Inlägg

Inlägg som Kenneth har skrivit i forumet
Av Kenneth
Skrivet av Pamudas:

Bobby Kotick will continue to serve as CEO of Activision Blizzard, and he and his team will maintain their focus on driving efforts to further strengthen the company’s culture and accelerate business growth. Once the deal closes, the Activision Blizzard business will report to Phil Spencer, CEO, Microsoft Gaming. - Microsoft News

Aja, kanske kan Microsoft styra upp det lite i alla fall?

Får hoppas att han försvinner därifrån ganska snart.

Av Kenneth
Skrivet av Starric:

Absolut att en del använder fittings även i det svenska språket, men när vi har vedertagna svenska ord för samma sak så känns det ju väldigt slarvigt enligt mig. Lite som om att läsa om SSD-diskar, eller modermodemet som vi alla vet är själva hjärtat i hårddisken. Slang- och rörkopplingar har vi ju använt inom VVS och bilar och allt möjligt i hur många år som helst även här i Sverige.

Till exempel namnger ju våra stora återförsäljare sina produktkategorier just "anslutningar":
https://www.inet.se/kategori/710/anslutningar
https://www.webhallen.com/se/category/5342-Anslutningar

Men visst, det är bara min åsikt

Som sagt är kopplingar korrekt men vi kikade vad folk faktiskt säger och förknippar i sammanhanget och där är fittings betydligt mer vanligt och valde att köra på det spåret.

Inet har ju också produktkategorin "Hårddisk SSD"

Av Kenneth
Skrivet av Hejss:

Ja det ska bli kul att se hur bilarna presterar Framförallt är jag nyfiken på hur mycket teamen lyckas förstöra konceptet genom att skapa turbulens bakom bilen för att sabba för bakomvarande. Det blir nog inte så bra som FIA hoppas men förhoppningsvis inte så illa som tidigare säsonger.

Det har jag också tänkt på. Lär vara några som försöker skapa mer turbulens med flit eftersom dom själva skulle tjäna lite på det. Förhoppningsvis blir det lite roligare omkörningar i år men tror som du att det inte kommer bli lika bra som FIA hoppas på.

Av Kenneth
Skrivet av Hejss:

Jag tror att man bara kommer ha vissa delar utbytta eller inte visa vissa vinklar, ungefär som Mclaren gjorde med sin rear diffuser förra året, den fick ju mycket uppmärksamhet till en början.

Exakt! Blir svårt att gömma detaljer under testerna men tror många team kommer försöka så mycket det går. Alla kommer försöka kopiera det teamet som lyckades bäst, lika bra att försöka gömma förbättringarna så länge det bara går
Fortfarande sjukt taggad på nya bilarna!

Av Kenneth
Skrivet av GooGeL:

Aston Martin visar sitt chassi 10 februari. Medan Ferrari väljer och vissa sitt 17 februari. Knappt en månad bort så börjar det rulla på igen det vill säga. Om cirka två månader så första race o/ med mycket "utlovad" ny och nära racing.

Dock lär ingen nu visa sin slutprodukt då det pågår mycket fiffel som vanligt mellan raderna. Ingen vill ju ge den andra något gratis, innan det är dags och testas.

Spännande skit på gång o/

Vore inte helt oväntat om några visar nya lacken men använder kanske F1s egna prototyp av 2022-bilen som bas och väntar med att visa hela tills testerna börjar.

Av Kenneth
Skrivet av JohanFlodqvist:

Ser riktigt nice ut! Tänkte köra på ett M-ITX med custom loop till mitt nästa bygge så blir nog att prova dessa då!

Jag är också rätt sugen på dessa, tror den kan funka rätt bra i mitt lilla Ghost-chassi. Däremot är jag lite tveksam men monteringsbiten som kan blocka lite av vattenflödet, undra bara hur mycket den blockar.

Av Kenneth
Skrivet av Forsberg Customs:

Tackar! ja de blev en riktigt nice kombo faktiskt. Värt att tänka på när du undersöker är att alla typer av epoxy är olika har olika egenskaper. En annan sak också, gör top och botten av din distro tjocka ( ish 10mm ) så får du bättre kompression av oringen

hur löste du oringen också? har du bara lagt och gummilist och försökt att få så liten skarv som möjligt eller gjort oringar specifikt för distron?

Av Kenneth

Damn! Sjukt snyggt med frostade rör ihop med den färgen! Riktigt snyggt och coolt med 3D-printad topp! Undersöker sånt själv nu också med varierad framgång men det ska nog gå!

Av Kenneth

För mig så börjar det verkligen bli dags att uppgradera min cpu. sexkärniga Core i5-9600K börjar få rätt kämpigt i nya spel som äntligen kan utnyttja flera trådar.
Samtidigt är jag väldigt sugen på nästa generations Ryzen men det är i slutet på året... jobbigt läge, får nog bara hålla ut.

