Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Joanjii har skrivit i forumet
Av Joanjii

@Tjockberg: Verkade vara så att dom manuellt inte kunde godkänna på grund av att det var black friday erbjudande, vilket för mig låter som en väldigt konstig restriktion :/

Av Joanjii

@Hazelberg: Då är det bara ännu konstigare. Har aldrig varit hos Kronofogden, har aldrig ens så mycket som fått en förseningsavgift på en faktura.

Av Joanjii

Comviq Black friday erbjudande

Behöver en ny mobiltelefon och då jag redan har Comviq som operatör så verkade deras black friday erbjudande av en Samsung s8+ med studentabonnemang för 385kr i månaden som en bra deal.
Då jag då ska beställa mobilen så går jag ej igenom den automatiska kreditkontrollen. Kan bara tänka mig att enda anledningen till att den inte skulle gå igenom är för att jag endast sommarjobbar under somrarna eftersom jag studerar på heltid.

Startar då en chatt med Comviq för att se hur vi ska lösa detta så jag kan ta del av deras erbjudande. Naiv som jag är så tänker jag att det kommer gå bra, är ju bara att manuellt godkänna eller att jag kan betala av hela summan på direkten. Men så fel man kan ha. Det är tydligen omöjligt för Comviq att lösa detta. Personen jag chattade med hörde av sig till "ledningen" och där gjorde de absolut inga undantag. Hur kan ett företag helt strunta i sina kunder på detta sätt? Har haft Comviq i över 2 år men funderar nu på att byta.

Var tvungen att skriva av mig! Är så less på att vissa företag inte bryr sig det minsta om sina kunder.

Om någon annan student som ej jobbar vid sidan om studierna lyckas beställa så hade det varit kul att veta!

Av Joanjii

Surface pro 3 säljråd

Hej! Jag har börjat fundera på att köpa en ny laptop till skolan då jag skulle behöva en med lite mer kräm i sig.
Jag skulle då vilja sälja min Surface pro 3 med en i5 och 128gb ssd men hittar nästan ingen annan som säljer dessa begagnade så har ingen aning kring vilket pris jag borde lägga ut den för. Köpte den från Amazon.com så den har amerikansk laddare vilket jag antar skulle dra ner priset lite?
Skulle gärna vilja få 3k eller lite mer, skulle det vara en omöjlighet?

Ifall någon här har någon som helst aning vad jag skulle kunna säja den för så är jag sjukt tacksam för alla svar!
Tack på förhand!

Av Joanjii

Skärmstativ till BenQ 32 tum

Tja! Jag har en BenQ 32" BL3200PT skärm just nu som jag gärna skulle vilja köpa ett stativ till. Problemet är att de enda jag hittar är för skärmar upp till 27 tum och dessa klarar endast av en vikt på typ 8kg och efterssom Benq skärmen väger nästan 13kg så vet jag inte om jag vågar chansa på ett sånt stativ.

Är det någon som har eller vet var man kan köpa stativ som klarar av skärmar av denna storleken? I värsta fall tänkte jag köpa ett väggfäste för en tv och sätta upp skärmen men vill helst inte börja borra så det får bli ett sista alternativ!

Tack på förhand!

Av Joanjii

Har det kommit någon prisinformation på polaris/pascal? Kommer dom ligga mycket högre än tex fury eller i ungefär samma prisklass?

Av Joanjii

Tack så mycket för alla svar, verkar vara fury som de flesta tycker är ett smartare val! Skulle gärna vänta på polaris/pascal men har lärt mig att väntar man på något bättre så blir det aldrig att man köper något:) Sen så borde väl fury klara sig rätt så bra i ett par år

Av Joanjii

AMD fury eller 980?

Tjabba alla! Sitter i nuläget med ett xfx 7970 och har börja märka att den inte riktigt hänger med så funderar nu på att köpa ett nytt grafikkort.

Dom 2 som jag mest lutar åt just nu är PNY pure performance 980 eller ett Sapphire r9 fury. Båda dessa kort kostar ca 4800kr och det är även det som är min budget.

Då jag sitter på 4st skärmar och min "main" skärm är 1440p så lutar det mer mot r9 fury då den verkar prestera bättre i lite högre upplösningar. Får dock en känsla att amd har börjat halka efter nvidia när det gäller uppdaterade drivrutiner och annat så vet inte om det kanske är mer värt att satsa på ett 980 istället!

Någon som skulle rekommendera den ena över den andra och varför? Har helt fastnat och skulle gärna köpa ett nytt grafikkort så fort som möjligt då mina ynka 50fps på low i The Division inte riktigt räcker till

Tack på förhand alla och ha en glad påsk!

Av Joanjii

Jag använder q701 och är väldigt nöjd med dessa lurar! Dom är väldigt bekväma och har bra ljudkvalitet. Jag använder dom främst till datorn tillsammans med en Fiio e07k + e09k combo, kan starkt rekomendera dessa!

