Inlägg

Inlägg som Zhetix har skrivit i forumet
Av Zhetix
Skrivet av mrqaffe:

Om det är nått som hänt med innehållet på hårddisken så kan det strula att starta från den, funkade datorn bra med livelinux så vet du ju att den är ok förutom då eventuellt hårddisken.

Loggade precis in via Ubuntu och gjorde en check på hdd:n och då sa den att det finns skador på läsytan så det är väl inte så mycket att göra.

Av Zhetix
Skrivet av panpo98:

Ber den dig trycka på valfri knapp inom 5 sekunder för att starta från CD/DVD?
Det bruka vara så med Windows CD/DVD skivor.

Om ändå det kommer inte upp något, efter det att VAIO loggan kommer upp så kommer man fram till att något har gått snett och att windows avslutades på felaktigt sätt sist den stängdes av, sen får man två val,
1: Starta windowsreperation
2: Starta normalt.

1= Först står det Windows läser in filer, sen hänger den sig efter att windows har "laddat" (Den gröna stapeln med Microsoft Corp skrivet under)

2= den startar om sig efter windows laddat enligt ovan.

Hittade något om att man kan starta Sony recovery center utan skiva när VAIO loggan visades med F10, F11 eller F12 eller tom Esc, det enda som funka var F10 men då vart det samma som första valet enligt ovan, läste in filer laddar windows sen hänger sig, BIOsen är rätt inställd. verkar som man får plocka ur hhd:n koppla in den i en annan dator och blåsa den ren sen se om det fungerar eller?

Av Zhetix
Skrivet av panpo98:

Det låter som om du fortfarande startar från hårddisken men att du tryckt F8 för att få de där extra startalternativen.

Gå in i bios till boot listan och se till att CD/DVD är före hårddisken. Hjälp text bruka finnas till höger och ändras efter vad du har markerat i bios.

Det gjordes redan när jag började köra Ubuntu via skiva då när datorn kraschade, och jag har dubbelkollat denna inställning, Sony vaio har tydligen från VAIO loggan funktion att komma in i recoveryn som är inbyggt i datorn (Fabriksinställningar) via F10-12 beroende på modell, men detta funkar inte heller, Microsoft loggan kommer upp och laddnings stapeln men hänger sig därefter, skivorna jag har ignorera datorn fullständigt.

Så jag är lite ställd inget jag provar fungerar, vill absolut inte slänga ut pengar på att köpa Windows Vista för att få en dator jag inte helt behöver att fungera ville sälja eller ge bort datorn till ett kompis barn som vill ha en egen dator

Av Zhetix

Windows Vista har krashat!

Hej, jag kan börja med att säga att jag har sökt här på forumet angående Vista krashar men inget av det jag funnit har hjälpt mig.

För en längre tid sedan krashade min PC enda sättet att få liv i den var att köra Ubuntu LIVE och iom det så kunde jag rädda mina viktiga bilder, sen nuyligen gick jag och köpte en MAC för att ha en fungerande dator (Spelare inte längre) så jag ville bara ha en dator som startar när man vill och klarar av det jag vill att den ska klara av och inget mer

Nu har jag räddat allt jag hade på datorn med hjälp av en kabinett och vill formatera min PC så jag kan rädda frugans mini HP Laptop som fått nått virus som käkar upp allt lagringsutrymme så nu startar den knappt

Datorn jag måste rädda först är en SONY Vaio och när jag köpte den fick man inga skivor alls utan man skulle göra recovery skivor när datorn sa till.
Detta är gjort och nu vill jag nyttja dom, problemet är att det funkar inte ?

Jag kommer till att datorn har stött på ett problem och man får två val.

1: Starta Windows Reperationsstart... Efter att det står att windows laddas så hänger den sig.
2: Starta windows normalt... Då laddare den som ovan men startar om sig.

