Inlägg

Inlägg som Pellemanify har skrivit i forumet
Av Pellemanify
Skrivet av medlem46:

Alright. Kan väl vara trevligt så länge det är "äkta" surround så att säga och inte virtuellt. Sen är det ju en personlig smaksak som så mycket annat. Själv har jag aldrig riktigt fastnat för surroundljud oavsett om det gäller hörlurar eller högtalare. Det blir helt enkelt upp till TS att bestämma vad hen föredrar.

Grejen är ju att det är virtuellt, i videon som du skickar är det virtuellt, där hörs allt glasklart vart det kommer ifrån så tror inte riktigt det har med saken att göra om det är äkta eller virtuellt. Skulle nästan påstå att virtuellt kan bli bättre än äkta då man måste sitta på exakt rätt ställe för att det ska fungera riktigt bra med äkta surroundsystem medans ett virtuellt surround i ett headset helt och hållet är upp till tekniken. Men som du säger, somliga gillar det, andra inte och jag gillar det för att det hjälper mig i fps. Några kompisar testade mitt headset när vi lanade och körde Amnesia och bara gapade för hur "äckligt" det var att höra exakt var alla läskiga ljud kom ifrån.

Av Pellemanify
Skrivet av medlem46:

Jag skulle vilja påstå att surroundljud i headset i princip är värdelöst.
Lyssna på följa video med ett vanligt stereo headset så förstår du vad jag menar: http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Har lyssnat på den många gånger, ler varje gång haha. Lyssnade hur som helst med både mitt G35 headset och ett par vanliga hörlurar, knappt någon skillnad, men om vi säger i t ex CSS som jag har över 2200 timmar på så är skillnaden ENORM. Har spelat med mitt headset ett tag och använde för inte allt länge sedan ett par hörlurar när jag spelade för att mitt G35 var utlånat, usch... det var sån äcklig känsla, hörde bara om de var höger eller vänster om mig som jag kom ihåg det :/

Av Pellemanify

Om jag får lägga mig i lite så skulle jag som gamer vilja påstå att ett faktiskt gamingheadset som har "7.1/5.1" är att föredra beroende på om man spelar spel där man behöver höra fienden väl åt vilket håll de är etc. Så för mig känns det som (trots sämre ljudkvalité) att mina G35 passar bättre för mig t ex och mina nästa kanske blir Mionix kommande headset som också är ett "surroundheadset" (kommer inte ihåg vad de heter).

För bättre ljud köp separat mic och hörlurar, vänta på modmic 4.0 http://www.modmic.com/. Hörlurar vet jag inte mycket om men dessa ska tydligen vara mycket prisvärda http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=214635.

Av Pellemanify
Skrivet av GeT_a_BiKe:

Jag har en 60 hz skärm, kom inte med nåt satans dravel om att den inte kan visa mer än 60 fps så det spelar ingen roll. Helvete.

Edit; anledningen är att man känner att flytet blir bättre. Movement och aim påverkas alltså. Det blir även en visuell skillnad på tex 100 fps och 300 på en 60 hz skärm.

Ingame? Isf japp!

Finns kanske inte så mycket att göra då.. Det är ju trots allt en konsolport. Hur många fps har du då?

Skaffa en 120/144 hz skärm så är ditt "problem" löst, finns inte mycket anledning att ha så hög fps.

Av Pellemanify
Skrivet av Arnzeal:

Vid många tillfällen har jag och min kompis gått runt lite överallt i Stockholm och jag har tagit ungefär lika fina bilder med min S4 (kvalitetsmässigt) som han gjorde med sin enorma Canon kamera. Den högsta upplösningen man kan få från en S4 med 13mp är 4128x3096 vilket är otroligt mycket från en mobil och S5'an ska ha en ännu bättre camera än S4'an.

Och batteriet på S4'an räcker i flera dagar bara man inte har på högsta ljusstycka. Inte vet jag hur länge S5'ans batteri kommer räcka men 300mhA är hyfsad bra uppgradering endå.

Läs på om ämnet innan du börjar hacka på folk.

