Inlägg

Inlägg som Kenneth har skrivit i forumet
Av Kenneth
Skrivet av Wesman:

Hakkaa päälle Suomen poika, ettei hurrit meitä toiset voita! 🤘

Prosit

Av Kenneth
Skrivet av UMC:

Tack för testet, alltid uppskattat. Dock tycker jag ni brister en aning i er slutsats och rekommendation här. Prestandan är i princip likvärdig ja, dock misstänker jag att ni har på de avancerade säkerhetsfunktionerna i Windows 11, såsom Virtualization-Based Security och Hypervisor-Protected Code Integrity o.s.v., men att de är avslagna in Windows 10? I så fall har ju Windows 11 likvärdig prestanda, men mycket högre säkerhet. Om jag har fel här ber jag om ursäkt, men ni kunde ju även skrivit om vilka inställningar ni använde i artikeln.

Hur som helst, tack för bra test.

Det är inget jag har dragit igång självmant på Win10 så är avstängt.
Jag själv gissar på att saker bara behöver mogna på Win11 för att komma ikapp eller även förbi i prestanda.

Av Kenneth

För mig hamnade Tesseract i toppen igen, typ 6:e året i rad eller sånt. Snöade också in på Nightwish och specifikt Floor som har helt otrolig sångröst.
Också lite besviken att kazoo-musiken som vi spelar på kontoret i hamnade högre upp. Dåligt

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/99306?key=1d14585a78104dc4cd6b...

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/99305?key=7f06261330045f5aff49...

Av Kenneth
Skrivet av Edin:

Är Banana for scale verkligen rättvist eftersom @Kenneth köper de största bananerna jag någonsin skådat till kontoret!? Bör alltså innebära att Star Destroyern är ännu större än vad den ser ut på denna bild.

Vänta bara tills jag köper äpplen lika stora som vattenmeloner!

Av Kenneth

Those are some massive disto plates! Nice job man! Looks awesome

Av Kenneth

Hemma uppdaterar jag nästan aldrig drivrutinerna. Det sker bara om ett spel tvingar mig eller om något crashar hela tiden som drivrutiner kanske kan lösa.

Av Kenneth
Skrivet av Chris_Kadaver:

Oj! Att det var såpass dyrt hade jag aldrig kunnat gissa. Jag har ju alltid tänkt att det vore svårmotiverat med vattenkylning, även som hobby med tanke på att det är pengar du kan lägga på ännu mer högpresterande hårdvara, och blir väl då bara aktuellt när du köpt det absolut bästa som går att köpa för pengar, typ Alder Lake i9 och ett 3090 för den entusiast som primärt spelar, streamar och renderar lite videor etc. Trots det stöter man ändå på vattenkylda riggar rätt så ofta här på forumet och på marknaden.

Det måste väl finna mer prisvärda alternativ kan jag tänka? Hur kan det prisspannet tänkas se ut? Gissar att de här grejerna inte nödvändigtvis är instegsprylar?

Det går helt klart att få ner priset. Nu var det med dubbla radiatorer och disto plate som inte är ett måste. Går helt klart att få ner priset men lär fortfarande vara dyrare än luftkylning.

Av Kenneth

Verkligen tråkigt. Vem ska nu sprida cobbola?

Av Kenneth
Skrivet av Chris_Kadaver:

Vad landar slutpriset på för ett helt vattenkylningskit av det här slaget?

Försökte dra ihop allt på Inet just nu och där landar det på ca 13k för bara vattenkylningsgrejerna. Så det är ju inte billigt direkt

Av Kenneth

Undra om @undac ska köpa den också, och sen få den levererad i maj igen

Av Kenneth
Skrivet av Nimman:

Trevlig video, uppskattas!

Själv ska jag gå på min första vattenkylningsloop någonsin nu vid jul...men det blir mjuka rör.
Måste lära mig hur man ska planera rördragning och tänkte mjuka rör är en bra början.