Edit: Kan tillägga att när jag köpte mina stod det mellan beyerdynamic dt990 och Sennheiser hd598 och q701 men när jag testade dom andra tyckte jag Q701 var bekvämast och hade "bäst" ljud av dessa 3!

Av Joanjii

Härligt då vet jag, tack så mycket för svaren!

Av Joanjii

Härligt, vet du om det kommer fungera om jag spelar i windowed fullscreen eller måste jag spela i fullscreen?

Av Joanjii

3 skärmar med olika refresh rate

Tjenare!

Jag har i dagsläget 3st 60hz IPS skärmar och en tv kopplade in i mitt grafikkort. Jag har länge funderat på att köpa en 144hz skärm för att använda till spelandet. Fungerar det att använda en 144hz skärm till att spela på medans mina andra skärmar fungerar som stream/skype/internet skärmar eller kommer 144hz skärmen bli nedgraderad till 60hz?

Av Joanjii

Jag vill uppgradera pågrund av att moderkortet inte har nog med Sata 6GB/s. Detta gör då att jag måste köpa en ny processor också då det knappt finns några moderkort med 1155 socket...

Sen så spelar jag mest Guild Wars 2 och BF4 så där kommer en Intel Core i7 4790K sitta fint

Av Joanjii

Tack för svaret Willleykk, ska nog försöka sälja processorn och moderkortet för att sendan spara resten av datorn då jag ändå inte får så mycket för dom delarna!

Av Joanjii

Är inte säker på ifall jag vill sälja datorn ifall jag bara får någon hundring så ska nog försöka bilda mig en uppfattning om vad den kan vara värd innan jag lägger ut den

Tack för tipset om Inets processor + moderkort-paket, det ska jag se narmare på
Föredrar dock att bygga datorn själv så gratis montering har jag ingen nytta av

Av Joanjii

Säljråd

Tjenna Sweclockers.

Nu är det så att jag ska uppgradera min dator och har då också funderat på att köpa ett nytt chassi. Först och främst så är det moderkortet och processorn som jag ska uppgradera men om jag ändå ska köpa ett nytt chassi så tänkte jag om det skulle vara smartare att sälja gamla datorn och köpa allt nytt.

Då mina ramminnen och mitt grafikkort är ganska så nya så tänkte jag ta ut grafikkortet och ramminerna och sälja resten av datorn. Det är då här jag skulle behöva eran hjälp.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/703086/2011-08-05, detta är då min dator. Ramminnerna och grafikkortet som är i kundvagnen är inte dom som jag har nu då jag uppgraderade dessa för ett tag sedan men annars stämmer allt. Mitt chassi som jag har nu är ett https://www.komplett.se/product/755673.

Min fråga är då vad skulle jag kunna få för denna dator? Förstår att det inte är så mycket men nån tusenlapp skulle sitta fint Om det nu är så att den inte är värd någonting kan jag lika gärna behålla den som någonslags lekdator eller nått.

Jag uppskattar gärna era synpunkter och ifall någon vet på ett ungefär vad man kan begära för den.

Tack på förhand!

Edit. Såg nu att det fanns en forumdel för köp och säljråd (läste bara köpråd först) Om nån moderator vill flytta tråden skulle det vara snällt!

Av Joanjii

Okej, ska kolla runt på lite olika kylare till CPU

Jag köper hellre en 8GB sticka ram istället för 2st 4GB pågrund av att det är lättare att uppgradera senare ifall man skulle vilja det
Tar också XFX nätagget då det inte var så mycket dyrare än Corsair då jag också har XFX nätagg i min dator och jag är då nöjd med mitt

Ser datorn bra ut annars eller har du några mer synpunkter?

Av Joanjii

Köpråd stationär dator 5k

Tjabba! Jag har fått i uppgift att sätta ihop en dator för ca 5000-5500kr till min lillebror.

Jag har inte så jättemycket erfarenhet för datorer i denna prisklass då det är därför jag vänder mig till er!

Jag har satt ihop en dator på inet och skulle nu vilja ha lite feedback på hur denna dator skulle fungera samt om det finns någon förändring som ni råder mig att göra!
Datorn kommer främst att användas för att spela på!

Här är datorn i fråga http://www.inet.se/kundvagn/visa/7205768/2014-09-28

Ska även tillägga att vi redan har ett chassi, dvd spelare samt skärm och att ett OS inte behövs.

Tack på förhand!:)

Av Joanjii

Ålder: 18
Plattform: PC
Spelar: Guild Wars 2, Call Of Duty Ghost och Battlefield 4

Av Joanjii

Jag har spelat över 150 games i Ghost och det har aldrig kraschat för mig än!
Hoppas det löser sig!