//Tompa

Jag tror knappast du vet mycket mer för att du läst på, den är inte ute än, ingen vet hur den faktiskt är.

Av Pellemanify

Ursäkta om jag lånar tråden men har försökt googla runt lite på kryptovalutor osv osv men förstår aldrig hur så många kan ha så mycket kunskap om hur det fungerar, vad som är bra att mina och när, var det går att sälja mm.

Så hur/var har ni lärt er det? Om ni har någon fin länk förutom google så visa gärna så fortsätter jag på google en stund haha

Av Pellemanify

Portal 1,2 dock så är det 2:an som jag tycker är riktigt bra, 1:an är kort och inte lika intressant men man ska gärna spela den innan.

The Elder Scrolls, Morrowind är riktigt bra och det finns mods så man kan göra det snyggt med tanke på grafiken och efter det kommer ju Oblivion och Skyrim.

Bioshock-serien!

Av Pellemanify
Skrivet av anon225434:

Jag kör med Dual DVI som jag fick med eftersom jag hört sen innan att man behöver den för att nå 144hz. Jag har gjort en custom settings som jag hittade på internet för skärmen eftersom den var alldeles för ljus med fps1 och 2 :/ Kan försöka få till en bild

Körde du med Dual DVI med den gamla skärmen också? Om inte så testa kabeln med den gamla skärmen (om den stödjer det) och se om det blir samma fel. Annars borde det vara skärmen så ta gärna kort på skärmen när den gråa boxen dyker upp osv och beskriv problemet så tror inte jag det ska vara några problem att reklamera.

Av Pellemanify
Skrivet av Minsc S2:

Jag kommer bara upp i 4,2 GHz stabilt (1,288V), men jag misstänker att det är moderkortet som sätter stop för mig och inte själva CPU:n.

Du menar att du inte skulle kunna höja klocken trots 1,37V som i TS fall?

Av Pellemanify
Skrivet av WhiteOne:

Varför är Intel's stock så dålig egentligen? De borde väl tjäna in beloppet bara i PR om de bytte till något liknande den här produkten.

Tänk på att stockkylaren räcker för de flesta och att den faktiskt måste få plats, hade varit värre om den varit större och så måste vissa köpa till en mindre kylare för att de inte har plats.

Av Pellemanify

Tycker fortfarande OLED verkar mer intressant än 4K :/

Av Pellemanify

Varför kan de inte uppdatera H630 eller göra ett nytt fulltower som liknar detta!? D: Verkar mycket bättre än H630 förutom inga 5,25-platser och inte stöd för större än ATX-moderkort.

Av Pellemanify
Skrivet av MuffinManxD:

Företagen säger åt de som jobbar hur de ska marknadsföra. Då är det företagens fel.

Tror företag ger ut väldigt lik information och knep till sina anställda hur de ska få produkter sålda, det är basic. Det är alltid någon eller några enstaka över en längre tid som får problem för att de är någon idiot på företaget som inte ger med sig. Har själv handlat på elgiganten säkert mer än 5-6 gånger och aldrig haft det minsta problem, se även ett relativt högt omdöme på prisjakt (8,45) men sen finns det, mer eller mindre som vilket annat företag som helst, saker de kan förbättra.

Av Pellemanify
Skrivet av Kylskåpshandtag:

Tyckte den här var lite rolig, speciellt att han har "maxxat" Hearthstone.

http://www.blocket.se/stockholm/Extrem_speldator___8_karnor__...

Satte ihop liknande det han annonserade för att kolla på ett ungefär vart man landar nypris

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4471215/2014-01-12 (glömde win7)

det blev 3 tusen billigare och då har även denna bättre grafikkort med.

För att inte nämna bättre cpu och troligtvis bättre hdd.. suck

Av Pellemanify
Skrivet av Mattsson1997:

Tack så mycket för hjälpen! Visste inte att man kunde göra detta!

Om du vill ha en billig som tydligen ska vara okej i alla fall så har du denna --> http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/190361-aoc_g2460pqu_2...

Av Pellemanify
Skrivet av MuffinManxD:

Handlar aldrig på Elgiganten, tur för de.. Fyfan

Är trött på allt det här, handlar nästan aldrig om företagen. Särskilt när de är så stora.

