha foldat? (med eller utan överklockade grafikkort!)

Allt som finns att säga kring detta uppskattas.

Skadligt och skadligt, grafikkort är inte byggda att gå för fullt 24/7 som en processor är, men ett grafikkort med bra kylning ska ändå kunna klara av ett par år.
Det lag som är nummer ett i folding rankingen -- EVGA domineras av folk som foldar mycket med grafikkort och jo - de brukar folda med dem tills de går sönder, men då talar vi ofta om värstingkort som ofta är överklockade, de har inte så stora marginaler.

Mitt 560 Ti kort håller nästan konstant en temperatur på 80 grader, men det verkar ha en övre gräns på 82 grader då den blir instabil och kan förlora arbeten. Den är fabriksöverklockad till 950 Mhz men jag har sänkt det till 920 Mhz för stabilitetens skull. Än så länge - efter ett halvts års nästan konstant foldande så har jag inte märkt någon försämring. Kylningen är inget speciellt men det är KFA2 limited edition så komponenterna är av bra kvalitet.
Hade det varit ett Nvidia 480 kort -- som är kända för att vara varma och dra mycket ström så tror jag inte det skulle ha klarat av lika mycket folding som det här kortet.

Men är det en dator som bara ska folda hela tiden utan att behöva passas upp så rekommenderar jag ren processor-folding. Belastningen på grafikkortet kan variera en hel del beroende på vilket WU det är och drivrutiner kan behöva uppdateras + kraftigare grafikkort skapar en hel del värme och är känsligare för varmt väder. Det är ganska vanligt att folk på EVGA drar ned på / slutar foldingen över sommaren.

Av a4magkar

Den ser mycket prisvärd ut på pappret. Om de har sparat in på något så gissar jag att det är på skärmen. Den är blank, frågan är hur blank och hur ljusstark? Det vore irriterande om man såg sig själv bättre än vad som är på skärmen.

Av a4magkar
Skrivet av Zibbit:

Precis (installerade för 5 min sedan) börjat med folding, mn fattar inte riktig om jag gjort rätt, laddade ner senaste 7.1.52 men det händer ju ingenting, får tre st rader Id 00, 01, 02

På dom två översta står det download , 0.00%, Unknown, Unknown, 0 (0, 0, 0)

Men på den understa står det Running 0.00% 14 hours 1847.11 7200 (31, 7, 163)

Skall det vara så? och varför är inte dom två översta igång?

Jag är inte så van vid 7.1.52 - använder den bara för folda med mitt grafikkort. Men det verkar som om den försökt plocka upp 3 arbeten på en gång, det förstår jag inte riktigt, men i mitt fall betar den av ett arbete åt gången och just när ett gammalt arbete ska skickas iväg och ett nytt hämtas så kan 2 Id vara synliga även för mig där det nya är "nollat" och inte startar förrän det gamla är helt avklarat.

Men går maskinen? Eller är den bara pausad? Du kanske får trycka på "Fold" iconen för att sparka igång den, du har ju i alla fall plockat upp ett arbete -7200 som ska köras.

Vad står det om du väljer "advanced" och tittar under folding slots?

Av a4magkar
Skrivet av tatus_se:

edit
nu är det ca 45k ppd tillsammans, gpu håller sig kvar vid ca 14,5K men processor vissar upp till 17k, det är skillnad jämfört med 2k i början men varför det hoppar så mycket på processor (mellan 16-10k) och grafikkort har jämt 14,5k?

Är det på en dator som du använder så kan processor ppd:n hoppa rejält mellan de gånger du kör samma arbete ostört eller och de gånger du spelar / använder datorn eftersom bonusen är helt beroende på hur snabbt arbetet klaras av och folding@home på processor lämnar företräde för alla andra aktiviteter på datorn inklusive folding på grafikkort.

+ Att jag misstänker att antalet olika arbeten och därför variationen på poängen är större för processor folding än för folding på grafikkort.

Av a4magkar
Skrivet av khg:

Nu har jag betalat för processorer det blev 4st 6174 och 1st 6176 för 13006:- Jag budade på Ebay.de det var 6st auktioner så jag visste inte vilka jag skulle vinna.
Det blir väl till att bygga en till rigg vid senare tillfälle nu när jag redan har en extra processor.
Har mått lite tjuvens i helgen så ni får vänta på galleriet.
Nu är det bara att vänta på processorer och minnen.
Får ta och tömma en gammal disk så jag har något att lägga operativet på.
Har fortfarande inte fixat något att skruva fast kylarna med ska besöka en firma som specialiserat sig på fästelement i morgon. Hoppas på rätt gänga annars går det med M2,5 genom UNC gängan med M3 så måste jag borra ur lite.
Vi hörs

Det verkar lovande - men krångligt!
<-- Skulle själv ha gått för xeon-server med 2 processorer, köpt från butik inom Sverige - för trygghetens skull.

Men det blir onekligen spännande att se vilken kapacitet ditt 4-processor monster kommer att få.

Av a4magkar

Wohoo! 15 miljoner!

Av a4magkar

Har självt ett vitt KFA2 560Ti LTD.
Jag kan säga att de är bra på att välja ut kvalitetskomponenter som håller och som i sig tål att överklockas.
Men... vad de inte satsar lika mycket på är kylningen. Nu har just den här modellen tre fläktar så kanske är den tystare än referensmodellen och kyler bättre. Kan vara värt att först se tester för temperatur och ljudnivå innan man köper detta kort - och som LTD räkna med att det har premium pris.

Av a4magkar
Skrivet av khg:

Min bror säger att det behövs ca 1GB för Ubuntu, vad ska jag ha systemet på?

Nåja det går framåt lite och kanske lite bakåt också för den delen

Du hade 8st 2x2Gb minnen = 32Gb eller hur?
Xubuntu, en variant av Ubuntu klarar sig på 256 mb Ram...
Men även om Ubuntu kräver 1Gb, vilken den kanske gör för skrivbordsmiljön är mer krävande än Xubuntus så ska det inte vara en faktor i detta sammanhang.

Jag har 8Gb Ram bara, med en 6 kärnig 3930K. Med Ht blir det 12 "kärnor". Den datorn klarar av BigAdv utan problem även om jag har hört om en tumregel att BigAdv-arbeten bör ha 1Gb Ram per "kärna". Men min fungerar alldeles utmärkt ändå.
Tror snarare att den är så att datorn ska mer än 0,5 Gb minne per "kärna".

Edit: Om "köp nu eller vänta och köp en kraftfullare senare"- strategin beror mycket på hur lång väntan är. En månads väntan på ett något kraffullare system kan ge ett svagare system "som blev köpt nu" ett sådant försprång att det kraftfullare systemet inte förmår att hämta upp det innan det pensioneras.