Jag kan inte via BIOS hitta något hjälpande, Felsäkert lägen hjälper ej, starta med senaste fungerande konfig hjälper ej heller.

Hjälp?

Av Zhetix
Skrivet av Wixerone:

Hmmm.. Jag har Windows XP-Live MCE som har en bantad version av Nero installerad. Då programmet använder RAM-minnet som C kan det vara lite bökigt att finna din fysiska C men det går. Bränn ner de filer du inte kan leva utan.

Även Xubuntu kan funka men nu kommer jag inte ihåg om ett brännarprogram finns från början.

Ett annat alternativ som är säkrare för filerna är att plocka ur disken och köra den i en USB adapter eller montera den i en annan dator.

Ditt problem uppstår inte helt sällan om update körs. Särskilt om ett SP håller på att installeras. Att stänga av burken brutalt är aldrig bra men ibland måste man tyvärr.

Det var ju ingen uppdatering som skedde just då utan frun min hade laddat ner massa program till sin surfplatta och så fort hon koppla ur surfplattan från datorn så ska den tydligen ha hängt sig så att musen inte ens gick att röra.

Jo det verkar ju vara det som gäller, hårddisken verkar ju vara helt okey, kommer åt alla filer och sånt via Ubuntu Live på skiva, men jag kan inte installera ubuntu av pga att det är någon alpha version av 12.04 LTS, får se om jag kan få igång min externa HD igen via något mirakel eller ta trippen till frugans svåger som kan hjälpa till med att plocka ur hd och slänga in den i hans dator.

Eller spara ihop lite pengar och köpa en ny dator och föra över alla bilder dit

Av Zhetix

Ingen som har något bra tänkbart förslag för att få igång Windows?

Av Zhetix
Skrivet av morxy49:

offtopic kanske, men jag blev asförvirrad av era namn, trodde först att samma person satt och skrev med sig själv

Skrivet av Ang3r:

HAHAH jag trodde precis likadant att det var någon som var schizofren

hahaha tänkte inte själv på det

Skrivet av Zketch:

Ajaj, kanske kan låna en omtänksam väns dator ett tag?

Tror inte jag känner någon som har möjlighet att avvara sin dator. Frugans svåger hade möjligheten att hjälpa med det om vi kom dit med datorn, bara det att dom bor så långt ifrån, jobbigt att ta sig dit med barn och allt

Av Zhetix
Skrivet av Bejje:

Kan bero på att det är Alpha fortfarande och att det kan vara instabilt. Ska du rädda Windowsfiler så kör en skiva med 11.10 istället eller använd t.ex. ultimate boot CD.

jahaa okey, misstänkte det när man såg hur nytt det var ska höra om kollegan har den versionen Tack

Av Zhetix
Skrivet av Zketch:

Borde väl gå att plocka ur hårddisken och ploppa in den i en stationär där du tillfälligt lagrar bilderna?

Jo det hade jag absolut gjort om jag hade en stationär dator har endast två flapptops, den ena som jag behöver hjälp med har som sagt krashat och den andra har något allmän generalknas som jag inte ens orkar ta tag i

Av Zhetix

Vista vill inte starta!

Hej, Stötte på ett problem för några veckor sedan och har bestämt mig att försöka fixa det nu när nästa dator började strula också

Datorn hängde sig ordentligt så jag körde vaktmästare varianten då jag var lite stressad för att komma till jobbet, dvs powerknappen intryck tills datorn slogs av. när jag kom hem och startade den så kom det upp att något hände sist datorn användes och någon systemfil skadades, kör windows repair, när man gör det så läser den in windows filerna sen börjar vanliga windows uppstartnings bilden med stapeln i underkant, sen blir det svart och inget händer, försöker man starta normalt så startar den om när windows startbilden laddat ett tag, då lånade jag ubuntu på skiva från en kollega bara för att komma åt alla bilder och så och hårddisken är ok. men jag har inte lagringsutrymme nog för att backupa alla bilder så jag kan inte formatera datorn, hur f*n ska man lösa detta, provat att installera ubuntu men det vill sig inte.