Av Pellemanify
Skrivet av Vation:

Jag tycker det är en av de tråkigaste spelen jag någonsin spelat. COD ligger högre upp på listan. Lirade med en polare, som fortfarande spelar det, men fastnade aldrig. Det enda vi gjorde var att springa/flyga/köra från A till B och döda på vägen, och det blev tråkigt efter två veckor. Har inte kört det på ett tag nu.

Jag körde mycket mer FPS förr i tiden, men har typ växt ifrån det. Alla FPS-spel är i grund och botten samma grej, inga revulotionerande grejer i någon av dem. Om Dice istället hade tänkt lite mer som vissa indieutvecklare gör, hade BF4 varit mycket bättre. Istället för att göra ett BF3 med bättre grafik hade de kunnat tänka i helt nya banor, och inte bara stanna i samma säkra spår. EA är nog en stor orsak till det här. Om Dice kan bryta med EA, borde de göra det kvickt, och göra sitt eget spel, inte bara skita ut det EA säger ska skitas ut. BF4 suger enligt mig.

Just my two cents.

Tycker inte alls som du.

DINOSAURS RAAAWR

Dold text
Av Pellemanify
Skrivet av soptunan:

skulle ni kunna skicka bra fläktar/kylare som är ganska billiga ;9

Du behöver egentligen inte det där skruvkitet om du har vanliga skruvmejslar hemma, oftast behöver man bara en storlek.

Esd-armband är inte heller nödvändigt om man är försiktig med komponenterna, inte tar på kretsarna hela tiden och gärna håller i chassit så ofta man kan.

Man kan köpa windows 8.1 väldigt billigt på Aliexpress och vad jag vet har ingen haft problem med det men jag vet inte heller nackdelarna med det.

Om du på så sätt kan göra det lite billigare så skulle jag investera i ett bättre chassi t ex Fractal Design Define R4 och då behöver du dessutom inte köpa till någon extra fläkt men att köpa till en CPU-kylare hade väl varit att föredra.

Jag rekommenderar att du har någon erfaren som kan kolla så du gör allt rätt om det nu är första gången och du aldrig sett punkt och pricka när någon satt ihop en dator från grund och botten. Men om man läser manualer/kollar youtubeklipp och söker på det man inte förstår så ska det inte vara några problem alls! Och glöm för all del inte DISTANSER som sitter mellan chassit och moderkortet för att moderkortets kretsar inte ska ligga mot chassiplåten. Jag skulle påstå att det är det vanligaste felet nybörjare gör och kul är det ju inte när man då måste köpa nytt moderkort och i värre fall fler grejer.

Av Pellemanify
Skrivet av andreas.ringstad:

Fast jag inser nu att det inte kommer lösa mitt problem. Jag kan ju inte ens gå in i BIOS eller välja operativsystem i boot manager. Alltså fungerar inte ens tangentbordet utanför windows. Jag får helt enkelt lämna tillbaka det. Tack för hjälpen

Varför inte använda ditt andra tangentbord när du gör just det då? o.O

Av Pellemanify
Skrivet av Fltoig:

Nja, det där är troligen samma teknik som används för att visa Hatsune Miku: https://www.youtube.com/watch?v=GBucCNH78q4

Och detta är inte 3D, precis som att 3D inte kan visas på skärmar, inte riktig 3D iaf.

Och vad är det för teknik då? Det ser ju mycket bättre ut än 3D-TV i alla fall?

Hur som helst så det vi skulle kunna göra idag eller i alla fall snart är ju använda Oculus VR "Crystal Cove" med något som det här -> http://www.youtube.com/watch?v=LPyqGQYNspk

Fattas bara att man ska kunna lägga sig ner och luta också.

I videon så kan han sätta sig ner i den "maskinen" när han sätter sig i en fyrhjuling eller annat, måste kännas riktigt coolt tänker jag. ^^

Hittade lite annat som skulle vara nice att kombinera med Oculus och ställningen i den andra videon. http://www.youtube.com/watch?v=lBgmmuEe9HQ