Inlägg

Inlägg som Pellemanify har skrivit i forumet
Av Pellemanify

Muspekaren laggar fast?

Hellå alla SweC!

Har stött på ett ganska nytt problem med min Logitech G400 som rubriken säger, muspekaren laggar fast. Det händer helt oregelbundet både i spel och på skrivbordet, har aldrig haft detta problem förut och när jag söker på det får jag bara fram folks muspekare som fryser fast ordentligt så de får starta om datorn, medans min bara fryser till i någon sekund.

Jag har märkt att musen reagerar på att jag rör den när muspekaren är fastfrusen för att den "teleporterar" sig din den skulle varit om den inte frusit fast, detta verkar dock bara gälla i spel... Jag får också känslan av att det händer oftare i spel men jag kanske bara inbillar mig.

Vad går att testa för att lösa problemet?

Tack i förhand!

EDIT: Märkt nu att det i princip bara händer i program, skulle för lite RAM kunna ställa till det? Konstigt hur det aldrig gjort det förut dock..

Av Pellemanify

Har Logitech G35, ska vara lättare än Roccat kave har jag för mig och enligt mig, tillräckligt bra ljud för musik men hör exakt vart fiender är i spel t ex. Det som sticker ut mer är hur j*vla bra mic det är, glasklar.

Av Pellemanify

Har inte läst igenom men en kompis har GTX 660 + i7 3770 och ligger på konstant 300 fps (max). Så klocka eller byt CPU som andra sagt.

Av Pellemanify

Tidigt aprilskämt? Trött på Facebook, det är allt jag har att säga

Av Pellemanify

För att få lite av en förståelse om vad du har för andra delar, hur mycket kommer endast datorn kosta totalt?

Av Pellemanify
Skrivet av robba92:

Den passar, nej jag har en stark kylare med normal rumstemperatur. körs heller inget märkvärdigt i aktivitetshanterare. då jag bara har spel och chrome installerat

Grejen är ju den att du måste ha under 15 grader i ditt rum om du har det i idle på CPUn xD

Av Pellemanify

Men vad är detta, jag som hoppats på att köra en ramdisk på 128 GB :/ Får väl hoppas på 32GB varianter på DDR4-minnena antar jag...

Av Pellemanify
Skrivet av fiskmasen_99:

Hade liknande problem för ett tag sedan. Jag provade då nya drivrutiner, installerade om windows, men inget hjälpte. Då laddade jag ner en annan build av windows (studerar och har tillgång till MSDNAA) och installerade och då fungerade det klockrent.

Okej, men hur ändrar jag build då?

Av Pellemanify
Skrivet av Jerban:

Hade liknande med mitt 7970. Fick disabla onboard graphics och sen installera om drivarna, sen funkade det bra.

Skrivet av Brightsin:

vad kör du med för sladd mellan skärm och dator? och är sladden på grafikkorts platsen eller moderkorts platsen.
prova disabla "onboard graphics"

Det enda jag hittar med onboard är "onboard LAN controller" och det kan ju knappast vara det men borde det inte räcka med att jag disablat Intel graphics eller något sånt hette det i BIOS?

Försöker nu installera GPUdrivrutin 13.12 efter jag tagit bort den gamla men under under installationen kommer en ruta upp "Programinstallation: paketet gick inte att installera!" Wtf? :/

Ska jag testa 14.2 istället bara?

Av Pellemanify
Skrivet av fantomsmurfen:

Har du kopplat in all extra strömtillförsel till grafikkortet? Har du installerat drivrutiner för grafikkortet?

Kollade precis sladdarna och det borde vara som det ska, avinstallerar nu drivrutinerna för att installera på nytt en clean install om man säger så, återkommer.

Skrivet av Brightsin:

vad kör du med för sladd mellan skärm och dator? och är sladden på grafikkorts platsen eller moderkorts platsen.
prova disabla "onboard graphics"

HDMI. Grafikkortplatsen. Ska gå och kolla i BIOS, återkommer för det med.

Av Pellemanify

Inga spel på steam fungerar?

Hej SweC!

Har en nyköpt dator som startades för någon dag sedan för påbörjan av installation osv. Problemet som upptäckts nu är att inga steamspel fungerar. Detta i CS:GO te x i form av "app is already running" men vidare till att bara komma upp en svart liten ruta som stängs ner efter någon sekund. Rome 2, startar men crashar sedan direkt. För att testa ett till, The Mighty Quest For Epic Loot, säger att datorn har lägre än spelets minimumspecs.