Är det kul blir det hårda rör nästa gång

Vad kul! Låter väldigt rimligt att gå på mjuka rör först.
Ett misstag jag ofta gör är att blanda ihop in- och utporten på pumpen. Är inget som kan skadas direkt men allt man hade planerat går åt motsatt håll istället

Släng upp en bild (och tagga gärna mig) när du har fått ihop vattenkylningen

Av Kenneth
Skrivet av BjK:

Snyggt! Jag använde mig av en Elektrisk koltändare för att värma rören, då blir inte värmen lika koncentrerad och det är ''bara'' att hålla rätt avstånd och vända för att värma runt om

https://i.imgur.com/4PA5Czm.jpeg

Ooh den ser rätt vettig ut faktiskt. Tyckte det var lite knepigt med värmepistolen just eftersom det är sån koncentrerad stråle och tog sån tid att värma upp så pass mycket för att böja

Av Kenneth
Skrivet av Samsung:

Fasen vad roligt! Som en gammal moddare är det kul att se nya entusiaster göra samma misstag som en annan har gjort

Har inga direkta förslag på förbättringar, prova på att använda glastubing möjligtvis?:)

//Pontus

haha kommer ta sönder så många glasrör om jag provar det

Skrivet av THB:

Har länge varit sugen på att köra vattenkylning själv, men när man har ca 12st tummar mitt i näven (känns det som iaf) och man vill använda datorn typ nyss så har det aldrig blivit av.

Det jag velat köra på är ett Svart/Vitt/Guld tema typ.

Antingen ett vitt chassi med svarta detaljer, såsom modertkort, fläktar och liknande med rör av antingen koppar eller mässing (polerade) eller omvänt (Svart chassi med vita detaljer).

Om du inte har kört det alls förut så börja med mjukarör. Det är sjukt mycket enklare att ge sig in i och går fortfarande att få snyggt. Där kan du t.ex leka lite mer med färgat vatten också för att passa temat.

Av Kenneth
Skrivet av G-Mod:

Ser ut som reklam när det kommer upp nu sista dan, har valt att inte hoppa på men man måste ju vara helt utan uppkoppling för att missat erbjudandet, det är ju i princip överallt. Tror inte att ngn sweclocker missat...

Alla hänger inte på SweC varje dag så missar lätt saker. Minns bara förra SweC-live vi gjorde så var det någon som kommentera bara någon dag innan eventet att den inte hade sett något om det tidigare, trots flera nyheter och bumpar om det. Omöjligt att nå ut till alla, men vi kan fortfarande försöka

Av Kenneth

Förra året blev det en TV och i år bara lite kläder, så betydligt mindre spenderat i år

Av Kenneth

Jag hoppas också att dom gör en helt ny story. Finns ju så mycket man kan göra i det universumet i olika tidsåldrar osv.

Känns som att det kan bli en större flopp om dom försöker med en Shepard-story där både innehåll och casting kommer bli betydligt mer kritiskt.

Av Kenneth

Det här är fint! Gillar att det började ganska lätt och slutar med att du bygger egna rattar.

Av Kenneth

hittade faktiskt inget intressant i år, var dock inte ute efter något specifikt heller men blev lite kläder på zalando. It's something

Av Kenneth
Skrivet av adfactory:

Tror inte alls det behöver faila, dom kommer lätt suga åt sig större e-sport evenemang, Stockholm kryllar av spelutvecklare (som inte alltid har lokaler för releaser/partys etc) kommer nog att gå hyfsat bra, restaurangerna i gatuplan håller "normala" Stockholmspriser och det är ju inga fattighjon som står bakom. Pophouse Entertainment är hyfsat stora aktörer i underhållningsbranschen

ska bli sjukt spännande att se hur just esport-tävlingarna går hos Space. Enligt mig är deras scen på tok för liten för att kunna ha två lag där samtidigt, men dom kanske har en Grand Plan som inte jag kan se nu.

Av Kenneth
Skrivet av Zmt:

Sir Frank Williams har gått bort Williams Racing statement.

Sjukt tråkigt. Verkligen en ikon inom F1.