Detta är en Sony Laptop och inte en stationär superdator

Vill kunna bränna ut alla bilder på barn och allt innan jag överväger att riskera förlora allt

Tacksam för alla förslag.

Av Zhetix

Hej, Mitt windows krashade för några veckor sedan och fick då låna en skiva med Ubuntu 12.04 LTS, fungerar hur grymt som helst när man kör från skivan, (Har inte kört ubuntu på ett par 3 år) men när man vill installera Ubuntu så hänger den sig? jag kommer till där man får checklistan om man har tillräckligt minne och är ansluten till internet och om man vill installera 3parts programmet för musik och videofiler sen så fort man trycker fortsätt så kommer "laddningsmusen" upp men inget mer händer, har provat låta den stå i upp till 30min men inget resultat, provat både vid uppstart och när man är inne i skrivbordet. någon som vet vad det kan bero på? vill ha det installerat så jag kan börja bränna ut alla bilder på min familj och semestrar.

Av Zhetix
Skrivet av panpo98:

Så snabb söknings alternativet funkade inte alls då i Handy Recovery eftersom du snackar om 10 timmar?

När man skulle välja disk så började den söka efter förlorade partitioner och förlorad data. den återfann 3 partitioner och 67GB när den avbröts men fick inte upp några mappar förutom Recycle bin eller filer förutom några oåtkomliga konstiga filer som hette nått med quote, och den sa sen att den återfann 1MB?

Sorry fel av mig,
Man kunde inte välja disk, samt kunde inte göra analys, den sa nått man invalid filsystem, så jag provad find partition och då vart resultatet enligt ovan :S

Av Zhetix
Skrivet av Zhetix:

Försökte mig på det, men gav upp halvvägs Grabben gillade inte att jag satt och stirrade rakt in i skärmen och suckade Testar nu Handy recover nu igen som Panpo98 Rekommenderade. funkar bättre denna gång verkar det som

Handy recover la av efter typ 10 timmar ? Verkar som hårddisken stängs av efter ett tag så får man koppla ur den och koppla in den :S
Provar nu Easeus data recover men den har hållit på i typ 2 ½ timme utan att nått har hänt ?

Håller nu på att lada ner Ubuntu får att bara testa om man kan få access till hdd:n via den men antar att det inte funkar :S

Av Zhetix
Skrivet av jookeer:

Prova med testdisk, Googla

Försökte mig på det, men gav upp halvvägs Grabben gillade inte att jag satt och stirrade rakt in i skärmen och suckade Testar nu Handy recover nu igen som Panpo98 Rekommenderade. funkar bättre denna gång verkar det som

Av Zhetix
Skrivet av panpo98:

Zhetix:
Du kan läsa mitt inlägg ovanför ditt och bestämma om du vill följa råden eller inte.

Har provat samtliga men får det inte riktigt att funka?
Vissa program får en massa Errors?

Av Zhetix
Skrivet av Zhetix:

Jag har exakt samma problem, men när jag försöker göra enligt ovan så säger den bara att jag inte har tillräcklig behörighet? Hur gör jag då?

Nu löste jag problemet med behörigheten Genom UAC
men då visar det sig nu när jag försöker göra en chkdsk N: /f så säger den att den inte kan användas för enheter med RAW ? Då försökte jag convertera men den sa samma sak då?

Vad ska man göra? Är det förlorat, har inte pengar att lämna in skiten till nått företag. men vill väldigt gärna ha bilderna som är på den?
Snälla hjälp!

Av Zhetix
Skrivet av hasenfrasen:

CHKDSK G: /F

Utför ALLTID "säker borttagning" på externa diskar.

Jag har exakt samma problem, men när jag försöker göra enligt ovan så säger den bara att jag inte har tillräcklig behörighet? Hur gör jag då?