Specs:
CPU: i5 4670K
GPU: MSI 280X

Det jag misstänker efter har försökt felsöka lite är att grafikkortet eller processorns inbyggda grafik har något fuffens för sig då jag bara får 1.0 grafik/spelgrafik klassificiering i Windows Experience Index.

HDMIn sitter som den ska i grafikkortet men gick ändå in i BIOS och stängde av CPUns inbyggda grafik. Efter det försökte jag uppdatera Windows Experience Index men fick fortfarande bara 1.0 i prestanda och spelen funkar fortfarande inte så vad kan vara fel? Är grafikkortet "halvt" sönder?

Tack i förhand och fråga bara om ni behöver veta fler delar på datorn eller annat!

EDIT: Har även testat använda AMDs senaste betadrivrutiner och de stabila, ingen skillnad.

Av Pellemanify

Och allt kan nu sammanfattas till... "De borde göra som Origin, köper du spelet men gillar det inte så har du 24h på dig att lämna tillbaka det från att spelet köptes."

Av Pellemanify
Skrivet av WoG:

Kabeln är tjockare. Beställde min på Ebay då jag inte hittade en enda 1.2 i sverige, 99/100 som säljs är DP 1.1, vilket iofs är tillräckligt högt bandbredd för ditt ändamål ändå.

Min kan iaf skicka över ljud utan problem!

Då har jag nog missförstått displayport totalt, konstigt att det inte är vanligare

Av Pellemanify
Skrivet av WoG:

Displayport 1.2 är det bästa just nu. Det har den största bandbredden.

Dock räcker DVI-DL också för 120hz 1080p.

SÅ det finns egentligen inget negativt med den? Den är mindre, hög överföringshastighet. Den kan inte föra över ljud som hdmi visserligen men de är väl det enda? Dyrare kanske?

Av Pellemanify
Skrivet av SimonGranstrom:

DVI dual link och display port stödjer 144hz.

Har undrat ett tag vad som är nackdelen med displayport, har för mig det finns något som gör att de flesta inte använder det? Varför är det inte vanligare med displayport om det nu är så bra?

Av Pellemanify
Skrivet av Ratatosk:

När den jäkla drivarn väl släpps kommer den stödja Mantle för HD7970, den kommer stödja allt över HD7700.
Verkar som att BF4 kommer stödja CF redan från start, de har ju benchat med CF.

Syftade på detta:

"Catalyst 14.1 är den första drivrutinen med stöd för AMD Mantle. Full prestanda utlovas för Radeon R9 290X, R9 290, R7 260X, HD 7790 samt den integrerade grafikdelen i Kaveri. Mantle fungerar även med övriga GCN-baserade grafikkort, dock med förbehållet att prestandan inte är vad den borde vara, vilket ska lösas i framtida uppdateringar."

Angående CF så tror jag det var någon specialare som Dice hade gjort i BF4, har för mig de nämnde det i fredagspanelen. Men säkert är ju att Dice kommer implementera CF-stöd i BF4.

Av Pellemanify
Skrivet av mumakil43:

Hoppas på att mitt 7990 får ökad prestanda

Tänk nu bara på att Mantle ej har stöd för 7970 än. CF kommer de som gör spelen själva få ge stöd för om de vill och jag antar att det gäller ditt kort också trots ett kretskort.

Av Pellemanify
Skrivet av anon185723:

Kör man nVidia så är ju allting du skrev irrelevant. Det enda Dice har gjort för nVidia spelare än så länge är en stor patch med flera buggar. Har vi tur så leder detta till en prissänkning på gröna kort.

Lika gärna hade nog Nvidia kunnat bundla med Bf4 (DICE) men nu var det AMD som gjorde det och varför skulle då DICE göra annat än att få det spelbart för de med Nvidiakort också?

Av Pellemanify
Skrivet av OhFreDDe:

nej de har ja faktiskt inte.

Förlåt för mitt uttryckande men nu har du ju varit lagom dum i sådana fall, det är det absolut första man gör, lycka till!

Av Pellemanify

http://www.youtube.com/watch?v=VqkeZOEdDj0 Vid 4:55 snackar han kort om bf4, säger att det är buggar han stör sig på etc men att han ända tycker det är roligt att spela, skulle inte kallat det mutat...