Av Kenneth

shit, aldrig sett Anton så glad som den thumbnailen

Av Kenneth

Aston Martin har en ny Team Principal nu som heter... um... Mike Krack tydligen?
Nästa säsong kommer vara underhållande.

https://twitter.com/F1/status/1481963438805028866

Av Kenneth

Har min dator på en hylla ovanför mitt skrivbord nu. väldigt skönt att ha den borta från både golvet och skrivbordet

Av Kenneth

Precis som Jonas använder jag mest USB-minnen för windows-installationer, BIOS-uppdateringar eller drivrutiner till vår ljud/temp-dator som inte har nätverksåtkomst.
Senaste gången jag använde ett för att flytta filer (som inte var en installationsfil) var nu med julskivan, innan det minns jag knappt.

Av Kenneth
Skrivet av RVX:

Trodde ni skulle köra nästa vecka efter 3h maratonet förra veckan ?
Ingen som klagar dock antar jag, fredagspanelen är trots allt vid det här laget en tradition!

Vi spelade in nyårskrönikan typ vid mitten av december så för vår del var det inte förra veckan
Inside-info: vi spelade in nyårskrönikan och julskivan samma dag

Av Kenneth
Skrivet av NordhNet:

Har du kört expansionen?

Nej inte än, hade helt missat den faktiskt! Tänkte dra igenom den snart (backlog osv)

Av Kenneth

Det där ser sjukt nice ut faktiskt! Kanske blir att jag byter ut mitt Ghost-chassi mot det här. Förvisso lite större men har också möjlighet att montera in grafikkort eftersom alla är så enorma nu för tiden.

Av Kenneth
Skrivet av JonasT:

https://www.youtube.com/watch?v=YS2KB_cFrTo

Bland djungeln av spel som finns på Game Pass vill jag passa på att tipsa om att Outer Wilds nu finns tillgängligt på tjänsten. Det var i min mening årets bästa spel 2019.

Så sjukt bra spel! Ett av dom spelen jag skulle vilja radera från minnet bara för att uppleva allt en gång till!

Av Kenneth
Skrivet av Roger W:

Suttit och funderat en stund men förstår fortfarande inte hur du kom fram till den slutsatsen
Han säger att många har separata lagringsdiskar osv...
Inte alla.

Välkommen till våran värld

Skrivet av MacAllan:

Absolut inte, men jag använder den inte till lagring.
Det är ju just detta jag menar, hur man tolkar lagring, för mig är lagring när man sparar något för framtiden och dit räknar jag inte OS och andra installerade program eftersom detta kan jag ändra från dag till dag och bryr mig inte om jag måste göra om allt av någon anledning.
Filer jag lagrar är sådant jag sparar och helst inte vill bli av med och dom finns på annan disk.

Jag tycker jag har visat min poäng att kunna tolka det så genom att det t.o.m. saluförs lagringsdiskar som inte är avsedda för installation av OS mm, sen har jag full förståelse för dom som tolkar det annorlunda.

Som även nämns ovan så är det ju givet att om du endast har 1 disk i datorn då blir det även din lagringsdisk, såvida du inte lagrar externt

edit: Vi är nog alla överens om vad en primärdisk är, dvs huvudsakliga.
Vad vi tolkar olika är "Lagringsdisk" och många med dator har separat lagringsdiskar där man endast lagrar filer och inget annat.

edit 2: Det som styrker mitt synsätt bland svarsalternativen är ju dels raidkonfigurationerna samt annat.
Det är ju betydligt vanligare (tror jag) att man har raid på diskar man avser spara på än på systemdiskar.
Annan lösning lika så, betydligt vanligare att man sparar på t.ex. USB diskar än att du har systemdiskar via USB eller liknande.

Jag tolkar lagring som en enhet som kan lagra data. Disken i sig bryr sig inte om det är OS eller bilder, det är fortfarande data som lagras där.
Disken som är din första i ledet, huvudsakliga, grundläggande (också kallad C:) är din primära.

Av Kenneth
Skrivet av MacAllan:

Men om det nu är vilken disk folk har som primär disk, hade det inte varit lättare att ställa frågan "hur kopplar du din primära disk" i så fall?
Väljer man lagring istället för disk är det ju som upplagt för att misstolkas eftersom många har ju rena lagringsdiskar där man lagrar filer som man vill spara.
Du kan även gå in på inets sida och titta, där har du kategorin Lagring och det du hittar där är ju inte direkt tänkt att installera OS på.
Så nä, jag tror inte folk går in för att misstolka eller göra sig lustiga utan det är fel ordval på frågan i förhållande till vad man är ute efter för svar
Men det är inte första luddiga frågan som är ställd här

Nu vet jag ju inte om det var primärdisken du menar, men iaf tolkar jag det så på din post

Men då måste du mena att din primärdisk inte kan lagra data, eller hur?

Av Kenneth

Kör bara M.2-enheter nu för att spara utrymme i mitt lilla Ghost-chassi